4 دلیلی که زوجها بعد از بچه دار شدن با همسر خود بحث و دعوا میکنند
اختلاف زن و شوهر بعد از بچه دار شدن امری رایج در خانواده است. تحقیقات روانشناسی خانواده نشان میدهد زوجها بعد از بچه دار شدن 40 درصد بیشتر از قبل با همسر خود بحث و دعوا میکنند. البته این امری طبیعی است زیرا زوج بعد از بچه دار شدن تحتفشار و استرس بچه داری قرار دارند، وقت آزاد کمتری به خود اختصاص میدهند و مانند قبل از تولد نوزاد، خواب و استراحت کافی ندارند؛ بنابراین، مخالفتها و اختلاف با همسر، همگی بخشی اجتنابناپذیر از دوران زندگی بعد از تولد بچه به حساب میآید. اما اگر این اختلافات موجب مشکلات در زندگی مشترک زوج گردد، لازم است تا یکقدم به عقب برگردیم و در مورد چگونگی مدیریت مشکلات زندگی مشترک خود کمی بیشتر فکر کنیم.
در این مقاله قصد داریم به برخی از مهمترین دلایل تغییر رفتار زن و شوهر و دعوای زن و شوهر بعد از بچه دار شدن بپردازیم و راهکاریی برای حل این مشکلات با شما مطرح کنیم:
عدم داشتن خواب کافی از دلایل تغییر زندگی بعد از بچه دار شدن
وقتی بهتازگی بچه دار میشوید، خواب راحت و کافی را به عنوان یک هدیه ارزشمند میدانید که برای به دست آوردن آن همواره با همسر خود در رقابت هستید. شاید از اینکه نسبت به همسر خود خواب کمتری در طول شبانهروز دارید، احساس رنجش و نفرت میکنید، یا اینکه مدام درباره این موضوع که چه کسی هنگام بیدارشدن و گریه کردن بچه در شب باید از خواب بیدار شود با همسر خود بحث و اختلاف دارید.
اگرچه در شش هفته اول تولد نوزاد، والدین به طور میانگین مجبور به داشتن خواب کمتری هستند، اما راههایی وجود دارد تا شرایط زندگی از آنچه که هست سختتر نگردد. برای بهبود اوضاع باید بدانید که همسر شما در همان مسیری که شما گام برمیدارید حرکت میکند و هدفی همسو با شما دارد و احساسات تنفر یا رنجشی که نسبت به همسر خود دارید بهخاطر تحمل فشارهایی است که بعد از بچه داری با آن روبرو میشوید.
سعی کنید با همسر خود در فرصتی مناسب، یک برنامه مشترک برای مدیریت مسئولیتها و سختی های بچه داری و تقسیم وظایف خود طرحریزی کنید. به عنوان مثال اگر مادر تا دیروقت مسئول مراقبت و نگهداری از کودک است، پدر عصرها زمانی را به مراقبت از کودک اختصاص دهد تا مادر بتواند استراحت کند.
رابطه جنسی از دلایل اختلاف زن و شوهر بعد از بچه دار شدن
با توجه به تمام وظایف سنگینی که والدین در قبال فرزند تازه متولد شده خود برعهده دارند (مثل تعویض مدام پوشک بچه، ساکت کردن گریه بچه، شیر دادن و تغذیه نوزاد)، احتمالاً تنها چیزی که زوج برای آن وقت و انرژی کافی ندارند، برقراری رابطه جنسی است.
از آنجا که برخی از زوجها بعد از تولد فرزند فرصت نزدیکی و صمیمیتی که رابطه جنسی را به همراه دارد از دست میدهند، با تغییراتی که در زندگی آنها ایجاد شده، اغلب اولویت کمتری به برقراری رابطه جنسی با همسر خود قایل هستند.
اگرچه کاهش میل جنسی و عدم تمایل به نزدیکی با همسر و نداشتن رابطه زناشویی در ماههای اول تولد فرزند کاملاً امری طبیعی است، اما توجه و اهمیت به داشتن روابط زناشویی منظم برای دستیابی به یک زندگی مشترک موفق از اهمیت بالایی برخوردار است.
البته در این دوران پرمشغله انتظار نمیرود که زوج همانند دوران قبل از تولد بچه، آمیزش و عشق بازی طولانیمدتی داشته باشند. اما بههرحال این رابطه برای بقای زندگی مشترک زوج امری ضروری است. توجه به همسر با دادن یک پیام تشکر، نوازش و لمس عاطفی همسر میتواند راهی برای حفظ صمیمیت زن و شوهر در شرایطی که داشتن رابطه جنسی مقدور نیست باشد.
همچنین راههای دیگری برای توجه به همسر و ابراز علاقه زوج به هم وجود دارد. به عنوان مثال، اختصاص وقت کافی برای با هم بودن، دادن هدیه به همسر، بوسیدن و در آغوش گرفتن همسر.
اختلاف بر سر مشکلات مالی بعد از بچه دار شدن
بچه داری یک کار پرهزینه است. بعد از تولد فرزند باید برای چیزهایی مثل پوشک بچه، شیر خشک، داروی بچه، ویزیت دکتر، لباس بچه، سیسمونی و اسباببازی کودک هزینه کنید. علاوه بر این، بعد از تولد بچه، اغلب، مادر مجبور به گرفتن مرخصی یا از دست دادن شغل خود میشود یا پدر مجبور است اضافهکاریهای خود را حذف کند تا فرصت کافی برای بچه فراهم شود. این امر باعث کاهش درآمدهای خانواده میگردد.
اگر شما بر سر مسائل مالی با همسر خود اختلاف دارید، هنوز هم دیر نیست تا وقتی را برای تصمیم گیری در مورد موضوعات مالی با همسر خود به گفتگو بنشینید و راه حلی برای کاهش استرس های مالی پیدا کنید.
بودجهبندی مخارج و هزینههای بچه و توافق با همسر در مورد اینکه چه مقدار پول برای هزینههای خاص میبایست صرف شود، در حل اختلافات مالی زوج بسیار مؤثر است. همچنین لازم است مقداری از بودجه مالی خود را صرف رفاه خود کنید. اگر سلامت جسمی یا روحی شما یا همسرتان در طول دوران بچه داری به خطر افتد، فرصت کافی برای رسیدگی به فرزند خود نخواهید یافت.
اگرچه گفتگو با همسر در مورد مشکلات مالی سخت است اما سعی کنید در طول بحث و ارتباط با همسر بر احساسات و عواطف خود غلبه کنید و گفتگو را در مواقعی که هر دو آرام و با حوصله هستید انجام دهید.
مدیریت منابع مالی خانه با کمک همسر، یکی از قدرتمندترین راهها برای افزایش اعتماد و تعهد در زندگی مشترک است. اما این مدیریت نیازمند تلاش و داشتن مهارت برقراری ارتباط صحیح با همسر است.
ذعوای زوج بر سر تقسیم وظایف منزل بعد از بچه دار شدن
بسیاری از زوجها پس از بچه دار شدن بر سر نحوه تقسیم وظایف منزل با همسر خود مدام دعوا و مشاجره دارند. در این مواقع، فردی که بیشتر احساس خستگی میکند اگر احساس کند همسرش وظیفه خود را به طور کامل انجام نمیدهد، بحث را به مشاجره میکشاند.
در این مواقع، برنامه ریزی برای یک اقدام عملی مشترک میتواند راه مناسبی برای اجتناب از ایجاد تنش و اختلاف بین زوج باشد. سعی کنید وقت مناسبی برای صحبت با همسر درمورد چگونگی تقسیم وظایف (شامل زمانبندی و نوبتدهی کارهای خانه) و تعهد به این توافق اختصاص دهید. این توافقنامه مشترک را در محل مناسبی قرار دهید و هر هفته با اتفاق همسر آن را مرور کنید تا از پایبندی خود و همسر به انجام تعهدات خود اطمینان حاصل کنید. این کار تا حد زیادی میتواند بحث و دعوا با همسر بر سر مسائل کارهای منزل را کاهش دهد.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناشسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144246886