خانه / پرسش و پاسخ مشکلات زن و شوهر / من بچه می‌خواهم، اما همسرم نمی‌خواهد
همسرم بچه نمی خواد
همسرم بچه نمی خواد

من بچه می‌خواهم، اما همسرم نمی‌خواهد

وقتی یکی از طرفین بچه می‌خواهد و همسر رضایت کافی برای بچه دار شدن ندارد، این مشکل ممکن است لاینحل به نظر برسد؛ مشکلی که هیچ چاره‌ای برای آن نیست.

با این‌که گاهی مشکل زوجین به ناباروری مربوط می‌شود، اما این مسئله‌ای نیست که فوراً درباره آن نتیجه‌گیری کنید.

موضوع ’بچه خواستن’ تفسیرهای زیادی دارد. برخی از افراد اطمینان دارند این چیزی است که واقعاً می‌خواهند و بعضی دیگر به شدت از آن می‌گریزند، اما خیلی از مردم جایی مابین این دو حالت قرار دارند ـــ که شاید یا به سمت بچه خواستن متمایل هستند یا به سمت بچه نخواستن، اما در کل از خواسته خود مطمئن نیستند.

تصمیم گیری برای ’بچه دار شدن’ مسئله‌ای نیست که خودبه‌خود اتفاق بیفتد. موضوعی است که ما تصمیم می‌گیریم بچه داشته باشیم ـــ یا تصمیم می‌گیریم نداشته باشیم ـــ بر اساس چند عامل. عواملی از قبیل نظریات ما در مورد این‌که بچه دار شدن چگونه است، تجربه‌هایی که تابه‌حال از بچه ها در زندگی خود داشتیم و شاید مهم‌تر از همه، نحوه رشد و تربیت ما در خانواده. درک کردن این عوامل ـــ هم آن‌هایی که مربوط به شماست و هم آن‌هایی که مربوط به همسرتان است ـــ قبل از آن که بفهمید نظرات شخصی شما چه معنایی برای رابطه دارد، حائز اهمیت است.

تعیین زمان مناسب برای گفتگو با همسر درباره بچه دار شدن

به‌خاطر داشته باشید وقتی پای بچه خواستن به میان می‌آید بهترین کار آن است که با همسر خود بنشینید و راجع به آن مفصلاً گفتگو کنید.

تصمیم گرفتن برای زمان گفتگو مشکل است. با این‌که موضوع بچه دار شدن چیزی نیست که حتماً در اوایل رابطه درباره آن صحبت کنید، اما هر چه زودتر راجع به آن حرف بزنید بهتر است تا این‌که آن را به بعد موکول نمایید. مسلماً شما ترجیح می‌دهید صحبت در این باره را به تأخیر بیندازید، به‌خصوص وقتی نگران هستید نتیجه ناراحت‌کننده باشد. اما این موضوعی است که بالاخره باید روزی درباره آن حرف بزنید. پس بهتر است قبل از عمیق‌تر شدن رابطه با آن روبه‌رو شوید.

خوب است مکان و زمان خاصی را به این کار اختصاص دهید ـــ وقتی‌که بتوانید با توجه کامل درباره آن صحبت کنید و جایی که چیزی مزاحم صحبت شما نباشد. به طور مثال با هم به پیاده‌روی یا دورزدن با ماشین بروید (اغلب اوقات انجام یک کار دیگر هنگام گفتگو تنش را هم کمتر می‌کند)، یا در کافه یا رستوران بنشینید. شاید هم‌زمانی که در رختخواب کنار یکدیگر دراز کشیده‌اید.

بهتر است صحبت درباره بچه دار شدن را به زمانی موکول نکنید که بعد از آن باید به کاری برسید ـــ مثلاً موقعی که قصد بیرون رفتن از خانه را دارید یا بعد از نصف شب. اگر درست زمانی که گفتگو یا بحث به‌جاهای حساس خود رسیده است آن را قطع کنید، نتیجه بسیار بدی در پی خواهد داشت ـــ ممکن است در نهایت چیزهایی به زبان بیاورید که از گفتن آن پشیمان شوید، پس یعنی نمی‌توانید به‌خوبی نظر خود را توضیح دهید یا به حرف‌های یکدیگر دقیقاً گوش دهید.

درباره دلایل بچه خواستن یا نخواستن خود با همسر صحبت کنید

نکته بعدی، با رعایت صراحت و عدم قضاوت وارد گفتگو شوید. باید دیدگاه‌های یکدیگر را درک نمایید ـــ یکی سؤال بپرسد، به پاسخ‌های دیگری گوش دهد، و بعد نقش خود را عوض کنید. شاید سعی داشته باشید نظر خود را به همسرتان تحمیل کنید ـــ سعی داشته باشید او را نسبت به احساس خود متقاعد نمایید ـــ اما بعید نیست با این کار او را ناراحت کنید یا در حالت دفاعی قرار دهید. تلاش کنید کنجکاوی به خرج دهید: کنجکاوی درباره این‌که همسر شما چه احساسی در این باره دارد، و به درک بهتر احساسات او علاقه‌مند باشید.

مثلاً درباره نظرات یکدیگر صحبت کنید راجع به این‌که سختی های بچه داری یا استرس بچه داری چگونه خواهد بود، چگونه زندگی شما را تغییر خواهد داد، چگونه اولویت‌های شما تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، برای تربیت فرزند چه فداکاری‌هایی باید انجام دهید. درباره بچه‌هایی حرف بزنید که در زندگی شما وجود دارند و نحوه رابطه‌ای که با آنها برقرار می‌کنید ـــ وقتی کنار بچه ها هستید چه احساسی به شما دست می‌دهد و شاید بخواهید حداقل کمی هم درباره دوران کودکی خود صحبت کنید ـــ راجع به والدینتان، رابطه‌ای که با آنها داشتید، و نحوه رشد و تربیت شما چه تأثیری در شکل‌گیری نظریات شما درباره خانواده و معنی جزئی از یک خانواده بودن داشته است.

درک برخی از این موارد به زمان کمی احتیاج دارد ـــ درواقع، شاید هنوز موضع خود را کاملاً درک نمی‌کنید. به همین دلیل است که باید در طول صحبت در مورد بچه دار شدن صراحت و خونسردی و کنجکاوی خود را حفظ کنید تا بتوانید در توضیح خودتان به یکدیگر کمک کنید و در برخی از این موضوع‌ها به درک متقابلی برسید.

جلب رضایت همسر برای بچه دار شدن با گفتگو

خب، نه. لزوماً نه. گفتگو کردن در این باره به معنای آن نیست که اگر مخالف بچه دار شدن بودید، لزوماً بعد از صحبت‌کردن با آن موافقت کنید. اما بازهم، هدف از گفتگو این نیست.

هدف از گفتگو رسیدن به نقطه‌ای است که از تردید و دودلی رها شوید و درک شما از شرایط، متفاوت از یکدیگر نباشد. اگر موافق نیستید درک بهتری از علت مخالف همسر با بچه دار شدن به دست می‌آورید، و می‌توانید به این فکر کنید که در این باره چه کاری از دست شما برمی‌آید. اگر موافق هستید، به دلایل موافقت خود بیشتر پی می‌برید و فراتر از آن، می‌فهمید که بسیاری از موافقت‌ها و مخالفت‌های کوچک هم وجود دارد که شما از آن غافل بودید، و واقعاً برای هر دوی شما در درک راهی که پیشرو دارید مفید خواهد بود.

کمک‌گرفتن از دیگران برای حل اختلاف با همسر در مورد بچه دار شدن

اگر گمان می‌کنید به کمی کمک در این زمینه احتیاج دارید، این موضوعی است که یک مشاور خانواده واقعاً می‌تواند شما را در رسیدن به هدف یاری دهد. مشاورها نمی‌گویند چه کنید و چه نکنید، از هیچ‌کدام از طرفین جانبداری نمی‌کنند ـــ فقط کمک می‌کنند که گفتگویی صریح، صادقانه و مفید داشته باشید.

روانشناس خانواده به شما کمک می‌کنند به یکدیگر گوش دهید و حرف یکدیگر را بشنوید و با راهنمایی‌های آنها فکر کنید چگونه می‌توانید با استفاده از چیزهایی که راجع به آنها صحبت کرده‌اید، آنچه را در آینده اتفاق خواهد افتاد بهتر تشخیص دهید.

یک دیدگاه

  1. من شوهرم برای درگیری و ضرب و جرح و بیرون کردن از خانه ازش شکایت کردم و بعد از مشاوره ایشون تعهد داد و من رضایت دادم الان درخواست طلاق داده و میخواد رابطه نزدیکی برقرار کنه و من همراهی کردم ولی به خاطر اخلاق بی خیالی و ندادن نفقه میخواد بدون اطلاع من باردارم کنه من الان اگر دیگه باهاش نزدیکی نکنم تا تکلیف دادگاه مشخص بشه میتونه از عدم تمکین استفاده کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید