هنگامیکه در یک ازدواج ناموفق قرارگرفتهاید ممکن است تنها دو گزینه ماندن یا رفتن به ذهنتان برسد. هنگام تصمیم به طلاق، سه راهکار جایگزین همیشه وجود دارد:
- شما میتوانید در ازدواج خود بمانید و به زندگی مشترک با همسر خود ادامه دهید.
- شما میتوانید مدتی جداگانه و دور از هم زندگی کنید و امیدوار باشید که در این فاصله، دیدگاه مثبتی نسبت به حل مشکلات زناشویی پیدا کنید.
- شما میتوانید از همسر خود طلاق بگیرید.
البته ماندن به این معنا نیست که ازدواج در یک مسیر سخت ادامه داشته باشد. دوری و فاصله میتواند زمان مناسبی برای هر یک از زوجین باشد تا درباره زندگی زناشویی و خودشان تأمل کنند و با چشمانداز جدیدی به مشکلات زندگی مشترک بنگرند. دوری و فاصله زوج راهکار مناسبی برای نجات زندگی زناشویی یا تجدیدنظر در مورد تصمیم به طلاق محسوب میشود.
آیا باید بمانید و به زندگی مشترک با همسر خود ادامه دهید؟
همه ازدواج ها، بدون استثنا، دارای مشکلات و ناملایمت هایی هستند. زمانهایی وجود دارد که شما همسر خود را واقعاً دوست دارید و به او عشق میورزید، زمانی هم ممکن است از همسرتان متنفّر باشید و چشم دیدن او را نداشته باشید و نمیتوانید او را تحمل کنید.
همواره ازدواج و احساسات نسبت به همسر مثل جزر و مد دریا در نوسان است. درنهایت با فرصت دادن و بهکارگیری مهارتهای برقراری ارتباط صحیح با همسر ، دورانهای سخت و بحرانهای زندگی سپری می شوند.
مسئله این است که بسیاری از زوجین انتظارات بالایی از همسر خود بعد از ازدواج دارند و میخواهند آرزوهای گذشته خود را با ازدواج به حقیقت تبدیل کنند. نگاه واقعبینانه به ازدواج و دانستن اینکه ازدواج شما دورههایی ناراحتکننده و ناخوشایند هم دارد، باعث میشود آسانتر بتوانید با مشکلات زندگی مشترک کنار بیائید.
همچنین نگاه واقعبینانه به زندگی و ازدواج، شما را از تصمیمگیری عجولانه و غیرمنطقی برای طلاق و احتمالاً پشیمانی بعد از طلاق محفوظ میدارد.
اگر مشکلات زندگی زناشویی شما بسیار است و به نظر میرسد که هرروز بدتر میشود چهکار میکنید؟ اگر شما انتخاب کردهاید که به زندگی مشترک خود ادامه دهید و امیدوار هستید همهچیز بهتر شود، پس باید برای حل اختلافات زناشویی تلاش بیشتری کنید.
زوجها باید انتخاب کنند یا خودشان به کمک همدیگر راهکاری برای حل مشکلات زناشویی پیدا کنند یا از یک مشاور خانواده یا زوج درمانگر درخواست کمک کنند.
لری لو، نویسنده کتاب “نخستین بوسه برای خوشبختی ابدی”، میگوید: “اگر در زندگی خود دچار مشکل هستید، با همسر خود درد و دل کنید و مشکلات را با او در میان بگذارید تا او بتواند در کنار شما باشد و به حل مشکل شما کمک نماید. حتماً در نظر داشته باشید که مشکلات، باعث بهبود روابط زن و شوهر میشود.
اینکه شما بهعنوان یک زوج برای بهبود زندگی مشترک خود از چه منابعی ( مطالعه کتاب ، شرکت در کلاسها و کارگاه مهارت های زندگی ، مراجعه به مرکز مشاوره ) کمک بگیرید، شما، همسر و فرزندان تان حتماً از مزایای یک ازدواج موفق و شاد بهرهمند خواهید شد.
پسازاینکه تمام تلاشتان را کردید اگر تصمیم به طلاق انتخاب شماست، حداقل میتوانید با آگاهی از اینکه تمام سعی خود را برای نجات ازدواج و حفظ رابطه انجام دادهاید، بعداً از این اقدام خود احساس پشیمانی نمیکنید.
آیا باید به دور از همسر خود زندگی کنید؟
ممکن است شما «رفتن» و «جدایی» موقت را نه پایان زندگی مشترک بلکه بهعنوان گامی در بازسازی زندگی زناشویی در نظر بگیرید. ممکن است فاصله گرفتن از همسر در زمان آشفتگی نتیجه عکس بدهد، اما اگر محترمانه و درست انجام شود، جدایی موقت میتواند یک ابزار عالی برای شروع دوباره یک زندگی مشترک باشد.
جدایی کنترلشده با قصد بازگشت به زندگی مشترک میتواند موفقیتآمیز باشد به شرطی که قبل از جدایی و در مدتزمان جدایی ارتباط خوبی بین زوج وجود داشته باشد.
در مورد دلیل جدایی موقت باید صداقت داشته باشید. اگر از طریق جدایی موقت میخواهید راهی برای پایان دادن به زندگی مشترک و طلاق پیدا کنید، همسر خود را چشمانتظار بازگشتتان نگذارید و صادقانه دلیل جداییتان را به او بگوئید.
هرچند زندگی زناشویی دچار مشکل شده باشد باید یک سطح اعتمادی بین زن و شوهر در مورد دلیل جدایی، انتظارات از هم در طول جدایی و اهداف شما برای حل مشکلات وجود داشته باشد.
آیا باید از همسر خود طلاق بگیرید؟
در برخی موارد مشکلات زناشویی و اختلاف با همسر خیلی عمیق هستند، بهطوریکه هیچ راهحلی وجود ندارد و اقدام به طلاق تنها گزینهای است که شما باید انتخاب کنید. در مواردی مانند خیانت به همسر ، خشونت یا سوءاستفادههای عاطفی، درخواست طلاق ممکن است بهترین انتخاب شما باشد.
چنانچه شما تصمیم به طلاق گرفتید، طوری این کار را انجام دهید که احترام خودتان، همسر و فرزندانتان را حفظ کنید.
واقعیت این است که طلاق یک امر خوب و “دوستانه” نیست، بنابراین ممکن است درگیریهایی رخ دهد، حتی ممکن است درگیریهای شدیدی در طول مراحل طلاق اتفاق بیفتند. اکثر طلاقها توسط یکی از زوجین آغاز میشود و بهطورمعمول اینگونه نیست که زوجین با همدیگر صحبت کنند و تصمیم به طلاق توافقی بگیرند.
در پایان بهعنوان مشاور خانواده به شما یادآور میشوم که طلاق رنج و ناراحتی شما را تسکین نمیدهد بلکه آن را طولانیتر و شدیدتر میکند. حتی وقتیکه شما درخواست طلاق بگیرید برای احساس تسکین و رهایی از مشکلات زناشویی که شما در جستجوی آن هستید، زمان لازم است و اینگونه نیست که بعد از طلاق میتوانید زندگی جدیدی را مجدد آغاز کنید.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناشسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144246886
سلام
عالی بود
موفق باشید
مطالب جالبی بود به وبسایت وکالت ما هم سر بزنید
با سلام
از اینکه در کار مشاوره به زوجین هستید و آنها را راهنمایی می کنید بسیار متشکریم. ما بعنوان وکلای موسسه حقوقی شفائی همواره قبل از هر گونه اقدام قضایی، از موکلین خود می خواهیم به مشاورین خانواده مراجعه نمایند و بعد از اطمینان از خواسته متارکه نسبت به جریان انداختن پرونده آنها اقدام نماییم.
با سپاس
اعظم شفائی ،وکیل پایه یک دادگستری و مدیر موسسه حقوقی