خانه / مشاوره فردی / چگونه شخصیت دوست داشتنی داشته باشیم؟

چگونه شخصیت دوست داشتنی داشته باشیم؟

همه ما انسان‌ها به‌عنوان موجودی دوست داشتنی به دنیا می‌آییم. به نوزادان تازه‌متولدشده کوچک نگاه کنید. مهم نیست هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌های ظاهری دارد، آن‌ها در هر پوششی دوست داشتنی به نظر می‌رسند. با گذر زمان و شکل‌گیری شخصیت ما، افراد به اشتباه و بی‌رحمانه ما را متقاعد می‌کنند که دوست داشتنی نیستیم. اولین قدم برای تغییر نگاه افراد، پذیرفتن خود در هر شرایطی از زندگی است. ما نمی‌توانیم کاری کنیم که همه آدم‌ها با ویژگی‌های متفاوت ما را دوست داشته باشند. درصورتی‌که تمام تمرکز زندگی خود را برای جلب‌توجه و تأیید دیگران بگذاریم به‌شدت آسیب‌پذیر و ناامید می‌شویم. به‌جای این کار به شما پیشنهاد می‌دهیم روی ارزش‌هایی که در زندگی برای شما اهمیت دارد تمرکز کنید.

خصوصیات افراد دوست داشتنی

دیدگاه صحیح در این زمینه، «دوست داشتن خود» است. شما تعیین می‌کنید که دیگران شما را چگونه ببینند. اینکه بدون توجه به خود انتظار داشته باشیم دیگران ما را دوست داشته باشند؛ تنها یک فشار بیش از حد بر دیگران وارد می‌کنیم. اگر از خودتان می‌پرسید چطور بعضی از افراد جذاب و دوست داشتنی هستند، باید به شما بگوییم این افراد بیشتر از هر چیز بر خود تمرکز کرده‌اند و تلاش کرده‌اند بدون قضاوت و نظر دیگران، زندگی و اهدافشان را بهبود بخشند. توانایی مدیریت روابط با دیگران، یادگیری صحیح آسیب‌پذیری، اعتبار بخشیدن به خود به‌جای جست‌و‌جوی اعتبار، اجزا کلیدی برای جلب محبت و علاقه دیگران است.

چرا بعضی ها دوست داشتنی هستند؟

معمولاً افراد باتوجه‌به شناختی که از خود دارند می‌توانند بهترین راهکارها را برای خود پیشنهاد دهند؛ اما اگر با وجود شناخت خود، باز هم نسبت به عملکردهایی که شما را دوست داشتنی می‌کند، احساس سردرگمی دارید به شما راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کنیم.

  • سبک زندگی خود را داشته باشید: در زندگی به دنبال تقلید از دیگران نباشید و سادگی زندگی خود و شخصیت‌تان را دوست داشته باشید و آن را حفظ کنید. زندگی افراد بدون تقلید، بخشی از هویت شخصی آن‌ها را نمایش می‌دهد.
  • زبان بدن مناسب داشته باشید: معمولاً اولین کالبدی که ما افراد را در آن می‌شناسیم، ظاهر آن‌ها است. منظور از ظاهر نحوه استفاده از ابزارهای ظاهری است. برای مثال شما در برخورد با افراد، باید ارتباط چشمی خوب برقرار کنید، لبخند بزنید، درست صحبت کنید و بشنوید.
  • مهارت ارتباطی داشته باشید: مهم نیست شما به ارتباط با افراد علاقه‌مندید یا خیر. شما باید بتوانید در موقعیت‌های مختلف ارتباط برقرار کنید و روی خود کنترل داشته باشید. علم روانشناسی در شناخت و ارتقا این ویژگی تأثیر مثبتی دارد.
  • به وعده‌های خود عمل کنید: شما باید به اهداف و کارهایی که همیشه در ذهن دارید، عمل کنید. این تعهد نسبت به خود، از شما فردی فعال و جذاب می‌سازد.
  • منتقد درونی خود را اصلاح کنید: معمولاً در همه افراد منتقدی وجود دارد که دائم نقاط منفی را برای آن‌ها گوشزد می‌کند. او همیشه وجود دارد و باعث می‌شود خود را سرکوب کنید. شما باید نقاط منفی را با کمک او بشناسید و آن‌ها را کنترل و اصلاح کنید.

رهایی از فکر منفی

  • ویژگی‌های مثبت را یادداشت کنید: هر هفته سه چیز دوست داشتنی در خود را روی کاغذ بنویسید و در طول هفته روی بهبود آن‌ها تمرکز کنید.
  • خودتان را بیش از حد جدی نگیرید: کنار آمدن با زندگی سخت است. معمولاً در شرایط سخت، فشار زندگی باعث می‌شود افراد در انجام فعالیت‌هایی که آن‌ها را آرام می‌کند، افراط کنند. در این موقعیت‌ها راه‌های جدید و مختلف را امتحان کنید و به خود اضطرار و اجباری وارد نکنید.
  • نقص‌های خود را بپذیرید: هیچ‌کس در زندگی کامل نیست و احتمالاً ما نقص‌های افراد را به دلیل کنترل مناسب آن‌ها نمی‌بینیم. شما نیز شکل نقص‌های خود را ‌با دقت ببینید و آن‌ها در جای مناسب هم‌پوشانی کنید.
  • از کمال‌گرایی اجتناب کنید: وقتی همه چیز را در حالت ایده‌آل برای خود می‌خواهید، کم‌کم از افراد و روابط خود نیز، انتظار بهترین حالت را دارید. شما نمی‌توانید افراد و جامعه را تحت کنترل خود قرار دهید پس با انعطاف بیشتری نسبت به خواسته‌های خود نگاه کنید.

معایب کمال گرایی

  • از زندگی خود لذت ببرید: اگر شما چیزی برای لذت بردن در زندگی پیدا نمی‌کنید یا شغلی دارید که برای شما ناخوشایند است پس لذت را در آن‌ها بسازید. با کسب مهارت و تجربه در زندگی لذت‌ها قابل ساختن هستند.

راه های لذت بردن از کار

  • صادق باشید: صداقت بیش از حد می‌تواند افراد را در دردسر بیندازد؛ اما عنصر اصلی برای ایجاد اعتماد در افراد همین روراستی شماست. افراد با صداقت، چیزی از خود را ارائه می‎‌دهند که واقعاً هستند نه آن چیزی که بقیه دوست دارند ببینند و بشنوند.

چطور برای دیگران دوست داشتنی باشیم؟

هر انسانی ذاتاً شایسته عشق و محبت است. هر زمان که احساس کردید فردی دوست داشتنی نیستید، به کودکان نگاه کنید و به یاد داشته باشید که زمانی مثل آن‌ها بودید و تحت هر شرایط افراد به شما علاقه نشان می‌دادند. به شما پیشنهاد می‌کنیم در این زمینه به تمام چیزهایی که در زندگی شما وجود دارند، عشق بورزید. قبل از اینکه شما به دنبال راههای دوست داشتنی بودن باشید، بپذیرید که شما یک فرد دوست داشتنی هستید. طرز فکر، شکست، گذشته، حتی نوع راه‌رفتن یا احساس شما به جذاب بودن ربطی ندارد. این‌ها بخشی از سادگی‌های خود شماست و تنها باید باورشان کنید تا یک فرد خواستنی به نظر برسید.

یک دیدگاه

  1. تو این موضوع به یکی از دوستام به شدت حسادت میکنم اونو همه دوست دارن رازاشونو باهاش درمیون میزارن اما هیچکس نسبت به من همچین رفتاری نداره بهم توجه نمیکنه سراغمو نمیگیره اما اون دوستم با اینکه اکثر اوقات خیلی تند با بقیه حرف میزنه و عصبی هستش چون حس شوخ طبعی داره همه دوستش دارن درست برعکس من که بهم میگن مضخرف یا اصلا براشون مهم نیستم فرقیم نمیکنه هرچقدم بهشون توجه کنم نمیتونم مثل اون دوست داشتنی باشم و نمیدونم باید چیکار کنم که مثل اون همه دوستم داشته باشن

دیدگاهتان را بنویسید