احساس تردید و دودل بودن در ازدواج و شک در موضوع انتخاب همسر مناسب ، اختلاف سنی در ازدواج و هدف از ازدواج، همگی مواردی است که اغلب موجب احساس نگرانی و استرس افراد هنگام تصمیم گیری در ازدواج و شروع زندگی مشترک می شود. تصمیمات مهم دیگری که منجر به شک و تردید در ازدواج میشود تصمیم برای داشتن فرزند یا پایان دادن به ازدواج و طلاق است.
هنگامیکه زمان تصمیمات مهم و غیرقابلانتظار در زندگی فرا میرسد، احساس شک و تردید در درون انسان رخنه میکند. اما عدم توجه به این احساسات ممکن است مشکلاتی در زندگی مشترک یا زندگی شخصی شما ایجاد کند. شما بهتر از هر فرد دیگری به شناخت خود، همسر و ازدواج تان آگاه هستید. اگر موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا از آن عصبی هستید، به آن توجه کنید. از دیدگاه روانشناسی، آنچه در موردش عصبی هستید، ارزش بررسی را دارد.
با عقل و درایت به صدای قلب و ندای درونتان گوش دهید و درباره نگرانی ها و احساسات خود با همسر یا نامزدتان صحبت کنید. صدای درونتان ممکن است به شکل احساس بدگمانی، احساس ترس و دلشوره، بی خوابی، استرس مزمن، احساس اضطراب و نشانه های افسردگی القا شود. هنگامیکه به احساسات و صدای درونتان گوش میدهید، با اعتقاد بر اینکه تصمیم درستی را گرفتهاید بهاحتمالزیاد به آرامش درونی میرسید.
در اینجا نظر یک متخصص در امر مشاوره ازدواج در مورد رازهای دستیابی به یک ازدواج موفق و پیشگیری از طلاق را با شما به اشتراک میگذارم:
- داشتن انتظارات غیرواقعی از همسر و از ازدواج میتواند منجر به احساس سرخوردگی در فرد شود.
- از علائم هشداردهنده طلاق و جدایی در رابطه چشمپوشی نکنید. نادیده گرفتن این پرچمهای قرمز میتواند باعث غم و اندوه فراوانی در آینده شود.
- اگر قبل از ازدواج مشکلاتی با نامزد خود دارید، احتمال ادامه یافتن این مشکلات در زندگی مشترک بعد از ازدواج بیشتر هم میشود.
- اطمینان حاصل کنید که دلایل محکمی برای ازدواج و فرزند آوری دارید.
به عقیده این روانشناس، شک، عدم قطعیت یا احساس عدم اطمینان و دودلی در ازدواج یک مشکل نیست. در حقیقت، برخلاف آنچه ممکن است ما در ابتدا فکر کنیم، تجربه چنین احساساتی ممکن است بزرگترین راهنما به سمت اطمینان شهودی باشد.
“هنگامیکه یاد گرفتید چگونه به احساسات خود توجه کنید، آنگاه مسیرهای جدیدی از آگاهی و اطلاعات در دسترس شما قرار خواهد گرفت. همچنین ممکن است تصمیم به قطع رابطه عاشقانه با فردی مخرب و ناسالم بگیرید یا به حفظ رابطه عاشقانه با فردی که در شروع ازدواج خوب به نظر نمیرسید و احساس میکردید با او تفاهم ندارید به زندگی ادامه دهید.
در تحقیقاتی که در یک مرکز مشاوره روانشناسی دولتی صورت گرفت، اغلب افرادی که به حفظ ازدواج ماندگار و تصمیمات مشترک با همسر خود اعتقاد داشتند، جنگ و دعوای کمتری در زندگی زوج وجود داشت. در یک ازدواج موفق و پایدار که در آن زوج به حقوق یکدیگر احترام میگذارند، تصمیمات مشترکی میگیرند، در انجام کارهای خانه مشارکت میکنند، احتمال رضایت زناشویی و خوشبختی در ازدواج بیشتر است.
بهعنوان یک مشاور خانواده همیشه به مراجعین خود میگویم، آیا اگر چیزی غیرعادی روی پوست خود مشاهده کردید، باید آن را نادیده گرفت یا به دکتر مراجعه میکنید؟ پس هوشیار باشید و شک و دودلی در ازدواج را نادیده نگیرید. مکالمهای داشته باشید و ببینید چطور پیش میرود. آیا فکر میکنید بعد از ازدواج با افزایش قسط و بدهی یا بچه دار شدن شک ها از بین میرود؟ هرگز.
در مورد شک و دودلی در ازدواج با نامزد خود صحبت کنید و تلاش کنید به یک نتیجه معقول و منطقی دست یابید. امیدوار باشید مسائل بزرگ قبل از ازدواج موردتوجه قرارگرفتهاند.
احساس شک و تردید در ازدواج میتواند نشانهای از یک رابطه شکننده یا دلیلی باشد که در آینده احتمال طلاق در زندگی مشترک را افزایش میدهد. دانشمندان همچنین بررسی کردند آیا بزرگ شدن در یک خانواده طلاق یا داشتن اختلاف در تیپ شخصیت زوج میتواند افزایش احتمال طلاق در زوج را بهجای شک و تردید در ازدواج پیشبینی کند.
دانشمندان دریافتند که تردید های پیش از ازدواج، احتمال طلاق و جدایی را بالاتر از این عوامل پیشبینی کرده است. دو مورد از محدودیتهای تحقیق این بود که این احساس شک و دودلی در ازدواج بعدازآنکه شش ماه از ازدواج زوج گذشته بود، صورت گرفت؛ بنابراین، این تحقیق ممکن است بهترین معیار برای نظرات و دیدگاه زوج قبل از ازدواج نباشد.
آمار طلاق در زنان با احساس شک و تردید قبل از ازدواج بهطور قابلتوجهی نرخ بالاتری نسبت به دیگر زنان را نشان میدهد، حتی هنگامیکه عوامل دیگری مانند نارضایتی زناشویی، سوابق خانوادگی، اختلاف عقاید و مشکلات روانی در بین زوج مشاهده نمیشد.
همچنین شک در ازدواج در بین زوج هایی که طلاق نگرفتهاند، احساس رضایت کمتری از ازدواج زوج مشاهده شد. تردید و دودلی در ازدواج، یک امر طبیعی است اما بی خطر هم نیست. به عقیده این روانشناس خانواده نشانه های مشکلات و اختلافات زوج از همان دوران نامزدی قابل شناسایی و مشهود است.
بعضی از درجات شک و تردید در ازدواج برای چنین تصمیم بزرگی طبیعی است. در نظر داشته باشید، شما همیشه میتوانید احساس شک و دودلی قبل از ازدواج خود را با کمک یک مشاور ازدواج رفع کنید.
اگر نامزد یا شریک شما در تصمیم برای ازدواج تردید دارد
صحبت درباره ازدواج بسیار مهم و ارزشمند است، بهخصوص اگر نظرات متفاوتی با همسر آینده خود داشته باشید. اجازه ندهید حدس و گمانهای شما مانع از گفتگویی شود که میتواند هر دوی شما را به هم نزدیکتر کند. اجازه ندهید تصورات ذهنی، شما را از دریافت اطلاعات ضروری که برای تعیین گامهای بعدی نیاز دارید بازدارد.
“من الان آمادگی ندارم” یک شروع است، بهتر است به دنبال درک دلایل واقعی شک و تردید در ازدواج شریک زندگیتان باشید. چرا آمادگی ندارند؟ آیا به خاطر مسائل مالی است؟ آیا به این دلیل است که پدر و مادرش در ازدواج شکست خورده اند و هنوز هم آسیبهای این اتفاق وجود دارد؟ آیا به این خاطر است که زمان زیادی از آشناییتان نمیگذرد؟
سؤالات آشنایی قبل از ازدواج میتواند به شما برای آغاز مکالمه کمک کند. اگر بتوانید سؤالات با پایان باز بپرسید و تعصبات و انتقادات خود را کنار بگذارید، شریک زندگیتان احساس امنیت خواهد کرد و فکر میکند فضای کافی دارد تا این سؤالات را آشکارا و صادقانه پاسخ دهد.
منظورم این نیست که اگر شریک زندگیتان در حال حاضر آمادگی ازدواج را ندارد، از او جدا شوید. در فرهنگ اشتباه امروزی این ذهنیت روبهرشد است، اگر مشکلی وجود دارد و چیزی خراب شد باید رهایش کرد، حتی روابط و ازدواج.
انعطافپذیری میتواند باعث تداوم طولانیمدت شراکت شود. چیزهایی را که میخواهید در مورد آن انعطافپذیر باشید و مواردی که احساس میکنید غیر قابلمذاکره است را مشخص کنید.
من در کار خود بهعنوان متخصص مشاوره ازدواج زوجهایی را دیدهام که بدون تجاوز از خطوط ارزشی خود، با همسر خود به سازش و تفاهم رسیدهاند.
برای مثال، تصمیم به صبر برای تجدیدنظر درباره پیشنهاد ازدواج به معنای انصراف از تصمیم به ازدواج نیست.
وقتی نظر شما و شریک زندگیتان متفاوت است، پاسخ به این سؤال ساده نیست. اما اگر میتوانید به دنبال درک دیدگاه شریک زندگی خود باشید و فرصتی برای صادق بودن با خود به او بدهید، ممکن است از این موضوع شگفتزده شوید.
چه موانع و مشکلاتی دررابطهبا تصمیمگیری در مورد ازدواج و تصمیمگیری در مورد اینکه آیا گام بعدی را بردارید، وجود دارد؟ مایلیم تا تجربیاتتان را در این باره در نظرات بشنویم.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144804164
در حال حاضر شرایط طوری شده که هم پسر و هم دختر از ازدواج واهمه دارند به همین خاطر ترجیح میدن مجرد بمونند
شرایط برای ازدواج کردن را نباید سخت گرفت