در این مقاله از سایت مشاوره باما به توصیه های آمادگی برای ازدواج و آموزش هایی که قبل از ازدواج باید بدانیم و آنچه یک دختر و پسر باید قبل از ازدواج بداند میپردازیم:
ازدواج مثل دانههای برف است که هیچیک شبیه به دیگری نیست. برای آمادگی قبل از ازدواج شاید بهترین راه این است از تجربیات افرادی که ازدواج کردهاند را مورد مطالعه قرار دهید، از آنها بپرسید چه چیزهایی آرزو میکردند قبل از آماده شدن برای ازدواج میدانستند. در اینجا ما برخی از این توصیههای آمادگی برای ازدواج اشاره میکنیم:
آمادگی های قبل از ازدواج
مطمئناً شما در امتحانی شرکت نمیکنید که قبلاً برای آن مطالعه نکرده باشید. در یک مسابقه دو ماراتن شرکت نمیکنید، مگر اینکه قبل از مسابقه سخت تمرین کرده باشید. همین استدلال در ازدواج هم صادق است. آمادگی برای ازدواج یک موضوع اساسی در دستیابی به یک ازدواج ماندگار است.
آگاهی از ارزشها و اهداف مشترک برای آمادگی در ازدواج
در مورد اینکه هدف و تعریف همسر آینده شما از ازدواج موفق چیست بحث کنید. ممکن است هر یک از شما دیدگاه متفاوتی نسبت به هدف از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک داشته باشید، بنابراین برای صحبت راجعبه شیوه ساختن زندگی مشترک بعد از ازدواج خود وقت بگذارید و در تعیین معیارهای انتخاب همسر مناسب جدی باشید.
برای آمادگی ذهنی قبل از ازدواج با شریک خود صحبت کنید
هرگونه نظر و اولویتی که راجعبه کارهای خانه و امور روزمره زندگی دارید با همسر خود به بحث بگذارید. از شستن ظروف منزل، خرید وسایل خانه، نحوه چینش وسایل و دکوراسیون خانه و هر چیزی که برای شما در زندگی مشترک اهمیت دارد با همسر آینده خود به گفتگو بپردازید.
آمادگی روحی برای بچه داری و تربیت فرزندان
آیا نظر همسر شما نسبت به داشتن یا نداشتن فرزند مشترک است؟ اگر پاسخ مثبت است در مورد تعداد آن صحبت کنید. اگر روزی بچهدار شدید آیا به همسر خود اجازه میدهید کار خود را ترک کند و در منزل بماند تا از فرزندان مراقبت کند؟ آیا ازلحاظ مالی بهصرفه است؟ آیا همسر شما دوست دارد این نوع زندگی را که خانهداری کند؟ آیا در روش تربیت فرزند و سبک فرزندپروری با همسر خود تفاهم و اشتراک نظر خواهید داشت؟
آمادگی برای ازدواج و امور مالی
اگرچه خیلی از افراد در هنگام طرح مباحث مالی با نامزد خود راحت نیستند، اما برای دستیابی به یک ازدواج موفق میبایست راجعبه هزینههای زندگی مشترک و نقطهنظر همسر خود در مورد پول حرف زد. آیا قصد دارید یک حساب مشترک باز کنید و تمامی داراییهای خود را با همسر خود به اشتراک بگذارید؟
هدف مالی شما در زندگی مشترک چیست؟ اولویت شما در پسانداز پول چیست؟ مسکن، لوازم خانه، خودرو، مسافرتهای پیدرپی و یا پسانداز پول برای آموزش فرزندان در آینده؟ یا پسانداز برای دوران بازنشستگی؟ آیا همسر شما شخصیت ولخرجی دارید یا تمایل به پسانداز دارد؟ آیا بدهی مالی دارد؟ چگونه میخواهد آن را پرداخت کنید؟
ارتباط صحیح با همسر تست آمادگی قبل از ازدواج
آیا شما خود را یک فرد اجتماعی میدانید؟ آیا میتوانید با منطق راجعبه هر چیزی صحبت کنید؟ یا نیاز به یک مشاور ازدواج دارید تا مهارتهای برقراری ارتباط صحیح با همسر را در شما تقویت کند؟ در مورد اختلاف با همسر در مسائل زندگی چگونه برخورد خواهید کرد؟
دانستن اینکه همسر شما در مورد مسائل حساس زندگی مشترک چگونه برخوردی دارد، بسیار مهم است. از او بپرسید اگر روزی بهعنوان همسر شما به افسردگی مبتلا شدم و قادر به ادامه کار نبودم، واکنش وی چه خواهد بود؟ این سؤالات میتواند نگرش شما نسبت همسر آیندهتان را تعیین کند.
آمادگی برای ازدواج از نقش دین و مذهب
اگر هر دو شما مذهبی هستید، نقش دین در زندگی خود را مشخص کنید. اگر شما هر روز به مسجد میروید آیا انتظار دارید همسر شما هم همینگونه عمل کند؟ آیا در بهجا آوردن اعمال و فرایض دینی خود جدی هستید؟ آیا انتظار دارید همسر شما به آموزههای دینی بهخوبی شما پایبند باشد؟ اگر با همسر خود در مسائل دینی اختلافنظر دارید چگونه آن را حل میکنید؟
آماده شدن برای ازدواج : نقش روابط جنسی
روابط جنسی و زناشویی چقدر برای شما و همسر شما مهم است؟ اگر میل جنسی شما و همسرتان در یک حد نباشد چه خواهید کرد؟ اگر یکی از شما در داشتن رابطه جنسی ناتوان باشد چه؟ تعریف شما از روابط نامشروع و خیانت همسر چیست؟ نظر شما در مورد برقراری ارتباط همسر خود با همکاران و افرادی از جنس مخالف هستند چیست؟ آیا از نقش مشکلات روابط جنسی در اختلاف زن و شوهر آگاهید؟
امادگی های قبل از ازدواج در مورد ارتباط با خانواده همسر
میزان مشارکت خانواده همسر در ازدواج و زندگی مشترک شما چگونه خواهد بود؟ نقش آنها زمانی که صاحب فرزند شدید چگونه خواهد بود؟ در تعطیلات اولویت ملاقات خانواده شماست یا همسرتان؟ در صورت دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک شما، واکنش شما چیست؟ برای حفظ احترام خانواده هر دو طرف بهخوبی بحث کنید.
مشاوره ازدواج یا کلاس آمادگی قبل از ازدواج را در نظر بگیرید
منتظر نباشید تا رابطه شما با مشکلات جدی روبرو شود سپس به دنبال مشاوره خانواده بگردید. حتماً مشاوره را قبل از ازدواج انجام دهید. تحقیقات نشان داده است بیش از 80 درصد زوج هایی که توصیه های قبل از ازدواج را جدی گرفتند، توانایی بیشتری در حل مسائل زناشویی و مشکلات بعد از ازدواج خود داشته و یک زندگی موفق را تجربه کرده اند.
مشاوره قبل از ازدواج به شما مهارتهای برقراری ارتباط صحیح با همسر را میآموزد. شما در کلاسهای مشاوره ازدواج چیزهای زیادی در مورد همسر آینده خود یاد خواهید گرفت. بهعلاوه، مشاوران روانشناسی به شما مهارتهای زندگی و حفظ ازدواج در زمانهایی که زندگی شما در مسیر جدایی و طلاق است را میآموزد.
نکات مهم آمادگی برای ازدواج
به چیزهای کوچک زندگی در ازدواج اهمیت دهید
عشق بعد از ازدواج به معنی هرروز گل به هم هدیه دادن و حرفهای زیبا گفتن به همسر نیست. کارهای کوچکی مثل اتو کردن لباسهای همسر بدون غر زدن، وقت گذاشتن با کودک و تربیت فرزند بهمنظور اینکه همسرتان به کارهای شخصی خود بپردازد، شستن ظروف منزل حتی اگر این بار نوبت همسر شما باشد ولی برای او کاری پیشآمده است، همگی کارهای کوچکی است که برای آمادگی قبل از ازدواج مهم هستند و عشق را به زندگی شما به ارمغان میآورد.
آنچه باید در مورد خودشناسی قبل از ازدواج بدانید
ای کاش قبل از ازدواج برنامه و هدف زندگی خود را تعیین میکردم. در دوران قبل از ازدواج، افراد فرصت زیادی برای تثبیت زندگی و دستیابی به اهداف تحصیلی، شغلی و اجتماعی خوددارند. بعد از ازدواج ممکن است فرصت کافی برای رسیدن به این اهداف فراهم نگردد. پس بهتر است قبل از ازدواج آمادگی تعیین مسیر زندگی خود را پیدا کنید. تحصیل در رشته موردعلاقه، ورزشکردن حرفهای، شناخت شغل و استعداد شغلی خود ازجمله توصیه هایی است که بهتر است قبل از ازدواج انجام شوند.
باید بدانید ازدواج فقط با عشق پایدار نمیماند
حفظ زندگی مشترک و دستیابی به یک ازدواج موفق مستلزم صرف وقت و تلاش فراوان است. اگر فکر میکنید بعد از ازدواج میتوانید بدون تلاش و کوشش به زندگی مشترک خود ادامه دهید، احتمال طلاق در زندگی شما زیاد است.
پذیرش تغییرات زندگی بعد از ازدواج را بپذیرید
چقدر زندگی مشترک شما در آینده متحول میشود؛ بهخصوص وقتیکه صاحب کودک و فرزند شدید. مهمترین چیز این است که بعد از ازدواج هر دو آمادگی مواجه با تغییرات در زندگی و پذیرش مسئولیتهای زندگی مشترک را داشته باشید.
شناخت زبان قلب همسر
هر فردی در ازدواج با روش ارتباطی مخصوص به خودش به همسر خویش عشق میورزد. یاد بگیرید همسر شما برای ابراز علاقه و محبت کردن از چه روشی استفاده میکند. همچنین رابطه جنسی موضوع مهمی است، آن را در اولویت قرار دهید. وقتی در رابطه جنسی با همسر خود مشکلدارید این موارد (همانند نداشتن رابطه زناشویی) باید هرچه زودتر حل شود.
ازدواج پایان کار نیست بلکه نقطه شروع زندگی مشترک است
حتی بعد از ازدواج شما و همسرتان هر رو در حال تغییر بهعنوان یک شخص هستید. من قبلاً فکر میکردم پس از ازدواج کار تمام است و دیگر نیازی به تغییر در رفتار و بهبود نحوه ارتباط با همسر نیست؛ اما بهعنوان یک انسان همیشه چیزهای زیادی برای رشد فردی و پیشرفت وجود دارد. تمرین فداکاری و گذشت نسبت به رفتار همسر یکی از مهمترین معیارهای مهم ازدواج موفق است. همچنین تمرین کنید اشتباهات گذشته همسر خود را ببخشید و فرصت بهتر شدن در ازدواج را به او بدهید.
یاد بگیرید زندگی مشترک خود را با دیگران مقایسه نکنید
هر ازدواج و رابطه زناشویی شرایط منحصر به خود را دارد. بر اساس آنچه در تلویزیون یا در روابط زناشویی دوستان و نزدیکان خود میبینید زندگی مشترک و ازدواج خود را قضاوت و مقایسه نکنید. همانطور که ما بهعنوان انسان با یکدیگر متفاوتیم، ازدواج و روابط زناشویی متفاوتی نیز خواهیم داشت.
بدانید که فداکاری منجر به شادی در ازدواج میشود
ازدواج به معنای سازش نیست و مصالحه هرگز در ازدواج جواب نمیدهد. ازدواج به معنی مطیع بودن متقابل است. ازدواج به این معنی نیست که من بهخاطر تو ازآنچه میخواهم میگذرم و انتظار دارم تو هم بهعنوان همسر همینگونه باشی. در عوض، ازدواج یعنی اینکه شما میتوانید بهخاطر شادی و خوشبختی همسر خود از خواستههای خود بگذرید. مطمئن باشید شادی همسر شما منجر به موفقیت در زندگی مشترک شما خواهد شد.
از کجا بفهمیم آمادگی ازدواج داریم؟
سلام. من پسری هستم ۲۸ ساله کارمند. تصمیم به ازدواج دارم؛ اما نمی دونم آیا آماده ازدواج هستم. لطفاً در مورد شرایط آمادگی روانی پسر برای ازدواج راهنمایی بفرمایید.
سلام روز شما بخیر
بسیار باعث خوشحالیه که میخواهید با بینش کافی و شناخت از خودتان صفحه جدیدی به نام ازدواج را برای خودتان رقم بزنید.
چیزی که قبل از هر چیز اهمیت دارد این است که آیا نیاز به ازدواج را در خودتان احساس میکنید یا به دلیل فشارهای اطرافیان مایل به ازدواج هستید؟
این 10 نشانهای که مطرح میکنم میتواند آمادگی شما را درباره ازدواج بسنجد:
آمادگی قبل از ازدواج پسران
- میدانید چرا میخواهید ازدواج کنید
چه چیزی از ازدواج برای شما جذاب است؟ آیا فقط میخواهید بتوانید بگویید متاهل هستید یا واقعاً میخواهید زندگی خود را با شریک زندگی خود بگذرانید؟ به این فکر کنید چرا میخواهید ازدواج کنید. چه مزایایی از ازدواج با شریک زندگیتان به دست خواهید آورد؟ سؤالات سخت را از خود بپرسید و مطمئن شوید که برای ازدواج آماده هستید.
- شما در حال برنامه ریزی برای ازدواج هستید، نه عروسی.
عروسیها مهمانیهای سرگرمکنندهای هستند، فرصتی برای دیدن همه دوستان و خانواده خود در یک مکان. اما آیا این دلیل ازدواج شماست؟ آیا فقط میخواهید یک مهمانی بزرگ داشته باشید و در مرکز توجه باشید؟ عروسی چند ساعت طول میکشد، اما ازدواج برای همیشه ادامه دارد. امیدوارم برای یک روز برنامه ریزی نکنید – برای بقیه عمر خود برنامه ریزی کنید. به این فکر کنید که زندگی روزمره شما با شریک زندگیتان چگونه خواهد بود، حتی زمانی که در مرکز توجه نیستید.
- شما زندگی خودتان را کردهاید
مطالعات نشان میدهد، برای ازدواج بهتر است تا ۲۵ سالگی یا بیشتر صبر کنید. شما بالغتر هستید، بیشتر زندگی خود را گذراندهاید. این بدان معنا نیست که باید با هرکسی که از مسیر شما عبور میکند قرار ملاقات بگذارید، اما این فرصت را داشتهاید که با افراد مختلف ملاقات کنید و متوجه شوید که در زندگی خود چه میخواهید و چه چیزی نمیخواهید. این به شما کمک میکند تا شریک موردنظر خود را انتخاب کنید.
- رابطه شما احتیاج به پذیرش مسئولیت دارد.
آیا آمادگی این را دارید که برای فرد دیگری جز خودتان هزینه کنید؟ آیا آمادگی این را دارید اگر روزی همسرتان مریض شود برنامههای خود را تغییر دهید؟ آیا آمادگی دارید به نیازهای دیگری علاوه بر نیازهای خودتان توجه کنید؟ در حقیقت از اینجا به بعد علاوه بر مصلحت خودتان باید مصلحت طرف مقابل و رابطهتان را در نظر بگیرید.
- شناخت کافی از خودتان داشته باشید. نقاط قوت و ضعف خود را میشناسید؟ چه علایقی دارید؟ خطقرمزهای شما در زندگی چه هستند؟ از همسرتان چه انتظاراتی دارید؟ معنای ازدواج در ذهن شما چه است؟
- به دنبال فرد کاملی برای ازدواج نباشید: تصور نکنید کسی که با او ازدواج میکنید کامل و بدون نقص است؛ او هم مانند شما نقصهایی دارد که هیچکدام از شما مسئول تغییردادن نقصهای یکدیگر نیستید؛ بلکه باید آن را بپذیرید. آیا با این شرایط مایل به ازدواج هستید؟ شما نباید به دنبال یک ازدواج ایدهآل بگردید شما باید به دنبال یه ازدواج بهاندازه کافی خوب بگردید. این نکته هم اهمیت دارد برای اینکه این ازدواج برای شما یک ازدواج کافی باشد نیازمند مراقبت همیشگی است.
- چقدر اشتباهات خود را میپذیرید؟ اینکه یک فرد اشتباه نقش خود را در مسئلهای نبیند میتواند مشکلات زیادی را در رابطهتان ایجاد کند. ازدواج یک رابطه دونفره است و هر یک از شما در ایجاد رضایت یا تعارض نقش دارید.
- ازدواج مشارکت است: آیا میتوانید فردی را در تمام جوانب زندگی خود شریک کنید؟ البته این به معنای این نیست که فقط باید با همسرتان وقت بگذرانید. بلکه موضوع این است که در جریان تمام مسائل یکدیگر باشید. هیچکس نزدیکتر از همسرتان نیست.
- چقدر در تصمیمهای خود مستقل عمل میکنید؟ آیا میتوانید خودتان بدون اینکه نیاز داشته باشید کس دیگری به شما بگوید چه کار کنید تصمیم بگیرید؟ اصل مشورت با موضوعی که مطرح کردم متفاوت است شما میتوانید مشورت بگیرید و در نهایت آن چیزی که به نظر خودتان درست است را انتخاب کنید.
- چقدر از زندگی خود راضی هستید؟ شادی حس درونی است و انتظار نداشته باشید بعد از ازدواج ایجاد شود؛ بنابراین اگر در زندگی خود رضایت کافی ندارید تا زمانی که این حس را در زندگیتان ایجاد نکردید ازدواج نکنید.
سلام،چجوری باید بفهمیم که آمادگی برای ازدواج کردن را داریم؟
سلام و خسته نباشید دوران کودکی در خانواده پرتنشی بودم و و الان هم میترسم و هم پول ازدواج ندارم سی سالمه تصمیم گرفتم تنهایی یک زندگی آرومی داشته باشم و نکنم ازدواج چون واقعاً دیگر تحمل سختی و تنش و دردسرهای بزرگ را ندارم
من یک دختر 22 ساله هستم که چند ماهه احساس میکنم نیاز به یک کسی دارم که میخوام باهاش در مورد زندگی آیندمون باهاش حرف بزنم و شناختم که کامل بشه با اون فرد ازدواج کنم اما نه حالا حالا ها، و شرایطم جوری هست که راستش هیچ کس رو نمیشناسم که بخوام از کسی خوشم بیاد، آیا اشکالی داره که یه کسی بگم تا بتونه یک آدم در حد و شخصیت خودم رو برام پیدا بکنه؟، چون همیشه میگن دختر نباید پیشنهاده بده همیشه پسر باید بیاد جلو
سلام شما دانشجویی ؟ شاغل چطور ؟ به نظر میرسه باید ریشه اصلی این خواستتو بررسی کنی چون امادگی ازدواج نداری ولی میخوای یه رابطه هدفمند داشته باشی و اینا باهم در تناقضه
من همونی یم که بهتون پیام می دارم
من ۲ سال و نیم هست به دختری علاقه دارم و باهم درارتباطیم. خانواده ها هم تا حدودی که نه کاملا در جریان این ارتباط و علاقه هستن. کاملا هم تو این مدت همو بالا پایین کردیم شناخت کافی بدست اوردیم و از دید هم همو میخوایم و انتخاب هم هستیم. به دلیل شاغل نبودنم دست نگه داشتیم تلاش کردم و الان توی یه اداره مشغول به کار شدم ؛ مجدد با دختری که میخواستم صحبت کردم چند بار هم با پدرش صحبت کردم گفت فکرامونو میکنیم خبرتون میدیم اما خبری نشد ؛ تا اینکه با دختری که میخوام صحبت کردم و متوجه شدم داره دست دست میکنه و به بهانه های مختلف تفره میره پیگیرتر که شدم گفت من امادگی لازم رو کسب نکردم درحال حاضر من موندم چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام ۲۵ سالمه خواستگار خوب دارم اما هنوز آمادگی ازدواج ندارم دانشگاه نرفتم تا حالا به دلایلی و آدم اجتماعی نیستم الان تصمیم گرفتم برم دانشگاه و مهارت های مختلف یاد بگیرم و تغییراتی رو در خودم ایجاد کنم ولی نمیدونم با خواستگارم چه کنم ؟