خانه / مشاوره فردی / با ترس از دست دادن عشق چیکار کنیم؟ مقابله با ترس از دست دادن در رابطه دوستی

با ترس از دست دادن عشق چیکار کنیم؟ مقابله با ترس از دست دادن در رابطه دوستی

از دست دادن ترسناک است. در دوران کودکی، از دست دادن یک اسباب‌بازی مورد علاقه آزاردهنده و ویرانگر است. در دوران نوجوانی، از دست دادن یک دوست محبوب می‌تواند مسیر زندگی را کاملاً تغییر دهد. در بزرگسالی، از دست دادن عشق و شریک زندگی آزاردهنده است. با بالا رفتن سن، مجموعه‌ای از کمبودها در دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی می‌تواند باعث ایجاد ترس از دست دادن کسی که عاشقش هستید، شود. این ترس سالم نیست و اغلب منجر به رفتارهایی می‌شود که برای یک رابطه عاشقانه سازنده نیستند ازجمله حسادت، کنترل و دخالت. پس، چگونه می‌توان بر ترس از دست دادن رابطه و کسی که عاشقش هستید، غلبه کنید؟

روانشناسی ترس از دست دادن عشق

ترس از دست دادن کسی که عاشقش هستید یا از دست دادن عشق زندگی معمولاً در دوران کودکی شروع می‌شود. اگرچه آسیب های دوران کودکی و ضربه روحی به نظر ارتباطی با عشق و روابط عاشقانه ندارد؛ اما روابط دوران کودکی، بستری برای تمام روابط آینده هستند و شما اغلب زخم‌های تحمیل شده توسط روابط والدین و دوستان در دوران کودکی را با خود به دوران بزرگسالی می‌آورید. معمول‌ترین منبع این ترس، نادیده‌گرفته‌شدن یا بی توجهی والدین است.

عوارض کمبود محبت دوران کودکی

اغلب اوقات، والدین خود متوجه این موضوع نیستند که فرزندانشان را نادیده می‌گیرند. پدری که همیشه بیرون از خانه در تلاش برای تأمین مخارج زندگی خانواده است، شاید با خود فکر کند که نقش پدر بودن را به زیبایی ایفا می‌کند؛ در مجموع، فرزندانشان به‌خوبی غذا می‌خورند، از تحصیلات خوب بهره‌مند می‌شوند و هر چیزی که می‌خواهند، می‌توانند داشته باشند. مشکل این است که رفاه مالی نباید و نمی‌تواند جایگزین عشق و آسایش حضور والدین باشد. حتی خوش‌نیت ترین والدین نیز می‌توانند به سلامت روانی فرزندان خود به روش‌های مختلف آسیب جدی بزنند؛ به‌عنوان‌مثال، به‌اندازه ی کافی حضور فیزیکی نداشتن یا جای دیگر سیرکردن درحالی‌که حضور فیزیکی دارند، خواه از طریق پشت کامپیوتر یا گوشی بودن یا مشکل در برقراری ارتباط عاطفی.

ترس از دست دادن همچنین می‌تواند احساس ترس برای کمبودهای آینده را به وجود آورد. اگر فردی که عاشقش بوده‌اید، فوت کند یا کسی که دوستش داشته‌اید و مورد اعتمادتان بوده است، شما را ترک کرده یا به شما خیانت کند، ممکن است ترس از تکرار این اتفاق در آینده درونتان شکل گیرد. در اکثر مواقع، این احساسات به‌آسانی شناسایی نمی‌شوند اما مانند یک جریان پنهان و ساکت در زندگی روزمره عمل می‌کند و تنها زمانی خود را نشان می‌دهد که رابطه‌ای جدیدی آغاز شده باشد. این احساسات می‌توانند به شکل وابستگی عاطفی شدید و رفتار کنترل کننده، درخواست‌های غیرواقع‌گرایانه از شریک زندگی و نیاز به برقراری ارتباط مستمر بروز کنند.

علائم ترس از دست دادن در رابطه

ترس از دست دادن کسانی که دوستشان دارید، یک ترس نسبتاً معمولی است و لزوماً نشان‌دهندة یک مشکل بزرگ‌تر نمی‌باشد. زمانی باید کمک بگیرید که ترس غیرقابل‌کنترل، ناتوان‌کننده و به نحوی مشکل‌ساز شود.

علائم ترسی که مشکل‌ساز شده است، چه هستند؟

اگر می‌بینید کسانی که دوستشان دارید را از خود دور می‌کنید یا در بهبود روابط دوستی ناموفق هستید؛ چون از بدترین نتایج ممکن می‌ترسید، ترس شما مشکل‌ساز شده است. اگر نمی‌توانید با کسانی که دوستشان دارید، ارتباط برقرار کنید چون می‌ترسید اگر روزی فوت کنند یا شما را تنها بگذارند، چقدر آسیب خواهید دید، احتمالاً دچار ترس از دست دادن در رابطه شده‌اید.

اگر فکر می‌کنید که از عشق، نزدیکی به دیگران و آسیب‌پذیری فرار می‌کنید، به‌احتمال زیاد ترس از دست دادن دارید. اجتناب از دیگران به‌ندرت یک رفتار سالم به‌حساب می‌آید و اجتناب‌کردن از نزدیکی و اجتماعی که با خود دوستی، عشق و علاقه می‌آورد، منع‌کردن خود از داشتن یک تجربه انسانی مهم است. اگرچه از دست دادن چنین تجربه‌ای به نظر مشکل بزرگی نمی‌رسد؛ اما تجربه‌نکردن عشق عمیق می‌تواند منجر به پیامدهای منفی، ازجمله پیامدهای منفی در زمینه سلامت جسمانی شود. افرادی با شریک زندگی طولانی‌مدت همواره از سلامتی بیشتری در مقایسه با کسانی که زندگی تنهایی می‌کنند، برخوردار هستند.

آیا ترس من از دست دادن دیگران می‌تواند ترس از رها شدن باشد؟

هر دو یکی هستند. ترس از دست دادن کسی که دوستش دارید، همان ترس از رها شدن است. از دست دادن کسی که دوستش دارید، به شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شود. مرگ می‌تواند عزیزانتان را از شما بگیرد؛ اما یک شغل جدید، تغییر غیرمنتظره زندگی یا فقدان در زمینه‌های دیگر نیز همین کار را می‌کند. متأسفانه، فقدان بخشی از زندگی است و نمی‌توان در مقابل آن مقاومت کرد. اگرچه، داشتن نگرشی همچون «من تو را ترک می‌کنم، پیش از آن که مرا ترک کنی» به نظر منطقی می‌رسد؛ اما در هر دو حالت آزرده‌خاطر خواهید شد. بااین‌وجود، به‌جای تجربه درد و رنج عاشق نشدن یا کنار عزیزان نبودن، درد و رنج فقدان را تجربه خواهید کرد. در فقدان، شما ممکن است خاطراتی برای زنده نگه‌داشتن آن عشق و امید داشته باشید درحالی‌که در اجتناب، هیچ چیزی برای روحیه دادن به خود نخواهید داشت.

روش درمان ترس از دست دادن در رابطه

ترس از رها شدن یک الگوی فکری است که می‌توان از طریق درمان و مشاوره روی بهبود آن کار کرد. درمان ضربه روحی و گفتاردرمانی هر دو می‌تواند در برطرف‌کردن این مشکل خاص مؤثر باشند؛ چراکه اکثر مشکلات مربوط به رهاشدگی ناشی از ضربه روحی برطرف نشده هستند. بسیاری از افراد در دوران کودکی دچار مشکلات مربوط به رهاشدگی می‌شوند، زمانی که فرزندان توسط والدین نادیده گرفته می‌شوند، از نظر عاطفی از آن‌ها دور می‌شوند یا فرزندانشان را واقعاً ترک می‌کنند، کودکان به این نتیجه می‌رسند که نمی‌توانند بر عزیزانشان متکی باشند.

در حال حاضر، هیچ گزینه دارویی برای حل مشکلات مربوط به رهاشدگی وجود ندارد؛ اما مسائل مرتبط با آن را می‌توان با دارو درمان کرد. بسیاری از افرادی که از مشکلات رهاشدگی رنج می‌برند، اغلب علایم افسردگی یا اضطراب یا هر دو را در کنار ترش از ترک‌شدن تجربه می‌کنند و این مسائل را می‌توان با دارو درمان کرد. اگر این‌چنین است، برخی از افراد ممکن است به‌عنوان بخشی از برنامه ی درمانی خود دارو مصرف کنند.

مقابله با ترس از دست دادن عزیزان

گاهی اوقات، ترس از رها و ترک شدن زمانی مشخص می‌شود که عزیزتان فوت می‌کند، شما را ترک می‌کند یا از شما گرفته می‌شود. اگرچه یادگیری نحوه مقابله با خود ترس اهمیت دارد، در برخی از موارد باید با بدترین ترس شناخته شده مقابله کنید. نحوه سوگواری به شرایط پیرامون فقدانی که داشته‌اید، بستگی دارد؛ اما بسیاری از علائم غم و اندوه شبیه به هم خواهند بود. زمانی که یکی از عزیزانتان را از دست می‌دهید، روش‌های سالمی برای مقابله با این فقدان وجود دارند.

به خود اجازه ی سوگواری بدهید. اگر یکی از عزیزانتان را از دست داده‌اید، صرف‌نظر از شرایط، باید به خود اجازه ی سوگواری بدهید. شروع عجولانه ی یک رابطه جدید یا پیدا کردن سریع جایگزین برای کسی که از دست داده‌اید، ممکن است وسوسه‌انگیز به نظر رسد؛ اما این کار اوضاع را بدتر خواهد کرد. سوگواری یک فرایند خطی نیست؛ قرار نیست برای چند روز، چند هفته یا چند ماه سوگواری کنید و بعد همه چیز را پشت سر بگذارید و به زندگی ادامه دهید. در عوض، غم و اندوه می‌تواند فراز و نشیب داشته باشد و بدون هشدار قبلی ماه‌ها یا حتی سال‌ها شما را تحت‌تأثیر قرار دهد. این هیچ اشکالی ندارد. به خود زمان و فضای کافی برای سوگواری دهید.

به خود زمان دهید. اگر یکی از عزیزانتان را به خاطر مرگ از دست داده‌اید یا شما را ترک کرده است، برای رسیدن به آرامش درون به خود زمان دهید و استراحت کنید. درحالی‌که شاید نتوانید کار، مدرسه یا مسئولیت‌هایتان را کنار بگذارید؛ اما سعی کنید برای نفس‌کشیدن، مدیتیشن یا شکلی از تمرین سلامتی به خود زمان دهید. از دست دادن یکی از نزدیکان می‌تواند از نظر عاطفی خسته‌کننده باشد؛ اما همچنین می‌تواند از نظر ذهنی و فیزیکی انرژی شما را خالی کند؛ بنابراین، باید به خود زمان بیشتری برای استراحت‌کردن بدهید.

به خود اجازه ی احساس‌کردن بدهید. قرار است احساسات زیادی را تجربه کنید. یک‌لحظه ممکن است احساس ناامیدی، درد و رنج را احساس کنید و لحظه بعد، خشم شدید جایگزین آن می‌شود. این هیچ اشکالی ندارد! تغییرات شدید در خلق‌وخو، بخش طبیعی از سوگواری و پردازش فقدان به‌حساب می‌آیند. شما همچنین ممکن است دچار عذاب وجدان شوید اگر در وسط درد و رنج خود احساس شادی و خوشبختی کرده باشید و این هم هیچ اشکالی ندارد. به خود اجازه ی تجربه طیف وسیعی از احساسات و عواطف را بدهید. شما با گذشت زمان، تلاش و فضا التیام پیدا خواهید کرد؛ اما این فرایند می‌تواند طولانی، پرزحمت و ناخوشایند باشد.

عشق و ترس از دست دادن

بنابراین، چگونه با از دست دادن کسی که عاشقش هستید یا ترس از دست دادن عشق کنار می‌آیید؟ از همه مهم‌تر، شما باید مشخص کنید چرا این ترس را تجربه می‌کنید. تروما در دوران کودکی، فقدان‌های گذشته و سوءاستفاده همگی می‌توانند ترس شما را توضیح دهند. کمک حرفه‌ای اغلب یک ابزار فوق‌العاده برای افرادی است که با ترس از دست دادن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، زیرا درمان می‌تواند به طور مؤثرتر و دقیق به شناسایی تروما دوران کودکی، آسیب‌ها و نیازهای عاطفی و ریشه‌های این ترس‌ها کمک کند.

ترس از دست دادن کسی که عاشقش هستید شما را عجیب، درمانده یا دارای عیب‌وایراد نمی‌کند، بلکه در عوض به این معنی است که شما باید روی روابط عاشقانه و رمانتیک خود بیشتر کار کنید تا بیاموزید چگونه به کسی اعتماد کنید، رها کنید و اجازه دهید روابط به شیوه‌ای طبیعی پیش روند. افراد شما را ناامید خواهند کرد، افراد ممکن است به طور غیرمنتظره بمیرند و گاهی اوقات، افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید شما را ناامید کرده و ترک می‌کنند. وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد، به خود زمان سوگواری دهید، به خود فضا دهید تا تمام احساسات (کوچک و بزرگ) را حس کنید و برای خود زمان بگذارید؛ زیرا همه این جنبه‌ها برای بهبودی پس از یک فقدان ضروری هستند.

بهبودی از یک فقدان می‌تواند زمان بر باشد. ممکن است این‌گونه به نظر رسد که تنها چند هفته یا چند ماه برای بهبود کافی است، به‌خصوص اگر رابطه چندان طولانی نبوده باشد، اما بهبودی از فقدان می‌تواند بیشتر از شش ماه یا چندین سال طول بکشد؛ صرف‌نظر از این که چه مدت زمانی با هم بوده‌اید. نزدیکی عاطفی تعیین می‌کند که بهبودی از فقدان و از دست دادن چقدر طول می‌کشد. بهبودی از فقدان و کاهش ترس از دست دادن یک تلاش مشترک است، اما می‌تواند به‌جای یک زندگی مملو از ترس و عدم قطعیت به یک زندگی سالم و رضایت‌بخش به لحاظ عاطفی منجر شود.

سؤالات متداول (FAQ)

چگونه نگرانی برای از دست دادن یک فرد را کنار بگذارم؟

نگرانی در مورد از دست دادن یک فرد خیلی غیرمعمول نیست، اما می‌تواند مشکل‌ساز باشد. اگر به‌قدری در مورد از دست دادن فردی که عاشقش هستید احساس نگرانی می‌کنید که به پرخوری عصبی ناشی از افسردگی دچار شده‌اید، این نشانه خوبی نیست. شما باید بتوانید خود را آرام کنید تا قادر باشید در مورد همه چیز منطقی فکر کنید. شما ممکن است به دلیل فقدان‌های گذشته نسبت به از دست دادن یکی از عزیزانتان نگران باشید. مرگ و مردن حقایق ساده زندگی هستند که نمی‌توان از آن‌ها اجتناب کرد. همه مدت زمان محدودی در این دنیا می‌مانند و کاری از دست شما برنمی‌آید. این قطعاً دردسرساز است و طبیعی است وقتی در مورد از دست دادن یک فرد فکر می‌کنید، غمگین می‌شوید. بااین‌وجود، صرف وقت خود با نگرانی به‌جای زندگی کردن نتیجه عکس خواهد داشت.

شما باید تلاش کنید به‌جای نگرانی در مورد از دست دادن، بر روی لذت بردن از زندگی و بودن با عزیزانتان تمرکز کنید. مرگ و مردن ممکن است حقایق اجتناب‌ناپذیر زندگی باشند، اما این بدان معنی نیست که همین امروز باید با آن‌ها مواجه شوید. شما باید لذت بردن از زندگی و عشق‌ورزیدن به خانواده و دوستان تا سر حد نهایت را انتخاب کنید. درد و غم از دست دادن عزیزان واقعی است و برخی از افراد وقتی یکی از اعضای خانواده خود را از دست می‌دهند به پرخوری ناشی از افسردگی روی می‌آورند. اجازه ندهید این درد شما را از زندگی کردن بازدارد. افرادی در زندگی شما حضور دارند که شما را دوست دارند و شما می‌توانید با تمرکز بر چیزهای خوب در زندگی خود، مثبت بمانید.

لذت بردن از زمان حال و زندگی کردن در لحظه می‌تواند مفید باشد. اگر می‌خواهید نگرانی در مورد از دست دادن یک فرد را متوقف کنید، باید بیشتر بر روی زمان حال تمرکز کنید. زندگی کردن در گذشته یا نگرانی در مورد آینده به شما در این راه کمک نخواهد کرد. اضطراب شما در مورد مرگ با تمرکز بر روی چیزهای دیگر کاهش می‌یابد. برای برخی از افراد، گفتن این امر از انجام‌ دادنش آسان‌تر است. رویارویی با علائم و نشانه‌های اضطراب می‌تواند سخت باشد، اما شما می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید. اگر علائم اضطراب شما بدتر شده‌اند، می‌توانید به یک درمانگر مراجعه کنید. بسیاری از افراد این مسیر را انتخاب می‌کند و اگر تصمیم به یافتن یک درمانگر برای رفع مشکلات خود داشته باشید، پشیمان نخواهید شد.

آیا ترس از دست دادن بد است؟

ترس از دست دادن عزیزان و کسانی که عاشقشان هستیم ذاتاً بد نیست، اما می‌تواند به شیوه‌هایی تأثیر منفی بر زندگی شما داشته باشد. بیشتر افراد از دست دادن کسانی که دوستشان دارند می‌ترسند و این به‌عنوان یک ترس مشترک در نظر گرفته می‌شود. بااین‌وجود، یک فرد معمولی علی‌رغم ترس از دست دادن عزیزان قادر است زندگی خود را ادامه دهد. شما ممکن است با تمرکز بر روی ترس‌هایتان بیشتر از حد معمول دچار مشکل شوید. نگرانی در مورد اتفاقات احتمالی در آینده را کنار بگذارید تا بتوانید از زندگی بیشتر لذت ببرید. البته، گفتن این که از نگرانی دست بردارید همیشه مشکل را حل نمی‌کند.

اگر با تمام تلاشی که می‌کنید نمی‌توانید از نگرانی در مورد از دست دادن یکی از عزیزانتان خلاص شوید، ممکن است به کمک نیاز داشته باشید. در این مرحله، ترس از دست دادن قطعاً یک چیز بد است. اگر این ترس به شیوه‌های مختلف مانع از زندگی کردن شما شود، پس شما باید به دنبال کمک و برطرف‌کردن این مشکل باشید. از دست دادن فردی که دوستش دارید بسیار وحشتناک است، اما نباید اجازه دهید این ترس بر شما غلبه کند. اگر فرد بسیار حساسی هستید که بیشتر از حد معمول نگران می‌شوید، صحبت کردن با یک فرد حرفه‌ای در مورد ترس هاستان تفاوت‌ها رقم خواهد زد. این کار می‌تواند تمرکز بر روی رشد شخصی و لذت بردن از زندگی را دوباره برای شما میسر کند.

برخی از افراد برای رهایی از ترس‌هایشان به کمک نیاز دارند؛ زیرا این ترس‌ها منجر به اختلالات خوردن در آن‌ها می‌شود. مشکلات خود را بررسی کنید تا بتوانید از مشکلاتی مانند اختلالات خوردن، اعتیاد، ADHD، افسردگی عمومی و اضطراب شدید دوری کنید. درمان تفاوت‌های زیادی را در بسیاری از زندگی‌ها ایجاد می‌کند و شما می‌توانید همین امروز یک درمانگر پیدا کنید. شما می‌توانید به‌صورت آنلاین یک درمانگر پیدا کنید یا برای درمان حضوری به یک کلینیک محلی مراجعه کنید. آن‌ها به شما کمک خواهند کرد تا علائم اضطراب خود را کاهش دهد و درعین‌حال بر روی رشد فردی خود متمرکز شوید.

چگونه با فکر از دست دادن کسی یا ترس از دست دادن کسی کنار بیاییم؟

آموختن رویارویی با فکر از دست دادن کسی می‌تواند به شما در داشتن یک زندگی نرمال و معمولی کمک کند. اگر اضطراب مرگ دارید، ممکن است به دلیل یک حادثه ترس از دست دادن در شما به وجود آمده باشد. چیزهایی مانند این در زندگی اتفاق می‌افتند، اما ترس از این حوادث اغلب نتیجه ی معکوس دارد. شما می‌دانید که مرگ و مردن جنبه‌های طبیعی زندگی هستند. شما باید بتوانید ترس از مرگ و مردن را کنار بگذارید و بر روی جنبه‌های مثبت زندگی متمرکز شوید. به‌جای تمرکز بر روی مرگ و مردن یا چیزهای دیگری که باعث نگرانی شما می‌شوند، بهتر است به چیزهای مثبت توجه کنید. به‌عنوان‌مثال، ممکن است بخواهید روی لذت بردن از اوقات خود با عزیزانتان یا صرفاً سرگرم‌شدن تمرکز کنید. حتی تمرکز بیشتر بر روی کار نیز سالم‌تر از تمرکز کامل بر روی از دست دادن خواهد بود. گاهی اوقات، رشد شخصی و فردی می‌تواند به شما در کنارگذاشتن ترس‌های گذشته کمک کند.

مشکل این است که همه در متمرکزکردن ذهن خود بر روی چیزهای مثبت و درست خوب نیستند. اگر با افکار خود در کشمکش هستید، متوجه می‌شوید که بیشتر از آنچه تصورش را می‌کنید در مورد از دست دادن یکی از عزیزانتان احساس نگرانی می‌کنید. اگر مراقب نباشید، این ترس از مرگ به زندگی شما وارد خواهد شود. بسیاری از افراد با این ترس مواجه هستند و بیشتر آن‌ها با استفاده از مکانیزم‌های مقابله‌ای به موفقیت دست یافته‌اند. مکانیزم‌های مقابله‌ای بیشتر توسط افرادی بکار گرفته می‌شوند که از اضطراب رنج می‌برند. این روشی برای کاهش علائم اضطراب است تا با گذشت زمان احساس بهتری داشته باشید. اگر مکانیزم‌های مقابله‌ای را بیاموزید،  می‌توانید زندگی خود را ادامه دهید و شادتر زندگی کنید.

شما می‌توانید مکانیزم‌های مقابله‌ای را از یک درمانگر بیاموزید. شما می‌توانید به‌راحتی یک درمانگر پیدا کنید و او به شما کمک خواهد کرد تا بسیاری از مسائل خود را برطرف کنید. همچنین این امکان وجود دارد که در مورد مکانیزم‌های مقابله‌ای به‌صورت آنلاین جستجو و مطالعه کنید. مکانیزم‌های مقابله‌ای ساده می‌توانند شامل بستن چشم‌ها و تنفس عمیق در هنگام شروع احساس وحشت باشد. اگر احساس نگرانی در مورد از دست دادن عزیزانتان شروع شد و ترس را در بدن خود احساس کردید، می‌توانید از مکانیزم‌های مقابله‌ای استفاده کنید. نفس عمیق بکشید و تا ده بشمارید. گاهی اوقات، این کار باعث می‌شود تا با رهایی از افکار منفی احساس آرامش کنید. مکانیزم‌های مقابله‌ای می‌توانند پیچیده‌تر از این باشند، اما این یک نمونه ساده و قوی از مکانیزم‌های مقابله است که می‌توانید از آن استفاده کنید.

فواید تمرین ذهن آگاهی

با شنیدن خبر از دست دادن فرزندم چه کنم؟

ترس از دست دادن فرزند مشکل دیگری است که برای افراد بزرگسال به وجود می‌آید. داشتن فرزند یک نکته بسیار مهم در زندگی است و بخش زیادی از هویت شما پیرامون تبدیل‌شدن به والدین شکل می‌گیرد. برخی از والدین به‌قدری نگران از دست دادن فرزندشان می‌شوند که فرزندان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. این خوب نیست، اما قابل‌درک است که نسبت به از دست دادن فرزند خود ترس داشته باشید. شما باید بتوانید این ترس را کنار بگذارید تا تأثیر منفی بر شخصیت شما به‌عنوان والدین نداشته باشد. شخصیت شما به‌عنوان والدین نقش مهمی را در شکل گیری شخصیت کودک ایفا می‌کند و شما می‌خواهید که فرزندانی قوی تربیت کنید. نسبت به انتخاب‌های خود آگاه باشید و بدانید که گاهی اوقات علی‌رغم ترس باید همه چیز را رها کنید.

اعتماد و ترس از دست دادن در رابطه

یکی از دلایل رایج دیگر ترس افراد از دست دادن یکی از عزیزانشان این است که از مشکلات اعتماد رنج می‌برند. وقتی مشکل اعتماد داشته باشید، به‌احتمال زیاد کمتر به دیگران اعتماد می‌کنید. شاید شما نگران از دست دادن عزیزتان هستید؛ چون فکر می‌کنید که او دیگر شما را دوست نخواهد داشت. ممکن است در رابطه با خیانت شریک زندگی‌تان نگران باشید. چنین ترس‌هایی خیلی غیرمعمول نیستند، اما معمولاً بی‌اساس هستند. مشکلات مربوط به اعتماد بیشتر به دلیل تجربه‌های بد در گذشته بروز می‌کنند. همچنین، اگر شریک زندگی‌تان دلیلی برای شک‌کردن به شما بدهد، این مشکلات ظاهر می‌شوند.

اگر شریک زندگی شما به‌تازگی عجیب‌وغریب رفتار می‌کند، ممکن است باعث بروز مشکلات اعتماد در شما شود. این موجب می‌شود تا شما بیشتر از همیشه و معمول نگران از دست دادن او باشید. اگر شک دارید که مشکلی با شریک زندگی‌تان پیش‌آمده است، حتماً باید با او صحبت کنید. گاهی اوقات، افراد بنا به دلایل شخصی مانند فشار کاری یا مواجه با انواع مختلف استرس در طول روز، دچار کشمکش‌های فردی می‌شوند. وقتی عاشق شریک زندگی خود هستید، نباید افکار بد در ذهنتان پرورش بدهید. به‌عنوان‌مثال، درست نیست که سریع نتیجه‌گیری کنید و فرض کنید که شریک زندگی‌تان به شما خیانت می‌کند. اگر مدرکی به جز شک و تردید بر مبنای تغییر در رفتار در اختیار ندارید، با لحن منفی با شریک زندگی‌تان صحبت نکنید و به او اتهام نزنید.

از نشانه‌های مشکلات مربوط به اعتماد می‌توان به تمایل نداشتن افراد به صحبت کردن اشاره کرد. وقتی در مورد موضوعی به او نزدیک می‌شوید، خود را بی‌تفاوت نشان می‌دهد. همچنین ممکن است متوجه شوید که وقتی فردی اعتماد کامل به شما نداشته باشد، از شما می‌پرسد که کجا بوده‌اید. برخی از افراد با مشکلات شدید و جدید اعتماد حتی گوشی تلفن یا ایمیل شریک زندگی خود را بدون اجازه او چک می‌کنند یا کارهای غیرقابل‌قبول دیگری انجام می‌دهند. شما نمی‌خواهید به فردی با مشکلات اعتماد که رفتارهای نامعقول دارد، تبدیل شوید. از نشان‌دادن چنین رفتارهایی خودداری کنید و به‌جای آن با ترس‌های خود مقابله کنید. صادق باشید و از او سؤال کنید که آیا چیزی تغییر کرده است و درعین‌حال به او اطمینان بدهید که در کنارش هستید. این روش نتایج بهتری را به همراه خواهد داشت.

چگونه کاری کنید که یک فرد از دست دادن شما بترسد؟

نگرانی در مورد این که کاری کنید که دوست پسرتان نسبت به از دست دادن شما احساس ترس داشته باشد، خیلی سالم نیست. این نوع رفتار نامناسب است و به شما کمک نخواهد کرد. اگر می‌خواهید یک رابطه قوی داشته باشید، باید نسبت به احساسات و مقاصد خود صادق باشید. گاهی اوقات، ممکن است نگران آینده رابطه خود باشید یا ممکن است نگران باشید که شریک زندگی‌تان رابطه را جدی نگیرد. برای تغییر اوضاع، نیازی به تلاش مصنوعی ندارید که دوست پسرتان به خاطر از دست دادن شما بترسد. کار بهتر این است که یک بحث واقعی داشته باشید.

در مورد آنچه در زندگی شما رخ داده است و نگرانی‌هایی که دارید صحبت کنید. گاهی اوقات، افراد به دلیل استرس، اعتیاد، ADHD، انواع اختلالات شخصیت یا موارد دیگر دچار تغییر رفتار می‌شوند. حتی میل جنسی شریک زندگی شما به دلیل استرس می‌تواند تغییر کند. به دلیل تغییر در میل جنسی افکار منفی را به ذهن خود راه ندهید. شما باید مسئله را عمیقاً بررسی کنید و نگرانی‌های خود را مطرح نمایید. اگر شریک زندگی شما مشکل داشت، می‌توانید با کمک هم آن را حل کنید. حتی افراد با اختلالات شخصیتی نیز می‌توانند کنترل اوضاع را در دست بگیرند و روابط خود را بهبود بخشند. کمی صداقت و ارتباط شفاف می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

بااین‌وجود، برخی از افراد کاری می‌کنند تا دیگران از از دست دادن آن‌ها ترس داشته باشند. شما ممکن است از شیوه‌های رابطه جنسی به‌عنوان روشی برای این کار استفاده کنید. هرگز از رابطه جنسی به‌عنوان روشی برای ترساندن دیگران از از دست دادن شما استفاده نکنید. شما باید نگران این نباشید که شریک زندگی‌تان از دست دادن شما بترسد. برای هر دوی شما بهتر است در رابطه خود احساس امنیت کنید.

چگونه متوجه می‌شوید که یک پسر از از دست دادن شما می‌ترسد؟

وقتی پسری سعی می‌کند شما را نزدیک به خود نگه دارد، می‌توانید بگویید که از از دست دادن شما می‌ترسد. وقتی پسری نسبت به از دست دادن عزیزانش احساس ترس می‌کند، ممکن است کمی از عاطفه و محبتش سرکوب شود. او ممکن است برای جلب‌توجه شما بیش از حد تلاش کند. به طور معمول، یک مرد قبل از این که رفتارش را تغییر دهد باید دلیلی برای ترس از دست دادن عشق خود داشته باشد. اگر مرد کسی را ببیند که با شما معاشقه می‌کند، این موضوع باعث می‌شود که این‌گونه رفتار کند. دلایل مختلفی وجود دارند که باعث می‌شوند یک مرد (فردی با هر نوع جنسیت) احساس حسادت یا ناامنی در رابطه را تجربه کند. اگر نمی‌خواهید شریک زندگی‌تان اشتباه برداشت کند، بهتر است در مورد کارهایی که در رسانه‌های اجتماعی انجام می‌دهید به‌خوبی فکر کنید. حتی «توییت مشترک» در یک توئیت خاص می‌تواند باعث حسادت یا عصبانیت شریک زندگی شما شود.

اگر واقعاً به او اهمیت می‌دهید، بهتر است به شریک زندگی خود اطمینان خاطر بدهید تا ترس از دست دادن شما را رها کند. شما نمی‌خواهید که او احساس خشم، اضطراب و سایر عواطف منفی را به خاطر کارهای شما تجربه کند. اضطراب خشم می‌تواند به طور خاص مشکل‌ساز باشد و شما می‌توانید به خاطر یک شریک زندگی خوب از آن اجتناب کنید. شاید خوب باشد بدانید که شریک زندگی‌تان از از دست دادن شما می‌ترسد، اما این بدان معنی نیست که شما بخواهید این ترس ادامه داشته باشد. قبل از زدن توئیت مشترک بر روی رسانه اجتماعی مراقب باشید و سعی کنید به شریک زندگی خود نشان دهید که او را دوست دارید.

چرا باید نگران از دست دادن دوست دخترم باشم؟

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، نگرانی در مورد از دست دادن یک فرد به طور کامل غیرمعمول نیست. بسیاری از مردان و زنان در مورد از دست دادن کسی که دوستش دارند، احساس نگرانی می‌کنند. این می‌تواند به معنی ترس از دست دادن دائمی عزیزان به دلیل مرگ باشد یا می‌تواند به معنی ترس از دست دادن  در رابطه با کسی باشد که شما را ترک کرده است.

نگران شدن در مورد از دست دادن یکی از عزیزان طبیعی است؛ اما نباید بیش از اندازه روی آن تمرکز کرد. داشتن کمی ترس منطقی است؛ اما نباید ترس غیرمنطقی در زمینه از دست دادن داشته باشید. برخی از افراد به دلیل مشکلات سلامت روان بیشتر از حالت عادی از فقدان دیگران می‌ترسند. اگر از مشکلات سلامت روانی از قبیل افسردگی یا اضطراب رنج می‌برید، احتمالاً بیشتر از یک فرد عادی نگران از دست دادن عشق خود ازجمله دوست دخترتان هستید. برخی از افراد حتی به دلیل میزان بالای نگرانی که در مورد عشق و فقدان دارند، دچار حملات عصبی هم می‌شوند. اگر دچار حملات عصبی مرتبط با ترس از دست دادن دوست دختر می‌شوید،  این قطعاً خوب نیست و باید به درمانگر مراجعه کنید.

از دست دادن عزیزان در گذشته می‌تواند اجتناب از نگرانی در مورد از دست دادن عزیزان در آینده را دشوار کند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است یکی از والدین یا دوست صمیمی خود را در سن جوانی از دست داده باشید. اگر تجربه ی عشق و فقدان را داشته‌اید، کاملاً طبیعی است نگران از دست دادن دیگران باشید. پشت سر گذاشتن این نوع احساسات ممکن است به کمی کمک نیاز داشته باشد. ممکن است بخواهید با یک درمانگر در مورد درد و رنج از دست دادن کمی صحبت کنید. اگر در مورد از دست دادن دوست دختر خود آن‌قدر نگران هستید که عمیقاً اذیت می‌شوید، کمک حرفه‌ای بگیرید و به دنبال درمانگر باشید. شما ممکن است درمان‌های مختلفی که کمکتان خواهند کرد را امتحان کنید. تست‌های درمانی بسیار زیادی به‌منظور تشخیص وضعیت شما وجود دارند. این گزینه‌های درمان به شما در تعیین دقیق منشأ اضطراب‌هایتان کمک خواهند کرد.

شاید بتوانید درمانگری پیدا کنید که به بیماران در پشت سر گذاشتن درد و رنج فقدان کمک می‌کند. بسیار دیده شده است که انواع خاصی از درمان نشان می‌دهند که یک فرد حتی بعد از سال‌ها جدایی از عزیزش هنوز در حال سوگواری است. زمانی که برای از دست دادن عزیزتان سوگواری می‌کنید، ممکن است به‌راحتی نگران از دست دادن دوباره ی عزیزانتان شوید. به یک درمانگر خوب اجازه دهید تا به شما در پشت سر گذاشتن این دوره از زندگی کمک کند. زمانی که سوگواری می‌کنید، امکان یافتن راه‌های جدید برای حرکت رو به آینده وجود دارد. شما به کمی توصیه و همچنین، مکانیزم‌های مقابله‌ای خوب نیاز دارید. شما قادر خواهید بود بدون نگرانی زیاد در مورد از دست دادن دوست دختر خود به زندگی ادامه دهید.

درمان یک تجربه شخصی است و تمامی افرادی که تحت درمان قرار می‌گیرند، به دنبال اهداف مشابهی نیستند. اما به خاطر سپردن این نه نکته می‌تواند به شما تضمین دهد که صرف‌نظر از اهداف خاصی که دارید، می‌توانید بیشترین بهره را از درمان ترس از دست دادن در رابطه داشته باشید.

منبع: www.betterhelp.com

5 دیدگاه

  1. من کار هنری انجام میدم وکارمم خیلی دوست دارم دوسال پیش رفتم به یک مغازه‌ای که کار منم مربوط به دستگاه ایشون بود. برشکاری چرم،،،چند ماه من همه برشامو بردم ایشون انجام دادند وخیلی هم مودب و آقا بودند و هستند ؟بعداز چند ماه من که به ایشون توواتساپ طرح می‌فرستادم که برش بزنند. مثلاً میگفتم داداش این کارو فردا واسم انجام بدید من موقع رفتن به مغازه میام بر میدارم..ایشون برگشتن باپیام بهم نوشتن تو چند تا برادر داری مگه از من واسه تو برادر میشه؟منم اول اولش یه حالی میشدم چون اصلا به فکرم نمی‌رسید که ایشون درخواست دوستی بهم بده بلاخره یواش یواش باهم دوست شدیم .تا الان هم همدیگه رو خیلی دوست داریم .اما من آنقدر دیوانه وار دوسش دارم میترسم یه موقعی ازدستش بدم وتا جواب پیامم رو بده ذهنم هزار راه می‌ره بعد بهش می‌نویسم تو منو دوست نداری تو به من جواب نمیدی .اونم قسم میخورم میگه به خدا کار داشتم همکارام پیشم بودند نمیدونستم جواب بدم ؟؟؟؟؟اون موقع من فکر میکنم که حتما بایکی دیگه دوست هستش؟در حالی که ایشون قسم میخوره که من جز تو کسی رو ندارم؟وحتی میگه میخوای مبایلم رو بدم چند روز نگهدار؟به نظر شما من چیکار کنم که به ایشون اطمینان کامل داشته باشم…درحالی که حتی برا یه لحظه ناراحتیش تحمل ندارم ..

  2. خسته مباشید من شخصی رو دوست دارم و اون شخص(خانم) الان خیلی به من میگه که میخام برم و میخام تنها باشم ولی رفتار هاش چیزه دیگر رو به من نشان میدهد و کسی که من دوستش دارم یا شریک احساسی من از من دوره و داخل یک شهر دیگه زندگی میکنه من اصفهان زندگی میکنم اون خانم تهران..اون خانم یک باره از من روی برگزداند و این اتفاق ها افتاد از شما میخاهم مشاوره بگیرم که بگویید برم به سمت خانم که تنها مباشه کنارش باشم یا نه تنهایی برایش بهتره نظر من اینه که تو این شرایط من باید برم و کنارش باشم. توروخدا هرچه سریع من و راهنمایی گنید ترس از دست دادنشون داره من و نابود میکنه هر دقیقم شده اشک اون خانمم کسی و نداره ارومش کنه لطفا به من کمک کنید

  3. سلام از ترس اینکه بلاکم کنه یا دیگه جواب سلامم رو نده جرات نمیکنم بهش بگم دوسش دارم. الان چهارساله همینجوری در به در موندم😔 بدون اینکه چیزی از علاقم بهش بگم

    • سلام چهارساااال چطوری تحمل کردی خب اگر محترمانه بهش ابراز علاقه کنی و بگی قصدت ازدواج اونم میفهمه قصد بدی نداری چرا باید بلاکت کنه خلاف شرع نکردی که اصلا شاید اونم همین حسو ب تو داشته باشه قبول کنه اگر به نگفتن ادامه بدی و ازدواج کنه از دست دادنش نابودت میکنه چون حتی حرف دلتم بهش نزدی و شانس خودتو امتحان نکردی که هزار بار از بلاک شدن بدتره بدبین نباش بهش بگو خودتو راحت کن از عذاب شاید جوابش مثبت باشه اونوقت میدونی چند سال رو بیخودی از دست دادی بخاطر ترس بیهوده زودتر بهش بگو ایشالا به مراد دلت برسی

  4. سلام خسته نباشید من با کسی در ارتباطم و دوسش دارم ولی الان کسی که باهاش قبلاً تو رابطه بوده دیدش و پیشش از من حرف زده اون به من تمام حرفارو گفت ولی من عصبی و استرسی شدم حس میکنم دارم از دستش میدم و اینکه من باهاش خیلی دعوا کردم الان به نظر شما من باید چیکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید