خانه / مشاوره کودک / روانشناسی کودک 7 ساله | رفتار تربیتی بچه هفت سال
کودک 7 ساله
روانشناسی کودک 7 ساله رفتار بچه هفت سال

روانشناسی کودک 7 ساله | رفتار تربیتی بچه هفت سال

در این مقاله خواهید خواند:

  • خصوصیات رفتاری کودکان 7 ساله چه هستند؟
  • روش برخورد با بچه 7 ساله چه هستند؟
  • راهکارهای تربیتی برای تربیت کودک 7 ساله
  • مشکلات رفتاری کودک هفت ساله چه هستند؟

کودک 7 ساله شما اکنون مستقل تر شده است و می‌تواند به‌راحتی کارهای روزانه خود مانند حمام‌کردن، لباس پوشیدن و صبحانه درست‌کردن را به‌تنهایی انجام دهد. کودک شما در این سن ممکن است در انجام کارها نیازی به نظارت والدین نداشته باشد، اما نیاز به راهنمایی و پشتیبانی‌های مداوم دارد. در این مقطع، کودک هفت ساله شما احتمالاً دوست دارد انتخاب‌ها و علاقه‌مندی‌های خود را داشته باشد.

مستقل شدن کودک

بااین‌وجود، گاهی اوقات ممکن است کودک 7 ساله شما رفتارهای نابهنجاری از خود بروز دهد، به شما بی‌احترامی کند یا حتی دروغ بگوید. چرا کودک شما چنین رفتاری از خود نشان می‌دهد؟ در این سن بسیاری از تحولات رفتاری اتفاق می‌افتد. در این مقاله، شما با مشکلات رفتاری کودکان 7 ساله و همچنین راهکار تربیتی که می‌توانید به‌عنوان والد بکار بگیرید، آشنا خواهید شد.

ویژگی های کودک 7 ساله

هر کودکی متفاوت است و رفتارهای او بیشتر بستگی به عوامل مختلفی مانند محیط، رشد عاطفی و رشد فیزیکی دارد؛ بنابراین، رفتارهای یک کودک،  به میزان زیادی تحت‌تأثیر عوامل زیر قرار می‌گیرد. بااین‌حال، در اینجا به برخی از ویژگی‌های رفتاری کودک 7 ساله اشاره می‌کنیم:

1. نیازهای جسمی کودک 7 ساله

کودک شما در این سن انرژی بالایی دارد و از انجام‌دادن فعالیت‌های فیزیکی لذت می‌برد. فعالیت‌های بدنی به کودک شما کمک می‌کند تا مهارت‌های حرکتی بهتری داشته باشد و قدرت بدنی بیشتری پیدا کند. اگرچه ممکن است کودک شما همچنان با دست خط خود مشکل داشته باشد، زیرا مهارت‌های حرکتی ظریف درحال‌رشد هستند. به دلیل اینکه در این مقطع او باید فعالیت‌های فیزیکی زیادی را در طول روز انجام دهد، به 10 تا 12 ساعت خوابیدن نیاز دارد.

2. نیازهای اجتماعی کودک 7 ساله

کودک شما در این سن ممکن است رفتارهای دوستانه‌ای داشته باشد و همچنین تمایل داشته باشد دوستان زیادی پیدا کند. او به دوستانش نیز دلبستگی پیدا می‌کند. ممکن است به چند نفر نزدیک شود و ممکن است نسبت به دیگران احتیاط کند.

تقویت مهارت های اجتماعی کودک

3. رفتارهای شناختی کودک 7 ساله

هم اکنون، توجه فرزند شما بیشتر شده است؛ او می‌تواند تمرکز کند و حتی توصیه‌ها و دستورالعمل‌های دقیق‌تری از شما می‌گیرد. او تمایل دارد اطلاعات و هرآنچه در مدرسه یاد می‌گیرد را با دیگران به اشتراک بگذارد. او ممکن است یک سری عادات رفتاری را از همسالان خود یاد بگیرد و آنها را دنبال کند.

4. رفتارهای احساسی کودک 7 ساله

کودک شما در این سن، ثبات بیشتری در کنترل احساسات خود دارد. او ممکن است به‌خوبی با هرگونه تغییر یا انتقال ناگهانی سازگار شود. اگرچه ممکن است اکنون خودکنترلی برای او دشوار باشد که این موضوع با بزرگ‌تر شدن او برطرف می‌گردد، اما مطمئناً در مقابله با شرایط غیرمنتظره بهتر می‌شود.

مشکلات رفتاری کودکان هفت ساله چه هستند؟

در اینجا به برخی از مسائل رفتاری رایج یا مشکلات نگرشی معمول کودکان 7 ساله اشاره می‌کنیم:

1. دروغگویی کودک 7 ساله

دروغ‌گویی یکی از رایج‌ترین مشکلات مربوط به کودکان در این سن است. درک ریشه و علت دروغگویی کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. گاهی اوقات بچه‌ها دروغ می‌گویند؛ زیرا قادر به تفکیک واقعیت از خیال نیستند. والدین بایستی پیامدهای این مشکل و شرایطی که باعث می‌شود کودکان چنین رفتاری از خود بروز دهند را بررسی کنند.

2. بهانه گیری کودک ۷ ساله

کودک شما ممکن است با دستورات شما مخالفت کرده یا به‌سادگی آنچه که از او می‌خواهید انجام دهد را نادیده بگیرد. بعضی اوقات این رفتار نشانگر این است که کودک شما سعی دارد مرزهای خود را با والدین آزمایش کند تا جایی که بتواند با آن کنار بیاید. کودک شما قصد دارد آنچه بدان علاقه دارد یا ندارد را ثابت کند و با آنچه شما از او انتظار دارید مخالفت کند.

روش برخورد با نافرمانی کودک

3. ویژگی های خلقی کودک 7 ساله

تجربه نوسانات احساسی در کودکان این سن بسیار رایج است. به این دلیل که کودکان در این سن مایل‌اند احساسات خود را ابراز کنند و دیگر کودک پیش‌دبستانی نیستند و این موضوع باعث گیج شدن آنها و بروز نوسانات احساسی می‌شود.

درمان بدخلقی کودک

4. جلب توجه کودک هفت ساله

شما ممکن است متوجه شوید که کودک شما وقتی در یک جمع عمومی قرار می‌گیرد، نسبت به زمانی که در یک جمع خصوصی است، مهربان‌تر است. این موضوع می‌تواند به این دلیل باشد که او تمایل دارد موردتوجه والدین دیگر باشد. اگرچه این رفتار کاملاً متضاد است، اما در این سن طبیعی است و کودک شما این کار را برای برطرف‌کردن حس سردرگمی احساسی خود انجام می‌دهد.

5. پرخاشگری کودک هفت ساله

خشم و عصبانیت یکی از سخت‌ترین مشکلات رفتاری در کودکان 7 ساله است. این رفتار می‌تواند به‌عنوان نوسانات خلقی، گستاخی، ناامیدی، شتاب‌زدگی یا سایر مشکلات رفتاری کودک تلقی شود. احساس خشم و عصبانیت در کودکان این سن بسیار طبیعی است، بااین‌وجود اگر خشم او از کنترل خارج شده یا تبدیل به یک رفتاری پایه‌ای در کودک شما شده است، ضروری است که اقدامات لازم را انجام دهید.

روش برخورد با پرخاشگری کودک

راهکارهای تربیتی برای کودکان 7 ساله‌ای که مشکلات رفتاری دارند:

در اینجا به راهکارهایی برای تربیت کودکان 7 ساله با مشکلات رفتاری اشاره شده است:

  • با کودک هفت ساله صحبت کنید.

کودک شما در سنی است که می‌تواند صحبت‌های شما را متوجه شود؛ بنابراین، اولین و مهم‌ترین راه حلی که می‌توانید در برطرف‌کردن مشکلات رفتاری کودک خود در نظر بگیرید این است که با او صحبت کنید.

  • مقرراتی برای کودک هفت ساله تعیین کنید

کودکانی که آگاه هستند و می‌دانند که دیگران از آنها چه انتظاراتی دارند، رفتار بهتری از خود نشان می‌دهند. با کودک خود در مورد حد و حدود او صحبت کنید و برای او توضیح دهید که چه کارهایی را می‌تواند انجام دهد و از انجام چه کارهایی منع می‌شود.

تعیین قوانین خانه برای بچه ها

  • در برخورد با کودک هفت ساله مثبت باشید

همیشه در برخورد با کودک خود مثبت باشید؛ اگر انتظار احترام از او دارید پس همیشه سعی کنید به او و خواسته‌هایش احترام بگذارید. از دادزدن و سرزنش‌کردن و داد زدن سر کودک خود خودداری کنید. به‌درستی رفتار کنید و مشکل پیش‌آمده را برای او توضیح دهید.

  • از کودک 7 ساله بخواهید تا با خود خلوت کند

به‌جای اینکه اشتباهات او را گوشزد کنید، از کودک خود بخواهید در جایی آرام نشسته و به رفتارها و اشتباهات خود فکر کند.

  • در برخورد با بدرفتاری کودک 7 ساله از توضیحات منطقی استفاده کنید

برای تصمیمات و اقدامات خود دلیل منطقی بیاورید و از بکار بردن هرگونه توضیحات غیرمنطقی خودداری کنید.

  • از کودک 7 ساله حمایت عاطفی کنید

به کودک خود در درک اشتباهاتش کمک کرده و برخی از مشکلات پیش‌آمده را با کمک هم برطرف کنید. طرف او باشید و در حل مشکلات مثل یک تیم رفتار کنید.

شما می‌توانید با استفاده از راهکارهای گفته شده در بالا، به‌راحتی بسیاری از مشکلات رفتاری کودک هفت ساله خود را برطرف کنید. علاوه‌برآن، شما می‌توانید با پزشک خود مشورت کرده و راه حلی برای مشکلات این‌چنینی پیدا کنید.

منبع: https://parenting.firstcry.com

2 دیدگاه

  1. دخترم ۶ سالشه فامیلا و بچه هاشون تحویلش نمیگیرن نمیدونم چرا.جفتمون داریم عذاب میکشیم خیلی ناراحته من خیلی صحبت میکنم باهاش اما سردی رفتار بقیه اذیتش میکنه. من خیلی حرف میزنم ک مهم خودشه باید خودشو دوست داشته باشه اما همش دوست داره ی کاری کنه بقیه بهش توجه کنن دوسش داشته باشن اما متاسفانه حتی ی زره هم بهش رو نمیدن. نه اصلا اما تحویلش نمیگیرن بهونه میاره جیغ و داد میکنه بعد بقیه میگن وایی دخترت خیلی جیغجیغو شده فقط خودم میدونم دلیل چیه

  2. من ی دختر هفت ساله دارم دختر من خیلی بهانه گیر شده و زود زود گریه می‌کند .به من خیلی بی‌احترامی می‌کند نمیدونم چکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید