مقابله با ترس از طلاق بخش مهمی در بازسازی زندگی بعد از جدایی و متارکه محسوب میشود. همانطور که میدانید، طلاق راهی برای تخریب تمام نقشههایی است که با دقت برای زندگی خود برنامهریزی کرده بودید. درجایی که قبلاً اعتماد و آرامش وجود داشت، اکنون به مکان ناشناختهای تبدیل شده که هیچ اطلاعاتی راجع به آن نداریم.
درک این موضوع که اکنون تمام تصمیم گیری ها به خودتان بستگی دارد و اینکه با زندگی بعد از طلاق چه کاری میخواهید انجام دهید میتواند طاقتفرسا و سخت باشد. اما راه و چاره این نیست که به آهستگی و با ناتوانی به سمت یک سوراخ کوچک امن حرکت کنید(اشاره به زندگی کرمها دارد) و فرصت های زندگی را به خاطر اشتباهات گذشته از دست دهید.
حرکت روبهجلو و مواجهشدن با ترس بعد از طلاق چیزی است که به شما اجازه میدهد تا به بهترین شکل ممکن زندگی کنید. برای کمک به شما برای مقابله با ترس بعد از طلاق و بازسازی زندگی خود در این مقاله از سایت مشاوره باما توصیه هایی برای شناخت ریشه ترس و نگرانیهای بعد از طلاق میپردازیم. همچنین در ادامه نکاتی برای بازسازی زندگی و پیشرفت در زندگی بعد از طلاق به شما پیشنهاد میکنیم:
بازسازی زندگی بعد از طلاق : آیا ترس هایتان مانع پیشرفت شما میشوند؟
طلاق زندگی ما را متحول میکند. این تغییر و تحول بزرگ در زندگی با عواطف و احساسات شدیدی همراه است که میتواند روح و روان ما را تضعیف کند. بهعنوان یک مشاور خانواده معتقدم ترس عاملی است که ما را نهتنها در بهبودی و رهایی از رنج زندگی کمک نمیکند بلکه ما را از پیشرفت و موفقیت در زندگی آینده بازمیدارد. بنابراین نیاز داریم که ترس خود را شناسایی و بر آن غلبه کنیم.
باید دانست که ترس ها چه آگاهانه و چه ناآگاهانه باشد هیچ طرفدار و پیروی ندارد:
• ترس ما را از دیدن هر چیز خوبی در وضعیت فعلی و دستیابی به فرصت های آینده محروم میسازد.
• عزت نفس و اعتماد به نفس ما را از بین میبرد و تردیدهایی در ذهن ما ایجاد میکند که بهطور مداوم به ما میگوید ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم یا چیزی داشته باشیم.
آسیبهای روحی و روانی بعد از طلاق دوباره فعال میشود و باورهای عمیق و ریشهداری درباره خودمان که ما سالها از بروز آنها جلوگیری میکردیم را شعلهور میکند. اگر کسی باور کند که بهاندازه کافی باهوش و توانا نیست، این باور زمانی که با طلاق همراه شود تشدید میشود و باعث میشود که فرد از آینده خود بترسد. احساس ترس بعد از طلاق به فرد القاء میکند هیچ امکانی وجود ندارد که زخمهای عمیق خود را التیام بخشد و همراه با زندگی روبهجلو حرکت کند.
دیدگاه روانشناسی ترس از آینده بعد از طلاق
ما از آینده نامعلوم خود بعد از تصمیم به طلاق میترسیم. نگاه به آینده مثل نگاه کردن به یک پرتگاه است. چطور میتوانم زندگی را به تنهایی مدیریت کنم؟ چه کاری انجام دهم؟کجا زندگی کنم؟چگونه قبضها و بدهی های خود را پرداخت کنم؟ اگر بچههایم مرا ترک کنند چه؟ آیا امکان ازدواج مجدد برایم مهیا میشود یا تمام عمرم تنها خواهم بود؟ همین فکر و خیال های نامعلوم هستند که زندگی بعد از طلاق ما را نابود میکند. افکاری که نه جوابی و نه کنترلی بر آنها داریم. این چیزی است که در مورد آینده وجود دارد: هیچکس نمیداند چه اتفاقی خواهد افتاد. ما نمیدانیم امشب چه اتفاقی برای ما خواهد افتاد،چه برسد به ماه یا سال آینده.
ندانستن و نداشتن پاسخ به سؤالاتی که در ذهن داریم یک واقعیت ساده از وجود همه ما انسان ها است. ما باید این حقیقت را بپذیریم نیازی نیست به همه این شک و تردیدهای ذهنی خود پاسخ دهیم. ما هرگز قادر به پیشبینی آینده نیستیم. تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که بلند شویم و تصویری از یک آینده روشن در ذهن خود تصور کنیم و سپس اقدامهای لازم برای دستیابی به آن اهداف و آرزوها را پایه ریزی کنیم.
ما هیچ کنترلی بر زندگی آینده خود نداریم. واقعیت این است تنها چیزی که میتوانیم بر آن کنترل داشته باشیم وجود خودمان است. ما نمیتوانیم آینده خود را کنترل کنیم، اما قطعاً میتوانیم برای آن برنامهریزی کنیم. ما میتوانیم چیزی را که میخواهیم تعیین کنیم و سپس برای رسیدن به آن هدف گامهایی برداریم. زندگی آینده اگر با مشارکت عمیق و عقیده راسخ در برابر ما آشکار شود حتی میتواند بهتر از زندگی گذشته ما باشد.
راه های غلبه بر ترس بعد از طلاق
در ادامه به چند نکته از مواردی که چگونه بر ترس بعد از طلاق غلبه کنیم اشاره می کنیم:
- ترس بعد از طلاق نشانه این است که ما خودمان را به چالش میکشیم و وارد دنیایی با تجربههای جدید میشویم. ما میتوانیم ترس را بهعنوان نشانهای بدانیم که به ما میگوید در آستانه یک اتفاق جدید و متفاوت و بسیار مهم در زندگی هستیم،که به ما کمک میکند تا به انسان بهتر و کاملتری تبدیل شویم.
“برای اینکه ترس را بهعنوان دوست خود بدانیم باید آموزش ببینیم و مجدد برنامهریزی کنیم. ما باید همواره و بهطور متقاعدکنندهای به خودمان بگوییم که ترس همینجاست. بنابراین ما میتوانیم بهترین خود باشیم و در شرایط جدید بیشتر یاد بگیریم. - ترس راهی است بهسوی خودشناسی و فرصتی منحصربهفرد برای شناسایی و غلبه بر آنها است. “در زندگی از هیچچیز نباید ترسید،فقط باید آن را فهمید و درک کرد. اکنون زمان آن است که چیزهای بیشتری بدانیم تا کمتر بترسیم.”
- غلبه بر ترس بعد از طلاق به ما قدرت میدهد تا گامهای بعدی را بی درنگ برداریم. افرادی که میترسند بیشتر شبیه کودکانی هستند که از آب وحشت دارند. وقتی اولین گام را برمیدارند تا سر خود را زیرآب فروببرند بعد از انجام آن متوجه شادی و لذت خود میشوند که چندان هم بد نبود. خود ترس بدتر و شدیدتر از انجام آن است. پس ترس ها را رها کنید و گامهای کوچکی بردارید تا شمارا به سمت چیزهای بزرگتر سوق دهد و هرکدام از شما اعتماد به نفس و قدرت بیشتری به دست آورید.
- یک دیدگاه جدید را امتحان کنید. عینک ترس را بردارید و عینک امید و خوش بینی را جایگزین آن کنید. میدانم گفتن این موضوع آسانتر از انجام آن است. اما تغییر در رفتار نهتنها طرز تفکر بلکه واقعیت وجودی شمارا نیز تغییر میدهد. احساس ترس مسری است. زمانی که به هر چیزی که در زندگیتان اشتباه یا غیرممکن است فکر کنید، قطعاً ترس را آنجا پیدا خواهید کرد.
- در نظر بگیرید که در مقابله با ترس های خود چه چیزی ممکن است به دست آورید؟ به مثال کودک و ترس آنها از آب فکر کنید.چیزی که به دست آوردند لذت شنا و توانایی شنا کردن در آبهای آزاد بود. چطور میتوان این توانایی را داشت که خود را از غرق شدن نجات داد؟ اینکه با ترس هایت مواجه نمیشوی چه چیزی به دست می آوری؟ ترس چه ارزشی برای تو دارد؟ فهرستی از معایب و مزایای مقابله با ترس بعد از طلاق تهیه کنید. آنگاه برای شما روشن خواهد شد که چه کاری انجام دهید.
- توصیههای افراد دانا را در مراحل مختلف زندگی خود به کار گیرید و در زمان حال زندگی کنید. گذشته،گذشته است و آینده در حال آمدن است. تنها چیزی که داریم زمان حال است. در زمان حال زندگی کنید و در مقابل آیندهای فرضی که هنوز وجود ندارد احساس ترس و نگرانی نکنید. در حال حاضر هیچ ترسی از آینده وجود ندارد.
- یاد بگیرید افکار منفی ذهن خود را که بهطور مداوم به شما میگوید بترسید و درهمان جایی که هستید بمانید را نادیده بگیرید؛ “موجود خیالی”یا شیطان کوچک ذهن تو که درباره هر مسئلهای میگوید باید بترسی و نمیتوانی کاری انجام دهی یا چیزی داشته باشی در حقیقت صدایی است که در ذهن همه انسان ها وجود دارد. زمانی که شروع به حرف زدن میکند از او به خاطر به اشتراکگذاری نظرش تشکر کنید و رهایش کنید. این صدا،صدای تو نیست.این ضمیر آسیبدیده تو است.
- از ترس های درونی خود که مانع از پیشرفت در زندگی میشوند، آگاهی بیشتری داشته باشید. بسیاری از افراد واقعاً نمیدانند همواره در حال ترس از چه چیزی هستند. برای مثال، برخی افراد برای خرید به فروشگاه نمیروند.چرا؟ خود آنها هم واقعاً پاسخش را نمیدانند.آنها فقط در اجتماع و مکانهای شلوغ احساس راحتی نمیکنند. خوب به چه دلیل آنها از شلوغی و جمعیت میترسند؟ شاید دلیل اساسی و نهفته آن ترس از میکروب، ترس از دست دادن، ترس از گم شدن، یا ترس از شکست باشد.جستجو کنید و ریشه ترس خود را کشف کنید. دانستن قدرت است.
- به تمام ترس هایی که شما در طول زندگی خود بر آن غلبه کرده و اهدافی که به آن دستیافته و بهدرستی آن را انجام دادهاید فکر کنید. هیچچیزی را دستکم نگیرید. گذراندن دوران کودکی دشوار، پرورش و تربیت کودک ، فداکاری برای همسر ،پیروزی بعد از شکست. این فهرست میتواند همینطور ادامه یابد.بدانید اگر درگذشته بر این مسائل غلبه کردید،پس شما میتوانید دوباره آن را انجام دهید.
در پایان،باید با شما مشهورترین نقلقول در مواجهه با ترس هایتان از فرانکلین دلانو روزولت را درمیان بگذارم:تنها چیزی که باید از آن بترسیم،خود ترس است.درباره آن فکر کنید. این ترس است که در راه تحقق شخصیت ، شادی و هدف ما به دست میآید. فقط ترس از خودش،نه چیزی که شما از آن میترسید. به خاطر داشته باشید که ترس فقط یک احساس است نه یک حقیقت. اجازه ندهید ترس از اتفاقی که ممکن است رخ دهد، شمارا از داشتن یک زندگی بهتر باز دارد.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144804164