در جلسات مشاوره خانواده، ما اغلب در مورد خطاب کردن کلمه «نابالغ» به هر یک از زوج ها محتاط عمل میکنیم.
ازاینگذشته، بلوغ فکری اغلب به دیدگاه فرد بستگی دارد – آنچه ممکن است برای فردی خصوصیات آزاردهنده و نابالغ بهحساب آید، ممکن است برای فرد دیگری ویژگی مثبتی در نظر گرفته شود. بسته به موقعیتی که در آن قرار دارید، مثل یک بچه رفتار کردن میتواند خوب یا بد باشد.
با تمام این اوصاف، رفتارهای مشخصی وجود دارند که تحمل رفتار بچه گانه در یک رابطه بسیار دشوار است؛ رفتارهایی که حفظ رابطه عاشقانه را بسیار سخت میکنند. بهمنظور شناسایی و تشخیص رفتار بچه گانه همسر، فکرکردن در مورد ویژگیها و خصوصیات مشترک روابطی که برای مدت زمانی طولانی بهخوبی ادامه داشتهاند، مفید خواهد بود.
رفتارهای مشترک در روابط کامل
وقتی رفتارهایی را بررسی میکنیم که در روابط طولانیمدت، مشترک هستند، ممکن است موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
- تمایل به ابراز احساسات بهصورت آشکار. تمایل به ابراز احساسات بهصورت آشکار بدین معنی است که هروقت چیزی شما را اذیت میکند میتوانید آن را آزادانه به شریک زندگی خود بگویید؛ بهخصوص وقتی در مورد چیزی ناراحت هستید یا میخواهید در مورد یک مشکل احتمالی صحبت کنید، بسیار اهمیت دارد. اگر بهجای این کار، ابراز احساسات وجود نداشته باشد و شریک زندگی از شما انتظار داشته باشد که خودتان حدس بزنید مشکل از چیست یا به طور مداوم شما را سرزنش کند، احساس شما در مورد او تحتتأثیر قرار خواهد گرفت.
- توانایی حل بحثها و مشاجرات. این مورد نیز ارتباط تنگاتنگی با مورد بالا دارد. تمایل به گفتگو با همسر همراه با حفظ آرامش، منطق و صداقت در بحث و مشاجرات یک مهارت اساسی و ضروری در هر رابطهای است. همه ما بهخوبی میدانیم که دعوای زن و شوهر جز جداییناپذیر و اجتنابناپذیر روابط هستند، اما آنچه اهمیت دارد نحوه رویارویی با آنهاست. در این مورد نیز اگر شریک زندگی از تعامل با شما سرباز زند و هیچ تلاشی برای حل مشکل از خود نشان ندهد و یا بهشدت ناراحت و عصبانی شود، بیان هرگونه مشکل و بحثی بسیار دشوار خواهد بود و اغلب احساسات منفی را بهجای خواهد گذاشت.
- صحبتکردن در مورد تعهد. توانایی و تمایل برای برنامهریزی مشترک یک بخش مهم و کلیدی از حفظ و پرورش یک رابطه است. اگر احساس میکنید شما و شریک زندگیتان با هم و بهصورت مشترک برای زندگی تلاش میکنید و دو زندگی جدا از هم ندارید، اگر احساس میکنید که شریک زندگیتان تمایلی به صحبت در مورد آینده با جزئیات دقیق ندارد، این میتواند بسیار ترسناک باشد زیرا باعث میشود تا شما نگران شوید که او تمایلی به داشتن و حفظ یک رابطه پایدار و داشتن زندگی مشترک موفق ندارد.
راه تغییر رفتار بچه گانه همسر
اگر احساس میکنید یک مورد یا تمامی موارد ذکر شده در بالا قطعات گم شده پازل رابطه شما هستند، ممکن است این احساس به شما دست دهد که همسر شما باید بزرگ شود و به بلوغ برسد.
بنابراین، شما چه کاری میتوانید انجام دهید؟ خوب، جواب ساده اما نهچندان راحت این است که با او صحبت کنید.
جواب ساده است زیرا در واقعیت، این تنها و مهمترین کار و اقدامی است که شما میتوانید در بیان مشکلات خود در یک رابطه انجام دهید و چندان راحت نیست زیرا کاملاً مشخص است که گفتنش راحتتر از انجامدادنش است.
لازم است به یاد داشته باشید که صحبتکردن در مورد مشکلات زندگی مشترک با همسر لزوماً موجب تغییر رفتار همسر نخواهد شد. اگر با این نگرش با مسائل روبرو شوید که هر کار اشتباهی که شریک زندگیتان انجام میدهد را به او بگویید و او را برای تمام مشکلات پیشآمده برایتان سرزنش کنید، مطمئناً واکنش مثبت و خوبی دریافت نخواهید کرد.
صحبتکردن در مورد مشکلات تلاشی برای بیان مشکلات بهصورت تیمی است. این احتمال وجود دارد که اگر احساس میکنید چیزهای مشخصی درست نیستند و مشکل ایجاد میکنند، در واقع مشکلساز خواهند بود. اگر با این نگرش صحبتکردن را شروع کنید که میخواهید همه چیز را برای خود و شریک زندگیتان درست کنید، شریک زندگی شما تمایل و علاقه بیشتری به گوشدادن به صحبتهای شما از خود نشان خواهد داد.
شما ممکن است بخواهید مقاله ما در مورد داشتن مهارت ارتباط با همسر را مطالعه کنید. در این مقاله نکات و توصیههای بسیار مفیدی در مورد چگونگی شروع یک مکالمه آورده شده است؛ ازجمله نحوه بیان آنچه میخواهید بگویید و کجا و چه زمانی برای شروع یک مکالمه مناسب است.
شنیدن صحبت های همسری که رفتار بچگانه دارد
دلیل دیگری که باید با شریک زندگی خود در مورد نگرانیهایتان صحبت کنید این است که این فرصت برای شما به وجود میآید تا صحبتها و حرفهای او را نیز بشنوید.
اگرچه ممکن است بسیار ناامیدکننده باشد که احساس کنید شریک زندگیتان فردی نابالغ است و به بلوغ فکری نرسیده است، اما بسیار مهم است که دیدگاه او در مورد امور را نیز در نظر بگیرید. این احتمال وجود دارد که رفتاری که به نظر ازروی ناپختگی صورت میگیرد، نشانهای از وجود مشکلات دیگر در رابطه باشد.
درست یا غلط، شریک زندگی شما ممکن است با امتناع از برقراری یک تعامل درست و صریح با شما ناراحتی و احساس ناامیدی خود را ابراز کند. در بسیاری از مواقع، فرد در شرایطی چنین رفتاری را از خود نشان میدهد که فکر کند طرف مقابل با احترام با او برخورد نمیکند؛ بهعبارتدیگر با او مثل یک بچه رفتار میکند.
صحبتکردن در مورد مسائل مختلف به شیوهای آرام، صادقانه و با صراحت به شریک زندگی این فرصت را میدهد تا هرآنچه احساس میکند را بازگو کند. اگرچه شنیدن این گفتهها ممکن است سخت و ناخوشایند باشد، اما بسیار مهم است که تمایل به این گوشدادن در شما وجود داشته باشد، همانطور که شما انتظار دارید طرف مقابل علاقهمند به شنیدن احساسات و گفتههای شما باشد.
منبع: www.relate.org.uk
ببخشید شوهرم رفتارش خیلی بچگونه اس و این منو خیلی آزارمیده چیکار کنم
یک ماهه دیگه اولین سالگرد ازدواجمونه ما هفت ماه تو رابطه بودیم و تو اون مدت هیچ رفتار اشتباهی یا هیچ خصوصیات مبهمی ازش ندیدم ک ناراحتم کنه بعد اون هفت ماه عقد کردیم اوایل ازدواجمون همچی خوب بود و اونم خیلی پسر سنگین و رنگین دیده میشد بعد اون رفتاراشو سنجیدم و دیدم ک بعضی از رفتاراش و اخلاقش شبیه بچه هاش مثلا از ی چیزی سریع خوشحال میشه لحن صداش و حرف زدنش عین بچه ها میمونه غرور مردونه نداره صداشو تو خونه میبره بالا واقعا نمیدونم باید چیکار کنم چن وقتی خیلی سعی کردم درستش کنم اما نشد خیلی باهاش حرف زدم اما فایده ای نداشت میگف من از بچگی همینجوری بودم نمیتونم تغییر کنم من راجع ب این موضوع تا حالا با هیچکس درد و دل نکردم خواهش میکنم کمکم کنید