خانه / پرسش و پاسخ روانشناسی کودک / تغذیه سالم برای کودکان
تغذیه سالم کودک
تغذیه سالم کودک

تغذیه سالم برای کودکان

آیا کودکان شما به خوردن غذاهای کم‌ارزش و بی‌خاصیت عادت دارند؟ با این نکات ساده، شما می‌توانید کودکان خود را بدون این‌که وعده‌های غذایی را به زمانی برای جنگ و جدال تبدیل نمایید، به سمت خوردن غذاهای سالم، مناسب و با ارزش هدایت کنید.

مزایای غذاهای سالم برای کودکان

فشار همسالان و تبلیغات تلویزیون برای خوردن غذاهای بی‌ارزش می‌تواند باعث شود که فرزند شما برای خوردن غذای سالم با چالش روبرو شود. عامل گیج‌کننده در برنامه غذایی کودکان، فراوانی و دسترسی آسان و راحت به غذاهای بیرون‌بر رستورانی است. ولی تغییر به‌سوی یک رژیم غذایی سالم می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر روی سلامتی کودکان شما داشته باشد؛ به‌طوری‌که به آن‌ها در حفظ وزن و تناسب‌اندام مناسب، تثبیت خلق‌وخو، فعال نگه‌داشتن ذهن و جلوگیری از مشکلات سلامتی گوناگون کمک خواهد کرد.

یک رژیم غذایی سالم همچنین می‌تواند بر سلامت روان و رشد عاطفی کودک نیز تأثیرگذار باشد و به پیشگیری از بیماری‌هایی از قبیل علایم افسردگی، اختلال اضطراب، اختلال دوقطبی، شیزوفرنی و بیش فعالی کودکان کمک کند.

مهم است به‌خاطر بسپارید که فرزندانتان با میل و اشتیاق به سیب زمینی سرخ‌کرده و پیتزا و تنفر از گلم کلم و هویج به دنیا نیامده است. این شرایط به‌مرورزمان رخ می‌دهد وقتی‌که کودکان بیشتر و بیشتر در معرض انتخاب غذاهای ناسالم قرار می‌گیرند. بااین‌وجود، این امکان وجود دارد که اولویت‌های غذایی فرزندتان را مجدداً برنامه‌ریزی کنید تا نسبت به غذاهای سالم اشتیاق پیدا کنند.

هر چه زودتر گزینه‌ها و انتخاب‌های سالم و مغزی بیشتری را به فرزندانتان معرفی کنید، ارتباط آن‌ها با غذاهای سالم سریع‌تر پرورش می‌یابد و در طول زندگی آن‌ها باقی خواهد ماند و این فرایند می‌تواند ساده‌تر و با صرف زمان کمتر از آنچه تصویر می‌کنید، رخ دهد. با این نکات، شما می‌توانید عادت‌های غذایی سالم را بدون تبدیل وعده‌های غذایی به جنگ و دعوا به فرزندانتان القا نمایید و فرصت رشد به یک فرد بزرگسال سالم و متناسب را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

عادت‌های سالم غذایی را در کودکان خود تقویت نمایید

چه در کودکان خردسال و چه در آن‌هایی که در سن نوجوانی هستند، ترجیح طبیعی کودکان به سمت غذاهایی است که از خوردن آن لذت می‌برند. چالش اصلی در زمینه تشویق کودک به سمت عادت‌های غذایی سالم، جذب آن‌ها به‌سوی گزینه‌های سالم و مغذی است.

  • بیشتر بر روی کل رژیم غذایی تمرکز کنید تا نوع خاصی از غذا: کودکان باید بیشتر غذاهای کامل، غذاهای کمتر فرآوری شده غذاهایی که تاحدامکان به شکل طبیعی آن‌ها نزدیک هستند، و کمتر غذاهای بسته‌بندی و فرآوری شده بخورند.
  • برای کودکانتان الگو باشید: انگیزه تقلید در کودکان قوی است؛ بنابراین، وقتی خود شما میل به خوردن چیپس سیب‌زمینی دارید، از کودکان خود نخواهید که سبزیجات بخورند.
  • تغییر مزه ی غذاهای سالم‌تر: به‌عنوان‌مثال، به طاس‌کباب سبزیجات اضافه کنید یا پوره ی هویج را با پوره ی سیب‌زمینی مخلوط کنید یا یک مزه شیرین به برش‌های سیب اضافه کنید.
  • وعده‌های غذایی را بیشتر در خانه تهیه کنید: غذاهای رستورانی و بیرون‌بر حاوی شکر افزوده و چربی ناسالم بیشتری هستند؛ بنابراین، آشپزی در منزل می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر سلامتی فرزندانتان داشته باشد. اگر به مقدار زیاد غذا درست می‌کنید، پس تنها چند مرتبه آشپزی در هفته می‌تواند برای تغذیه خانواده در کل هفته کافی باشد.
  • کودکان را در خرید مواد اولیه و تهیه وعده‌های غذایی مشارکت دهید: شما می‌توانید به آن‌ها در مورد انواع غذاها و چگونگی خواندن برچسب‌های محصولات غذایی آموزش دهید.
  • میان وعده‌های سالم را در دسترس فرزندانتان قرار دهید: مقدار زیادی میوه، سبزیجات و نوشیدنی‌های سالم (آب، شیر و آبمیوه ی طبیعی) را در دسترس کودکان قرار دهید تا آن‌ها از مصرف میان وعده‌های ناسالمی مانند سودا، چیپس و انواع بیسکویت‌ها دوری کنند.
  • اندازه وعده‌های غذایی را محدود کنید: از اسرار ورزیدن به خوردن و تمام کردن کل بشقاب بپرهیزید و هرگز از غذا به‌عنوان یک پاداش یا رشوه استفاده نکنید.
  • تغذیه سالم برای کودکان با وعده صبحانه شروع می‌شود: کودکانی که هر روز از خوردن صبحانه لذت می‌برند، حافظه بهتر، خلق‌وخو و انرژی پایدارتر و نمرات بالاتری در آزمون‌ها دارند. خوردن یک صبحانه با کیفیت از نظر پروتئین، از غلات صبحانه مغذی گرفته تا ماست، شیر، پنیر، تخم‌مرغ، گوشت یا ماهی می‌تواند حتی به کاهش وزن نوجوانان نیز کمک کند.
  • صبحانه نباید به‌عنوان یک وعده غذایی برای هدردادن وقت تلقی شود: تعدادی تخم‌مرغ را در آغاز هفته بپزید و آن‌ها را هر روز صبح همراه با غلات صبحانه با شکر کم و پروتئین بالا یا یک سیب به کودکانتان بدهید.
  • بوری توی (غذای مکزیکی حاوی نانی که دور گوشت و پنیر و لوبیا پیچیده می‌شود) صبحانه حاوی تخم‌مرغ، پنیر، مرغ یا گوشت گاو را در روز تعطیل درست کنید و آن را در یخچال نگه دارید.
  • یک ساندویچ تخم‌مرغ، یک ظرف ماست و پنیر محلی و کره بادام‌زمینی روی نان جو تست شده می‌تواند تمام‌وکمال در مسیر مدرسه خورده شود.

وعده‌های غذایی را به چیزی بیشتر از غذاهای سالم تبدیل کنید

خوردن غذای خانگی در کنار خانواده نه‌تنها نمونه بسیار عالی از اهمیت به تغذیه سالم برای کودکان است بلکه موجب می‌شود تا خانواده دور هم جمع شوند، حتی نوجوانان بدخلق نیز وعده‌های غذایی خانگی و خوشمزه را دوست دارند.

  • وعده‌های غذایی خانگی منظم موجب راحتی و آسایش می‌شوند. دانستن این‌که تمام اعضای خانواده با هم و دور هم برای صرف شام، ناهار یا صبحانه تقریباً هر روز جمع می‌شوند، می‌تواند حس راحتی و آرامش را در کودکان ایجاد کند و همچنین موجب افزایش اشتهای کودک شود.
  • وعده‌های غذایی خانوادگی فرصتی را ایجاد می‌کنند تا شما اطلاعات بیشتری را در مورد زندگی روزانه فرزندانتان به دست آورید. جمع‌شدن خانواده دور یک میز برای صرف غذا، یک فرصت ایده‌آل برای گفتگو و گوش‌دادن به حرف کودکان بدون مزاحمت تلویزیون، تلفن یا کامپیوتر است.
  • تعامل اجتماعی برای فرزندتان حیاتی است. فرایند گفتگو سر میز شام با والدین در مورد احساسی که دارند، می‌تواند نقش مهمی را در غلبه بر استرس و بهبود خلق‌وخو و اعتماد به نفس کودک ایفا کند. آن همچنین برای شما فرصتی را به‌منظور پی‌بردن به مشکلات زندگی فرزندتان و مواجه با این مشکلات فراهم می‌کند.
  • وعده‌های غذایی به شما این امکان را می‌دهند تا کودکان را با مثال زدن آموزش دهید. خوردن غذا در کنار هم به کودکان اجازه می‌دهد تا شما را در حال خوردن غذاهای سالم ببینند و میزان مصرف پروتئین و محدودکردن غذاهای ناسالم را بیاموزند. از وسواس در مورد شمارش کالری‌ها و اظهارنظر در مورد وزن خود بپرهیزید تا فرزندانتان دچار افکار منفی در مورد غذا نشوند.
  • وعده‌های غذایی به شما اجازه می‌دهند تا نظاره‌گر عادت‌های غذایی فرزندانتان باشید. این موضوع می‌تواند برای کودکان بزرگ‌تر یا نوجوانانی اهمیت داشته باشد که وقت زیادی را برای غذا خوردن در مدرسه یا خانه دوستانشان صرف می‌کنند. اگر انتخاب‌های نوجوان شما ایده‌آل‌های شما را برآورده نمی‌کنند، بهترین روش به‌منظور ایجاد تغییر، تأکید بر پیامدهای کوتاه‌مدت یک رژیم غذایی ناسالم ازجمله ظاهر فیزیکی یا توانایی ورزشی است. این موارد برای نوجوانان بیشتر از سلامت بلندمدت اهمیت دارند. به‌عنوان‌مثال، کلسیم می‌تواند به قد کشیدن شما کمک کند یا آهن موجب عملکرد بهتر شما در آزمون‌ها می‌شود.

مصرف شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده را در رژیم غذایی فرزندتان محدود کنید

کربوهیدرات‌های ساده یا تصفیه شده شامل انواع قندها و غلات تصفیه‌شده‌ای است که عاری از هرگونه سبوس، فیبر و مواد مغذی و مقوی می‌باشند، ازجمله نان سفید، خمیر پیتزا، پاستا، شیرینیجات، آرد سفید، برنج سفید و بسیاری از غلات صبحانه. این مواد موجب افزایش خطرناک قند خون و تغییرات در خلق‌وخو و انرژی افراد می‌شوند.

به عبارت دیگر، کربوهیدرات‌های پیچیده معمولاً سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند و به‌آسانی قابل هضم می‌باشند در حالی که انرژی بلندمدتی را برای فرد تأمین می‌کنند. این مواد شامل انواع و اقسام نان گندم یا چند غله، غلات با فیبر بالا، برنج قهوه‌ای، لوبیا، آجیل، میوه و سبزیجات بدون نشاسته هستند.

بدن یک کودک تمام قند موردنیاز خود را از آنچه به طور طبیعی در غذاها وجود دارد، دریافت می‌کند. شکر افزوده تنها به معنی مقدار زیادی از کالری‌های بی‌فایده‌ای است که به بیش‌فعالی، کج خلقی کودک و افزایش خطر بیماری‌های چاقی، دیابت نوع دو و حتی رفتارهای تمایل به خودکشی در نوجوانان منجر می‌شود.

چگونه می‌توان مصرف شکر کودکان را کاهش داد؟

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که مصرف شکر برای کودکان باید به سه قاشق چایخوری (12 گرم) در روز محدود شود. یک سودای 12 اونسی حاوی ده قاشق چایخوری یا 40 گرم شکر افزوده است، قهوه‌های شیرین شده حتی حاوی مقداری بیشتری شکر هستند. همچنین، مقادیر زیادی از شکر افزوده می‌تواند در انواع غذاها از قبیل نان، سوپ‌ها و سبزیجات کنسرو شده، غذاهای فریز شده و انواع فست‌فودها مخفی شده باشد. در واقع، حدود 75% از غذاهای بسته‌بندی شده در ایالات متحده آمریکا حاوی شکر افزوده هستند.

  • مصرف شیرینیجات را به طور کامل منع نکنید: قانون منع مصرف شیرینی‌جات موجب افزایش اشتیاق و افراط کودکان در مصرف شیرینی در صورت به‌دست‌آوردن فرصت مناسب می‌شود. دستورهای غذایی را تغییر دهید. بسیاری از دستورهای غذایی با شکر کمتر مزه بهتری دارند.
  • از نوشیدنی‌های شیرین بپرهیزید: به‌جای آن، مقداری آبمیوه به آب‌معدنی اضافه کنید یا برای درست‌کردن غذاهای خوشمزه، کمی موز یا انواع توت‌ها را در شیر بریزید و مخلوط کنید.
  • آب‌نبات‌ها و شیرینی‌های یخ‌زده خود را درست کنید: آبمیوه های صددرصد را در جایخی‌های مکعبی شکل با قاشق‌های پلاستیکی به‌عنوان دسته‌های آب‌نباتی فریز کنید. یا میوه‌های یخ‌زده را با استفاده از تکه‌های بزرگی از آناناس، موز، انگور یا انواع توت‌ها تهیه کنید.

از تهیه غذاهایی که در خلق‌وخوی کودک اختلال ایجاد می‌کنند، بپرهیزید

  • یک رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی از غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای سرخ شده، دسرهای شیرین، میان وعده‌های شیرین، آرد تصفیه شده و انواع غلات صبحانه می‌تواند خطر اضطراب کودکان یا افسردگی کودک را افزایش دهد.
  • خطر افسردگی در کودکانی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر سودا یا نوشیدنی‌های میوه‌ای شیرین مصرف می‌کنند (از جمله نوشیدنی‌های نسخه رژیمی) بیشتر است.
  • کافئین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا انواع قهوه می‌تواند اضطراب در کودکان تحریک کند و احساس افسردگی در آن‌ها به وجود آورد.

برای کودک خوراکی های سالم‌تری انتخاب کنید

فست‌فودها معمولاً حاوی مقدار زیادی قند و چربی‌های ناسالم و کالری هستند در حالی که مواد مغذی بسیار کمی دارند. بااین‌وجود، غذاهای ناسالم و هله‌هوله‌ها برای کودکان وسوسه‌انگیز هستند؛ بنابراین، به‌جای حذف کامل آن‌ها، سعی کنید هرچند وقت یکبار اجازة خوردن فست‌فود در مقیاس کم را به کودکان خود بدهید. در چنین مواقعی، تاحدامکان گزینه‌های سالم‌تری را انتخاب نمایید.

خوراکی های جایگزینی که موردعلاقه ی کودکان هستند

تغذیه ناسالم برای کودکتغذیه سالم برای کودک
·        سیب زمین سرخ‌کرده

·        بستنی

·        مرغ سرخ‌کرده

·        دونات یا شیرینی‌جات

·        بیسکویت‌های شکلاتی

·        چیپس سیب‌زمینی

·        سیب‌زمینی پخته شده یا کبابی در فر

·        ماست، شربت، اسموتی میوه تازه

·        مرغ گریل یا پخته شده

·        باگت‌ها و کیک‌های خانگی با شکر کمتر

·        شکلات‌های انجیر، ویفرهای وانیلی یا میوه

·        چیپس سبزیجات پخته و آجیل برای کودکان

بیرون غذا خوردن به همراه کودکان

  • از خوردن غذاهای سرخ‌کردنی بپرهیزید: به‌جای آن، همراه خود یک پاکت از هویج کوچک، انگور یا سایر میوه‌ها و سبزیجات داشته باشید.
  • مراقب حجم یک وعده غذایی باشید: منوی کودکان را در نظر بگیرید یا کوچک‌ترین حجم از وعده غذایی را انتخاب کنید. پیتزا را به‌صورت تکه سفارش دهید، این مقدار بدون وسوسه کودکان به افراط و زیاده‌روی، اشتیاق آن‌ها را ارضا می‌کند.
  • وعده غذایی کودک را با جایگزین‌ها سفارش دهید: کودکان اغلب وعده‌های غذایی را بیشتر برای سرگرمی و بازی‌دوست دارند تا غذا. از آن‌ها بخواهید تا گزینه‌های سالم‌تری را به‌جای نوشابه و سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده جایگزین کنند.
  • مرغ و سبزیجات را در رستوران‌ها انتخاب کنید: هنگام رفتن به یک رستوران، به‌جای یک بشقاب بزرگ ماکارونی و پنیر، مرغ و سبزیجات را سفارش دهید.
  • در مورد سرویس کنار منوی اصلی، عاقلانه رفتار کنید: سرویس کنار منوی اصلی می‌تواند به‌سرعت موجب افزایش کالری کودک شما شود از جمله سرخ‌کردنی‌ها، چیپس‌ها، برنج، نودل، حلقه‌های پیاز و انواع بیسکوییت. بهتر است سبزیجات پخته یا گریل شده، انواع سالاد، سیب‌زمینی پخته، ذرت یا برش‌های سیب را جایگزین کنید.

در تغذیه کودک مراقب چربی‌ها باشید

کودکان به چربی‌های سالم در رژیم غذایی خود نیاز دارند (مقدار زیادی چربی سالم). چربی سالم به کودکان کمک می‌کند تا سیر شوند و سیر بمانند، بهتر تمرکز کنند و خلق‌وخوی بهتری داشته باشند.

چربی‌های سالم برای تغذیه کودک

  • چربی‌های تک‌اشباع‌نشده: از روغن زیتون گرفته تا آووکادو، آجیل (مانند بادام، فندق و گردو) و دانه‌ها (از قبیل کدو و کنجد).
  • چربی‌های پلی اشباع نشده: شامل اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی‌های چرب از جمله ماهی سالمون، شاه‌ماهی، ماهی خال‌مخالی، ماهی کولی و ساردین یا بذر کتان و گردو یافت می‌شوند.

چربی‌های ناسالم در تغذیه کودک

چربی‌های ترانسی که در روغن جامد، کره مارگارین، کلوچه‌ها، آب‌نبات‌ها، بیسکوییت، میان وعده‌ها، غذاهای سرخ شده، غذاهای کامل پخته شده و دیگر غذاهای فرآوری شده‌ای که با روغن‌های گیاهی هیدروژنه شده جزئی درست می‌شوند، وجود دارد (حتی اگر ادعا شود که بدون چربی ترانس هستند).

کودکان بدغذا را به لذت بردن از خوردن طیف وسیعی از غذاهای سالم تشویق کنید

افراد بدغذا یک مرحله رشد طبیعی را پشت سر می‌گذارند. همان‌طور که به‌منظور متقاعدکردن مشتری بزرگسال برای خرید نیاز به چندین بار تبلیغ است، اکثر کودکان پیش از قبول کردن یک غذای جدید باید 8 تا 10 بار با آن آشنا شوند.

به‌جای پافشاری برخوردن یک غذای جدید توسط کودک:

  • غذای جدید را زمانی پیشنهاد کنید که کودک گرسنه است. خوردن میان وعده‌ها را در طول روز محدود کنید.
  • هرچند وقت یکبار یک غذای جدید را معرفی کنید.
  • غذاهای جدید را جالب درست و سرو کنید. آن‌ها را به شکل‌های مختلف برش دهید یا یک کلاژ غذایی درست کنید (کلم بروکلی را به‌جای درختان، گام کلم را به‌جای ابر، کدوی رشتی را به‌جای خورشید قرار دهید)
  • غذاهای جدید را با غذاهای موردعلاقه تهیه کنید تا پذیرش آن‌ها قابل‌قبول‌تر باشد. به‌عنوان‌مثال، سبزیجات را به سوپ موردعلاقه ی فرزندتان اضافه کنید.
  • اجازه دهید که کودک در آماده‌سازی غذاها کمکتان کند. به این ترتیب، آن‌ها به خوردن چیزی که خود در درست‌کردنش کمک کرده‌اند، بیشتر تمایل پیدا می‌کنند.
  • مصرف نوشیدنی‌ها و میان وعده‌ها را محدود کنید تا از پرشدن شکم بین وعده‌های غذایی اصلی جلوگیری شود.

برای تهیه غذای سالم کودک میوه‌ها و سبزیجات را خوشمزه کنید

خواه این‌که بدغذا باشند یا نه، کودکان همیشه آنچه برای سلامتی‌شان مفید است را دوست ندارند، به‌خصوص میوه‌ها و سبزیجات. اما روش‌هایی برای خوشمزه کردن غذای کودک وجود دارد.

گام نخست، محدودکردن دسترسی به غذاهای شیرین ناسالم و میان وعده‌های نمک‌دار است. متقاعدکردن فرزندانتان در مورد این‌که خوردن یک سیب یا کره بادام‌زمینی برای سلامتی بهتر است، زمانی آسان‌تر می‌شود که هیچ‌گونه بیسکویتی در دسترس نباشد. در ادامه، نکات بیشتری به‌منظور افزودن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی کودک آورده شده است.

  • اجازه دهید که فرزندانتان خود محصولات را انتخاب کنند: برای کودکان دیدن انواع مختلف میوه و سبزیجات در دسترس و انتخاب گزینه‌های جدید و گزینه‌هایی قدیمی موردعلاقه لذت‌بخش خواهد بود.
  • سبزیجات را در غذاهای دیگر پنهان کنید: سبزیجات رنده یا ریز شده را به آبگوشت یا سس‌های مختلف اضافه کنید تا مخلوط شوند. مک‌اند چیز (ماکارونی به همراه پنیر) را با استفاده از گل‌کلم درست کنید. یا نان کدو سبز و مافین‌های هویج بپزید.
  • مقدار زیادی میان وعده حاوی میوه و سبزیجات تازه را در دسترس قرار دهید: اطمینان حاصل نمایید که آن‌ها کاملاً تمیز، شسته، برش زده و آماده مصرف هستند. برای پروتئین بیشتر می‌توانید ماست، کره زمینی یا هوموس را اضافه کنید.

مواد ضد آفت و GMOS: نکاتی برای حفظ سلامتی کودکان

به‌طورکلی، جانداران دست‌کاری شده از نظر ژنتیکی (GMOS) عمدتاً به‌منظور مقاوم کردن محصولات غذایی در برابر علف‌کش‌ها یا برای تولید حشره‌کش‌ها مهندسی می‌شوند. ازآنجایی‌که مغز و بدن کودکان همچنان در حال رشد است، آن‌ها نسبت به این مواد حساس‌تر هستند. مطالعات نشان داده‌اند، خوردن محصولات ارگانیک و طبیعی موجب کاهش سطح مواد ضد آفت در بدن کودکان می‌شود اما این محصولات به نسبت گران هستند؛ بنابراین، چگونه می‌توانید کودکان خود را سالم نگه دارید اگر قادر به پرداخت هزینه خرید محصولات ارگانیک نیستید؟

  • به فرزندان خود میوه و سبزیجات زیادی بدهید، خواه ارگانیک یا پرورش‌یافته. مزایای آن‌های بیشتر از خطراتشان است.
  • در صورت امکان، میوه‌ها و سبزیجاتی که پیش از خوردن نیازی به پوست کندن ندارند را ارگانیک تهیه کنید از جمله انواع توت‌ها، کاهو، گوجه‌فرنگی و سیب. محصولات پرورشی را برای سبزیجات و میوه‌های دارای پوست ضخیم مانند پرتقال، موز یا آووکادو انتخاب کنید.
  • بازارهای کشاورزان محلی را برای یافتن محصولات ارگانیک ارزان‌تر جستجو کنید.
  • محصولات پرورشی را با برس تمیز کنید: شستن به‌تنهایی نمی‌تواند مواد ضد آفت جذب شده از ریشه و ساقه را از بین ببرد اما باقیماندة مواد ضد آفت را از بین خواهد برد.
  • هنگام خرید گوشت، اگر امکانش وجود دارد، گوشت ارگانیک تهیه کنید. خرید قسمت‌های ارزان‌تر گوشت ارگانیک بهتر از قسمت‌های مرغوب گوشت گاو گوسفندی است که به‌صورت صنعتی پرورش می‌یابند و درعین‌حال گران‌تر نیز نمی‌باشند.

در تغذیه کودک مشکلات افزایش وزن او را نادیده بگیرید

کودکانی که اساساً اضافه وزن دارند، با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی، مشکلات استخوانی و مفصل، آپنه خواب (وقفة تنفسی در خواب)، اعتماد به نفس پایین و مشکلات سلامتی بلندمدت در بزرگسالی مواجه می‌شوند.

برطرف‌کردن مشکلات وزنی کودکان به یک برنامه هماهنگ بین فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی سالم نیاز دارد.

هدف، کند یا متوقف کردن اضافه وزن است (مگر آن که مورد دیگری مدنظر پزشک کودک باشد). بدین‌وسیله اجازه می‌دهید که فرزندانتان با وزن ایده ال بزرگ شوند.

گرفتار رژیم غذایی کم‌چرب نشوید: ازآنجایی‌که چربی در کالری‌ها وجود دارد، مقدار کمی از آن می‌تواند احساس سیری به کودک بدهید و کودک را برای مدت‌زمان طولانی‌تری سیر نگه دارد.

خوردن صبحانه حاوی پروتئین با کیفیت بالا: از غلات صبحانه مغذی گرفته تا ماست، شیر، پنیر، تخم‌مرغ، گوشت یا ماهی همگی می‌توانند به کودک دارای اضافه وزن کمک کنند تا در طول روز کالری کمتری مصرف نمایند.

فرزندانتان را به ورزش‌کردن تشویق کنید

مزایای ورزش همیشگی بسیار زیاد است و ورزش منظم می‌تواند حتی به فرزندانتان در انتخاب غذاهای سالم‌تر نیز انگیزه دهد.

  • با فرزندانتان بازی کنید. فوتبال‌بازی کنید، دوچرخه‌سواری کنید، اسکیت یا شناکردن را امتحان کنید، خانوادگی به پیاده‌روی یا راه‌پیمایی بروید.
  • با نشان‌دادن گزینه‌های مختلف، به فرزندانتان کمک کنید تا فعالیتی که از آن لذت می‌برند را انتخاب کنند.

تغذیه خوب و مناسب موجب رشد سالم کودک می‌شود و حتی ممکن است در کاهش خطر خودکشی نیز نقش مهمی ایفا نماید، اگر در کودک شما پیش‌تر مشکلات روحی روانی تشخیص‌داده‌شده است، یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند مدیریت علائم و به‌دست‌آوردن کنترل مجدد سلامتی آن‌ها کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید