جهت مطالعه نظرات و تجربیات دیگران، به کامنتهای انتهای صفحه مراجعه نمایید
انتقاد از خود در میان افرادی که مشکلات و موانعی را در محیط کاری، دانشگاه یا روابط خود تجربه می کنند، بسیار رایج است. گاهی اوقات، این انتقاد از خود منجر به احساس شکست می شود و این یک مشکل همه گیر است. تقریبا هر فردی در برهه ای از زندگی خود چنین حسی را تجربه کرده است. با این وجود، گاهی اوقات این احساس دائمی است و منجر به کمبود عزت نفس و عدم پذیرش خود می شود. وقتی حس کمبود عزت نفس و خودپذیری در فرد به وجود می آید، احساس شکست دائمی می شود و در اینصورت مداخله جدی ضروری است. احتمال وقوع ناکامی ها، مشکلات در روابط و سایر مشکلات همیشه در زندگی وجود دارند و درک این که چگونه از نظر روانی با آن ها مقابله کنیم باعث می شود تا احساس شکست کمرنگ تر شده و خودپذیری بهبود یابد. روش هایی برای افزایش خودباوری و خودپذیری وجود دارند که در نهایت به فرد در جهت پیشرفت و غلبه بر احساس شکست کمک خواهند کرد.
انگیزه بعد از شکست در زندگی
بعد از احساس شکست، موفقیت های گذشته خود را فهرست کنید
اغلب اوقات، افراد عادت دارند بر شکست های خود تمرکز کنند. این موضوع تاحدی قابل قبول است، زیرا با توجه به مشکلات می توانید دلیل ناکامی های خود را بیابید و برنامه و طرح جدیدی برای دفعه بعد داشته باشید.
از طرف دیگر، اگر بیش از حد بر شکست های خود متمرکز شوید و قدردان موفقیت های خود نباشید، ممکن است احساس درماندگی یا احساس بی کفایتی با احساس بی ارزشی به سراغ شما آید. اگر چنین احساسی دارید، فهرستی از موفقیت های خود تهیه کنید. تهیه این فهرست به شما کمک می کند تا متوجه شوید تفکر شما تا چه اندازه بی اساس بوده است.
یک فهرست انجام کارها ایجاد کنید
هیچ چیز خوشایندتر از ایجاد یک فهرست از کارها در ابتدای روز و تیک زدن کارهای انجام شده در طی روز نیست. وقتی توانستید تمام کارهای نوشته شده در فهرست را به پایان برسانید، پاداشی برای خود در نظر بگیرید.
مطالب مرتبط: اشتباهات گذشته اذیتم میکنه
از مقایسه کردن خود با دیگران خودداری کنید
مقایسه، لذت و شادی را از انسان می گیرد. گاهی اوقات، افراد خود را یک بازنده به حساب می آورند زیرا به آنچه دیگران به دست آورده اند، نرسیده اند. اگر این چنین است، باید کمی به عقب برگردید و به خود یادآوری کنید که یک انسان منحصر به فرد با استعدادها و مهارت های خاص خود هستید. شما ممکن است قادر به انجام آنچه دیگران می کنند نباشید، اما بر اساس همین استدلال دیگران نیز قادر به انجام کارهایی که شما می کنید نیستند.
از نیازهای جسمی خود مراقبت کنید
نیاز خود به یک رژیم غذایی سالم، خواب راحت و ورزش کافی را نادیده نگیرید. وقتی به نیازهای فیزیکی و جسمانی خود اهمیت ندهید، همه چیز ناامیدکننده به نظر می رسد. با مراقبت از خود، احساس بهتری خواهید داشت و افکار شما به طور طبیعی مثبت خواهند شد.
باورهای محدودکننده
ازطریق مهارت خودآگاهی متوجه می شوید که احساس شکست تا حد زیادی با باورهای محدودکننده شما در ارتباط است. سعی کنید ماهیت خودشکوفایی باورهای محدودکننده را درک کنید؛ این که چگونه این باورها به طور مستقیم منجر به احساساتی همچون شکست می شوند و بدون آن ها چگونه احساس شکست حتی در مواقع شکست واقعی از شما دور می شود.
خود دلسوزی
روش هایی را برای محبت به خود پیدا کنید. راه هایی را برای اجتناب از هم ذات پنداری با افکار منفی خود بیابید. به واسطه ی هم ذات پنداری با افکاری که واقعیت ندارند و تنها نظرات و عقاید فرد هستند، افرادی که احساس شکست می کنند همیشه بر افکار منفی متمرکز می شوند. شاید یافتن راه هایی برای تجربه کردن افکار مثبت و تغییر افکار منفی به افکار مثبت بتواند به فرد کمک کند.
از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید
این ایده را در نظر بگیرید که شکست فرصتی برای تقویت مهارت هاست. اگر همه چیز به سادگی به دست می آمد، هیچ فرصتی برای آموختن چیزهای جدید وجود نداشت. ناکامی ها یا مشکلات روابط خود را به عنوان فرصتی برای یادگیری در نظر بگیرید. گاهی اوقات، شکست می تواند به شما در یادگیری یک چیز جدید کمک کند و بسیار مهم است که قدردان این فرصت ها باشید.
نشانه های افسردگی را جدی بگیرید
احساس شکست می تواند یکی از نشانه های افسردگی در شما باشد. بنابراین، بسیار مهم است که به افکار، احساسات و شرایط فیزیکی و جسمانی خود توجه کنید. اگر متوجه بروز نشانه های افسردگی زیر شدید، بلافاصله به یک درمانگر مراجعه کنید:
- احساس غمگینی
- احساس پوچی
- احساس خستگی
- احساس گناه
- بی خوابی یا خواب بیش از حد
- بی اشتهایی یا اشتهای بیش از حد
- از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلا باعث شادی می شدند
- احساس تحریک پذیری یا بی قراری
- مشکل در تمرکز
- مشکل در تصمیم گیری
- افکار خودکشی
یافتن حمایت اجتماعی
شناسایی دوستان و اعضای خانواده ای که ازطریق نظرات مثبت بی قید و شرط حمایت خود ارائه می دهند، برای افرادی که با احساس شکست و بی کفایتی مواجه هستند مفید است. یکی از این افراد را انتخاب کنید و از او سوال کنید که برای چه چیز شما ارزش قائل هستند. سپس، در مورد گفته های او خوب فکر کنید. به خود اجازه دهید که پیام های مثبت در مورد خود را بپذیرید. با این وجود، به خود یادآوری کنید که آن ها واقعا چنین تصوری در مورد شما دارند.
حتی اگر از نظر بالینی افسرده نباشید، صحبت کردن با یک مشاور در مورد احساسات خود به شما کمک می کند تا بر آن ها غلبه کنید. تنها زمانی که تجربه آن احساس درد عاطفی را کنار بگذارید، می توانید از زندگی خود لذت ببرید. به عنوان یک امتیاز اضافی، شما می توانید از موفقیت های گذشته خود برای موفقیت های بیشتر در آینده استفاده کنید. مشاوران ما در سایت مشاوره باما برای صحبت کردن با شما در دسترس هستند.
منبع: www.betterhelp.com