خانه / مشاوره شغلی / استرس در محل کار
استرس کاری

استرس در محل کار

آیا اضطراب کار موجب بر هم خوردن تعادل زندگی و استرس شما شده است؟ این 10 استراتژی را برای مدیریت استرس در محل کار دنبال نمایید – احساس بهتری به شما دست پیدا خواهد کرد.

اضطراب کار می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و باعث شود تا نتوانید برای پایان ساعات کاری صبر کنید. سه از هر چهار نفری که با استرس یا اضطراب در زندگی دست و پنجه نرم می کنند، معتقدند که این استرس و اضطراب با زندگی روزانه شان در تداخل است و محل کار نیز مستنثی نمی باشد.

اضطراب می تواند بر روی عملکرد فرد در محل کار، کیفیت انجام کار، روابط با همکاران و روابط با سرپرستان تاثیر بگذارد. مواجه با این گونه چالش ها برای افرادی که به اختلال اضطرابی مبتلا هستند، بسیار دشوارتر می باشد. کارکنان گزارش داده اند که موعد تحویل و مواجه با افراد سخت، مهم ترین دلایل استرس مرتبط با محل کار هستند. نزاع و اختلاف نظر در محیط کار موجب به وجود آمدن واکنش های مختلفی می شود. برخی از افراد درام و هیجان را دوست دارند در حالی که دیگران ترجیح می دهند خود را تا زمان فروکش کردن آشوب و هیاهو پشت میز کار پنهان کنند.

بدون توجه به این که شما نیز جز افرادی هستید که آتش یک دعوا را بیشتر می کنند یا نه، فقدان برقراری ارتباط موثر در محیط کار می تواند موجب اضطراب شود. زمانی که چندین نفر در دفتر کار تحت تاثیر اضطراب قرار می گیرند، سطح استرس می تواند تا حدودی مسری باشد.

کارکنان کار بیشتری را از دست می دهند، کیفیت کار پایین می آید و کارمندان به جای همکاری برای حل مشکلات شروع به سخن چینی و شایعه پراکنی می کنند. کارکنان دیگر با یکدیگر صحبت نمی کنند، آن ها شروع به شکایت کردن از یکدیگر می کنند و محل کار به یک محیط کاملاً سمی تبدیل می شود.

اولین گام در مدیریت استرس کاری، ایجاد یک برنامه سلامتی شخصی است. در صورتی که خواب کافی دارید، غذای کافی می خورید، ورزش می کنید و در فعالیت های اجتماعی خارج از محیط کار شرکت دارید، پس شانس شما برای کاهش اضطراب محل کار بسیار بیشتر خواهد بود.

اما کاهش استرس در محیط کار به چیزی بیشتر از تمرینات ذهن آگاهی یا کلاس یوگا نیاز دارد. شما همچنین باید عملکرد خود در سیستم محیط کاری و نحوه ی برخورد با دیگران را مورد ارزیابی قرار دهید. آیا از رئیس خود پنهان می شوید؟ آیا با همکار خود در اطاقک کناری سخن چینی می کنید؟ آیا تا وقتی که خشمگین می شوید یا اشک هایتان سرازیر می گردد، ساکت می مانید؟ چندین استراتژی ساده وجود دارند که شما می توانید برای کمک به آرام تر شدن در محل کار و منتقل نکردن نگرانی های کاری به خانه امتحان کنید. علاوه بر گرفتن کمک حرفه ای به منظور مدیریت اضطراب، شما می توانید از این استراتژی های درون فردی برای کمک به کاهش اضطراب در محیط کار و کمک به حفظ خونسردی، تمرکز و بهره وری استفاده نمایید. در ادامه، نگاهی بر برخی از این استراتژی ها خواهیم انداخت.

شغل شما هرچه که باشد، راههایی وجود دارد که می‌توانید خود را از اثرات مخرب استرس کاری حفاظت کرده، رضایت شغلی خود را ارتقا دهید و آرامش خود را در محل و خارج از محل کار حفظ کنید.

چه زمانی استرس شغلی بیش از اندازه می‌شود؟

استرس داشتن همیشه بد نیست. داشتن کمی استرس به شما کمک می‌کند تا در محل کار انرژی و تمرکز خود را حفظ کرده و آمادگی روبه‌روشدن با چالش‌های جدید را داشته باشید. این چیزی است که شما را هنگام یک سخنرانی سرپا نگه می‌دارد و باعث می‌شود هوش و حواستان را جمع کنید تا مرتکب تصادفات یا اشتباهات هزینه‌بر نشوید.

اما در این جهان پرهیاهوی امروزی، محل کار غالباً شما را یاد ترن شهربازی می‌اندازد. ساعات کار طولانی، مهلت‌های محدود و حتی درخواست‌های رو به افزایش، به شما احساس نگرانی، تهی و مستأصل شدن می‌دهد و زمانی که استرس کار بیش از حدِ تحمل شما می‌شود، دیگر اثر مثبتی نداشته و نه‌تنها شروع به آسیب به ذهن و بدن شما می‌کند بلکه رضایت شغلی شما را نیز از بین می‌برد.

شما قادر به کنترل هر چیزی در محل کار خود نیستید، اما این بدان معنا نیست که شما قدرت کمی دارید؛ حتی اگر در یک موقعیت دشوار به‌دام‌افتاده باشید. اگر استرس شغلی، عملکرد، سلامتی و زندگی شخصی شما را مختل کرده است، زمان اقدام فرارسیده است. مهم نیست که برای امرارمعاش چه کاری انجام می‌دهید، چه آرزوهایی دارید، یا شغل شما تا چه حد استرس ‌آور است، کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش استرس خود انجام دهید و کنترل امور را در محل کار خود به دست گیرید.

دلایل عمده استرس در محیط کار 

  • ترس از اخراج شدن
  • اضافه‌کاری بیش از حد توان فرد به دلیل کاهش کارکنان
  • فشار آمدن برای برآوردن انتظارات رو به افزایش اما بدون افزایش رضایت شغلی
  • فشار کاری
  • عدم داشتن کنترل بر نحوه کارکرد خود

علائم هشداردهنده استرس در محل کار

زمانی که در محل کار احساس آشفتگی می‌کنید، اعتماد به نفس خود را ازدست‌داده و ممکن است خشمگین، تحریک‌پذیر یا گوشه‌گیر شوید. سایر علائم و نشانه‌های استرس کاری عبارت‌اند از:

  • احساس اضطراب، تحریک‌پذیری و علایم افسردگی
  • بی‌علاقگی، ازدست‌دادن علاقه به کار
  • ادامه پیداکردن مشکلات کاری
  • خستگی
  • مشکل در تمرکز
  • تنش‌های عضلانی و سردرد
  • مشکلات گوارشی
  • کناره‌گیری از اجتماع
  • کاهش میل جنسی
  • مصرف الکل یا اعتیاد به مواد مخدر برای کنار آمدن با این شرایط

1.برای غبله بر استرس کاری، با آن روبه‌رو شوید

گاهی اوقات، یکی از بهترین روش‌های کاهش استرس این است که آن را به‌سادگی با یکی از دوستان نزدیک خود در میان بگذارید. صحبت‌کردن و دریافت حمایت و همدردی خصوصاً به‌صورت رودررو، می‌تواند یک روش بسیار مؤثر برای کاهش استرس و بازیابی احساس آرامش درون در شما باشد. دوست شما مجبور نیست که مشکل شما را حل کند؛ فقط لازم است شنونده خوبی باشد.

برای حمایت شدن نزد همکاران خود بروید. داشتن یک سیستم پشتیبانی محکم در محل کار، می‌تواند شما از اثرات مخرب استرس شغلی محافظت کند. فقط یادتان باشد که به آنها گوش بدهید و هر زمان که آنها نیز به شما نیاز داشتند، حمایت کنید. اگر در محل کار خود دوست صمیمی ندارید، بایستی قدم‌هایی برای برقرار ارتباط نزدیک‌تر با همکاران خود بردارید. برای مثال، زمانی که استراحت می‌کنید، به‌جای اینکه فقط به گوشی خود توجه کنید، سعی کنید با همکاران خود ارتباط بگیرید.

به دوستان و اعضای خانواده خود تکیه کنید. همزمان با برقراری روابط اجتماعی در محل کار خود، داشتن یک شبکه قدرتمند حمایتی از دوستان و اعضای خانواده در مدیریت کردن استرس در همه جوانب زندگی بسیار اهمیت خواهد داشت. در مقابل، هرچه شما تنهاتر و منزوی‌تر باشید، نسبت به استرس آسیب‌پذیرتر خواهید بود.

روابط دوستی جدید و رضایت‌بخش ایجاد کنید. اگر احساس می‌کنید دوستی ندارید که نزد او بروید؛ چه در محل کار و چه در اوقات فراغت؛ بهتر است بدانید که هیچ‌گاه برای شروع رابطه دوستی دیر نیست. با شرکت کردن در یک کلاس، باشگاه یا انجام کارهای داوطلبانه، افرادی را پیدا کنید که با شما علاقه‌مندی‌های مشترکی داشته باشند. در کنار گسترده کردن شبکه‌های اجتماعی، کمک‌کردن به دیگران خصوصاً آنهایی که قدرشناس هستند، بسیار باعث خوشنودی شما شده و استرس شما را به طور چشمگیری کاهش خواهند داد.

2.برای کاهش استرس کاری با تغذیه و ورزش 

زمانی که شما بیش از حد به کار خود متمرکز می‌شوید، توجه کمتری به ‌سلامتی خود می‌کنید. اما زمانی که شما با یک تغذیه خوب و ورزش، مراقب سلامتی خود هستید، قوی‌تر می‌شوید و نسبت به استرس مقاومت بیشتری پیدا خواهید کرد.

برای اینکه مراقب خود باشید نیازی نیست که سبک زندگی خود را کاملاً تغییر دهید. حتی چیزهای کوچک می‌توانند حال شما را خوب کنند، سطح انرژی شما را بالا ببرند و به شما این احساس را بدهند که گویی کنترل همه چیز در دستان شماست.

  • برای انجام ورزش‌های منظم وقت بگذارید. ورزش‌های ایروبیک؛ ورزش‌هایی که ضربان قلب شما را بالا برده و باعث تعریق شما می‌شوند، یکی از مؤثرترین روش‌ها برای بهتر کردن حال، بالا بردن انرژی، متمرکز شدن و آرام‌کردن ذهن و جسم است. حرکات هماهنگ (ریتمیک)، مانند پیاده‌روی، دویدن، رقصیدن، طبل زدن و غیره، تسکین‌دهنده سیستم عصبی هستند.
  • برای رفع بیشتر استرس، سعی کنید اکثر روزها حداقل 30 دقیقه فعالیت داشته باشید. اگر راحت‌تر هستید که این فعالیت‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید، این زمان را به دو تا سه بخش تقسیم کنید و زمانی که در محل کار دچار استرس می‌شوید، سعی کنید یک استراحت فوری داشته باشید و از آن شرایط استرس‌زا دور شوید. در صورت امکان در بیرون از محل کار کمی قدم بزنید. فعالیت‌های فیزیکی به شما کمک می‌کنند تا تعادل خود را بازیابید.
  • به طور هوشمندانه غذاهایی را انتخاب کنید که استرس شما را کاهش می‌دهند. غذاهایی که انتخاب می‌کنید تأثیر زیادی بر روی احساسات شما در طول یک روز کاری دارند. برای مثال، داشتن وعده‌های غذایی کوچک، متناوب و سالم، کمک می‌کند قند خون شما در سطح پایدار و نرمالی باقی بماند. این اتفاق، انرژی و تمرکز شما را حفظ کرده و حال شما را پایدار نگه می‌دارد. از طرفی دیگر، پایین آمدن قند خون، باعث می‌شود شما مضطرب و تحریک‌پذیر شوید و خوردن بیش از اندازه موجب خستگی شما می‌شود.
  • مصرف شکر و قندهای فرآوری شده را کاهش دهید. زمانی که دچار استرس می‌شوید، ممکن است به خوردن اسنک‌های قندی، غذاهای پخته شده و راحت مانند پاستا و سیب‌زمینی سرخ شده، تمایل پیدا کنید. اما این غذاهای به‌ظاهر خوب، به‌زودی حال و انرژی شما بد می‌کنند و استرس شما را به‌جای بهتر کردن، تشدید می‌کنند.
  • مصرف غذاهایی را که روی حال شما اثر معکوس می‌گذارند مانند کافئین، چربی‌های ترانس و غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی مواد نگهدارنده شیمیایی یا هورمون هستند، کاهش دهید.
  • برای بهتر کردن حال خود، اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری مصرف کنید. بهترین منابع این‌گونه اسیدهای چرب، ماهی‌های روغنی (سالمون، شاه‌ماهی، ماکارل، آنچوی و ساردین)، جلبک دریایی، بذر کتان و گردو هستند.
  • از مصرف نیکوتین خودداری کنید. سیگارکشیدن در زمان استرس ممکن است به شما آرامش دهد، اما نیکوتین یک محرک قوی است و موجب افزایش اضطراب می‌شود.
  • مصرف الکل را متعادل کنید. به نظر می‌رسد الکل به طور موقت نگرانی‌های شما را کاهش می‌دهند، اما مصرف بیش از حد آن اثر معکوس بر روی حال شما خواهد داشت.

3.برای کاهش استرس در محیط کار خواب کافی داشته باشید

ممکن است احساس کنید که زمان کافی برای خواب شبانه خود ندارید. اما کمبود خواب کارایی، خلاقیت، مهارت حل مسئله و تمرکز شما را در طول روز مختل می‌کند. هرچه خواب راحت و استراحت بهتری داشته باشید، قدرت بیشتری برای انجام مسئولیت‌های شغلی و کنار آمدن با استرس کاری را خواهید داشت.

کیفیت خواب خود را با ایجاد تغییرات سالم در ساعات روزانه و شبانگاهی، بالا ببرید. برای مثال، در یک زمان مشخص حتی در تعطیلات، بخوابید و بیدار شوید، مراقب آنچه که در طول روز می‌خورید و می‌آشامید باشید و محیط خواب خود را تنظیم کنید. در طول شب 8 ساعت بخوابید؛ مطلوب‌ترین مدت‌زمان خوابی که بزرگسالان برای داشتن بهترین بهره‌وری باید داشته باشند.

یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، تمامی مانیتورها را خاموش کنید. نور ساطع شده از تلویزیون، تبلت‌ها، گوشی‌های موبایل و کامپیوتر، ترشح هورمون ملاتونین را در بدن شما سرکوب کرده و می‌تواند خواب شما را شدیداً مختل کند.

از انجام فعالیت‌های محرک و قرارگرفتن در موقعیت‌های استرس زا مانند کار کردن قبل از خواب خودداری کنید. به‌جای آن بر روی فعالیت‌های آرامش بخش و ساکت مانند کتاب خواندن یا گوش دادن به یک موسیقی آرام درحالی‌که نور چراغ‌ها کم است، متمرکز باشید.

استرس شغلی و شیفت کاری

کار کردن در طول شب، صبح زود یا شیفت‌های چرخشی، بر بروی کیفیت خواب شما تأثیر منفی می‌گذارد که به نوبه خود بر روی کارایی و عملکرد شما تأثیر خواهد گذاشت و شما را نسبت به استرس آسیب‌پذیرتر خواهد کرد.

در محل کار خود، در زمانی که شیفت شب دارید، با قراردادن خود در معرض نور روشن و استفاده از لامپ‌های نورانی و استفاده از لامپ‌هایی که نور روز را شبیه‌سازی می‌کنند، چرخه خواب و بیداری خود را تنظیم کنید. سپس، هنگام بازگشت به خانه با استفاده از عینک‌های آفتابی تیره، جلوی نور خورشید را گرفته و حالت خواب را در خود ایجاد کنید.

  • شیفت‌های شبانه یا نامنظم کاری خود را محدود کنید تا از کم‌خوابی جلوگیری شود.
  • از داشتن شیفت‌های چرخشی متناوب خودداری کنید تا بتوانید برنامه خواب خود را حفظ کنید.
  • در طول روز، صدا و نور اتاق‌خواب خود را کم کنید. از پرده‌های تیره یا چشم‌بندهای خواب استفاده کنید، تلفن خود را خاموش کنید و از گوشی‌ها یا دستگاه‌های کم کننده صدا برای ازبین‌بردن سروصداهایی که در طول روز وجود دارد، استفاده کنید.

4.برای کاهش عوارض استرس شغلی کارها را اولویت‌بندی کنید

زمانی که استرس شغلی در محیط کار، شما را تحت‌فشار قرار می‌دهد، اقدامات ساده و عملی وجود دارد که می‌توانید برای بازیابی مجدد کنترل خود انجام دهید.

راهکارهای مدیریت زمان برای کاهش استرس شغلی

  • یک برنامه‌ریزی متعادل داشته باشید. کار کردن بدون داشتن سرگرمی موجب فرسودگی شغلی می‌شود. سعی کنید تعادلی میان کار و زندگی خانوادگی، فعالیت‌های اجتماعی، کارهای شخصی، مسئولیت‌های روزانه و اوقات فراغت خود ایجاد کنید.
  • صبح‌ها زودتر از خانه خارج شوید. حتی 10 تا 15 دقیقه زودتر خارج شدن می‌تواند تفاوت بین با عجله بیرون رفتن یا آرامش داشتن در طول روز ایجاد کند. اگر شما هر روز دیرتان می‌شود، ساعت خود را زودتر کوک کنید تا زمان بیشتری داشته و کمتر دچار استرس شوید.
  • زمان‌های استراحت منظمی داشته باشید. در طول روز حتماً استراحت‌های کوتاهی داشته باشید تا کمی پیاده‌روی کنید، گپ‌های دوستانه داشته باشید و تکنیک‌های آرامش بخش را انجام دهید. همچنین، سعی کنید زمان ناهار از میز و محیط کاری خود دور شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا آرام‌تر و پرانرژی‌تر بوده و کارایی بیشتری داشته باشید.
  • چهارچوب‌های سالمی برای خود در نظر بگیرید. بسیاری از ما از اینکه مجبور باشیم 24 ساعته در دسترس بوده و گوشی موبایل خود را برای پیام‌های کاری دائماً چک کنیم، احساس فشار می‌کنیم. اما بسیار مهم است که زمان‌هایی را برای کار نکردن و فکر نکردن به کار در نظر بگیریم. بدین معنی که هنگام تعطیلات یا شب‌هنگام که در منزل استراحت می‌کنیم نباید سمت ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی کاری برویم.
  • بیش از حد تعهد کاری نداشته باشید. از برنامه ریزی پشت‌سرهم یا تلاش برای جادادن برنامه‌های بیش از حد در یک روز خودداری کنید. اگر سرتان بیش از حد شلوغ است، میان کارهای ضروری و غیرضروری، تمایز قائل شوید. وظایفی که کاملاً ضروری نیستند را در انتهای لیست کارهای خود قرار دهید یا آنها را کلاً کنسل کنید.

مدیریت وظایف برای کنترل استرس شغلی

  • وظایف خود را اولویت‌بندی کنید. ابتدا به کارهای با اولویت بالا رسیدگی کنید. اگر کاری را باید انجام دهید که از نظر شما ناخوشایند است، آن را زودتر از بقیه انجام دهید. در نتیجه، مابقی روز برایتان خوشایند خواهد شد.
  • پروژه‌های خود را به برنامه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. اگر به نظر می‌رسد که پروژه شما آن‌قدر سنگین است که شما را تحت‌فشار قرار می‌دهد، به‌جای آنکه در یک‌لحظه به‌تمامی مراحل آن فکر کنید، در یک زمان بر روی یک مرحله از آن که قابل مدیریت است، تمرکز کنید.
  • مسئولیت‌های خود را واگذار کنید. نیازی نیست که شما به‌تنهایی همه کارها را انجام دهید. این عادت را که می‌خواهید هر مرحله از کار را مدیریت کنید، کنار بگذارید. با این کار، بخشی از استرس های اضافی را از دوش خود برمی‌دارید.
  • تمایل به همکاری داشته باشید. گاهی اوقات، اگر شما یا همکار یا رئیستان بتوانید کمی انتظارات خود را تعدیل کنید، می‌توانید یک راه حل خوب پیدا کنید که سطح استرس را برای همه کاهش دهد.

5. عادات بدی که موجب استرس شغلی می‌شوند، کنار بگذارید.

بسیاری از ما، با افکار و رفتارهای منفی خود استرس شغلی را تشدید می‌کنیم. اگر بتوانید این عادات مخرب را کنار بگذارید، راحت‌تر از پس استرس کاری برخواهید آمد.

  • در برابر کمال گرایی مقاومت کنید. وقتی اهداف غیرواقعی برای خود تعیین می‌کنید، خود را برای کوتاه آمدن آماده می‌کنید. سعی کنید کار خود را به‌درستی انجام دهید، کسی بیش از آن از شما انتظار نخواهد داشت.
  • افکار منفی خود را اصلاح کنید. زمانی که شما فقط به جنبه‌های منفی یک موقعیت یا یک رابطه نگاه می‌کنید، خود را بی انگیزه و بی انرژی خواهید کرد. سعی کنید راجع به کار خود مثبت فکر کنید، از همکارهای منفی دور باشید و موفقیت‌های کوچک خود را در نظر بگیرید حتی اگر کسی این کار را نکند.
  • سعی نکنید کارهایی که قابل‌کنترل نیستند را کنترل کنید. بسیاری از اتفاقاتی که در محل کار ما می‌افتند خارج از کنترل ما هستند، خصوصاً نوع رفتار دیگران. به‌جای حساس شدن بر آنها، بر روی چیزهایی که می‌توانید کنترل کنید متمرکز باشید مثلاً نحوه واکنشی که در برابر مشکلات از خود نشان می‌دهید.
  • در هر شرایطی شوخ‌طبع باشید. در صورت استفاده مناسب، شوخ‌طبعی راهی عالی برای مقابله با استرس در محیط کار است. درصورتی‌که شما یا اطرافیان شما کار را بسیار جدی می‌گیرند، با جوک گفتن یا تعریف داستان‌های بامزه، حال و هوای محیط اطراف را تغییر دهید.
  • محیط اطراف خود را مرتب کنید. اگر میز کار یا محیط کار شما نامرتب است، همه چیز را دسته‌بندی کرده و وسایل به‌دردنخور را دور بریزید. دانستن اینکه هر چیزی کجا قرار دارد، باعث صرفه‌جویی در زمان و کاهش استرس شما خواهد شد.
  • در مورد شغل و وظایف محل کار خود پیش‌قدم باشید.
  • زمانی که احساس عدم اطمینان، درماندگی و ناتوانی در کنترل امور داریم، استرس ما در بالاترین حد خود قرار می‌گیرد. در اینجا نکاتی وجود دارد که می‌توانید برای داشتن کنترل بر روی شغل و وظایف خود انجام دهید.
  • با رئیس خود در مورد استرس های موجود در محل کار صحبت کنید. کارمندان سالم و خوشحال، کارایی بیشتری دارند، بنابراین در صورت امکان کارفرمای شما انگیزه‌ای برای مقابله با استرس در محل کار خواهد داشت. به‌جای اینکه لیستی از شکایات داشته باشید، کارفرمای خود را در جریان شرایط خاصی که بر روی عملکردهای شما تأثیرگذارند، قرار دهید.
  • شرح کار خود را مشخص کنید. از سرپرست خود توضیحات به‌روز شده‌ای در مورد وظایف و مسئولیت‌های شغلی خود بخواهید. شما احتمالاً درخواهید یافت که برخی از وظایف انباشته شده در شرح‌حال کار شما قرار نمی‌گیرند و می‌توانید با اشاره به اینکه بیش از پارامترهای شغل خودکار کرده‌اید، طلبکار باشید.
  • درخواست انتقالی دهید. اگر محل کار شما به‌اندازه کافی بزرگ است، احتمالاً خواهید توانست که خود را از یک محیط مسموم به بخشی دیگر انتقال دهید.
  • وظایف جدید درخواست کنید. اگر یک کار مشخص را برای مدتی طولانی انجام داده‌اید، درخواست یک وظیفه جدید داشته باشید؛ یک درجه شغلی متفاوت، یک منطقه فروش متفاوت، یک ماشین متفاوت.
  • مرخصی بگیرید. اگر فرسودگی شغلی اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد، یک مرخصی کامل از محل کار خود بگیرید. به سفر بروید، روزهای بیمارگونه خود را به پایان برسانید، یک مرخصی موقت بخواهید؛ هر چیزی که شما را از این وضعیت دورنگه دارد. از این فرصت برای شارژ کردن خود و به‌دست‌آوردن چشم‌اندازهای جدید در زندگی استفاده کنید.
  • به دنبال رضایت شغلی و مفهوم کار خود باشید. داشتن احساس خستگی و عدم رضایت از نحوه گذراندن روزهای کاری می‌تواند استرس شما را تشدید کند و صدمات بسیاری به‌سلامت جسمی و روانی شما وارد کند. اما برای بسیاری از ما داشتن شغلی رؤیایی که بسیار معنی‌دار و رضایت‌بخش است تنها یک رؤیاست. حتی اگر شما در موقعیتی نیستید که بتوانید به دنبال شغلی که نسبت به آن علاقه و انگیزه دارید، بگردید که البته اکثریت ما در این شرایط نیستیم، شما همچنان می‌توانید در شغلی که به آن علاقه‌ای ندارید، هدف و اشتیاق ایجاد کنید.
  • حتی در بعضی مشاغل پیش‌پاافتاده، شما می‌توانید در مشارکت خود برای کمک به دیگران تمرکز کنید یا خدمات یا محصولات موردنیاز بیشتری را ارائه کنید. بر روی جنبه‌هایی از شغل خود که از آن لذت می‌برید تمرکز کنید، حتی اگر این مورد گفتگوی شما با همکارانتان در زمان ناهار باشد. با تغییر نگرش خود نسبت به شغلتان، می‌توانید احساس هدفمندی و کنترل بیشتری پیدا کنید.

مدیران و کارفرمایان چگونه می‌توانند استرس شغلی را کاهش دهند؟

کارکنانی که از استرس کاری رنج می‌برند می‌توانند منجر به کاهش بهره‌وری، از دست‌دادن روزهای کاری و جابه‌جایی بیشتر کارکنان شوند. شما به‌عنوان یک مدیر، سوپروایزر یا یک کارفرما می‌توانید استرس های محل کار خود را کاهش دهید. اولین قدم این است که به‌عنوان یک الگوی مثبت عمل کنید. اگر بتوانید در شرایط استرس‌آور خونسرد باشید، این کار برای کارمندان شما بسیار راحت‌تر است.

  • با کارمندان خود مشورت کنید. در مورد عواملی که باعث استرس آنها می‌شود صحبت کنید. برخی از موارد مانند خرابی تجهیزات، کمبود نیرو یا کمبود بازخورد سرپرست ممکن است از بارزترین عوامل باشد. تبادل اطلاعات با کارمندان همچنین می‌تواند عدم اطمینان در مورد شغل و آینده آنها را کاهش دهد.
  • با تک‌تک کارمندان خود ارتباط بگیرید. اگر به صحبت‌های کارمندان خود با دقت و رودررو گوش دهید، باعث می‌شوند آنها احساس کنند که شنیده و درک شده‌اند. انجام این کار حتی اگر نتوانید آن شرایط را تغییر دهید، استرس شما و کارمندانتان را کاهش می‌دهد.
  • مشکلات محل کار خود را به شیوه‌ای مثبت حل‌وفصل کنید. به شأن و منزلت هر یک از کارکنان احترام بگذارید؛ یک سیاست تحمل صفر برای آزار و اذیت ایجاد کنید.
  • به کارمندان خود این فرصت را بدهید تا بتوانند نظرات خود را در مورد مسائلی که بر روی شغلشان تأثیر می‌گذارد، به اشتراک بگذارند. برای مثال، کارمندان خود را در قانون‌گذاری دخیل کنید. اگر آنها درگیر روند شوند، متعهدتر خواهند بود.
  • از مهلت‌های غیرواقعی پرهیز کنید. اطمینان حاصل کنید که حجم کار متناسب با توانایی‌ها و منابع کارمندان شما است.
  • انتظارات خود را مشخص کنید. وظایف، مسئولیت‌ها و اهداف کارمندان خود را به‌روشنی مشخص کنید. اطمینان حاصل کنید که اقدامات مدیریتی شما منصفانه بوده و مطابق با ارزش‌های سازمانی باشد.
  • به کارمندان خود پاداش داده و آنها را تشویق کنید. از دستاوردهای کاری به‌صورت شفاهی و در سطح سازمان تقدیر کنید. برای دوره‌های بالقوه استرس زا، مهلت‌های زمانی با محدودیت کمتر تنظیم کنید. فرصت‌های تعامل اجتماعی بین کارکنان خود فراهم کنید.

منبع: www.helpguide.org

4 دیدگاه

  1. دختری ۲۸ساله هستم با حقوق خیلی کم یک میلیون ساعت کاریم سه ساعت کاره زیادیم ندارم فقط پرونده ها رو بایگانی و مرتب میکنم و جواب مراجعه هارو میدم اونجام حوصله م سر میره وکیلم آدمه خوبیه ولی همش اونجام استرس دارم به این فکر میکنم کلی درس خوندم آخرش شدم منشی با حقوق خیلی کم زیادشم نمیکنه خیلی سخته . منتظرم استخدامی وزارت بهداشت بیاد کم کم درس میخونم ولی یه مدتیه بی حوصله شدم استرس دارم بی اشتها شدم بزور غذا میخورم بعضی وقتا استفراغ و حالت تهوع میگیرم کم خوابم یه ماه رفتم باشگاه بدن سازی گفتم شاید برا روحیم خوب باشه خوب بود ولی دوباره همون جور شدم دیگه نرفتم دوست دارم با کسی حرف بزنم ولی کسی درکم نمیکنه نمیتونم حرف دلمو بزنم به کسی اعتماد ندارم دوستامم همه سرشون به کار خودشونه وقت ندارن بریم بیرون یکم سرم گرم شه دوست دارم گریه کنم ولی بخاطر خانوادم نمیتونم میترسن افسرده شده باشم ولی خودم میدونم شدم نمیخوام نگرانشون کنم نمازم میخونم ولی هواسم پرته وضعیت اقتصادی داغونه کسی هم دورو برمون نیست آدم حسابی باشه ازدواج کنم خواستگار ندارم بیشتر استرسم از آینده س نه کار درست حسابی که درآمدش خوب باشه آدم یکم خرج کنه دلش خنک شه نه همسری که بتونی باهاش راحت باشی و درد دل کنی و خودمو خالی کنم نه دوستی که باهاش راحت حرف بزنم فکرو خیال زیاد دارم دیگه دارم دیونه میشم بنظرتون من باید چیکار کنم با این اوصاف؟

  2. من حدود یکسال و نیم هست در یک اداره دولتی مشغول به کار دفتری هستم ولی از همون روز اول استرس زیادی داشتم و همش نگران بودم که مبادا کارفرما کاری از من بخواد که من از پسش بر نیام یا اشتباه انجامش بدم بخاطر همین همیشه اضطراب دارم وگاهی شبها هم به فکر اینم که فردا چه اتفاقاتی منتظرمه این اضطراب همیشگی واقعا آزارم میده گاهی که اضطرابم شدید میشه احساس کرختی یا بند اومدن نفس و تپش قلب میکنم و به همین خاطر دقت و تمرکزم خیلی پایین میاد حتی موقع درس خوندن هم به فکر مسائل کاری هستم و احساس میکنم دیگه نمیتونم از چیزی لذت ببرم و اعتماد به نفسم هم فوق العاده پایین اومده میشه لطفا راهنماییم کنید

  3. خیلی مظطربم و استرس دارم الان در محیط کارم شدید درگیرم رییس خانمم که قبلا بهم محبت میکرد کلا عوض شده دعوا میکنه بهونه الکی امروز گیر داده چرا زود در اومدی یا میگه تو با نقشه اومدی اتاقم حرفامون بردی بیرون، به یکی گفتم اقا این کار نکن اسمت گفتن رفته زنگ زده به مدیرم گفته من گفتم. ۲۸ سالمه اما ذهنم روحم درگیر نه میتونم حرفم بگم چون میترسم طرفم ناراحت کنم همه هر حرفی میخواهن میگن. میخواهم استرس و اظطرابم کنترل کنم این ترس باعث شده فقط دروغ بگم. الان از پیشامد فردا میترسم که چی بگن چی بشه من فکر نمیکردم طرفم بره بگه من گفتم دربارش چی گفتن

  4. من سه روز پیش وارد یک محیط کاری شدم که از قبل دوست داشتم واردش بشم چون برای آیندم مفیده اما وقتی وارد شدم دیدم همکارانی که اونجا هستند از نظر تخصص خیلی از من جلو تر و به روز تر هستند و این خیلی منو ترسونده و آزار میده از اینکه از اونا خیلی عقبم و الان احساس میکنم کاش نمیومدم تو این جمع با اینکه میدونم همه جوره واسه آیندم بهتره

دیدگاهتان را بنویسید