هرکس انتظاری از رابطه و ملاقاتهای عاشقانه دارد. برخی میخواهند ببینند رابطه آنها تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؛ درحالیکه برخی دیگر فقط با قصد ازدواج وارد رابطه میشوند. بعضیها هم در رابطه اصلاً به ازدواج فکر نمیکنند.
جزء هرکدام از این دستهها که باشید، باید با صراحت و صداقت قصد رابطه خود را بیان کنید، بهخصوص اگر طرف مقابل با رفتار خود نشان میدهد که تمایل دارد با شما ازدواج کند ولی شما مایل به حفظ رابطه پایدار نیستید.
باید در ملاقاتهایی که با یکدیگر دارید تمام زوایای شخصیت او را ارزیابی کنید. یکی از چیزهایی که باید به آن توجه داشته باشید این است، آیا این فرد قصد ازدواج دارد. برای کسانی که قصد ازدواج یا تعهد طولانی مدت ندارند، این خواسته به منزله قطع رابطه است. اما کسانی که دنبال یک شریک دائمی هستند، اشتیاق به ازدواج آنها را به ادامه رابطه تشویق میکند.
قصد شما از رابطه هر چه باشد، نباید برای ازدواج عجله به خرج دهید. وقتی میبینید طرف مقابل بدون اینکه آمادگی داشته باشید شما را به ازدواج با خود ترغیب میکند، محتاطانه عمل نمایید.
علامتهایی که معمولاً نشان میدهند پسری قصد ازدواج دارد:
گاهی کاملاً مشخص است که مرد قصد ازدواج دارد. صادقانه و بیپرده درباره آینده خودش و شما بهعنوان یک زوج صحبت میکند. مهلتی برای رابطه تعیین مینماید و انتظارهایش را صراحتاً بیان میکند. اما گاهی این اشتیاق چندان مشخص نیست. اگر شما نتوانید علامتها را تشخیص دهید ممکن است هر دو دچار زخم های عاطفی شوید. این علامتها نشان میدهند کسی که با او رابطه دارید به فکر ازدواج با شماست:
کسی که قصد ازدواج دارد درباره رابطه پایدار و خوشبختی والدینش صحبت میکند
وقتی پسری درباره ازدواج موفق والدینش صحبت میکند و اینکه ازدواج آنها تا این سن دوام داشته، احتمالاً اشتیاق زیادی به ازدواج دارد، یا حداقل از اینکه هنوز ازدواج نکرده نگران است.
اشکالی ندارد که کسی مشتاق ازدواج باشد یا بخواهد از زندگی والدینش تقلید کند، اما نباید از این طریق شما را بدون آن که آمادگی داشته باشید برای ازدواج تحتفشار قرار دهد. وقتی کسی میخواهد هر چه سریعتر اقدام به ازدواج نماید، مدام درباره ازدواجهای موفقی که میشناسد صحبت میکند و اینکه خودش هم چنین ازدواجی میخواهد. اگر با چنین مسئلهای مواجه شدید، رک و صریح درباره برنامههایی که برای ازدواج دارید با او صحبت کنید.
مردی که قصد ازدواج دارد شما را به فروشگاه های لوازمخانگی میبرد
اگر با کسی که رابطه دارید در یک خانه زندگی نمیکنید، اما اغلب اوقات به فروشگاه های مبلمان و لوازمخانگی میروید، میتواند دو دلیل داشته باشد. اول، شاید شریک زندگی شما واقعاً به اثاث و دکوراسیون منزل علاقه دارد و قصدش ازدواج نیست. دوم، رفتن به فروشگاه های وسایل خانگی روش زیرکانهای است که شما را به تشکیل خانه و خانواده با او تشویق کند، بهخصوص وقتی نظر شما را میپرسد که مثلاً چه نوع رختخوابی میپسندید یا از کدام سرویس غذاخوری خوشتان میآید.
اگر بهجای آن که تفریحات دیگری با یکدیگر داشته باشید مدام به فروشگاه لوازمخانگی میروید، بدانید که او میخواهد غیرمستقیم شما را به فکر ازدواج بیندازد. بهجای آن که در این مورد فقط حدسهایی بزنید، صراحتاً بپرسید چرا به خرید وسایل خانه علاقه نشان میدهد.
مردی که قصد ازدواج دارد قبلا به خواستگاری رفته
وقتی کسی حداقل یکبار قبلاً نامزد کرده اما تا مرحله ازدواج پیش نرفته، ممکن است چند مسئله وجود داشته باشد. اول، ازدواج و نامزدی را دوست دارد اما ترس از تعهد در رابطه دارد. یا، به این نتیجه رسیده نامزدش فرد مناسبی برای ازدواج نیست.
اگر کسی که با او رابطه دارید چند بار نامزد کرده، این یک علامت هشدار است. یا عادت دارد که دیگران را بدون آمادگی برای ازدواج تحتفشار قرار میدهد یا خودش برای ازدواج آمادگی ندارد. بههرحال بهتر است عاقلانه رفتار کنید و از او درباره اینکه چه مشکلی وجود داشت و چرا ازدواج نکرد سؤالهایی بپرسید.
پسری که قصد ازدواج دارد اغلب اوقات از آرزوها و برنامههایش درباره ازدواج میگوید
اگر طرف مقابل درباره تالار برگزارکننده مراسم عروسی و لباسی که میخواهد برای جشن عروسی بپوشد صحبت میکند، پس حتماً قصد ازدواج دارد و مدتهاست که در فکر آن است.
همچنین اگر احساس میکنید شما فقط مانند ابزاری هستید برای رساندن او به اهدافی که برای ازدواج دارد، باید هوشیار باشید. در اینگونه موارد، کسی که خودش را مشتاق نشان میدهد بیشتر به ازدواج تمایل دارد تا به خود شما.
کسانی كه قصد ازدواج دارند در همان روزهای اول رابطه شما را به همه اعضای خانواده خود معرفی میکنند
معرفی شدن به خانواده طرف مقابل در همان روزهای اول رابطه اغلب ناخوشایند و آزاردهنده است. اجبار به چنین کاری در شروع رابطه لزومی ندارد. هرچه باشد تازه میخواهید یکدیگر را بشناسید و نمیدانید رابطه شما به کجا ختم خواهد شد. بازکردن پای خانواده به این رابطه فقط آرامش را از شما سلب میکند و مانع از آن میشود که قدمبهقدم پیش بروید.
همچنین اگر او از بیمیلی شما برای آشنا شدن با خانوادهاش در اوایل رابطه ناراحت شد، این یک علامت هشدار است برای اینکه میخواهد هر چه سریعتر رابطه را به ازدواج بکشاند. بهتر است نیت و انتظارات خود را صادقانه با او درمیان بگذارید.
روش های تشخیص قصد ازدواج
اگر در کسی که با او رابطه دارید علامتهای فوق را دیدید، بهاحتمال زیاد قصد دارد فوراً زمینه ازدواج را فراهم کند. اما نباید در ازدواج عجله به خرج دهید، هرقدر هم که طرف مقال را دوست داشته باشید. هم او و هم شما باید بهاندازه کافی برای یک تعهد مادامالعمر آمادگی داشته باشید.
وقتی با کسی آشنا میشوید نیاز به زمان کافی دارید. قرارهای ملاقات بهترین فرصت برای شناخت قبل از ازدواج است. اگر حدس میزنید که او به فکر ازدواج است، اهداف خود را صراحتاً برایش توضیح دهید تا از بروز احساسات ناخوشایند و متهم کردن یکدیگر در آینده جلوگیری نمایید. به چند نکته در این باره توجه کنید:
- سؤالهایی درباره برنامههای آینده از او بپرسید: بهترین راه برای پیبردن به اهداف و نیتهای کسی که با او رابطه دارید پرسیدن چند سؤال در این باره است. گرچه علامتهایی که ذکر شد هدف طرف مقابل را مشخص میکند، اما خیال نکنید این علایم برای توضیح رفتارها و انگیزههای او قطعی و کافی است. گفتگوی سالم یکی از ارکان یک رابطه موفق میباشد. پس قبل از آن که وارد رابطه شوید از او راجع به انتظارها، افکار و اهدافش بپرسید.
- درباره خواستههای خود صادق باشید: وقتی طرف مقابل صحبت میکند نهتنها باید حرفهایش را خوب گوش دهید و درک کنید، بلکه باید صادق و صریح باشید. اگر میخواهید رابطه شما فقط در حد ملاقات و تفریح باشد، موضوع را صراحتاً به او بگویید، بهخصوص اگر میدانید به ازدواج فکر میکند. منصفانه نیست بدون اینکه قصد ازدواج داشته باشید چنین کسی را وارد رابطه کنید. شما با کسی که هدف از ازدواج مشابهی دارد رضایت بیشتری احساس خواهید کرد.
- برای رابطه خود محدوده زمانی تعیین کنید: اگر میدانید که طرف مقابل میخواهد این رابطه به ازدواج ختم شود، اما شما فعلاً فقط دنبال یک رابطه معمولی هستید باید او را در جریان بگذارید. اگر تمایل دارد مدتی برای شما صبر کند، یک محدوده زمانی مشخص نمایید. مثلاً، شش ماه در نظر بگیرید و بعد از تمام شدن این مدت درباره نتیجه رابطه خود صحبت کنید. اگر بعدازاین مدت هنوز از خواسته خود مطمئن نیستید اما او میخواهد که وارد مرحله بعدی رابطه شوید، باید با اطمینان تصمیم بگیرید که وقت جدایی است.
- محدودیتهای مناسبی تعیین کنید: اگر طرف مقابل نمیخواهد فکر ازدواج را از سر بیرون کند یا شما را وادار به کارهایی میکند که دوست ندارید، مثل اصرار پسر به رابطه جنسی یا آشنا شدن با همه اعضای خانواده، باید محدودیتهایی مشخص کنید. مثلاً از او بخواهید سه یا شش ماه دیگر درباره موضوع ازدواج صحبت کنید. یا به او بگویید نمیخواهید رابطه جنسی قبل از ازدواج داشته باشید.
اگر طرف مقابل برخلاف خواسته شما حاضر به قبول این شرطها نشد، باید هوشیار باشید. باید بفهمید برای خواستههای شما احترام قائل نیست. اگر او در آغاز رابطه به خواستههای شما بیاحترامی و بیتوجهی کند، رابطه شما هر چه بیشتر ادامه پیدا کند این رفتار او هم بدتر خواهد شد.
سخن آخر
وقتی دو نفر صریح و بیپرده درباره برنامههایی که برای ازدواج دارند صحبت کنند، رابطه آنها با سوءتفاهم و متهم کردن یکدیگر تمام نمیشود. حتماً از همان ابتدا درباره این مسائل با هم گفتگو نمایید. در این صورت بدون استرس و با خیال راحت اوقاتتان را در کنار یکدیگر سپری میکنید.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناشسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144246886