خانه / مشاوره خانواده / نحوه رابطه با خانواده شوهر |روش ارتباط با خانواده همسر
خانواده همسر

نحوه رابطه با خانواده شوهر |روش ارتباط با خانواده همسر

در این مقاله از سایت مشاوره باما به موضوع روش رفت و آمد با خانواده شوهر، سیاست رابطه و رفتار با خانواده همسر می پردازیم:

زندگی همه ما بر اساس انتخاب هایمان شکل گرفته است. انتخاب می‌کنیم کجا کار یا زندگی کنیم. حتی دوستان و شریکمان را خود انتخاب می‌کنیم. اکثریت در انتخاب همسر خود تصمیم می‌گیریم با چه کسی ازدواج کنیم (اگر قصد ازدواج داشته باشیم) و زمانی که به شخصی در رابطه متعهد شدیم قبول می‌کنیم به او و تمام ارزشها و عزیزان همسر خود احترام بگذاریم. در بسیاری از موارد، اعضای خانواده  افرادی اند که شخص در ازدواج به همراه خود می‌آورد. البته ما می‌توانیم شریک زندگی خود را انتخاب کنیم اما خانواده‌ همسر را خیر.

حفظ رابطه با خانواده شوهر ممکن است برای ما سخت باشد. همه افرادِ درگیر با این موضوع به دنبال تغییر و مدیریت رفتار با اعضای جدید خانواده شوهر هستند. والدین نیز در تلاش برای تنظیم یک رابطه جدید با فرزندشان و ایجاد یک رابطه جدید با عروس یا داماد خود هستند.

زوج نیز در حال ایجاد و بهبود رابطه و انتخاب‌های خود هستند. اگر این انتخاب ها با آن چیزی که در تصور والدین است مغایر باشد، ممکن است این موضوع از سوی خانواده همسر به‌عنوان طردشدگی قلمداد شود که باعث ایجاد اختلاف با خانواده شوهر در روابط شود.

 والدینی که فرزندشان را به واسطه ازدواج از خود دور می‌بینند و به دنبال حفظ رابطه بیشتری با فرزند خود هستند، ممکن است فردی مستبد یا مداخله جو به نظر برسند. دلایل زیادی می‌تواند به اختلاف با خانواده شوهر منجر شود.

بر اساس سالها تجربه در امر مشاوره ازدواج و خانواده، اختلاف با خانواده همسر میان مادرشوهر و عروس رایج‌تر است. اگر برقراری رابطه با خانواده شوهر خود را چالش‌برانگیز می‌بینید یا اگر خانواده شوهر خود را دوست ندارید؛ نکات زیر می‌تواند مفید باشد:

حد و حدود رفت و آمد با خانواده شوهر را اعلام کنید

آیا راغب هستید هر پنجشنبه شام مادر شوهر خود را ملاقات کنید؟ آیا دوست دارید در عید نوروز سه ساعت در تعطیلات به دیدارشان بروید؟ اگر‌ تصمیم به داشتن فرزند دارید، دوست دارید چه نوع رابطه ای باهم داشته باشند؟ اگر شما و همسر تان در رابطه با رفت و آمد با خانواده همسر اختلاف نظر دارید، می‌توانید با دلیل و منطق با یکدیگر صحبت کنید و به تفاهم برسید.

بر روی نکات مثبت رابطه با خانواده شوهر تمرکز کنید

وقتی شخصی را نمی‌شناسید، ایجاد رابطه با او سخت است. ازاین‌رو سعی‌ کنید تجربیات زیادی با یکدیگر به اشتراک بگذارید. فعالیتی مانند یک سفر یا مهمانی را برنامه‌ریزی کنید. سعی کنید در مورد چیزهای کوچک از خانواده شوهر خود نظر بخواهید. مثلاً از مادر شوهر خود بپرسید، در یک وعده غذایی فامیلی چه غذاهایی سرو کنید یا چه ظروفی بیاورید.

ارتباط با خانواده شوهر یک رابطه طولانی‌مدت است پس ارزش سرمایه‌گذاری دارد

در اکثر مواقع به حداقل رساندن رابطه با افرادی که دوستشان نداریم نسبتاً آسان است. بااین‌حال، در یک ازدواج یا یک رابطه تعهدمندانه، دستیابی به توافق در ارتباط با دیگران ارزشمند است. جنبه‌های خوب رابطه با خانواده شوهر و نکاتی که در مورد آن‌ها دوست دارید را بشناسید.

احساسات خانواده همسر را درک کنید

وقتی مادر شوهر از شما می‌پرسد: “چرا پیش ما نمی‌آیید؟” یا “چرا این‌قدر از ما فاصله می‌گیرید؟” سعی کنید به‌جای انتقاد از رفتار خانواده شوهر ، احساساتِ پشت این حرف را درک کنید.

خانواده همسر احتمالاً سعی در کنترل شما ندارند و یا قصد ندارند بگویند چه‌کاری انجام دهید. آن‌ها صرفاً سعی دارند احساس خود را با شما در میان بگذارند. مانند “دلم‌ برای شما تنگ شده و دوست دارم که زمان بیشتری را با شما بگذرانم”.

زبان عشق مادر شوهر چیست؟

گری چاپمن کتابی با عنوان ۵ زبان عاشقانه به‌عنوان راهکاری برای داشتن رفتار صحیح با خانواده همسر منتشر کرده است. زبان عشق رفتار با مادر شوهر یا پدر زن چیست؟

آیا آن‌ها واقعاً هنگام دریافت هدیه از شما قدردانی می‌کنند؟ آیا آن‌ها از پیشنهاد کمک در کارهای خانه قدردانی می‌کنند؟ ایجاد رابطه ای که در آن قدردانی خانواده شوهر از زحمات شما زیاد باشد هم باعث می‌شود شما احساس مثبتی داشته باشید و همچنین منجر به برقراری رابطه بهتر با خانواده همسر می‌گردد.

همه رویدادها نباید تمامی اعضای خانواده همسر را شامل شود

اگر به هر دلیلی از بودن در کنار بعضی اعضای خانواده همسر ( مثلاً مادر شوهر یا خواهر شوهر ) لذت نمی‌برید، تلاش کنید (یا اجازه دهید)  آن‌ها فرزندان و نوه های خود را ببینند. مادربزرگ‌ها ممکن است از گذراندن وقت با بچه‌های شما برای چند ساعت یا حتی چند روز هیجان‌زده شوند. در این مدت شما هم فرصتی برای رسیدگی به امور شخصی خود دارید.

شریک زندگی و فرزندان را مجبور به قطع رابطه با خانواده شوهر نکنید

شما ممکن است رفتار خانواده همسر خود را دوست نداشته باشید و ممکن است در رابطه با سبک فرزند پروری با مادر شوهر خود اختلاف نظر داشته باشید. اما اجازه دهید که فرزندان شما با پدربزرگ و مادربزرگ خود وقت بگذرانند. جلوگیری از ایجاد رابطه  با خانواده شوهر می‌تواند آسیب جدی بر تربیت فرزندان داشته باشد. (مگر اینکه بدانید آن‌ها در این رابطه آسیب می بینند). اگر همسر شما دوست داشته باشد که زمان بیشتری را با پدر و مادر خود بگذراند (با شما یا بدون شما) و شما از این کار او جلوگیری کنید منجر به درگیری و دعوای زن و شوهر می‌شود.

در رفت و آمد با خانواده شوهر خود، حد و مرزی تعیین کنید

انجام این کار در همان اوایل رابطه به بهبود رابطه با خانواده همسر کمک می‌کند. به والدین همسر خود اطمینان دهید که آن‌ها عضو مهمی از خانواده شما هستند. با این کار به آن‌ها می‌فهمانید که تعیین این حدومرزها به بهبود روابط کمک می‌کند نه اینکه فکر کنند قصد دارید با آن‌ها قطع رابطه کنید.

اگر تمایل داشتند که بیشتر با خانواده همسر در ارتباط باشید، سعی کنید به‌طور ویژه بپرسید: “آیا ساعت ۱ تا ۳ روز یکشنبه آزاد هستید؟” یا ” آیا می‌خواهید برای دو شب آخر هفته آینده به دیدارمان بیایید؟” اگر تمایل داشتند که بیشتر از روزهایی که شما دوست دارید در کنار شما باشند، به‌سادگی بگویید “برای ما بهتر است که دو روز پیش ما باشید”

روابط خانوادگی همسر شما با خانواده خود دیرینه است

ممکن است از شیوه برخورد همسر با خانواده خود احساس ناراحتی کنید و ناگهان متوجه شوید که همسر شما با اعتمادبه‌نفس در برابر مادرش نمی‌تواند رفتار کند! ممکن است نگران‌کننده باشد اما سعی در تغییر رفتار همسر خود را نداشته باشید. رابطه شوهر با خانواده خود و نحوه رفتار او با والدینش (خواهر و برادرش) بعید است تغییر زیادی کند. (بااین‌حال، اگر برخی جنبه‌های این تعامل به نظر می‌رسد که برای همسرتان مضر و خطرناک است بهتر است از مشاوره خانواده کمک بگیرید.)

در برخورد با خانواده شوهر شفاف باشید

اگر در اوایل ارتباط با خانواده شوهر خود مشکل دارید، سعی کنید مستقیماً با آن‌ها صحبت کنید. این کار نه‌تنها نشانه احترام به خانواده همسر است، بلکه به جلوگیری از سوءتفاهم‌ها در رفتار با خانواده همسر نیز کمک می‌کند.

ارتباط با خانواده شوهر ممکن است یکی از چالش‌برانگیزترین مشکلات زندگی مشترک باشد، اما تلاش برای بهبود رابطه با خانواده شوهر برای ادامه زندگی ارزشمند است.

5 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید ، خواهر شوهر من یک سال و نیمه ازدواج کرده از وقتی که پاش رو گذاشته خونه ی شوهر همش تیکه و کنایه از طرف مادر شوهرش و خواهرشوهرش میشنوه ، شوهرش هم طرف مادرشه اصلا مهر و محبتی به همسرش نداره با هم حرف زدن ولی مشکلشون که برطرف نشد بدتر هم شد اصلا به همسرش محل نمیزاره چند دفعه خودش شنیده که همسرش به مادرش گفته من به شما محل میزارم که زنم حرص بخوره لجبازه ، خواهرشوهرم این دفعه اومده خونه باباش میگه نمیتونم رفتارشون رو تحمل کنم … خسته شدم ، بنظرتون باید چیکار کنه میگه میخام طلاق بگیرم ، این کار درستیه ؟

  2. یک سال میشه که متاهل شدم، تو این یک سال خیلی سعی کردم خانومم با خانواده م ارتباط قوی داشته باشه، اما متاسفانه هر کاری کردم نشد،

  3. میخاستم بدونم با شوهری که خیلی دستش خالیه ازدواج کرده ومادرش از لحاظ مالی عالیه وهیچ کمکی به پسرش نمیکنه که ما مجبور هستیم برای یک وام به صد جا رو بزنیم ولی اون هر روز بیشتر از قبل طلا بخره باید چه کار کنم ایا نباید توقع داشته باشم پس چرا برای پسر خود که میدونستن چیزی نداره زن گرفتن برای یه پسره دیگش طلا داده

  4. سلام من خانواده شوهرم همش اسم دختر خاله شوهرم که قبلاً میخواستش همش اسمش ومیارن.شوهرم جوابشون ونمیده.خیلی سخنم میشه.چه کارکنم.

  5. سلام خانواده شوهرم خیلی تا به حال بی احترامیم کردن الان باز میخوان اشتی کنن چجوری رغبت کنم نگاشون کنم. اونا ادمای بد گو و بد دهنی هستن زندگیم خیلی مشکل داره و وجود مشکلات توی زندگیم باعث خوشحالی اونا میشه چکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید