نکاتی برای آگاهی از شرایط و زمان مناسب ازدواج
شاید شنیدهاید که میگویند ازدواج یکی از مهمترین تصمیم های زندگی هر فرد است. یا به جوانان توصیه میکنند با چشمان باز ازدواج کنید. اما شاید خیلی از شما که اکنون به فکر ازدواج هستید یا تصمیم به ازدواج گرفتهند، اهمیت این موضوع را بهدرستی درک نکنید. البته این امر طبیعی است زیرا هیچ تجربهای از شرایط زندگی بعد از ازدواج ندارید و بهطور واضح نمیدانید زندگی مشترک شما و ارتباط با همسر آیندهتان چطور پیش خواهد رفت.
شاید اهمیت دقت در انتخاب همسر و زمان مناسب ازدواج بیشتر برای زوج هایی قابلدرک است که به خاطر اختلافات زناشویی و اختلاف با همسر خود تصمیم به طلاق و جدایی گرفتهاند.
البته هر زن یا مردی با هدف خوشبختی و داشتن یک رابطه پایدار تصمیم به ازدواج میگیرد و خوشبخت شدن در زندگی آرزوی هر فردی در ازدواج است. هیچ دختر و پسری در زمان ازدواج به طلاق و جدایی از همسر خود فکر نمیکند.
از طرفی، در مصاحبه با افراد مطلقه و زوج هایی که در زندگی زناشویی خود شکست خورده یا احساس خوشبختی نمیکنند، هیچکدام در لحظه ازدواج احتمال وقوع چنین اتفاق تلخی را نمیدادند. پس مشکل کجاست؟ چرا میزان نارضایتی از زندگی زناشویی اینقدر بالاست درحالیکه همه زوج ها با هزاران امید و آرزو تصمیم به ازدواج میگیرند؟
در این مقاله قصد ندارم شما را از تصمیم به ازدواج تان منصرف کنم یا ترس از ازدواج در شما ایجاد کنم. هدف از انتشار این مقاله، ایجاد افزایش آگاهی از زمان مناسب برای ازدواج است؛ به این امید که با کسب آگاهی، از انتخاب تصمیمات اشتباه در ازدواج پیشگیری شود.
بهعنوان سالها تجربه در امر مشاوره خانواده در ابتدا قصد دارم تجربه افرادی که ازدواج ناموفقی در زندگی مشترک خود داشته را با شما در میان بگذارم. وقتی از آنها در مصاحبهای پرسیده شد، علت اصلی طلاق و شکست در زندگی خود را چه میدانند، همگی علت را تصمیم به ازدواج در زمان و شرایط نامناسب عنوان کردند که شامل:
- ازدواج به خاطر فشار خانواده و دوستان
- ازدواج به خاطر افزایش سن ازدواج
- ترس از ازدواج نکردن و تنها ماندن تا پایان عمر
- شرایط نامناسب ازدواج به خاطر عدم مقبولیت اجتماعی به خاطر مجرد ماندن
- ازدواج نامناسب به خاطر رقابت با دوستان و همسالان
- ازدواج به خاطر فریب ظاهر همسر را خوردن
- ازدواج به خاطر فرار از مشکلات مالی زندگی
- ازدواج به خاطر عدم تحمل ادامه زندگی با پدر و ماردم
- ازدواج به خاطر ابراز عشق و علاقه به همسرم قبل از ازدواج
- ازدواج به خاطر یافتن تکیهگاه امن عاطفی
- ازدواج به خاطر تر از احساس تنهایی
- تصمیم به ازدواج از روی احساسات و هیجان زودگذر
موارد فوق برخی از دلایلی است که افراد به خاطر آن تصمیم به ازدواج ناموفق گرفتهاند. من این موارد را دامهای ازدواج مینامم. دامهایی که میتواند هر زن یا مردی را در خود گرفتار کند بهطوریکه تا پایان عمر، زندگی او، همسر و حتی فرزندانش را تحت تأثیر قرار دهد.
امیدوارم شما بعد از ازدواج جزء افراد ناراضی از ازدواج نباشید. اما دستیابی به ازدواج موفق همانند هر نوع موفقیت دیگر، مستلزم صرف تلاش و کوشش بسیار است. هیچ موفقیتی آسان به دست نمیآید.
در اینجا قصد دارم به برخی از توصیه های آمادگی قبل از ازدواج اشاره کنم:
- تقویت مهارت های اجتماعی و ارتباطی
- مطالعه و تحقیق در مورد نیازهای عاطفی مردان
- مطالعه و تحقیق در مورد نیازهای عاطفی زنان
- مطالعه و تحقیق در مورد دلایل بروز طلاق و شکست در ازدواج
- افزایش مهارت خودشناسی و یافتن ارزشهای واقعی خود در زندگی
- درخواست کمک از افراد با تجربه مانند مشاور ازدواج
همواره به یاد داشته باشید، ازدواج نکردن بهتر از تجربه یک ازدواج ناموفق و شکست در زندگی زناشویی است. به این دلیل که شما مجبورید برای یکعمر فردی را در زندگی تحمل کنید که هیچگونه علاقه و تفاهم مشترکی با او ندارید. این اختلافات در نهایت منجر به بروز وقایعی تلخ مانند طلاق عاطفی یا طلاق قانونی میگردد.
پس هرگز برای ازدواج کردن به خاطر فشار جامعه و خانواده تصمیم احساسی نگیرید. هیچوقت برای ازدواج کردن دیر نیست و شما همواره برای یافتن همسر مناسب خود فرصت دارید.
البته موارد گفتهشده به معنایی کمالگرایی در ازدواج نیست. همچنین مطالب گفتهشده به این معنا نیست که در ازدواج موفق هیچ اختلافی بین زن و شوهر وجود ندارد.
باید گفت در تمامی ازدواج ها، حتی زوج های موفق ، اختلافاتی همواره وجود دارد و اختلافات زناشویی در اکثر ازدواج ها امری رایج است. مهم این است اختلافات به شکل صحیحی هدایت گردد.
به عبارتی، این اختلافات زن و مرد نیست که باعث ایجاد نارضایتی و شکست در ازدواج میشود، بلکه مشکل اصلی، اختلاف ارزشها، علایق و دیدگاه های زن و مرد در زندگی است که باعث بروز مشکل در زندگی مشترک میگردد.
ارزشها، اعتقادات، باورها و علایق هر فرد ریشه در درون او دارد. به همین دلیل، بهسادگی قابلتغییر و اصلاح نیست. شما هرگز نمیتوانید باورها و ارزشهای زندگی همسر خود را تغییر دهید و اعتقادات خود را بر او تحمیل کنید.
این یک باور اشتباه است که من بعد از ازدواج میتوانم همسر خود را اصلاح کنم و نظرات او را تغییر دهم. اصرار شما برای تغییر رفتار و اعتقادات همسر چیزی جز شکست برای شما به همراه ندارد.
پس سعی کنید قبل از تصمیم به ازدواج با بررسی زمان مناسب ازدواج ارزشهای زندگی خود را بهتر بشناسید، معیارهای ازدواج خود را بهخوبی تعریف کنید و در انتخاب همسر مناسب از شناخت و آگاهی کامل برخوردار شوید.
برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناسی کلیک کنید
برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144804164