خانه / مشاوره فردی / روانشناسی بحران میانسالی در زنان

روانشناسی بحران میانسالی در زنان

برای همه زنانی که این مقاله را مطالعه می کنند، آیا افزایش سن شما را آزار می دهد؟ آیا تابحال احساس کرده اید که خیلی تنها هستید؟ آیا تابحال برای شما پیش آمده است که ترس از دست دادن داشته باشید؟ آیا به آینه نگاه کرده اید و علائم و نشانه های واضح از پیری را در خود دیده اید؟

آیا از خود سوال می کنید که در زندگی چه دستاوردهایی داشته ام؟ الان در این سن باید بر چه چیزی تمرکز کنم؟ از زندگی چه می خواهم؟ آیا زندگی خود رضایت داشته ام؟ خوب، اگر چنین افکار و سوالاتی ذهن شما را مشغول خود کرده اند، به احتمال زیاد از بحران میانسالی در زنان رنج می برید.

بحران میانسالی در زنان چیست؟ این بحران چگونه ظاهر می شود؟

برای زنان پذیرش افزایش سن و مسن شدن بسیار دشوار است. بحران میانسالی در زنان یک حالت و وضعیت عاطفی است که در آن هر زن فکر می کند که نیمی از عمرش را سپری کرده است و این احساس به او دست می دهد که دیگر بی فایده است و زیبایی و اعتماد به نفس خود را از دست داده است. زنان در این دوران گاهی اوقات احساس خستگی، گیجی و ترس از دست دادن را تجربه می کنند.

علائم و نشانه های بحران میانسالی در زنان – آیا این علائم را دارید و تجربه می کنید؟

بحران میانسالی در زنان متفاوت است، با این وجود برخی از علائم و نشانه های آن در بیشتر زنان دیده می شود:

  • بی قراری و بحران میانسالی: گاهی اوقات او احساس بی قراری می کند به گونه ای که انگار زمان کافی برای انجام کارهایش را ندارد. او از کارهایی که انجام می دهد احساس رضایت نمی کند. او نمی تواند تمرکز کند و احساس عصبانیت، ناراحتی به سراغش می آید.
  • احساس گناه و بحران میانسالی: اگر زنی نتوانسته باشد به آنچه در زندگی می خواسته برسد، خود را سرزنش می کند. احساس گناه و خجالت به سراغش می آید. این یکی از نشانه ها و علائم مشترکی است که زنان در بحران میانسالی آن را تجربه می کنند.
  • تغییرات رفتار زنان و بحران میانسالی: او ممکن است دچار تغییرات رفتاری شود و تصمیمات ناگهانی به خصوص در جهت منافع خود بگیرید. او ممکن است کالاهایی را خریداری نماید که بدان ها نیاز ندارد یا علاقه ی خود را به کارهایی که از آن ها لذت می برد، از دست دهد.
  • تنهایی و بحران میانسالی: او به دلیل تغییرات زیاد در زندگیش احساس پوچی یا احساس تنهایی می کند. وقتی فرزندان به دلایل مختلف مانند تحصیلات، ازدواج، کار یا غیره خانه را ترک می کنند و از او دور می شوند، او احساس تنهایی و پوچی می کند.
  • تغییرات در سبک زندگی و بحران میانسالی: تغییرات چشمگیر در روابط جنسی نیز می تواند بحران میانسالی در زنان را برانگیزد. این تغییرات می تواند به دلیل کاهش تمایل جنسی ناشی از افسردگی زنان، استرس و اضطراب و سندرم آشیانه خالی که مرتبط با این بحران است، رخ دهند. این تغییرات در سبک زندگی همچنین می تواند به دلیل شک نسبت به خیانت شوهر به وقوع بپیوندد.

بزرگترین حسرت انسان ها در پایان زندگی

روانشناسی بحران میانسالی در خانوم ها

بازه سنی بین 40 تا 65 سال زمانی است که یک زن از بحران میانسالی رنج می برد. در این بازه ی زمانی، زنان نه تنها با تغییرات بیولوژیکی روبرو هستند، بلکه با بحران های خانوادگی، مشکلات کاری، ترس بالا رفتن سن یا مرگ یا مشکلات مالی سروکار دارند.

در دوران یائسگی و بعد از آن، تغییرات هورمونی می توانند موجب برانگیختن بحران میانسالی در زنان شوند. سطح استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می کند که موجب اختلال در خواب می شود، باعث تغییرات شدید در خلق و خو می گردد و سطح انرژی را کاهش می دهد. یائسگی همچنین می تواند اضطراب بحران میانسالی، از دست دادن حافظه، افزایش وزن، درد فیزیکی و از دست دادن انگیزه به کارهای مختلف را در فرد ایجاد کند.

جدا از این تغییرات فیزیولوژیکی، معمولا دلایل عاطفی و احساسی دیگری نیز وجود دارند که موجب بحران میانسالی در زنان می شوند. در این سن، زنان جوانی خود را پشت سر گذاشته اند و تجربه ی زیادی را در مورد زندگی، خانواده و اجتماع کسب کرده اند.

آن ها ضربه روحی، از دست دادن، مرگ عزیزان، تغییرات چشمگیر هویتی، تبعیض، سواستفاده جسمی یا عاطفی، طلاق یا جدایی، از دست دادن قدرت باروری یا سندرم آشیانه خالی ناشی از ترک خانه توسط فرزندان را تجربه کرده اند. بسیاری از این دلایل می توانند محرکی برای شرایط بحران میانسالی در زنان باشند.

4 اشتباهی که افراد بعد از سی سالگی انجام می‌دهند

برخی از پیامدهای روانشناسی بحران میانسالی در زنان

  • عدم رعایت بهداشت فردی
  • تغییرات در عادت های خواب
  • کاهش یا افزایش ناگهانی وزن
  • تغییرات خلق و خو
  • نگرانی/غم/اضطراب شدید
  • انزوای اجتماعی

عبارت «بحران میانسالی» دارای یک بار معنایی منفی است. با این وجود، لزوما این بحران نباید یک دوره ی منفی از زندگی شما را به خود اختصاص دهد. شما می توانید از این دوره برای تمرکز بیشتر بر تفکر و تامل، استراحت، تعیین اهداف جدید و کشف سرگرمی هایی که قبلا زمان کافی برای انجام آن ها را نداشته اید، استفاده کنید. شما می توانید با تغییر چشم انداز خود به زندگی و فرصت هایی که پیش روی شما قرار دارند، بحران میانسالی را پشت سر بگذارید.

چگونه با بحران میانسالی روبرو شوید؟ در اینجا نکاتی برای شما آورده شده است.

  • آن را بازگو کنید. با یک فرد قابل اعتماد صحبت کنید که به شما بدون هرگونه قضاوتی گوش می کند. احساس خود و هر آنچه شما را آزار می دهد برای او بازگو کنید. فرد قابل اعتماد می تواند یکی از اعضای خانواده، یک دوست یا یک مشاور باشد.
  • منطقی فکر کنید. به جای فکر کردن به روزهای خوش گذشته و نگرانی در مورد زمان حال، به تلاش ها و کارهایی فکر کنید که برای دستیابی به آن روزهای خوش کشیده اید. به همان تلاش ها در زمان حال فکر کنید و بدانید که اکنون تجربه و خرد بیشتری دارید. همان مقدار تلاش به علاوه ی تجربه ای که کسب کرده اید، می تواند تفاوت بسزایی در زندگی حال حاضر شما ایجاد نماید.
  • زندگی خود را حسابرسی کنید. نقاط ضعف و قوت خود در زندگی را بازبینی کنید. به نقاط قوتی فکر کنید که موجب شده اند به دستاوردهایی در زندگی دست یابید. به نقاط قوتی فکر کنید که به شما کمک کرده اند لحظات بد و سخت را پشت سر بگذارید. مهارت کنترل و حذف نقاط منفی که ممکن است موجب ناراحتی شما شوند را یاد بگیرید.
  • اهداف جدید تعیین کنید. شما در گذشته اهدافی داشته اید؛ خریدن یک خانه جدید، پیشرفت و ارتقای شغلی یا تشکیل خانواده. اکنون که بحران میانسالی را تجربه می کنید به این دلیل است که به بیشتر اهداف خود در زندگی دست یافته اید. این دلیل اصلی احساس ناراحتی شماست. شما هیچ ایده ای از آینده ندارید؟ زمان آن رسیده است که اهداف جدید تعیین کنید و بر اساس این اهداف برنامه ریزی کنید تا به آن ها دست یابید.

مشاوره بحران میانسالی

یکی از مهم ترین کارهایی که زنان در بحران میانسالی باید انجام دهند این است که با این دوره از زندگی خود کنار بیایند و زندگی خود را به بهترین شکل ممکن ادامه دهند. پیر شدن و گذر عمر اجتناب ناپذیر است. بنابراین، ما باید بپذیریم که این یک روند پیوسته برای هر یک از ما انسان هاست که همگی آن را تجربه می کنند. با پذیرش این حقیقت که ما با اشتراک گذاشتن احساسات و افکار خود با دیگر پیر می شویم، یک رویکرد بسیار سازنده و مثبت برای مقابله و رویارویی با بحران میانسالی است.

هیچ کس به غیر از خود شما یا یک مشاور حرفه ای نمی تواند در این بحران به شما کمک کند. با تحلیل تمام افکاری که موجب نگرانی شما شده اند و یافتن دلیل اصلی این احساس ناراحتی و افسرگی، به احتمال زیاد راهکاری را برای مقابله و رویارویی با این بحران پیدا خواهید کرد.

فرآیند مشاوره یک تجربه ی دگرگون کننده است. وقتی به یک مرکز مشاوره در مورد بحران میاسنالی زنان مراجعه می کنید، اطلاعات بیشتری در مورد خود و دستاوردها و موفقیت هایتان، کل زندگی و اهدافی که داشته اید بدست خواهید آورد. مشاوره شامل یادگیری و بکارگیری مهارت های جدید با یک چشم انداز جدید به زندگی است.

شما قادر خواهید بود اضطراب، افسردگی، اختلالات غذایی ناشی از بحران میانسالی را پشت سر بگذارید. وقتی درک بهتری از آنچه شما را تحت تاثیر قرار داده بود بدست آوردید، آماده درمان هستید و احساس بهتری خواهید داشت.

وقتی به مرکز مشاوره باما مراجعه می کنید، درمان های ارائه شده توسط تیم حرفه ای و متخصص شامل روانشناسان، روانپزشکان، روان درمانگرهای خانواده و ازدواج، مشاوران، مددکاران اجتماعی و افراد حرفه ای در زمینه ی سلامت روان می توانند به شما در مقابله با طیف گسترده ای از احساسات و عواطف و تجربیات کمک کنند.

بهتر است اقدامات پیشگیرانه را نسبت به بحران میانسالی انجام دهید و از پیدایش علائم آن و تبدیل شدن به یک مشکل بزرگ تر و تأثیر بر زندگی و روابط خود جلوگیری کنید. برای گرفتن کمک به منظور مقابله با تغییرات و کشمکش های زندگی خود به یک مرکز مشاوره بحران میانسالی مراجعه کنید.

منبع: www.cadabamshospitals.com