چرا اینطور به نظر میرسد که برخی از افراد نسبت به دوستانی که دارند، اجتماعیتر هستند اما برخی دیگر با یافتن روابط معنادار دستوپنجه نرم میکنند؟ چطور میتوانید با دیگران روابط جدید برقرار کنید در حالی که نمیدانید دقیقاً چه باید بکنید؟
دوست پیدا کردن به نظر خیلی ساده میرسد؛ پس چرا بسیاری از ما برای یافتن کسی که بتواند وارد چرخه داخلی زندگی ما شود، مشکل داریم؟ خوشبختانه، فهرستی از 11 دلیل برای اینکه چرا دوست پیدا کردن دشوار است، آورده شده است که ممکن است مفید باشد.
چگونه دوست پیدا کنیم؟ دوست یابی و شروع رابطه دوستی موفق
آیا مجرد هستید و به دنبال عشق ابدی خود میگردید؟ آیا اقدام به دوست یابی برای شما سخت و دشوار است؟ هنگامیکه در یافتن رابطه دوستی به مشکل برمیخورید، احتمالاً بهراحتی دلسرد میشوید و حرفهای نادرستی درباره دوست یابی و برقراری رابطه عاشقانه خواهید شنید. حتی اگر در این راه سابقه بدی دارید و بارها شکست عشقی خوردهاید، این نکات میتواند در پیدا کردن عشقی پایدار به شما کمک کند و باعث شود به مشکلاتی که در این راه تا کنون برخوردهاید به شکلی عاقلانه و منطقی تر برخورد کنید.
چه چیزی در شما مانع از پیدا کردن عشقی پایدار میشود؟
زندگی کردن بهعنوان فردی مجرد مزایای خودش را دارد، مزایایی همچون آزادی دنبال کردن علایق و سرگرمیهای خود، رسیدگی به امور شخصی، لذت بردن از لحظات تنهایی و قدردانی از اوقات آرام تنها بودن. در کنار این مزایا، هنگامیکه شما آماده سهیم شدن زندگی خود با شخصی دیگر در یک رابطه دوستی هستید، ، دوران مجردی ممکن است دیگر برای شما خستهکننده به نظر آید.
روحیه و عواطف برخی افراد طوری است که دوست یابی و برقراری رابطه دوستی برای آنها چالش برانگیز است. شاید او در خانواده ای بزرگ شده که در آنچا الگوی مناسبی از یک عشق پایدار وجود نداشته و این موضوع باعث شده باشد که او به وجود چنین رابطه عاشقانه ای شک کند.
شاید او چندین رابطه احساسی و زودگذر را در گذشته تجربه کرده و مهارت لازم در حفظ رابطه پایدار را نداشته باشد. ممکن است در انتخاب دوست مناسب روش درستی را انتخاب نکرده و این موضوع باعث شده که مرتب از رابطه دوستی آسیب دیده است. همچنین شاید شرایط و محیط مناسبی را برای اقدام به دوست یابی انتخاب نکرده یا اگر هم میکند، بهاندازهی کافی اعتماد به نفس بالا ندارد.
دلایل این مشکلات هرچه که باشد، فرد میتواند با غلبه بر آنها، یک رابطه عاشقانه و عشقی ماندگار را تجربه کند.
مطالب مرتبط: چرا نمیتونم با دیگران ارتباط برقرار کنم
تعریف رابطه دوستی سالم
یک رابطه دوستی زمانی سالم است که ویژگیهای زیر در زوج وجود داشته باشد:
• احترام متقابل
• اعتماد
• صداقت
• حمایت
• برابری
• هویت مستقل
• ارتباط صحیح
• حس خوب و علاقه متقابل
تصورات اشتباه خود از دوست یابی را مجدداً ارزیابی کنید
اولین قدم در دوست یابی اصولی، ارزیابی مجدد تصورات اشتباه خود از دوست یابی و روابط عاشقانه است که شمارا از یافتن یک عشق ابدی بازمیدارد.
- تصور نادرست: من تنها در صورتی شاد و راضی میشوم که وارد رابطه شوم یا “بودن در یک رابطه ناسالم، بهتر از نداشتن رابطه است.
- واقعیت: درست است که ورود به یک رابطه پایدار برای سلامتی فرد فوایدی دارد، اما خیلی از افراد بدون آنکه در یک رابطه دوستی باشند از زندگی خود شاد و راضی هستند. علیرغم اینکه مجرد بودن در برخی محافل اجتماعی به معنای ضعف شخص است، اما مهم است از برقراری رابطه دوستی با هر فردی بهصرف اینکه فقط در جامعه پذیرفته شوید اجتناب کنید. تنها بودن و احساس تنهایی با یکدیگر فرق میکند و هیچچیز خطرناکتر و غمگینتر از بودن در یک رابطه ناسالم نیست.
- تصور نادرست: برقراری رابطه دوستی با فردی که در نگاه اول برای شما جذاب نیست ارزش وقت گذاشتن ندارد.
- واقعیت: این یک تصور اشتباه است که نیاز به تغییردارد، خصوصاً اگر شما در انتخاب دوست مناسب سابقه خوبی ندارید. جذب شدن لحظهای از روی شور و شهوت هرگز با یک عشق ماندگار در مجاورت هم قرار نمیگیرند. احساسات شما ممکن است در طول دوران رابطه دوستی تغییر کند و عمیقتر شود. اگر شما به چنین روابطی فرصت رشد دهید، گاهی همین دوستیهای ساده ممکن است به روابط عاشقانه و پایدار تبدیل شوند.
- تصور نادرست: احساسات زنان با مردان متفاوت است.
- واقعیت: زن و مرد هردو احساساتی شبیه به یکدیگر دارند اما در برخی مواقع با توجه به عرف جامعه به شکل متفاوتی نسبت به هم این احساسات را برزو میدهند. مرد و زن هردو احساسات و عواطف اساسی مشترک مانند احساس ناراحتی، احساس خشم، احساس ترس و شادی را به یکشکل تجربه میکنند.
- تصور نادرست: “عشق واقعی پایدار میماند و رابطه دوستی ساختنی نیست” یا ” نقش جذابیت ظاهری بهمرور در طول رابطه کمرنگ میشود.
- حقیقت: عشق بهندرت برای همیشه پایدار میماند، اما این بدان معنا نیست که عشق یا جذابیت ظاهری در طول زمان محکوم به نابودی است. هرچه زن و مرد پیرتر میشوند، هورمونهای جنسی کمتری خواهند داشت. اما در اکثر مواقع احساسات تأثیر بیشتری نسبت به هورمونها در حفظ رابطه داشته و شور و اشتیاق جنسی ناشی از عشق میتواند در طول زمان قویتر شود.
- تصور نادرست: من قادرم رفتارهای ناپسند طرف مقابل را بعداً تغییر دهم.
- حقیقت: شما نمیتوانید رفتار کسی را تغییر دهید. افراد تنها در صورتی تغییر میکنند که خودشان بخواهند.
- تصور نادرست: به علت اینکه من از محبت و توجه والدینم محروم بودهام، قادر به برقراری رابطه عاشقانه نخواهم بود.
- حقیقت: برای تغییر الگوی رفتاری هرگز دیر نیست. در طول زمان و با تلاش کافی شما میتوانید شیوه فکر کردن، حس کردن و عمل کردن خود را تغییر دهید.
- تصور نادرست: داشتن اختلاف نظر به حفظ روابط عاشقانه آسیب میزند.
- حقیقت: اختلاف نظر و نداشتن تفاهم لزوماً به معنای یک رابطه ناسالم و مخرب نیست. با راهکارهای مناسب و درست، این اختلاف نظر ها میتواند فرصت رشد و تقویت رابطه را برای زوج فراهم آورد.
انتظارات نامعقول در دوست یابی
بسیاری از افراد در دوست یابی هنگامیکه به فکر یافتن شریک و عشقی ماندگار در زندگی هستند یا وارد یک رابطه عاشقانه میشوند، بعضی انتظارات نامعقول و غیرعملی از طرف مقابل خود دارند. بهعنوانمثال با خود فکر میکنند چگونه ظاهر و رفتار طرف مقابل خود را تغییر دهند یا چگونه میتوانند روند پیشرفت در رابطه را کنترل کنند. این انتظارات شاید ریشه در پیشینه خانوادگی شخص، تأثیر دوستان یا تجربیات بد گذشته و یا حتی ناشی از روابط ایدهآل به تصویر کشیده شده در فیلمها و سریالها باشد. پافشاری در برآورده سازی چنین انتظارات نامعقولی باعث میشود تا شریک احتمالی وضعیت را نابسامان ببیند و هر رابطه دوستی برای شما مأیوسکننده به نظر برسد.
چگونه یک رابطه دوستی را حفظ کنیم
بین نیازها و خواستههای خود از یک رابطه دوستی تفاوت قائل شوید. خواستهها برخلاف نیازها قابلمذاکرهاند. خواستهها شامل مواردی مانند شغل، هوش و جذابیت ظاهری مثل قد، وزن و رنگ موهای فرد است. حتی اگر این صفات خاص در ابتدای رابطه مهم باشند، در طول زمان متوجه خواهید شد که شما بیجهت معیارهای خود در دوست یابی را محدود کرده اید. برای مثال پیدا کردن فردی با خصوصیات زیر شاید مهمتر باشد:
- انتخاب دوستی کنجکاو بهجای دوستی باهوش: افراد کنجکاو تمایل به هوشمندتر و زیرکتر شدن را دارند، حالآنکه افراد باهوش ممکن است به علت کمبود کنجکاوی، این هوش آنها به مرور کمرنگ و کمرنگتر شود.
- انتخاب دوستی احساساتی بهجای دوستی شهوانی(سکسی)
- انتخاب دوستی غم خور و دلسوز بهجای دوستی زیبا یا خوشتیپ
- انتخاب دوستی اسرارآمیز بهجای دوستی مجذوب کننده
- انتخاب دوستی شوخطبع بهجای دوستی ثروتمند
- انتخاب دوستی از خانواده ای با ارزشهای مشترک با خانواده شما بهجای فردی با پیشینه اجتماعی و خصوصیات اخلاقی متفاوت.
نیازها با خواستهها متفاوتاند، چراکه نیازها شامل خصوصیاتی میشوند که برای شما بیشترین اهمیت را دارند، مانند ارزشها، آرزوها و اهداف زندگی. شما نمیتوانید این خصوصیات را در کسی با دیدن آنها در خیابان و یا خواندن پروفایل آنها در یک سایت دوست یابی پیدا کنید.
چه چیزی برای شما در رابطه دوستی اهمیت دارد؟
هنگامیکه در دوست یابی به دنبال یک رابطه پایدار هستید، فراموش کنید که چه چیزی به نظر درست است، فراموش کنید که فکر میکنید چه چیزی بهتر است درست شود و فراموش کنید که دوستان، خانواده و اطرافیان چه فکر میکنند. از خودتان بپرسید: «آیا این رابطه سالم است؟»
نکته اول دوست یابی: به همهچیز عاقلانه و منطقی فکر کنید
تلاش برای دوست یابی را اولویت زندگی خود قرار ندهید. تمرکزتان را بر روی فعالیتهای اجتماعی لذت بخش، حفظ سلامتی و رابطه با دوستان و خانواده که از آنها لذت میبرید قرار دهید. هنگامیکه بر روی شاد زیستن تمرکز میکنید، زندگیتان را به تعادل میرسانید و این باعث میشود هنگامیکه شخص خاصی را ملاقات میکنید فردی جالبتر و جذابتر به نظر آیید.
به یاد داشته باشید که نگاه و تصور اولیه همیشه قابل اعتماد نیست، خصوصاً اگر فردی را از طریق یک سایت دوست یابی اینترنتی پیداکردهاید. شناختن مردم همیشه زمان میبرد و برای شناخت بهتر باید یکسری از موقعیتها را با او تجربه کنید. برای مثال این فرد در شرایطی که اوضاع خوب پیش نمیرود تا چه حد میتواند فشار را تحمل کند یا هنگامیکه خسته، ناامید یا گرسنه است رفتارش با شما چگونه خواهد بود؟
دربارهی عیب و نقصهای خودتان صادق باشید. هر شخصی در زندگی عیبهایی دارد. برای شروع یک رابطه پایدار در هنگام دوست یابی باید در جستوجوی فردی باشید که شمارا برای آنچه هستید دوست دارد نه آنچه که او میپسندد. از طرف دیگر، چیزی که شما آن را عیب میدانید ممکن است در نظر فردی دیگر، یک ویژگی خوب و جالب باشد. با دوری از تظاهر و فریب، شما طرف مقابل را تشویق به انجام عمل مشابه میکنید که باعث میشود رابطه دوستی شما راضیکننده و همراه باصداقت باشد.
نکته دوم دوست یابی : یک رابطه دوستی واقعی برقرار کنید
فرایند دوست یابی ممکن است اعصاب شمارا به هم بریزد. نگرانی از مواجه با اتفاقاتی که ممکن است در طول دوران دوستی برای شما رخ دهد امری طبیعی است. اما به یاد داشته باشید مهم نیست شما چه قدر خجالتی یا ناشیانه رفتار خواهید کرد، شما میتوانید بر اعصاب و اعتماد به نفس پایین خود غلبه کنید و یک رابطه پایدار برقرار کنید.
- بر روی مسایل بیرونی تمرکز کنید: برای مقابله با استرس در قرار ملاقات اول، بهجای اینکه بر روی افکار ذهن تمرکز کنید، تمرکزتان را بر روی اینکه قرارتان چگونه پیش میرود و او چه میگوید بگذارید. حضور کامل در لحظه به شما کمک خواهد کرد تا ذهنتان را از استرس و احساس اضطراب پاک کنید.
- کنجکاو باشید: با کنجکاوی نشان دادن خود نسبت به افکار، احساسات، داستانها و نظرات طرف مقابل، باعث میشوید او از شما بابت این رفتار خوشش بیاید. هرچه زمان خود را بیشتر صرف جا دادن در دل فرد موردنظر کنید، بهمرورزمان فردی جالبتر و جذابتر به نظر خواهید رسید.
- در دوست یابی خالص و بیریا باشید: ابراز عشق و علاقه نمیتواند دروغین باشد. اگر تنها تظاهر به گوش دادن یا اهمیت دادن به دوست خود میکنید، او متوجه رفتار تظاهر کننده شما خواهد شد. هیچکس به فریب خوردن و دلبستگی دروغین علاقهای ندارد. با این کار بهجای کمک به او و به وجود آوردن وجههای خوب، نتیجهای عکس خواهد دید و تلاش شما بیهوده خواهد بود و اگر واقعاً علاقه خاصی به شریکتان ندارید، ادامه دادن رابطه با او بیفایده خواهد بود.
- به صحبت های او توجه کنید: تمام تلاش خود را برای گوش فرا دادن به حرفهای طرف مقابل به کار گیرید. بهسرعت میتوانید با توجه کردن به چیزهایی که میگوید، کارهایی که انجام میدهد و شیوهی تعامل کردنش، او را با بشناسید. به یاد داشتن چیزهای جزئی و کوچک، مانند به یاد داشتن ظاهر کسی، داستانها و ماجراهایی که برای شما تعریف کرده بود و اینکه در زندگی او چه میگذرد در طول دوران آشنایی برای شما مفید واقع خواهند شد.
- تلفن همراه خود را کنار بگذارید: هنگامیکه مشغول انجام چندین کار بهصورت همزمان هستید، نمیتوانید به شیوه مناسبی به طرف مقابل توجه نشان دهید. ارتباطات غیرکلامی، ژستهای هوشمندانه، حالت چهره و دیگر نشانههای دیداری میتوانند چیزهای زیادی از شخصی به شما بگوید، به شرط آنکه حواستان(با سرگرم بودن با تلفن) پرت نشود.
نکته سوم دوست یابی : اولویت خود را یافتن دوست قرار ندهید
دوست یابی آنلاین و سایت دوست یابی برای برخی از مردم لذتبخش و آسان است، اما برای برخی دیگر اینگونه دوست یابی ها فشاری بر آنها بهاندازه استرس مصاحبه کاری وارد میکند. هرقدر هم مدیران سایت های دوست یابی بگویند، اما باور کنید که تفاوت بزرگی بین پیدا کردن یک شغل با یافتن عشقی پایدار وجود دارد.
بهجای هدر دادن وقت خود در سایت دوست یابی یا پیدا کردن شخصی در پارک و خیابان، به زمان خود بهعنوان فردی مجرد به چشم فرصتی بزرگ برای گسترش روابط اجتماعی و مشارکت در رویدادهای جدید نگاه کنید. تفریح را هدف خود قرار دهید. با دنبال کردن چنین فعالیتهایی نهتنها از زندگی لذت میبرید و خودتان را در محیطهای جدیدی قرار میدهید، بلکه با افراد جدیدی نیز آشنا خواهید شد که معیارها و علایقی مشابه با شما دارند. حتی اگر نتوانستید فرد مناسبی را در اینگونه جمعها پیدا کنید، حداقل لذت بردهاید و دوستان خوبی پیدا خواهید کرد. به عنوان مثال:
- داوطلب شدن در انجمن های خیریه، نگهداری حیوانات
- ثبتنام در کلاسهایی نظیر آشپزی و هنری و آموزش زبان
- عضویت در باشگاههای ورزشی مانند کوهنوردی، راهپیمایی، دوچرخهسواری
- پیوستن به گروه تئاتر، سینما، گروه موسیقی
- پیدا کردن گروه کتابخوانی یا عکاسی
- حضور در جشنواره های غذا و نمایشگا های مورد علاقه
- فهرستی از فعالیت و رویدادهایی که در محیط اطراف شما در حال برگزاری است تهیه کنید و با چشمان بسته بهصورت تصادفی یکی از آنها را انتخاب کنید، حتی اگر انتخاب شما چیزی باشد که معمولاً آن را در نظر نمیگرفتید، خارج شدن از محدوده خود میتواند مزایای خودش را داشته باشد.
نکته چهارم دوست یابی : جواب رد را با افتخار بپذیرید
در هنگام دوست یابی شاید کسی که به دنبال معشوقه خود میگردد با رد شدن درخواست دوستی یا رد پیشنهاد ازدواج مواجه شود. رد شدن و عدم پذیرش بخشی اجتناب ناپذیر از مراحل دوست یابی است و هرگز نباید به آن به چشم تحقیر یا آسیب پذیری نگاه کرد. با دیدی مثبت و احساس صداقت، رد شدن را میتوان با ترس و آسیب کمتری پذیرفت. بنابراین وقتتان را صرف نگرانی بابت این موضوع نکنید، شما اشتباهی نکردهاید.
نکاتی برای چگونه کنار آمدن با رد شدن درخواست دوستی
- موضوع را شخصی نکنید: اگر درخواست دوستی شما همیشه از طرف دیگران رد میشود، احتمالاً به این دلیل است که در شما چیزی وجود دارد که نمیتوانید آن را کنترل و مهار کنید. به عنوان مثال بعضی افراد، مو بورها را به مو مشکیها ترجیح میدهند، انسانهای پرحرف را به ساکتها ترجیح میدهند. از رد شدن در همان وهله اول قدردان باشید، چراکه این از دردی که قرار بوده بکشید خواهد کاست.
- به جای تعصب و خجالت از جواب رد شنیدن، به اصلاح رفتار خود تمرکز کنید: به خاطر اشتباهاتی که به خاطرش درخواست دوستی شما رد شده خود را سرزنش نکنید. اگر این افکار منفی مدام در ذهن شما تکرار میشود، کمی وقت درباره چگونگی ارتباط خود با دیگران و مشکلاتی که نیاز به رفع آن دارید اختصاص دهید و از اشتباهات خود درس بگیرید، سپس آن را فراموش کنید. کنار آمدن با رد شدن درخواست دوستی شما میتواند قدرت تحمل و مهارت حل مسئله را در شما افزایش دهد.
- از احساسات خود آگاه باشید: جریحهدار شدن احساسات، متأسف بودن، احساس سرخوردگی و یا ناراحتی شدید در مواجه با جواب رد شنیدن در درخواست دوستی امری طبیعی است. آگاهی از احساسات بدون سرکوب کردن آنها بسیار مهم است. تمرینات «ذهن آگاهی» میتواند به شما کمک کند با احساسات خود در تماس باشید و بهسرعت از این تجربه ناخوشایند و منفی دور شوید.
نکته پنجم: در برقراری رابطه دوستی و دوست یابی از خطوط قرمز عبور نکنید
تعیین خطوط قرمز در هنگام دوست یابی میتواند شمارا از ادامه یک رابطه ناسالم که در آن ممکن است مورد سوءاستفاده جنسی یا عاطفی قرار بگیرید بازدارد. این خطوط قرمز میتوانند نشان دهد که این رابطه سالم و پایدار نخواهد بود. به غرایز خود اعتماد کنید و به اینکه چگونه فرد مقابل احساسات و عواطف شمارا تحت تأثیر قرار میدهد، توجه ویژهای داشته باشید. اگر شما در این رابطه احساس ناامنی، احساس خجالتی، یا بیارزشی میکنید، شاید وقت آن رسیده قطع رابطه کنید.
خطوط قرمز مهم در هنگام دوست یابی و برقراری رابطه دوستی
- ادامه رابطه دوستی به مصرف مواد وابسته است: شما فقط تحت شرایطی خاص مانند مصرف الکل یا هر مواد دیگری با یکدیگر ارتباط برقرار میکنید، میخندید، حرف میزنید و یا عشقبازی میکنید.
- تعهد در رابطه برای شما سخت است: برای برخی، تعهد در رابطه امری بسیار دشواراست. برای آنها اعتماد به دیگران یا درک مزایای رابطه پایدار و طولانی به علت تجارب قبلی یا شیوه تربیت دوران کودکی آنها سخت است.
- ارتباط غیرکلامی وجود ندارد: بهجای تلاش برای ارتباط با شما، در حین گفتگو توجه او به تلفن یا تلویزیون است.
- حسادت به تفریحات خارج از رابطه دوستی : یکی از طرفین دوست ندارد فرد مقابلش وقتش را با دوستان و خانوادهاش بگذراند.
- رفتارهای کنترلی در رابطه دوستی : این میل دریکی از دو طرف وجود دارد که بخواهد دیگری را نظاره و کنترل کند و مانع از این شود که او برای خودش احساسات و افکار مستقلی داشته باشد.
- رابطه دوستی بر روابط جنسی و شهوانی متمرکز است: علاقهای بین دو طرف وجود ندارد و رابطه دوستی صرفاً به خاطر میل جنسی ادامه دارد. باید دانست که یک رابطه خوب و سالم چیزی فراتر از داشتن سکس و رابطه جنسی است.
- هیچگاه با یکدیگر تنها در ارتباط نیستید: یکی از دو طرف علاقهای به گذراندن وقت با فرد مقابل در خلوت ندارد و ترجیح میدهد وقتش را با او بهصورت گروهی و با دوستانش بگذراند و این حاکی از وجود مشکلی بزرگ در رابطه دوستی است.
نکته ششم: با موضوع اعتماد و اطمینان درست برخورد کنید
اعتماد متقابل بنیاد و اساس هر رابطه عاشقانه ای است. اعتماد یکشب به وجود نمیآید و در طول زمان با صمیمیتر شدن رابطه ایجاد میگردد. البته اگر شما فردی هستید که به دلیل تجربیات تلخ گذشته به سختی اعتماد می کنید، مانند فردی که در روابط قبلی خود مورد خیانت واقع شده، آسیب دیده یا مورد سوءاستفاده قرارگرفته، ممکن است اعتماد کردن و پیدا کردن رابطه ای پایدار برای شما غیرممکن به نظر برسد.
اگر مشکل اعتماد دارید، ممکن است رابطه عاشقانه شما تحت تأثیر احساس ترس قرار گیرد، ترس از خیانت، ترس از تنهایی و ترس از آسیبپذیری. اما در کنار اینها، یادگیری اعتماد کردن به دیگران امری غیرممکن نیست. با کمک مشاوره ازدواج حضوری یا دکتر روانشناس میتوانید ریشه این بیاعتمادی در خود را کشف کنید و یاد بگیرید چگونه رابطه دوستی سالم و پایداری ایجاد کنید.
نکته هفتم: رابطه دوستی خود را پرورش دهید
باید بدانید دوست یابی و یافتن دوستی مناسب مقصد نهایی نیست، بلکه تازه شروع سفر است. برای تبدیل قرارهای دوستی به یک رابطه عاشقانه ، متعهدانه و پایدار لازم است این رابطه دوستی را بهخوبی رشد دهید. برای پرورش رابطه دوستی باید:
- باید برای رابطه وقت و انرژی بگذارید: هیچ رابطه دوستی بدون توجه و مراقبت بهخوبی پیش نمیرود و هرچه شما وقت و ارزش بیشتری را صرف شناخت هم دیگر کنید، رابطه بیشتر رشد خواهد کرد. حتی اگر درگیر هستید یا استرس دارید، به دنبال فعالیتهایی باشید که از انجام دادن آنها با یکدیگر لذت میبرید.
- با یکدیگر ارتباط کلامی برقرار کنید: شریک شما نمیتواند ذهن شمارا بخواند، پس به او بگویید که چه حسی دارید. وقتی هردوی شما بهراحتی نیازها، ترسها و انگیزه های خود را ابراز کنید، رابطه دوستی شما عمیقتر و پایدارتر خواهد شد.
- اختلاف نظر ها را عادلانه حل کنید: مهم نیست چقدر در رابطه با دوست خود اختلاف دارید، مهم این است که از اختلاف نظر ها نترسید. برای بیان مشکلاتی که در رابطه دوستی شمارا آزار میدهد باید احساس اطمینان و امنیت داشته باشید تا بتوانید مسئله را بدون هرگونه تمسخر، بیاحترامی و یا اصرار بر اینکه حق با شماست حل کنید.
منعطف باشید. تمام رابطهها در طول زمان تغییر میکنند. آنچه شما در ابتدا از رابطه میخواهید ممکن است با چیزی که در آینده از رابطه انتظار دارید بسیار متفاوت باشد. پذیرش تغییر در یک رابطه متعهدانه نهتنها از شما فردی سالمتر میسازد، بلکه باعث میشود به فردی بهتر، مهربانتر، استوارتر و بخشندهتر تبدیل شوید.
11 دلیل چرا برخی از افراد برای پیدا کردن دوست مشکل دارند؟
زمانی که مشخص کردید در چه مواردی برای پیدا کردن دوست با مشکل روبرو هستید، لازم است تا رویکردتان برای گسترش چرخه روابط را تغییر دهید. زندگی بدون افرادی که دوستتان دارند، از شما حمایت میکنند و همیشه در کنارتان هستند، چگونه خواهد بود؟
- 1- شما از آنها انتظار دارید تا جادویی ظاهر شوند
دوست پیدا کردن در مدرسه بسیار سادهتر است. با این وجود، زمانی که از دبیرستان یا دانشگاه فارغالتحصیل میشوید، دوست پیدا کردن کاملاً متفاوت میشود. ساختاری که به شما در شکلدادن روابط کمک میکند، از بین رفته است.
زمانی که به سن بزرگسالی میرسید، لازم است تا فرصتهایی برای دوست پیدا کردن برای خود ایجاد کنید. داشتن استراتژی که برایتان کارساز است، به شما کمک خواهد کرد. شما نمیتوانید با نشستن بر روی کاناپه و تماشای مسابقه فوتبال، دوست پیدا کنید.
راهحل:
لازم است تا بیرون بروید و با دیگران ارتباط برقرار کنید. بهجاهایی بروید که افرادی با علایق مشترک با شما حضور دارند. زمانی که همه چیز را به زمان و شانس میسپارید، بهنوعی قمار بزرگی میکنید.
شما برای پیدا کردن دوست باید اولین گام را بردارید و با دیگران ارتباط برقرار کنید. نهتنها برقراری ارتباط با دیگران موجب افزایش چرخه دوستانتان میشود بلکه باعث میشود که بلند شدن از کاناپه و انجام کاری سرگرمکننده به شما احساس خوبی دهد.
مکانهایی که میتوانید امتحان کنید، عبارتاند از باشگاههای ورزشی، سالن مطالعه و کتابخوانی، گالریهای هنری، انجمن ها، مساجد، کنفرانسها و مراکز تفریحی. بهعلاوه، اگر فرزندی دارید، اعتماد کردن به آنها و وقت گذراندن با والدین فرزندتان آسان خواهد بود زیرا پیوندی از طریق فرزندانتان ایجاد میکنید.
- 2- شما باید یاد بگیرید که دوست پیدا کردن شبیه به گذاشتن قرار عاشقانه است
آیا تاکنون به جشن کاری یا یک رویداد اجتماعی دیگر دعوت شدهاید و با این وجود، همیشه این دعوت را رد کردهاید؟ این جلسات، مکانهای عالی برای ارتباط برقرار کردن با افرادی خارج از محیط کار است. شما میتوانید در حالی که آنجا هستید، با فرد دیگری همعقیده شوید.
بزرگتر فکر کنید. بهجای برنامه ریزی تماموقت خود با کسی که دوستش دارید، زمانی را نیز با دوستانتان سپری کنید. شما میتوانید قرار دخترانه یا پسرانه داشته باشید. همانند داشتن یک قرار عاشقانه، برنامه ریزی کنید و سپس به برنامه خود بچسبید.
راهحل:
هنگامی با فردی همعقیده و دوست شدید، زمانی را برای با هم بیرون رفتن تعیین کنید و آن را در تقویم خود یادداشت نمایید. چرا داشتن زندگی اجتماعی شبیه به رفتن به یک قرار عاشقانه میرسد؟ شما با کسی که دوستش دارید، ملاقات میکنید؛ شمارهتلفنش را میگیرید، زمانی تعیین میکنید و برای انجام کارهای جدید و هیجانانگیز برنامه ریزی میکنید.
پس از آن که با کسی که دوستش دارید، ملاقات کردید، از تماس گرفتن برای دومین قرار نترسید. اگر جرقهای از شروع رابطه دوستی بین شما وجود دارد، باید این احساس را با چنگودندان بگیرید. این احتمال وجود دارد که طرف مقابل نیز چنین حسی نسبت به شما داشته باشد.
- 3- شما از این موضوع میترسید که دیگران فکر کنند که شما عجیب و غریب هستید
بسیاری از افراد میترسند که خود را مطرح کنند. آنها در یک رابطه آسیبپذیر هستند. ممکن است بترسید که دیگران فکر کنند شما عجیب و غریب هستید یا اینکه وقتی صحبت میکنید، از سرتان شاخ بیرون میآید! متأسفانه، این تنها تصور خود شماست.
برای برخی از افراد، دوست پیدا کردن در مدرسه یا زندگی دشوار است زیرا خود را از نظر اجتماعی عجیب میدانند. در صورتی که فکر میکنید کمی عجیبوغریب هستید، این احتمال نیز وجود دارد که اینچنین نباشید. افراد غیرمعمولی، کسانی هستند که به نظرشان اصلاً عجیب یا نامتعارف نمیباشند.
راهحل:
ذهنیت خود را به سمت یک تفکر مثبت تغییر دهید. اینچنین فکر کنید: حتی اگر کمی عجیب به نظر برسید، طرف مقابل ممکن است از آن لذت ببرد زیرا او نیز میتواند همانطور که میخواهد رفتار کند.
- 4- شما از ارتباطات خود استفاده نمیکنید
اگر دوستی دارید که به نظر اجتماعی و مجلس گرمکن میرسد، پس چرا از او نمیخواهید که شما را به دیگران معرفی کند؟ این احتمال وجود دارد که اگر او از شما خوشش آمده است، پس دوستانش نیز چنین احساسی نسبت به شما داشته باشند.
راهحل:
در صورتی که نمیدانید از کجا دوست پیدا کردن را شروع کنید، از کسانی که دوستشان دارید و بیشتر از همه به آنها اعتماد میکنید، کمک بگیرید.
چرا از دوست خود نمیخواهید تا دورهمی که شما بتوانید در آن با برخی از دوستان او آشنا شوید، برگزار کند؟
- 5- شما نمیدانی چه میخواهید
اگر نمیدانید چه میخواهید، دوست پیدا کردن برایتان چالشبرانگیز خواهد بود. برخی از افراد با هرکسی که در اطرافشان هستند، دوست میشوند تنها به این دلیل که اطرافشان هستند. فقط اولین فردی که میبینید را انتخاب نکنید. شما باید با افرادی ملاقات کنید که بر اساس سلیقهتان باشند.
راهحل:
شما باید با دوستانتان ارتباط برقرار کنید و از انتخاب اینکه چه کسانی اجازه دارند وارد چرخه دوستانتان شوند، نترسید. به دنبال کسانی باشید که دارای آرزو، ارزشها و ویژگیهای شخصیتی مشابهی با شما هستند. زمانی که تشابهاتی با هم دارید، احتمالاً برای مدتزمان طولانی با هم دوست خواهید بود.
- 6- از اینکه منحصر به فرد هستید، نترسید
هیچگاه برای دوست پیدا کردن، استانداردهایتان را پایین نیاورید یا تغییر شخصیت ندهید. هیچ اشکالی ندارد اگر از کسی خوشتان نمیآید و هیچ اشکالی ندارد که برای انتخاب یک دوست به چندین قرار دوستانه نیاز داشته باشید. بهخاطر داشته باشید که روابط در جهان افلاطونی شبیه به روابط در جهان قرار گذاشتن است. مسائل زمان میبرند.
راهحل:
اگر از کسی خوشتان نیامد، هیچ لزومی ندارد که مجدداً با او قرار بگذارید. شما میتوانید با محبت و محترمانه عقب بکشید. هیچ تعهد یا اجباری برای رفتار کردن به روش خاص یا تظاهر به بودن کسی که نیستید، وجود ندارد. روابط ایجاد شده بر اساس دروغ از بین میروند. شما باید کسی را پیدا کنید که مناسب شماست.
- 7- شما سعی میکنید از درام اجتناب کنید
شاید تجربه یک رابطه تلخ و ناخوشایند را داشتهاید و این اثر بدی بر روی شما باقی گذاشته است. دوستیهای دیگر را با دوستان بالقوه جدید مقایسه نکنید. هرکسی که به زندگی شما میآید، سخنچین، بدگو یا سمی نیست.
راهحل:
این عادلانه نیست که دوستان بالقوه جدید را بر اساس روابط گذشته خود قضاوت کنید. آیا خوشحال میشوید اگر دیگران شما را بر اساس کارهای گذشتهتان قضاوت کنند؟ بهمنظور دوست پیدا کردن، شما باید بخواهید از رویدادهای گذشته فاصله بگیرید و در آینده زندگی کنید.
- 8- شما از نظر اجتماعی احساس کافی بودن نمیکنید
شما ممکن است خود را یک فردی ضداجتماعی بدانید؛ بنابراین، خود را برای یافتن دوستان جدید، ناتوان و پایین رتبه میپندارید. هیچ اشکالی ندارد اگر تعداد زیادی دوست بسیار صمیمی دارید. برخی از افراد دوست دارند با افرادی بسیار زیادی معاشرت داشته باشند در حالی که برخی دیگر زندگی تنهایی را ترجیح میدهند.
راهحل:
بر روی ویژگی خود دوستی خود کار کنید!
شما هیچ مشکلی ندارید. از نداشتن فهرست بلندی از دوستانی که میتوانید آنها برای یک رویداد دعوت کنید، خجالتزده نشوید. در صورتی که یک یا دو دوست خوب داشته باشید، پس یکی از بزرگترین گنجهای زندگی را پیدا کردهاید.
- 9- دوست پیدا کردن نیاز به مهارت دارد
در صورتی که مهارتهایی نظیر اعتماد به نفس و برقراری ارتباط عالی دارید، پس میتوانید بهراحتی دوست پیدا کنید. با این وجود، شما برای شکلدادن یک رابطه به این چیزها نیازی ندارید. هوش عاطفی، شوخطبعی و حضور شما موجب جذب دیگران میشود.
چرا شوخطبعی خود را از طریق یادگرفتن جوکهای که موجب آب شدن یخ یک رابطه میشوند، تقویت نمیکنید؟ انسانها دوست دارند تا با افرادی معاشرت کنند که چیزی برای عرضه دارند؛ حتی اگر این یک شخصیت خوب باشد. مهارتهای اجتماعی خود را بهمنظور دانستن روش یافتن دوستان جدید، بهبود دهید.
- 10- شما بیش از اندازه در خلوت خود هستید
آیا شخص حقیقی هستید که دوست ندارید بقیه در زندگیتان وارد شوند. هیچ اشکالی ندارد. شما مجبور نیستید هر لحظه از زندگی خود را با دوستانتان سپری کنید. شما باید نوع زندگی اجتماعی که میخواهید داشته باشید را انتخاب کنید. شاید کسی را میخواهید که برای تماشای فیلم یا رفتن به رستوران، شما را همراهی کند و این اصلاً مشکلی ندارد. برخی از افراد دوست دارند دوستانشان هر روز به خانهشان بروند و برخی دیگر حفظ فاصله را ترجیح میدهند. زمانی که حرف از دوستان صمیمی میرسد، هر کاری که فکر میکنید برایتان درست است، انجام دهید.
راهحل:
روابط خود را آهستهآهسته بسازید و زمانی میرسد که کمی اعتماد خواهید کرد. هیچ اشکالی ندارد اگر بخواهید با دوستان خود کمکم دردودل کنید.
- 11- شما ارزش خود را نمیدانید
آیا بهخاطر اینکه ارزش واقعی خود را نمیدانید، از بیرون رفتن و معاشرت با دیگران میترسید؟ شما ممکن است احساس کنید که دیگران شما را قضاوت خواهند کرد، شخصیتتان را دوست نخواهند داشت یا از بودن با شما شرمنده خواهند شد. این بهخاطر اعتماد به نفس پایین شما است.
راهحل:
آیا میتوانید گرمی، صمیمیت، راحتی و سنگ صبور بودن را برای فرد دیگری ارائه دهید؟ اگر اینچنین است، شما پتانسیل خوبی برای دوستی دارید. مهربانی شما، هدیهای است که هرکسی آن را گرامی خواهد داشت.
چگونه با افراد جدید آشنا شویم؟
- از مردم در مورد خودشان بپرسید. سعی کنید سؤالات عمیق تری بپرسید، بهجای اینکه فقط بگویید «چه خبر؟» بپرسید ، “امروز چه احساسی دارید؟” هر چه بیشتر در مورد زندگی آنها بیاموزید، به شما دو نفر نزدیکتر می شود و می توانید از این طریق ارتباطات نزدیکی ایجاد کنید.
- سعی کنید جزئیات مربوط به آنها را به خاطر بسپارید و بعداً در مورد آنها نیز بپرسید. به عنوان مثال، اگر دوست شما در مورد یک جلسه استرس در محیط کار خود داشت، ممکن است روز بعد به او پیامی بفرستید که می گوید: «سلام جلسه شما چطور گذشت؟»
- به دعوت های اجتماعی بله بگویید. اگر کسی شما را به جایی دعوت کرد، امتحانش کنید. اشکالی ندارد که از وارد شدن به یک موقعیت اجتماعی جدید کمی عصبی شوید. با این حال، بله گفتن به دعوتها یکی از سادهترین راهها برای تقویت ارتباط شما با کسی است. بهعلاوه، نشان میدهد که شما برای پیدا کردن دوستان جدید آماده هستید و حتی ممکن است با افراد جالب و جدیدی ملاقات کنید.برای مثال، شاید همکارتان شما را برای یک ساعت خوش به بیرون دعوت کند. اگر نه بگویید، ممکن است فکر کنند که شما علاقه زیادی به دوستی با آنها ندارید. اما اگر بگویید بله، احتمالاً آنها را در سطح عمیق تری خواهید شناخت.
- به سراغ آشنایان بروید. اولین حرکت را برای برقراری ارتباط صمیمانه با دیگران انجام دهید. شما احتمالاً افرادی را در زندگی خود دارید که آنها را آشنا می دانید، اما شاید دوستان صمیمی نباشند. با آن افراد شروع کنید و از آنها بخواهید که یک به یک با هم معاشرت کنند. هرچه بیشتر بتوانید با افراد زندگی خود صحبت کنید، بهتر می توانید با آنها ارتباط صمیمی برقرار کنید.حتی افرادی که مدتی است با آنها صحبت نکرده اید می توانند منبع خوبی برای دوستی باشند! شما هرگز نمی دانید چه کسی ممکن است از شنیدن صدای شما خوشحال شود.
- در شبکه های اجتماعی با دوستان قدیمی صحبت کنید. این یک راه عالی برای ارتباط مجدد با افرادی است که ارتباط خود را با آنها از دست داده اید. از آنها بپرسید که در حال انجام چه کاری بودهاند و چگونه کار میکنند، سپس ببینید آیا تمایل دارند قرار ملاقاتی ترتیب دهید؟
- به علایق و سرگرمی های خود بها دهید و به گروه های دوستی این علایق ملحق شوید.
- سعی کنید برای ایجاد ارتباطات جدید داوطلب شوید. شما می توانید از این طریق با افراد زیادی در جامعه خود ملاقات کنید.
چطور با دیگران ارتباط دوستی برقرار کنم؟
- واقعا گوش کنید: بسیاری از ما بیشتر صحبت می کنیم تا گوش دادن. چه چیزی باعث می شود که ما بیشتر از آنچه طرف مقابل به ما می گوید نگران آنچه قرار است بگوییم باشیم؟ وقت بگذارید و واقعاً به آنچه مردم می گویند، با کلمات، لحن و زبان بدنشان گوش دهید. اگر آنها بدانند که شما واقعاً به آنها گوش می دهید، راحت تر خواهند بود و افکار و احساسات واقعی خود را به شما اعتماد خواهند کرد. در مورد آنچه می گویند سوال بپرسید تا آنها را تشویق کنید که بیشتر صحبت کنند. هرچه بیشتر گوش کنید، آنها با شما راحت تر هستند و این چرخه ادامه دارد.
- طرف مقابل را همراهی کنید: افراد به دوستانی نیاز دارند که به آنها کمک کنند. دوست بودن یعنی همراهی با طرف مقابل حتی اگر با او موافق نباشید. یک دوست در حین حل مشکل وجود دارد و حمایت نشان می دهد. سعی نکنید مسائل آنها را حل یا قضاوت کنید. فقط آنجا باشید و به آنها بگویید که به آنها اهمیت می دهید و از آنها حمایت می کنید.
- توصیه های ناخواسته ندهید: آیا شما یکی از آن دوستانی را دارید که دوست دارند شما را راهنمایی کنند حتی زمانی که شما به راهنمایی احتیاج ندارید؟ بیشتر توصیه های ناخواسته ، ناخواسته است. صبر کنید تا دوستتان از شما راهنمایی بخواهد و سپس به او پیشنهاد دهید. اگر از شما نصیحت نمی خواهند، نصیحت نکنید. توصیه های ناخواسته باعث می شود به نظر بیایید که همه چیز را می دانید و این باعث ایجاد یک دوستی خوب یا ارتباط خوب نمی شود. گاهی اوقات شخص فقط از شما میخواهد که به جای آن، در حالی که میخواهید مشکل را برطرف کنید، گوش کنید. یک سوال خوب برای پرسیدن این است که “آیا می خواهید من گوش کنم یا به حل مشکل کمک کنم؟”. این به شما پاسخ می دهد که آیا آنها از شما در مورد این موضوع مشاوره می خواهند. اگر آنها می گویند “فقط گوش کن”، پس این کار را بکنید.این بهترین راه برای مفید بودن در آن زمان است. اگر به نیازهای آنها احترام می گذارید، ممکن است روزی برسد که واقعاً از شما راهنمایی بخواهند.
- لحن و زبان بدن خود را بررسی کنید: زبان بدن گویاتر از کلمات واقعی شماست. بنابراین، هنگام صحبت کردن، مراقب لحن و زبان بدن خود باشید. لحن شما تند است؟ آیا وقتی شخص دیگری در حال صحبت کردن است، چهره شما انزجار شما را از بین می برد؟ آیا لبخند می زنید و به فردی که در حال صحبت است اطمینان می دهید؟ زبان بدن شما بیشتر از کلمات واقعی شما در مورد احساسات و افکار شما صحبت می کند، بنابراین دفعه بعد که با کسی صحبت می کنید این را در نظر داشته باشید. زبان بدن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که با کلمات شما مطابقت دارد.
- واقعی باشید: بهترین راه برای برقراری ارتباط باز بودن و صادق بودن است. اگر ناامید هستید، بگویید “من ناامید هستم”. اینکه بتوانید احساسات خود را برچسب گذاری کنید و روی آنها کار کنید، می تواند در برقراری ارتباط با دیگران به شما کمک کند. اگر نمیخواهید در مورد موضوعی صحبت کنید، بگویید «نمیخواهم در مورد آن صحبت کنم» تا به طرف مقابلتان بفهمانید که در چه موقعیتی قرار گرفتید. توانایی بیان افکار و احساسات خود می تواند گام بزرگی در برقراری ارتباط خوب با دیگران باشد. بچههای کوچک در این کار عالی هستند، زیرا آنها تمام نکات ظریف اجتماعی را یاد نگرفتهاند که چگونه احساسات خود را پنهان کنند و در ارتباطات خود فریبنده باشند. همه ما میتوانیم از سفر به دوران کودکی استفاده کنیم تا بفهمیم چگونه صادقانهتر ارتباط برقرار کنیم.
- ارتباط دو طرفه است: من از گفتن آن متنفرم، اما ارتباط تنها به شما مربوط نیست. ارتباط یک خیابان دو طرفه است و ما باید به یاد داشته باشیم که افکار و احساسات طرف مقابل به اندازه افکار ما مهم است. من می دانم که درک آن سخت است، اما ما باید در هنگام برقراری ارتباط با دیگران، این بده و بستان را داشته باشیم.برای داشتن یک ارتباط واقعاً خوب، باید صادقانه در هر دو طرف حرکت کنید و درک خوبی از آنچه گفته می شود وجود داشته باشد. پرسیدن سوالات شفاف و اجازه دادن به طرف مقابل که بداند در حال گوش دادن هستید، راههای عالی برای تقویت ارتباط هستند.
این نکات را امتحان کنید تا ببینید آیا ارتباط شما با همکاران و خانواده شما را تقویت می کند یا خیر. شاید تعجب کنید که واقعا چقدر ساده است که با دیگران ارتباط برقرار کنید.
یک ضربالمثل قدیمی در مورد دوست یابی میگوید: شما باید ابتدا خود را دوستانه نشان دهید. شما برای گسترش چرخه داخلی روابط خود چه میکنید؟ در صورتی که فردی را میخواهید که بتوانید رازهایتان را به او بگویید یا سنگ صبور شما شود، خودتان نیز باید برای آن فرد اینچنین باشید.
بیرون بروید و با دیگران معاشرت کنید. از تجربیات جدید نترسید. شما باید قوانین را تعیین کنید و تصمیم بگیرید چه چیزی برایتان بهتر است. با این وجود، زندگی کوتاهتر از آن است که بدون داشتن یک سیستم حمایتی قوی از دوستان به آن ادامه دهید.
من هم مثل تو یه دختر را دوست دارم ولی او با دوستاش است ما با هم خوب بودیم که دوستاش آمد ما را جدا کرد از اون روز ما با هم حرفی نزدیم چطوری بهش بگم من خیلی دوست دارم داخل مدرسه
ببخشید دوستم بهم پیام نمیده و فقط من بهش پیام میدم هر چند اون بهم میگه دوستم داره و از اینا اما یه چند روز بگذره بهم پیام نمیده آیا امکان داره ازم خوشش نیاد آخه من دوست دارم اونم بهم پیام بده حالم رو بپرسه
من آدم برونگرایی هستم و دوست دارم با آدمها حرف بزنم و مدام گپ بزنم، از روزمرگیهام برای دوستام بگم و کلا دوست دارم هر اتفاق ریز و درشتی که تو زندگیم میوفته برای یکی تعریف کنم. خوب من شیش سال یه رفیقی داشتم که اسمش ریحانه بود و نزدیکترین آدم زندگیم بود و مداااااام با هم در حال مکالمه بودیم و هررررر اتفاقی رو برای هم تعریف میکردیم. وقتی میگم مدااام با هم در حال مکالمه بودیم یعنی واااقعا مدام. یعنی در حد یه دستشویی رفتن هم چت رو رها نمیکردیم و شبا تا لحظهایی که خوابمون ببره با هم در حال حرف زدن بودیم. خوب من حدود یک ساله که از اون دوستم جدا شدم. الان از اینکه ازش جدا شدم ناراحت نیستم و خیلیم خوشحالم ولی خوب چون تو اون شش سال ریحانه حضور داشت من نیازی به حضور بقیه نمیدیدم در نتیجه رابطهی دوستیایی با کسی ایجاد نکرده بودم و همیشه با ریحانه بودم و جای خالیایی حس نمیکردم. اما الان که ریحانه نیست، من جای خالی یه دوست صمیمی رو شدیداً حس میکنم. حضور کسی که بتونم حداقل روزی یکی دو ساعت یا یه روز در میون باهاش حرف بزنم و از روزمرگیهام بگم و از دغدغههام بگم و…..این کمبود تو زندگیم خیلی حس میشه دوستای دانشگاه هستن اما اونا هر کدوم دوستای صمیمی خودشونو دارن و هیچ کدوم با من اونقدر صمیمی نیستن که بتونم هر روز باهاشون حرف بزنم و در واقع اونا هم دلشون نمیخواد هر روز با من حرف بزنن هر چند که وقتی تو دانشگاه با هم هستیم خیلی خوب و خوشیم ولی وقتی از دانشگاه میاییم بیرون دیگه همدیگه رو فراموش میکنیم. من واقعا دارم بابت این کمبود اذیت میشم. نیاز شدیدی به یه دوست صمیمی دارم نمیتونم هم برم همینجوری تو خیابون داد بزنم یکی بیاد با من دوست بشه که
من از تنهایی رنج میبرم و نمیتونم دوست پیدا کنم.از طرفی با هر کس هم نمیتونم دوست بشم.یک عالمه کار دارم.اما نمیتونم انجام بدم.هی امروز و فردا میکنم.و حس انجام کارامو ندارم.عصبی هستم.من باشگاه و ورزش رو دوست دارم.ولی ده روزه میشه نمیتونم برم.یه بچه دو ساله دارم
سلام من ی نوجوان هستم و اصلا واسه پیدا کردن یک دوست مشکلی ندارم ولی جدیدا از یک دوستی خوشم اومده اما نمیدونم باید چجوری نظر اون رو ب خودم جلب کنم و بتونم باهاش ب عنوان رفیق باشم و خیلی دوست دارم این اتفاق حتما بیوفته اما ب محض اینکه نزدیک ایشون میشم احساس استرس خیلی بدی دارم و نمیتونم باید چه کار کنم؟
من نزدیک چهل سالمه ولی تنهام هیچ دوستی ندارم، مگر کسایی که خودشون خواستند با من همراه بشوند. میدونم ریشه تو دوران نوجوانی و کودکیم داره. ولی نمیدونم چطور و چی باعث شده. حتی ازدواج هم نکردم. ته دلم از آدمها بدم میاد. از خدا بدم میاد. نوجوانیم بخاطر تنهایی زیادی که خانوادم بهم میدادند، زجر میکشیدم
سلام.مننزدیک به ۱۹سالمه ومیتونم بگم که هیج دوستی ندارم یعنی هیچکسی به دلم نمیشینه تاباهاش دوست بشم.هرکاری میکنم نمیتونم یکاری کنم تاازکسی خوشم بیاد.تاقبل از۷سالگی دوستایی داشتم که خیلی باهاشون خوب بودم ولی بعدکه بزرگترشدم ازرفتارهاشون وطرزفکرکردنشون خوشم نیومدوازشونکناره گیریکردم
من الان 15سالمه هیچوقت ی دوست صمیمی هم نداشتم اجتماعی هستم ولی نمیدونم چرا هیچوقت دوست صمیمیی نداشتم هر سال تو مدرسه خیلی احساس تنهایی میکنم میشینم گریه میکنم ولی بعد چند روز کنار میام ولی وقتی وارد دبیرستان شدم سال داره تموم میشه من تنهام هیچ دوستی ندارم با این وضع خودم تا الان کنار نیومدم سال هم داره تموم میشه کنار چرا هیچ دوستی ندارم مگه من چ فرقی دارم با دخترای دیگه خستم از این تنهایی
سلام من ۳۶ساله هستم ولی نتونستم هنوزدوستی پیداکنم ودارم اذیت میشم ازاین تنهایی
من دبیرستانی هستم و می خوام با یکی دوست معمولی بشم اما نمیدونم چجوری بهش بگم فقط دوست معمولی اما خب اون با بعضیا دوست شده و نمیدونم چی بگم اما ما دو سال همکلاسی بودیم فقط می خوام با اون و دوستاش دوست بشم مخصوصا اوت و با ام دوست صمیمی بشیم ولی نمیدونم باید چیکار کنم
سلام خسته نباشید. من تنهام و دوستی ندارم.میخواستم از شما راهنمایی بگیرم در رابطه با دوست یابی.