Home / مشاوره خانواده پرسش و پاسخ مشکلات زن و شوهر در زندگی زناشویی / سختی های زندگی مشترک | مشکلات زوجین بعد از ازدواج
مشکلات زندگی مشترک

سختی های زندگی مشترک | مشکلات زوجین بعد از ازدواج

هیچ ازدواجی کامل و بی‌نقص نیست و همه زوج ها با مشکلات زندگی مشترک مواجه می‌شوند. هنگامی‌که با این سختی های زندگی زناشویی روبرو می‌شوید بجای اینکه آن‌ها را به‌عنوان موانع خوشبختی در ازدواج بپندارید، به آن‌ها به چشم فرصت‌هایی برای بهبود روابط و شناخت بهتر همسر بنگرید.

هر ازدواجی با ازدواج دیگر متفاوت است؛ بنابراین پیش‌بینی تمام مسائلی که در زندگی زناشویی ممکن است با آن‌ها مواجه شوید غیرممکن است. در این مقاله از سایت مشاوره باما فهرستی از رایج ترین مشکلات زندگی مشترک و راه‌هایی برای رفتار صحیح با همسر در برخورد با سختی های زندگی بیان می‌شود:

مشکلات زندگی مشترک به خاطر دخالت خانواده همسر

البته این‌گونه نیست که خانواده همسر دقیقاً یک مشکل در زندگی مشترک باشد اما می‌تواند اکثر مسائلی که  در این فهرست مطرح می‌شوند را تحت تأثیر قرار دهد. درنتیجه، بررسی نقشی که خانواده شوهر یا خانواده زن می‌تواند در زندگی مشترک زوج ایفا کند حائز اهمیت است.

قبل از ازدواج شما و همسر آینده‌تان باید در خصوص نقش‌هایی که مایلید خانواده همسر در زندگی زناشویی ایفا کند بحث کنید. این مسئله می‌تواند از شخصی به شخص دیگر تفاوت زیادی داشته باشد چراکه افراد مختلف دارای روابط متفاوت با والدین خود هستند.

برخی زوجین خانواده همسر را به‌عنوان یک حامی و پشتیبان ارزشمند در زندگی زناشویی در نظر می‌گیرند و تمایل دارند تقریباً در تمام ابعاد این برخورد با خانواده همسر خود همکاری بسیار نزدیکی داشته باشند. والدین می‌توانند منبع خوبی از اطلاعات و تجربه در تمام مراحل زندگی مشترک ما باشند و این در خصوص تمام ازدواج ها صادق است.

برخی دیگر از زوجین حتی در صورت داشتن روابط خوب با والدین همسر ممکن است مایل نباشند خانواده ها در زندگی مشترک و تربیت فرزندان دخالت کنند. همچنین درصورتی‌که زوجین در نزدیکی والدین خود زندگی نکنند ممکن است والدین نقش زیادی در زندگی زناشویی و تربیت فرزندان زوجین نداشته باشند.

مسئله مهم اینکه زن و شوهر در مورد نقش خانواده همسر در زندگی مشترک به توافق برسند و این موضوع را روشن و قاطع به خانواده ها اعلام کنند.

مشکلات زندگی مشترک به دلیل اختلافات مذهبی زوج

اختلافات مذهبی می‌تواند در مراحل اولیه ازدواج خیلی چشمگیر نباشد اما ممکن است بعد از ازدواج تبدیل به یک مشکل در زندگی مشترک شود. دوران نامزدی باید به‌عنوان فرصتی مناسب برای حل اختلافات مذهبی ازجمله تعیین حدومرز در هنگام ارتباط با اعضای خانواده در نظر گرفته شود.

مهم‌ترین مسئله در خصوص اختلافات مذهبی زوج این است که صرف‌نظر از میزان اختلاف عقاید مذهبی همیشه پشتیبان همسر خود باشید. این مسئله بخصوص هنگامی وخیم‌تر می‌شود که یکی از زوجین مذهبی و دیگری غیرمذهبی باشد. تمامی مذاهب به ما کمک می‌کنند تا زندگی مشترک موفق تری داشته باشیم و با مشکلات و سختی های زندگی مشترک به‌درستی برخورد کنیم. عدم احترام به عقاید مذهبی همسر می‌تواند بهترین روزهای زندگی مشترک را نابود کند.

حتی اگر زوج هر دو مذهبی باشند بازهم عدم مدیریت اختلافات مذهبی می‌تواند به مشکلات زندگی مشترک و اختلافات زناشویی دامن بزند. افراد همیشه مختارند عبادات مذهبی را به‌طور انفرادی انجام دهند اما در اکثر جوامع مذهبی وحدت خانواده حائز اهمیت است. درنتیجه، ممکن است شما مایل باشید که آخر هفته‌ها را یک‌بار به تعطیلات بروید و یک‌بار به عبادات مذهبی اختصاص دهید. حتی اگر شما اصلاً مذهبی نباشید یا مذهب متفاوتی از همسر خود داشته باشید بازهم سعی کنید تا در مراسم‌های مذهبی ویژه و مراسم‌های مهم زندگی همسر شرکت کنید تا رابطه زناشویی خود را به‌خوبی حفظ کنید.

نقش مسایل مالی در سختی های زندگی مشترک

مدیریت مسائل مالی در زندگی مشترک می‌تواند پیچیده باشد؛ بخصوص هنگامی‌که نوبت به پرداخت قسط و بدهی می‌رسد. چند راه برای کنترل این مسئله وجود دارد. زمانی که اکثر خانواده ها فقط یک نان‌آور داشتند این کار ساده‌تر بود اما امروزه که زن و مرد معمولاً هر دو کار می‌کنند این مسئله می‌تواند پیچیده‌تر شود.

یک راه معمول برای حل مشکلات مالی در زندگی مشترک این است که یک نفر صورتحساب‌ها را پرداخت کند و فرض کند که دیگری سهم خود از مخارج و هزینه‌های زندگی را می‌داند و آن را بعداً در جای دیگری جبران می‌کند.

 این تنها راهی نیست که زوجین می‌توانند این مسئله را حل کنند. برخی زوجین به حساب‌های بانکی خود رجوع می‌کنند و هر کس به اندازه استطاعت خود، برخی از مخارج زندگی را پرداخت می‌کند. گزینه دیگر داشتن یک حساب‌جاری بانکی مشترک است که زوجین حقوقشان را در آن حساب پس انداز می‌کنند و برای پرداخت مخارج زندگی از آن حساب برداشت می‌کنند.

مشکلات زندگی به علت اختلاف سطح درآمد زوج

یکی دیگر از مشکلات زندگی مشترک هنگامی بروز پیدا می‌کند که یکی از زوجین درآمد یا جایگاه شغلی مناسب تری  در مقایسه با همسر خود داشته باشد. ازنظر برخی زوجین این یک مسئله نیست چراکه آن‌ها جایگاه شغلی و میزان درآمد همسر را به‌عنوان یک مشکل زندگی مشترک تلقی نمی‌کنند. اما در زندگی برخی دیگر از زوجین شریکی که درآمد بیشتری دارد ممکن است بخواهد اقتدار بیشتری بر امور داشته باشد یا اکثر مسئولیت‌های زندگی را خود به‌تنهایی بر عهده بگیرد. البته، برخی زوجین در خصوص اینکه یکی از آن‌ها درآمد بیشتری از دیگری داشته باشد و کنترل امور را در دست بگیرد هیچ مشکلی ندارند.

درواقع مسئله مهم این است که هیچ‌یک از زوجین احساس نکنند که از آن‌ها سوءاستفاده می‌شود یا تحت کنترل همسر خود قرار دارد.

مشکلات زندگی مشترک در انجام کارهای خانه

موضوع انجام کارهای منزل یکی دیگر از عوامل ایجاد مشکلات و سختی های زندگی مشترک است. مسئله مهم در این خصوص این است که کارهای منزل انجام شود. هردوی شما می‌توانید بنشینید و تصمیم بگیرید کدام‌یک از کارهای منزل را بر اساس تمایل تان انجام می‌دهید.

اگر یکی از زوجین شغلی دارد که زمان کمتری را در روز می‌گیرد عاقلانه به نظر می‌رسد که بخش اعظم وظایف خانه را او انجام دهید. درصورتی‌که دچار مشکل شدید، زوج های دیگر را در نظر بگیرید تا متوجه شوید که آن‌ها چگونه وظایف منزل را با همسر خود تقسیم می‌کنند.

عدم اختصاص وقت کافی به همسر از سختی های ازدواج

افراد متأهل هنوز هم با تقسیم زمان میان خواب، کار، وقت گذاشتن برای همسر، وقت گذاشتن برای دوستان و وقت گذاشتن برای خود مشکل دارند. اگر یکی از زوجین وابستگی عاطفی بسیار بیشتری از همسر خود داشته باشد، این مسئله وخیم‌تر هم می‌شود. بعلاوه، این مسئله همیشه مسئله‌ای نیست که قبل از ازدواج  به‌سادگی قابل‌تشخیص باشد.

حل این مسئله می‌تواند دشوار باشد بنابراین آنچه مهم است، دستیابی به تفاهم با همسر است. زوجین هر دو باید احساس کنند که آزادند آن‌طور دوست دارند در زندگی عمل کنند اما هیچ‌یک از زوجین نباید احساس کند طرف مقابل زحماتش را نادیده می‌گیرد. زوجین هر دو باید زمانی را برای خود و زمانی را برای وقت‌گذرانی با دوستان خود اختصاص دهند. درعین‌حال، زوج باید زمان مناسبی برای بودن در کنار همسر خود اختصاص دهد.

مشکلات اختلاف سلیقه زوج در زندگی مشترک

 اینکه زوجین برای وقت‌گذرانی کافی با همسر خود دچار مشکل هستند همیشه به‌این‌علت نیست که خیلی در زندگی مشغله دارند یا اولویت یکدیگر نیستند بلکه گاهی فقط به این دلیل است که زوج علایق و سلایق متفاوتی نسبت به همسر خود دارند. این مسئله­ دیگری است که معمولاً در دوران نامزدی خودش را نشان می‌دهد اما بعد از ازدواج می‌تواند وخیم‌تر به نظر برسد.

یک راه برای حل این مسئله‌ این است که علایق یکدیگر را امتحان کنیم. ممکن است یک علاقه مشترک با همسر خود کشف کنید. اگر این را امتحان کرده‌اید یا اگر خواهان تجربه علایقی غیر از علایق مشترک هستید، می‌توانید آن علایق را انجام دهید؛ فقط سعی کنید نظرات خود را باهم به اشتراک بگذارید و با همسر خود مشورت کنید تا به یک تفاهم در زندگی مشترک دست‌یابید.

مشکل احساس حسادت به همسر در زندگی مشترک

درک اینکه زوجین همان‌طور که نیازمند زمانی برای باهم بودن هستند نیازمند زمانی برای تنها بودن نیز هستند حائز اهمیت است. اما این مسئله همچنین این واقعیت را نشان می‌دهد که زوجین همیشه باهم نیستند. این بدین معناست که جایی برای حسادت زنانه یا حسادت مردانه در زندگی مشترک وجود دارد.

علیرغم یک اشتباه رایج، حسادت و بی اعتمادی در ازدواج یکی نیستند. ما بعداً درباره اعتماد صحبت می‌کنیم. حسادت به معنای ترس از دست دادن عشق خود به‌واسطه کارهایی که او انجام می‌دهد است.

حسادت می‌تواند یک مشکل در زندگی مشترک باشد. اگر هرکدام از زوجین کارهای خودش را داشته باشد آنگاه تمرکز بر روی آنچه مربوط به شخص است می‌تواند برای هر دو شریک آسان‌تر باشد.

بی اعتمادی به همسر در زندگی مشترک

احساس بی اعتماد به همسر می‌تواند یکی از رایج ترین مشکلات زندگی مشترک باشد بخصوص اگر یکی از زوجین نسبت به افراد دیگر نیز بی اعتماد است. دو روش برای زوجینی که دچار بی اعتمادی به همسر هستند وجود دارد تا اجازه ندهد این مسئله موجب ایجاد مشکل در زندگی مشترک شود.

راه اول ریشه‌یابی و بررسی دلایل بی اعتمادی همسر در زندگی زناشویی است. روش دوم این است که زوجین به یکدیگر اجازه دهند تا هر کس زندگی خودش را بکند و بدین ترتیب اعتماد به همسر در زندگی مشترک را تمرین کنند.

اختلافات سیاسی زوج در زندگی مشترک

اختلافات سیاسی یکی دیگر از عوامل ایجاد مشکلات زندگی زناشویی است. این بدین معنی نیست که این مشکل حل‌شدنی نیست. بلکه، این یک مشکل بالقوه است که قبل از ازدواج باید از آن آگاه بود و در دوران شناخت و آشنایی قبل از ازدواج در مورد آن به صحبت پرداخت.

برای اجتناب از بروز این مشکل در زندگی مشترک بهتر است با همسر خود توافق کنیم درباره سیاست صحبت نکنیم. گذشته از این، رأی‌گیری انتخابات به‌طور ناشناس انجام می‌شود، بنابراین مسائل سیاسی فقط در صورتی به خانه راه پیدا می‌کنند که آن‌ها را از بیرون به خانه بیاورید.

این راه حل می‌تواند در طول مدت رویدادهای اجتماعی هنگامی‌که سیاست موضوع رایج گفتگوهاست دشوار باشد. چند راه برای کنترل این مسئله وجود دارد. از بحث سیاسی اجتناب کنید. هنگام گفتگوهای سیاسی کنار هم نباشید. اگر تصمیم به بحث سیاسی گرفتید مسئله مهم این است که شما و شریکتان ملاحظه احساسات یکدیگر را کنید.

سایر مهمترین سختی های ازدواج

مقالاتی ازاین‌دست می‌تواند مقدمه‌ای خوب برای پرداختن به برخی مسائل رایجی باشد که احتمالاً در زندگی زناشویی با آن‌ها مواجه می‌شوید. هرچند، احتمالاً آن‌ها راه حل ثابتی برای همه سختی های زندگی مشترک نیستند. سایر منابعی که می‌توانید برای حل مشکلات زناشویی استفاده کنید شامل کمک گرفتن از دوستان و خانواده است. درواقع، دوستان و خانواده از شما شناخت بیشتری دارند و می‌توانند کمک و پشتیبانی عمیق‌تر و بهتری به شما ارائه دهند.

چنانچه نگران رابطه‌تان هستید همچنین می‌توانید برای زوج درمانی از مشاوره خانواده کمک بگیرید.

اگر نگران این هستید که مشکلات مربوط به سلامت روان مانند علائم افسردگی و اضطراب ، استرس در زندگی ، اختلال وسواس فکری  مشکلات زندگی مشترک را تحت تأثیر است، بازهم می‌توانید با کمک مشاوره روانشناسی به رفع مشکلات خود بپردازید. همچنین می‌توانید نزد درمانگر یا مشاوره بروید و ابتدا روی مسائل خودتان تمرکز کنید.

5 comments

  1. سلام وقت بخبر به علیتهای گوناگونزنم با خانواده رفت وامدش کلا تموم نمیره مالان به من هم توهین میکنه چکارکنم

  2. تجربه ازدواج بمن گفت که ازدواج امری بسیار پیچیده و بسیار تحقیق و دقت میخواد اینکه میگن ساده بگیر و راحته اصلا هم نیست چون بعدها شرایطش فرق میکنه امروزه شرایط زندگی در جامعه ما طوری شده که ازدواج و کلا زندگی مشترک رو شبیه یک معادله بسیار سخت کرده منکه به توصیه همکارم رفتم از روستا همسر گرفتم چون فکر میکردیم که بامعرفتن و سریع دم از طلاق نمیزنن متاسفانه اختلاف فرهنگی داریم از طرفی بسیار چشم و هم چمشی دارن پرحرف و پچ پچو هستن دائم حرف از این و اون میزنن انگار تفریح شده براشون به خانوادش خیلی راحت اجازه دخالت میده فقط هم به فکر خودشه چه پولی چه احترام به فامیل خرج خودش هست خرج خواهرا و بچه هاشون هم از من میگیره اصلا به بزرگترای فامیل من احترام نمیزاره واقعا از ازدواج با چنین فردی پشیمونم تا بخواد یاد بگیره زندگی چیه عمرمون هم رفته و تمام شده اوایل کم توقع بود ولی حالا بسیار پرتوقع شده و کلی قرض بدهی برایم جور کرده که نمیدونم با چه بدبختی پرداختشون کنم اگر میدونستم اینطور میشه هیچ وقت ازدواج نمیکردم و آرامشم رو بهم نمیزدم امیدوارم همه جوانها با آگاهی کامل سمت ازدواج بروند چونکه اصلا شوخی بردار نیست

  3. من از شهرستان با خانواده ام سال ۸۲ اومدیم ساوه ویک سالی بود که تو کارخونه کار می کردم وساوه خونه خریده بودیم و زندگی می کردیم وخانواده ضعیفی بودیم این جوری که از دهات اومده بود وبچه ی بزرگه بودم وسر کار می رفتم ویکی از خاهرام شوهر کرده بود و دوتا از برادرام وبک خواهرم که کوچیک بودند به همراه پدر ومادر زندگی می کردیم
    مادرم تو کلاس نهضت سواد اموزی ثبت نام کرده بود ویه روزی معلمش بهش گفته بود که یه دختر ازفامیلاش داره بیا تو برای پسرت بگیر و این رفته بود دختر رو دیده بود وپسندیده بود و اومد به من گفت که یه دختر پیدا کردم بریم ببینیمیش و خانواده ی دختره پولدار هستن و اینده کمکت می کنن و منم اصلن نمی دونستم زن چیه واز اونجایی که تو سن بیست و یک سالگی واوج جوانی بودم وکلم بوی قورمه سبزی می داد گفتم باشه و رفتیم دیدیدم وپسندیدیم وفرداش عقد کردیم
    وبعد از عقد من هر روز می رفتم خونه اونا و میومدم ونمی دونم چی شده بود وچه بدبختی گیر کرده بود همش دچار عذاب وجدان می شدم که چرا الان نامزد کردم و خانواده ام رو تو این وضیعت رها کردم واین شروع بدبختیا واختلافات بین من وهمسرم شد
    که همین باعث شده الان یه دختر داریم زبان انگلیسیش فوله و درسش خوبه فقط بین من و همسرم همیشه دعوامون میشه نمی دونیم باید چکار کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره آنلاین روانشناسی

جهت مشاوره با روانشناس از گزینه چت پایین صفحه ارتباط بگیرید.