مشاوره روانشناسی

مشاور

آیا در نظر دارید با کمک مشاوره روانشناسی مشکلات روحی و عاطفی خود را رفع کنید؟ یک مشاور روانشناس تحصیلات و تخصص‌های لازم در حوزه علوم روانشناسی را طی کرده و می‌تواند شما را در مقابله با بسیاری از مشکلات زندگی و چالش‌های شخصی راهنمایی کند. در این مقاله از سایت مشاوره باما به برخی از پرسش‌های کاربران در مورد شیوه بهره‌مندی از خدمات مشاوره روانشناسی توسط دکتر روانشناس خواهیم پرداخت.

مشاوره روانشناسی دقیقاً چه کمکی به شما می‌تواند بکند؟ یک مشاور روانشناس چطور می‌تواند در مشکلاتی که خود قادر به حل آن‌ها نیستید، مفید واقع شود؟ آگاهی از تخصص و حرفه یک روانشناس بالینی می‌تواند به شما در بهبود سلامت روان خود کمک کند.

فواید یک مشاور روانشناسی

فواید یک مشاور روانشناسی خوب چیست؟

به‌طورکلی، روانشناس یک متخصص در علوم  انسانی و روانشناسی است. آن‌ها علم ذهن انسان را مطالعه می‌کنند و بر این تمرکز دارند که چگونه افکار به احساسات و رفتارها ختم می‌شود. روانشناسان در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند. آن‌ها ممکن است در کلینیک‌های سلامت روان، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و تحقیقاتی یا مرکز مشاوره خدمات ارائه دهند.

پس، دقیقاً وظیفه یک مشاور روانشناس چیست؟ این بستگی به حوزه‌ای دارد که در آن فعالیت می‌کند. در ادامه به وظایف و خدمات مراکز مشاوره روانشناسی اشاره می‌کنیم:

مشاور روانشناس بالینی

یک مشاور روانشناس بالینی با استفاده از گفتگو و رفتاردرمانی به افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، وسواس فکری، اندوه، مشکلات اجتماعی و غیره کمک می‌کند.

مشاور روانشناس آنلاین

یک دکتر روانشناس آنلاین از روش‌های درمانی نظیر صحبت و روش‌های دیگر مانند سایر روانشناسان مشاوره استفاده می‌کند. تنها تفاوت این است که آن‌ها این کار را از راه دور از طریق ارتباط اینترنتی انجام می‌دهند.

مشاوره تحصیلی

مشاور تحصیلی ممکن است در هر سطح و مقطعی از سیستم آموزشی (از پیش‌دبستانی تا دانشگاه) فعالیت کند. وظیفه مشاور تحصیلی کمک به دانش‌آموزان در مدرسه است. آن‌ها همچنین می‌توانند با والدین و اساتید کار کنند تا یک محیط یادگیری بهتر برای دانش‌آموز فراهم شود.

روانشناس کودک

بدیهی است، روانشناس کودک در حوزه مشاوره کودک فعالیت می‌کند. آن‌ها همچنین با والدین کودک و گاهی اوقات سایر اعضای خانواده در تربیت کودک همکاری می‌کنند. وظیفه اصلی یک روانشناس کودک کمک به کودک در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های روانی به‌منظور بهبود روابط خانوادگی، مقابله با افسردگی یا پرخاشگری کودکان و آموزش مهارت های زندگی به کودکان با استفاده از علوم روانشناسی کودک است.

روانشناس پژوهشی

یک دکتر روانشناس پژوهشی در حیطه طراحی، نظارت و گزارش مطالعات علمی، اغلب در یک محیط دانشگاهی فعالیت می‌کند.

مشاوره روانشناس شغلی

یک مشاور شغلی می‌تواند انواع خدمات، ازجمله امور منابع انسانی، کمک به طراحی استراتژی‌های بازاریابی و سایر وظایف مربوط به کمک به کسب‌وکار موفق را انجام دهد. روانشناسی رفتار مصرف‌کننده و مطالعه فرایندهای تصمیم‌گیری مصرف‌کنندگان قبل از خرید یک محصول یا خدمت از دیگر وظایف روانشناس مشاور شغلی است.

مشاور حقوقی

این روانشناس‌ها اغلب در سیستم حقوقی کار می‌کنند و از روش‌های علمی برای بررسی جنبه‌های روان‌شناختی جرم بهره می‌برند.

روانشناس بالینی به چه فردی اطلاق می‌شود؟

روانشناس بالینی یک مشاور روانشناس است که مستقیماً به مراجعه‌کنندگان سلامت روان خدمات ارائه می‌دهد. ممکن است مشاور روانشناس دارای تخصص در حوزه خاصی مانند مشاوره کودک، مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج یا مشاوره سالمندان باشد. یک دکتر روانشناس بالینی همچنین ممکن است با برگزاری جلسات گروه درمانی برای خانواده‌ها، زوج‌ها یا افرادی که مشکلات مشترکی در زندگی دارند (مانند اعتیاد به مواد یا علائم افسردگی) به ارائه خدمت بپردازد.
بعضی از روانشناسان بالینی فقط در نوع خاصی از درمان، مثل درمان شناختی رفتاری، درمان رفتار دیالکتیکی، درمان روان پویشی یا درمان درون فردی تخصص دارند، در حالی‌که برخی از روانشناس‌ها از روش‌های مختلف و تکاملی در ارائه خدمات مشاوره روانشناسی خود بهره می‌برند.

مشاور روانشناسی بالینی

آیا دکتر روانشناس می‌تواند دارو تجویز کند؟

گاهی افراد مبتلا به مشکلات روانی نیازمند مصرف دارو هستند تا علائم بیماری و اختلالات روانی کاهش یافته و به آن‌ها کمک کند تا زندگی بهتری را تجربه کنند. سؤال بیشتر مردم هنگام مراجعه به یک مشاور روانشناس این است که «آیا روانشناسان می‌توانند دارو تجویز کنند؟» در بسیاری از موارد، آن‌ها اجازه ندارند. معمولاً تجویز دارو یا دارو درمانی بر عهده یک روانپزشک یا پزشک است تا یک روانشناس.

خدمات مشاوره روانشناسی چگونه می‌تواند به بهبود زندگی کمک کند؟

اگر می‌خواهید سلامت روان خود را بهبود دهید، یک مشاور روانشناس می‌تواند در انجام آن به شما کمک کند. اما، آن‌ها چه‌کاری برای شما انجام می‌دهند که شما نمی‌توانید آن را برای خود انجام دهید؟ یک دکتر روانشناس از روش‌های درمانی زیر برای مشاوره و حمایت از مراجعین بهره می‌برد:

مشاوره روانشناس خوب به شما گوش می‌دهد

یک روانشناس خوب به عنوان بخشی از وظایفش، باید به گفته‌های مراجعین با دقت گوش دهد. گاهی اوقات، آنچه یک مراجعه‌کننده نیاز دارد، کسی است که به حرف‌هایش گوش دهد. یک مشاور روانشناس خوب باید شنونده ماهر و فعالی باشد تا بتواند صحبت‌های مراجعه‌کننده که اغلب توسط خانواده و دوستان نادیده گرفته‌ شده است را به‌خوبی درک کند.

احتمالاً شما ایده‌هایی در مورد مشکلات روحی و روانی خود، عامل ایجاد آن‌ها یا چگونگی غلبه بر آن‌ها دارید. بسیاری از مشاوران از شنیدن اینکه چه چیزهایی برای گفتن دارید خوشحال هستند و به شما تا موقع رسیدن به نتیجه، اجازه صحبت کردن می‌دهند. به‌علاوه، آن‌ها می‌توانند برای کمک به بهبود نگرش شما راهکارهایی را پیشنهاد دهند.

مشاور روانشناس دلایل احساسات و رفتار شما را ریشه‌یابی می‌کند

چه برای کمک به درمان افسردگی و اضطراب و چه برای حل اختلافات زناشویی نزد روانشناس برویم، مشکلات سلامت روان می‌تواند بر نگرش ما نسبت به رویدادها و شرایط زندگی تأثیر بگذارد. در این موارد، یک روانشناس بالینی می‌تواند موجب ایجاد یک نگرش واقع‌بینانه در ما شود. حتی اگر شما یک رویداد را در یک شرایط احساسی توصیف کنید، یک روانشناس بالینی قادر است حقایق را از توصیفات شما برداشت کند و دیدگاه خود را با شما به اشتراک بگذارد.

دکتر روانشناس دانش و تجربه خود را با شما به اشتراک می‌گذارد

شاید شما با آنچه تاکنون در زندگی برایتان اتفاق افتاده و شیوه مقابله با آن آشنا هستید. یکی از مزایای درخواست مشاوره از دکتر روانشناس این است که آن‌ها نه‌تنها بسیاری از مشکلات مشابه بلکه پاسخ‌های مختلف به شرایط کنونی شما را در بسیاری از مراجعین خود دیده‌اند.

علاوه بر این، از آنجاکه آنها در زمینه روانشناسی مطالعه کرده و آموزش دیده‌اند، به سطحی از تخصص دست یافته‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهد موقعیت را ازنقطه‌نظر تخصصی خود بررسی کنند. آن‌ها می‌توانند راه‌حل‌هایی را پیشنهاد دهند که اثربخشی این راهکارها در مطالعات و تجربیات بالینی به اثبات رسیده است.

مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند ریشه مشکلات درونی خود را شناسایی کنید

اگرچه ممکن است یک ایده کلی از مشکلات موجود در زندگی خود داشته باشید، اما احتمالا اطلاعی از وضعیت سلامت روان خود که باید مورد توجه قرار گیرد، ندارید.
همچنین، شما ممکن است فقط از یک مشکل (بدون اطلاع از مشکلات دیگری که منجر به پریشانی شما شده است) خبر داشته باشید. یک دکتر روانشناس بالینی می‌تواند از طریق مصاحبه با شما و انجام تست روانشناسی به‌منظور ارزیابی فرآیندهای ذهنی، احساسات و رفتار شما را بررسی کند. یک مشاور روانشناس ممکن است با پرسیدن در مورد علائم خاص، وضعیت سلامت روان شما را ارزیابی کند.

ریشه‌یابی مشکلات توسط مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند آسیب‌های روانی خود را رفع کنید

افرادی که از آسیب‌های روانی ناشی از تجربه اتفاقات بد گذشته رنج می‌برند، اغلب نیاز به مشاوره روانشناسی برای مقابله با استرس، اضطراب و احساسات هیجانی منفی مربوط به وضعیت یا آسیب روانی دردناک خود دارند. یک مشاور روانشناس نه‌تنها به مشکلات شما گوش می‌دهد، بلکه کمک می‌کند تا تاثیر این آسیب‌ها بر سلامت روان خود را درک کنید.
آن‌ها می‌توانند شما را به دیدگاه بهتری نسبت به مشکلات روحی‌تان راهنمایی کنند و به شما کمک کنند تا قدرت خود برای غلبه بر آسیب روانی را تقویت کرده و زندگی بهتری را تجربه کنید.

مشاوره روانشناس به شما کمک می‌کند تا برای خود اهداف منطقی تعیین کنید

هنگامی‌که نحوه برطرف کردن یک مشکل روانی، عاطفی یا رفتاری را نمی‌دانید، مراجعه به مرکز مشاوره روانشناسی راهی امن برای گرفتن تصمیم درست است. دکتر روانشناس به شما توضیح خواهد داد که چه اهدافی در زندگی برای بهبود سلامت روانی شما مفید هستند. آن‌ها همچنین به شما در تعیین اهدافی که نیاز به تلاش دارند، اما شما می‌توانید بدون احساس ترس از شکست به آن‌ها دست یابید، کمک کنند.

مشاوره روانشناسی در تغییر طرز تفکر به شما کمک می‌کند

زمان‌هایی وجود دارد که مهم‌ترین بخش از غلبه بر مشکلات روحی و روانی صرفاً داشتن طرز تفکر متفاوت در مورد آن موضوع است. مشاوره روانشناسی می‌تواند از طریق بازسازی شناختی در تغییر الگوهای فکری حاصل از تجربیات بد گذشته، روابط نامناسب یا موضوع خودشناسی به شما کمک کند. همچنین یک مشاور روانشناس می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری‌هایی که باید بر روی آن‌ها تمرکز کنید، راهنمای خوبی باشد.

مشاوره روانشناس به شما در تغییر رفتار و عادات منفی کمک می‌کند

تغییر افکار معمولاً بهترین نقطه شروع برای تغییر رفتار است. بااین‌حال، ممکن است نیاز باشد شما به‌طور فعال، همراه با تغییر افکار خود، بر روی انتخاب رفتارهای مختلف خود نیز کار کنید. گاهی اوقات، مشاور روانشناس به شما در برنامه‌ریزی برای داشتن رفتاری مناسب در یک وضعیت خاص کمک می‌کند.
آن‌ها همچنین ممکن است راه‌هایی برای ایجاد انگیزه در شما به‌منظور انتخاب رفتارهای سالم‌تر در زندگی پیشنهاد کنند. شاید شما برای تغییر رفتاری که تصمیم به انجام آن گرفته‌اید، فقط نیاز به شخصی دارید تا برای دستیابی به این هدف شما را تشویق و حمایت کند.

دکتر روانشناس به شما راه‌های رسیدن به آرامش درون و مهارت‌های زندگی را می‌آموزد

به‌طورمعمول، یک مشاور روانشناس انواع مختلفی از مهارت‌های زندگی را برای کمک به شما در مقابله با مشکلات زندگی آموزش می‌دهد تا بتوانید هر زمان که نیاز داشتید از آن‌ها استفاده کنید. مهارت‌های زندگی شامل مهارت حل مسئله هستند و به شما کمک می‌کنند در تصمیم‌گیری‌های خود به‌جای احساس بیهودگی، ترس و استرس، به درستی اقدام کنید.
مهارت‌های زندگی همچنین راه‌هایی برای به حداقل رساندن احساسات منفی تحت شرایط استرس را به شما آموزش می‌دهند. با آموزش راه‌های افزایش آرامش درونی و مهارت‌های زندگی، شما می‌توانید با شرایط سخت زندگی که زمانی به نظر غیرممکن می‌رسید، مقابله کنید.

مشاوره روانشناسی از شما حمایت عاطفی می‌کند

یک دکتر روانشناس خوب می‌تواند در مواجه با استرس حاصل از مشکلات روحی از شما حمایت عاطفی کند. در حالی‌که افرادی که در زندگی شما حضور دارند ممکن است بیش‌ازحد درگیر نگرانی‌های خود باشند و فرصت کافی برای توجه به احساسات و عواطف شما را نداشته باشند، یک مشاور روانشناس برای حمایت از شما به عنوان بخشی از وظیفه خود احساس مسئولیت می‌کند. مهم نیست طرز فکر، احساس یا شیوه رفتاری شما چگونه است، یک مشاوره روانشناس از تلاش‌های صادقانه شما برای بهبود سلامت روانی حمایت می‌کند.

روانشناس مشاوره آنلاین

5 دیدگاه

  1. سلام منم بعد از اینکه بین خودم و رفیقم یه مشکلاتی پیش اومد به شدت افسرده و عصبی شدم همش گریه میکنم و بخاطر استرس و افسردگی و ترس و اظطراب معدم عصبی شده و الانم دوباره حالم بد
    نمیدونم چیکار کنم خودم از قبلش داغون بودم انتظار این اتفاق بدو دیگه نداشتم و ندارم
    الانم با دوستم رابطه دارم ولی خیلی کمتره ولی چون بهش وابسته شدم و خیلی دوسش دارم خیلی اذیت میشم که مث قبل نیست
    لطفا بگید چیکار کنم به همه چیز فکر میکنم و به شدت زود رنج شدم
    تقریبا بعد از یه ماه باهم اشتی کردیم و میگم شاید برا این باشه

  2. گوشه گیر شدم. به شدت پرخاشگر وعصبی شدم. گریه میکنم. ترس واضطراب ودلهره دارم. وضعیت عصبی خوبی ندارم. کم حوصله و کم طاقت شدم . بی صبر هستم. بیشتر از پنج دقیقه با هیچ کس نمیتونم حرف بزنم سردردمیشم

  3. سلام تشکر فراوان از مطالب خوب سایتتون

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره آنلاین روانشناسی

جهت مشاوره با روانشناس از گزینه چت پایین صفحه ارتباط بگیرید.