Home / پرسش و پاسخ اعتیاد / راه درمان اعتیاد به اینترنت
اعتیاد به اینترنت
درمان اعتیاد به اینترنت

راه درمان اعتیاد به اینترنت

بیدار ماندن تا ساعت 4 صبح، یافتن مطلبی جذاب در مورد یک فرد مشهور، جستجو در گوگل برای مطمئن شدن از واقعی بودن آن. سپس، دنبال‌کردن آن ها در شبکه‌های اجتماعی، دنبال‌کردن دنبال‌کنندگان آن ها و دوستانشان، اشتراک‌گذاری یک کلیشه اجتماعی از آن ها و بررسی این که آیا دوستان شما هم آن را می‌پسندند یا نه، یافتن ویدئویی که توسط یک دوست به اشتراک گذاشته شده است، تماشا کردن آن ویدئو و سپس ویدئوی بعدی و در نهایت خوابیدن درحالی‌که همچنان لپ‌تاپ روشن است.

با افزایش تسهیلات مرتبط با وب، استفاده بیش از حد از اینترنت مشکل‌ساز شده است. اعتیاد به اینترنت و استفاده بیش از حد از آن، زندگی ما را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار داده است که باید نگران آن باشیم. امروزه، افراد همیشه در حال استفاده از اینترنت هستند، همیشه به اینترنت متصل‌اند و حتی برای پایه‌ای‌ترین نیازهای زندگی، مانند خرید مواد غذایی به اینترنت وابسته شده‌اند. در ابتدا، اینترنت تنها برای کارهایی مورداستفاده قرار می‌گرفت که انجام آن ها برای انسان دشوار بود. اما با ظهور شبکه‌های اجتماعی و ترند شدن آن ها، استفاده بیش از حد از اینترنت افزایش یافت.

مطالعات نشان داده‌اند که کاربران وابسته به کامپیوتر تقریباً 35% از زمان خود را در اتاق گفتگو (چت روم) با استفاده از کامپیوتر می‌گذرانند.

بله، اینترنت زندگی ما را آسان‌تر کرده است، اما اثرات مخرب و منفی نیز به همراه دارد.

عوارض اعتیاد به اینترنت

  • سهل‌انگاری تحصیلی و شغلی به علت اعتیاد به اینترنت: دانش آموزانی که از اینترنت بیش از حد استفاده می‌کنند، ممکن است بیشتر وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری کنند و وقت کافی برای انجام تکالیف مدرسه و انگیزه برای درس خواندن و آمادگی برای امتحانات را نداشته باشند. در نتیجه عملکرد تحصیلی ضعیفی خواهند داشت. همین اتفاق ممکن است برای یک فرد شاغل رخ دهد؛ یعنی به‌جای تمام کردن کارها و وظایفی که برعهده دارد، وقت خود را در اینترنت می‌گذراند. در نتیجه، بهره‌وری و تمرکز او کاهش می‌یابد و حتی ممکن است در شغل و حرفه‌ای که دارد با شکست مواجه شود.
  • وابستگی به روابط مجازی: مقاله‌ای منتشر شده در سال 2010 در مجله گاردین به این موضوع پرداخت که چگونه یک زوج آن‌قدر در بازی اینترنتی خود برای تربیت دختر مجازی تمایل پیدا کردند که سهل‌انگاری آنها نسبت به دختر واقعی خود منجر به مرگ آن دختر شد. این ممکن است یک نمونه بسیار جدی از اعتیاد به اینترنت باشد اما تأثیرات منفی آن را بیان می‌کند. زندگی‌کردن در دنیای مجازی ممکن است اغلب منجر به نادیده‌گرفتن دنیای واقعی و افراد حاضر در آن شود.
  • سایر مشکلات روانی اعتیاد به اینترنت: نادیده‌گرفتن و سهل‌انگاری نسبت به دنیای واقعی ممکن است منجر به‌ احساس تنهایی و در نهایت علایم افسردگی شود. مطالعه‌ای در انگلستان نشان داد که یک گروه از کاربران با اعتیاد به اینترنت بیشتر از سایر کاربران احساس افسردگی داشتند.
  • اثرات جسمی اعتیاد به اینترنت: نشستن مداوم در برابر لپ‌تاپ یا کامپیوتر خانگی می‌تواند منجر به کمردرد شدید، مشکلات بینایی، گردن درد و حتی بی‌حالی و سستی شود.

راه درمان اعتیاد به اینترنت

  • قدردان موقعیت‌ها و افراد واقعی حاضر در زندگی خود باشید. مقاله‌ای که در سال 2010 منتشر شد نشان داد که در تماس نبودن با افراد واقعی تا چه اندازه بر زندگی ما تأثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین، برنامه‌ریزی و اختصاص دادن زمانی برای ارتباط با دوستان و اعضای خانواده می‌تواند مفید باشد. یا حتی راه‌رفتن (به‌دوراز فضای مجازی و حتی گوشی هوشمند) و معاشرت با یک همسایه نیز تأثیرگذار است.
  • دسترسی به اینترنت را برای خود کمی سخت‌تر کنید. به‌عنوان‌مثال، دنبال‌کردن یک فهرست سخت‌گیرانه اولویت‌بندی شده یا استفاده از قفل‌های چندگانه سیستم در لپ‌تاپ یا کامپیوتر خانگی.
  • برنامه ریزی زمان برای استفاده از اینترنت و استفاده از اینترنت تنها در آن زمان از قبل تعیین شده و خودداری از استفاده از گوشی‌های همراه در هنگامی که مشغول انجام کارهای دیگر مانند شام خوردن، وقت گذراندن با فرزندان یا پذیرایی از مهمان هستید. این برنامه ریزی به شما اجازه می‌دهد تا علی‌رغم استفاده از اینترنت، استفاده از آن تداخلی با سایر کارهایتان نشود.
  • با مشارکت در کارهایی که به تمرکز زیادی نیاز دارند، حواس خود را از اینترنت پرت کنید.
  • اعلان‌های تمام اپلیکیشن‌های موجود درگوشی همراه خود را خاموش کنید.
  • یاد بگیرید که بین روابط واقعی و مجازی تمایز قائل شوید.
  • مشارکت در سرگرمی‌هایی مانند ورزش و مهارت‌های دیگر که موردعلاقه شما هستند؛ به‌عنوان‌مثال، نقاشی کردن.

استفاده از اینترنت و اعتیاد به اینترنت در دنیای امروزی به یک مشکل تبدیل شده است و هر روز نگرانی‌ها در مورد آن افزایش می‌یابد. اگرچه اینترنت در بسیاری از جنبه‌های زندگی مفید است اما استفاده بیش از حد از آن و استفاده نادرست از آن می‌تواند برای زندگی ما مخرب باشد.

قبل از این که اینترنت کنترل زندگی شما را در اختیار بگیرد، مراقب آن باشید. برای کمک حرفه‌ای در مشاوره باما از افراد حرفه‌ای و متخصص کمک بگیرید. تست ارزیابی، روان‌درمانی مانند گروه درمانی و رفتار درمانی شناختی برای درمان اعتیاد به اینترنت در دسترس هستند.

منبع: :www.cadabamshospitals.com

3 comments

  1. سلام من یکماهه اعتیاد به گوشی پیدا کردم وهرکاری میکنم نمیتونم برنامه هایی که وقتمو میگیرن رو نمیتونم پاک کنم به کارام نمیرسم و فکرم درگیره و روزی چهارپنج تا پادکست گوش میدم همش توی اینترنتم نمیدونم چیکارکنم

  2. سلام ، من دخترم و ۱۳ سالمه. چند ماهی میشه که بشدت معتاد مجازی شدم و باعث شده درسام و همه چیم عقب بیوفته ، من دوست مجازی زیاد دارم و همینا باعث شدن من معتاد مجازی بشم و خودمم از ابن موضوع اصلا خوشم نمیاد ولی نمیتونم ترکش کنم باید چیکار کنم؟

  3. سلام به شما من یه نوجوان ۱۵ ساله هستم که اعتیاد پیدا کردم به خونه نشینی و موبایلم که دوست دارم هر ساعت یه بازی تو گوشیم نصب کنم اما الان گوشیمو ریست کردم و تصمیم گرفتم مشاوره بگیرم تا از الان تو گوشیم بازی نصب نکنم و یه راهنمایی هم واسه خونه نشینیم لازم دارم ممنون میشم جواب بدید

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره آنلاین روانشناسی

جهت مشاوره با روانشناس از گزینه چت پایین صفحه ارتباط بگیرید.