خانه / مشاوره خانواده پرسش و پاسخ مشکلات زن و شوهر در زندگی زناشویی / نکات مهم همسرداری موفق | اصول همسرداری برای خانوم ها و آقایان

نکات مهم همسرداری موفق | اصول همسرداری برای خانوم ها و آقایان

جهت مطالعه نظرات و تجربیات دیگران، به کامنتهای انتهای صفحه مراجعه نمایید

همسرداری به معنای روابط مثبت و سازنده ­ای می­ باشد که بین زن و مرد شکل می گیرد. هدف از برقراری این رابطه، به دست آوردن رضایت و خوشبختی در زندگی زناشویی است. بر اساس نظریه همسرداری، این رابطه باید بر اساس احساس امنیت و رضایت بین دو نفر شکل بگیرد. در همسرداری هر شخص در تلاش است تا نیاز­های مختلف خود را تامین کند. این نیازها شامل نیازهای عاطفی، جنسی، مالی و روانی است.

همسرداری به عنوان یک رابطه هریک از دو فرد این فرصت را می­دهد تا نیازهای خود را برطرف کنند و در کنار یکدیگر به دنبال خوشبختی و زندگی شاد باشند. البته باید گفت که همسرداری، رابطه ­ای دو طرفه است و در آن زن و مرد باید مانند یک تیم با یکدیگر همکاری داشته باشند و هر کدام تلاش کنند تا مسؤلیت ها و وظایف خود را در زندگی کنار یکدیگر برعهده بگیرند و به همدیگر در رسیدن به اهداف و رویاهایشان کمک کنند.

برای آنکه زوجین در همسرداری موفق باشند ضروری است تا به یکدیگر احترام بگذارند و در مورد مشکلات زندگی با یکدیگر گفتگو کنند و با مشارکت هم آن را حل کنند و بهترین تصمیمات را در زندگی بگیرند. موفقیت در همسرداری به موفقیت در زندگی شخصی و حرفه ­ای کمک میکند، به عنوان مثال وقتی شخصی رابطه مثبت و پایداری با همسر خود برقرار می­کند، بیشتر به خود و محیط اطراف اعتماد می­ کند و سعی می­ کند بهترین نسخه خود را در زندگی به نمایش بگذارد و در نهایت بهترین  نتایج را در زندگی شخصی خود به دست میاورد.

موضوع همسرداری مورد توجه بسیاری از روانشناسان و پژوهشگران قرار گرفته است. کتاب همسرداری موفق نوشته­ ی گری شابل، یکی از معروف­ترین کتاب­ها در زمینه­ ی بهبود روابط عاطفی با همسر است. گری شابل در این کتاب به بررسی هفت اصل اساسی برای داشتن یک رابطه شاد و موفق با همسر پرداخته است. مطالعه این کتاب به عنوان یکی از کتاب­های مفید و کاربردی در زمینه همسرداری و روابط عاطفی، به کسانی که می ­خواهند رابطه ­ی شاد و موفقی با همسر خود داشته باشند، توصیه می­شود. موضوع همسرداری در طول سال­های گذشته به دلیل افزایش شمار طلاق و جدایی زوجین، اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

به همین دلیل مطالعات و پژوهش های بسیاری در زمینه همسرداری و روابط زناشویی انجام شده است تا به زوجین در داشتن رابطه سالم و تجربه ازدواج موفق کمک کنند. در یکی از پژوهش­ها نشان داده شده که احترام متقابل، تعهد در رابطه، همکاری با یکدیگر، پشتیبانی و حمایت از هم، داشتن رابطه صادقانه و توانایی در حل کردن مشکلات و اختلافات در زندگی به عنوان فاکتور­های مهم و با اهمیت در داشتن یک همسرداری پایدار و موفق عمل می­کنند.

داشتن یک زندگی مشترک موفق و پایدار با همسر، آرزوی تمامی زوجین می­باشد. ولی برای رسیدن به این زندگی رضایت بخش باید زن و مرد هر دو سعی و تلاش خود را بکنند. در ازدواج و شروع یک زندگی زناشویی مشترک، فراز و نشیب­های فراوانی وجود دارد؛ به همین دلیل هر کدام از زوجین باید به یک سری نکات توجه داشته باشند تا بتوانند صمیمیت و عشق را در رابطه زناشویی خود حفظ کنند. بنابراین برای داشتن همسرداری موفق، رعایت کردن موارد زیر می­تواند مفید باشد:

1) برقرار کردن رابطه صادقانه: داشتن صداقت در رابطه ­با همسر بسیار مهم است. صداقت باعث به وجود آمدن احساس اعتماد بین زن و شوهر می ­شود. ابراز صادقانه احساسات و عواطف باعث می ­شود زوجین بهتر نسبت به یکدیگر شناخت و درک بیشتری داشته باشند و همچنین باعث محکم­تر شدن پیوند عاطفی بین همسران می­شود؛ به این دلیل که احساس صمیمیت زوجین و نزدیکی را افزایش می­دهد. بنابراین یکی از اصول بنیادین در همسرداری موفق، صداقت داشتن است.

2) احترام گذاشتن: احترام به همسر در زندگی باعث می­ شود که او نیز متقابلاً به شما احترام بگذارد. محترمانه رفتار کردن با همسر باعث می­شود که عشق و محبت در محیط خانه به وجود بیاید. به قول نظامی گنجوی که در شعر خود فرموده:  به همسر خود احترام نهی دلیر / که او شمع شبستان زندگی است. یعنی همسر منبع نور و روشنایی زندگی مشترک است و باید به او ارج و احترام گذاشته شود.

3) توجه کردن: توجه به همسر از نشانه­ های عشق و علاقه می­ باشد. در مواقعی که به همسرتان توجه می­ کنید او احساس می­ کند که برای شما شخص مهم و با ارزشی است. زمانی که همسرتان در مورد نیازهایش با شما صحبت می­کند با گوش دادن و توجه کردن به خواسته­ های او می­توانید بهتر بفهمید که همسرتان چه نیازها و خواسته­ هایی در زندگی با شما دارد. توجه کردن به همسر رابطه زناشویی را عمیق­تر و بادوام­تر می­کند.

3) رابطه جنسی سالم: ازدواج کردن یک راه مشروع و مورد پسند برای برقرار کردن رابطه جنسی سالم است و این حق هر زن و شوهری است که از این رابطه بهره ببرند. سعی کنید در هنگام برقراری رابطه جنسی، با همسرتان مشارکت داشته باشید و شریک زندگی خود را راضی کنید. اهمیت دادن به خواسته­ های یکدیگر در برقراری رابطه از ضروریات مهم است که باید به آن توجه داشت در غیر این صورت ممکن است روابط عاطفی بین زوجین سرد شود.

4) مدیریت تنش ها: اختلافات و تنش­ها در زندگی همه وجود دارند و امری طبیعی هستند، بنابراین نباید در صورت مواجه شدن با دعوا و اختلاف با همسر مضطرب شده و بترسید. به جای استرس گرفتن باید سعی کنید تا با همکاری یکدیگر و با استفاده از شیوه ­های سازنده مشکلات را مدیریت کنید. در هنگام بروز اختلاف سعی کنید موضوع را کش ندهید و به هیچ عنوان به یکدیگر توهین نکنید و از کلمات نامناسب استفاده نکنید، تلاش کنید آرامش خود را حفظ کرده و با گفتگو کردن اختلافات به وجود آمده را حل کنید.

5) اعتماد داشتن: اعتماد کردن مانند گیاهی است که همواره نیاز به آبیاری مداوم دارد تا در رابطه زناشویی افراد شکوفا شود و هر کدام از زوجین وظیفه دارند تا از آن به خوبی مراقبت کنند تا از ثمره­اش که داشتن یک زندگی بادوام و سرشار از عشق و محبت است لذت ببرند. اعتماد داشتن به همسر یکی از مبانی مهم همسرداری است که باید به آن توجه شود. داشتن رابطه سالم و پایدار بدون اعتماد داشتن به شریک زندگی غیر ممکن است. صداقت داشتن پایه اعتماد است همواره سعی کنید در زندگی با همسرتان صادق و رو راست باشید.

6) تقدیر و تشکر: تشکر کردن از همسر نقش بسیار مهمی را در زندگی زناشویی دارد. هر لحظه که همسرتان کاری را برایتان انجام می­دهد، اعم از بزرگ یا کوچک، از او تشکر و قدردانی کنید و لحظاتی که زندگیتان از عشق و صمیمیت لبریز می­شود را با تمام وجود تجربه کنید و به خاطر بسپارید. به یاد داشته باشید همسری که با مهر و علاقه هر روز برایتان کارهایی انجام می­دهد، مانند گنجی گرانبهاست که باید به آن ارج نهاد.

رابطه عاشقانه و صمیمی بین زن و شوهر در زندگی بدون سعی و تلاش­های زوجین دچار بحران زیادی می­شود. خانم­ها می­توانند با رعایت کردن برخی نکات، خوشبختی و موفقیت را در زندگی مشترک با همسر به وجود بیاورند. در ادامه تعدادی از نکات همسرداری برای خانم­ها را بررسی می­کنیم:

الف) ارزش گذاشتن به همسر: زمانی که همسرتان در مورد موضوعی با شما صحبت می­کند، سعی کنید شنونده فعالی باشید و با ذوق و اشتیاق به او گوش بدهید طوری رفتار کنید که همسرتان متوجه شود که شما به او ارزش و احترام قائل هستید و از شنیدن سخنانش هیجان زده می­شوید.

ب) مراقبت از خود: منظور از مراقبت کردن از خود همان توجه کردن به نیازهای جسمی، روحی و روانی خود می­باشد. در طول روز به میزان کافی استراحت کردن، ورزش کردن، تغذیه سالم داشتن، دور بودن از استرس و اضطراب از جمله راه­های مراقبت کردن از خود است. با مراقبت کردن از خودتان می­توانید انرژی و شور و نشاط بیشتری برای همسرداری موفق داشته باشید و بهتر به نقش خود در زندگی به عنوان همسر عمل کنید.

ج) تعریف و تمجید از همسر: مردها عاشق این هستند که همسرشان در میان جمع از آنها تعریف و تمجید کنند، پس به طور مکرر و منظم از او تمجید کنید. در هنگام تمجید از همسرتان از کلمات عاشقانه و محبت آمیز و صمیمانه استفاده کنید. به یاد داشته باشید، وقتی که از خصوصیات خوب و مثبت همسرتان تعریف و تمجید می­کنید باعث می­ شوید که او در حفظ و افزایش این خصوصیات و خصلت­ها بیشتر سعی و تلاش کند.

د) مقایسه نکردن: به هیچ عنوان تحت هیچ شرایطی همسرتان را با مردهای دیگر چه از لحاظ قیافه و چه اخلاق یا شغل و درآمد مقایسه نکنید. با مقایسه کردن شوهرتان با دیگر مردها نه تنها از میزان صمیمیت، عشق و محبت­تان کم می­کنید بلکه باعث کاهش اعتماد به نفس همسرتان نیز می­شوید، این نکته را به یاد داشته باشید که هیچکس از مقایسه شدن با دیگران خوشحال نمی­شود.

ازدواج کردن و تشکیل زندگی مشترک، از مهمترین و سرنوشتسازترین تصمیمات در زندگی هر مرد و زنی می­باشد. پس از ازدواج مردان نقش همسر و شوهر بودن را برعهده می­گیرند که برای پایداری و موفقیت در زندگی به تلاش و داشتن احساس مسؤلیت پذیری نیازمند است. رعایت کردن برخی نکات و ترفندها توسط آقایان می­تواند به ایجاد چنین زندگی زناشویی کمک بسیاری کند. در ادامه چند نکته برای آقایان آورده شده است که توصیه می­شود در زمینه همسرداری رعایت کنند:

  • کمک کردن: می­توان گفت هر گونه کمکی که آقایان به همسر خود می­ کنند، می­تواند روی پایداری و دوام روابط زناشویی اثرگذار باشد. ازجمله کمک­ هایی که آقایان می­ توانند در زندگی به همسرشان کنند شامل کمک کردن در کارهای خانه مثل ظرف شستن، لباس شستن، آشپزی، مرتب کردن خانه و نگهداری از بچه ­ها می ­باشد. کمک کردن به همسر بخشی از احترام و ارزش قائل شدن به او می­باشد. شما با این کار به همسرتان نشان می­ دهید که متوجه زحماتی که همسرتان در زندگی می­کشد، هستید و او را درک می­کنید و همچنین با کمک کردن در کارها به همسرتان احساس شادی و رضایت را در او به وجود میاورید.
  • وقت گذاشتن برای همسر: منظور از وقت گذاشتن برای همسر، اختصاص دادن زمان و توجه به همسر می­ باشد. وقت گذاشتن می­ تواند به روش­های مختلفی صورت بگیرد مانند گفتگو با همسر درمورد اتفاقات روزمره، کمک کردن در کارهای خانه، رفتن به گردش یا سفر، گوش دادن به آهنگ، تماشا کردن فیلم، وقت گذاشتن شوهر به همسر به عنوان یکی از اصول همسرداری سبب افزایش صمیمیت و عشق در زندگی می­ شود و بهبود روابط زوجین را به همراه دارد.
  • هدیه خریدن: هدیه دادن به همسر باعث افزایش محبت و عشق در زندگی می­شود و رابطه عاشقانه زن و شوهر را ارتقا می­دهد. از دادن هدیه و گل به همسرتان بدون مناسبتی، برای نشان دادن عشق و علاقه خود استفاده کنید. بهتر است در هنگام تهیه هدیه سلیقه و علایق همسرتان را در نظر داشته باشید.
  • صبر و بردباری: داشتن صبر و بردباری در زمینه همسرداری یکی از موضوعات مهم محسوب میشود. در هنگام بروز اختلافات توصیه می­شود که آقایان خود را کنترل کنند و نسبت به اختلافات واکنش ناپسند و تند از خود نشان ندهند و سریع در مورد مسائل تصمیم­گیری نکند و با صبر و حوصله و بردباری به حل کردن مسائل و اختلافات بپردازد.
  • تحمل کردن خطاها: هیچ یک از انسان­ها کامل نیستند و هر کسی ممکن است خطا و اشتباهی در زندگی داشته باشد. در بعضی مواقع که خانم­ها در زندگی مرتکب کار اشتباهی می­شوند، آقایان می­توانند با تحمل کردن از خطاهای همسر خود، رابطه ­ای سالم در زندگی خود ایجاد کنند. آقایان می­توانند با صحبت کردن با همسرشان، آنها را در مورد اشتباه شان آگاه کنند و به آنها کمک کنند تا خطای خود را جبران کنند، آنرا بهبود بخشند و از آن برای آینده عبرت بگیرند.

روانشناسی همسرداری

روانشناسان بر این باورند که همسرداری موفق نیازمند همکاری و ارتباط صحیح بین زن و شوهر است به این دلیل که زوجین فقط با برقراری ارتباط سالم و مؤثر و همدلی و احترام به یکدیگر می­توانند به نیازها و خواسته ­های هم در زندگی پاسخ بدهند. برای آموزش اصول همسرداری، بهترین گزینه مراجعه کردن به یک روانشناس خانواده و زوج یا همان زوج درمانگر می­باشد.

روانشناس متخصص خانواده یا زوج درمانگر آموزش دیده­اند تا به زوجین کمک کنند بهتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و مشکلات شان را باهم حل کنند و از خوشبختی و رضایت بیشتری در زندگی برخوردار شوند.

موفقیت در همسرداری به صبر و بردباری و تلاش زن و شوهر وابسته است. اگر زوجین بتوانند مهارت­ها و ترفندهای همسرداری را به شیوه صحیح و اصولی فرا بگیرند به طور قطع می­توانند رابطه­ای بادوام و عاشقانه در زندگی زناشویی خود داشته باشند که منجر به خوشبختی و آرامش خیال آنها می­شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره آنلاین روانشناسی

جهت مشاوره با روانشناس از گزینه چت پایین صفحه ارتباط بگیرید.