در جامعه امروزی، این موضوع تا حدودی پذیرفته شده است که سیگار کشیدن برای سلامتی خوب نیست. علیرغم خطراتی که سیگار کشیدن به همراه دارد، هنوز افراد بسیار زیادی وجود دارند که به دلایل مختلفی سیگار میکشند. گاهی اوقات، افراد تنها با هدف یکرنگ شدن با جمع دوستان سیگار میکشند. در موارد دیگر، فرد عادت سیگار کشیدن را از اطرافیان سیگاری اش میگیرد.
بدون توجه به دلیلی که فرد سیگاری برای سیگار کشیدن خود انتخاب مینماید، این حقیقت تغییر نمیکند که فرد سیگاری خود را در معرض خطر قرار میدهد.
مضرات سیگار کشیدن
اگر سیگاری هستید و از این کار لذت میبرید، شاید از خود بپرسید چرا باید این عادت را ترک کنم. انتخاب بین عوارض بلند مدت سیگار و لذت آنی سیگار کشیدن میتواند سخت و دشوار باشد.
در درجه اول، خطرات سلامتی بسیار زیادی در ارتباط با سیگار کشیدن وجود دارند. شما ممکن است این تأثیرات منفی را پس از اولین، دومین یا حتی پنجاهمین مرتبه کشیدن سیگار تجربه نکنید اما در نهایت، این تأثیرات شما را غافلگیر خواهند کرد.
افزایش احتمال مرگ زودرس با مصرف سیگار
درصورتیکه سیگار میکشید، احتمال اینکه زودتر از همتایان غیرسیگاری خود بمیرید، بیشتر است. در این مواقع، سیگار کشیدن جایگاه خود بهعنوان دلیل اصلی مرگی که قابل اجتناب است را حفظ میکند. این موضوع چقدر ناراحتکننده است؟ افراد بیشماری میتوانستند بیشتر و سالمتر زندگی کنند اگر ترک سیگار را انتخاب میکردند. در حال حاضر، سیگار کشیدن دلیل اصلی مرگ تقریباً 20 درصد از مرگومیرهای آمریکا است. تعداد مرگومیرهای سالانه ناشی از سیگار کشیدن بیشتر از مصرف الکل، مواد مخدر، اسلحه، وسایل نقلیه و حتی HIV میباشد.
ثابت شده که کشیدن سیگار موجب تشدید بیماریهای دیگری که فرد ممکن است درگیرشان باشد، میگردد. 90 درصد از مرگهای ناشی از سرطان ریه در نتیجه سیگار کشیدن اتفاق میافتند. به همین ترتیب، 80 درصد از مرگهای مرتبط با بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) به دلیل سیگار کشیدن رخ میدهند.
تعداد مرگهای زودرس ناشی از سیگار کشیدن بیشتر از تعداد افرادی است که در جنگهای آمریکا کشته شدهاند. پتانسیل پیشرفت در جامعهای را تصور کنید که اعضای آن به دلیل مرگ زودرس ناشی از سیگار کشیدن از بین رفتهاند و همچنین به پتانسیل پیشرفت خود نیز فکر کنید.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان با مصرف سیگار
اگر سیگار می کشید، شما نیز مستعد ابتلا به سرطان هستید. سرطان میتواند قسمتهای مختلف بدن شما را درگیر کند. خواه معده، قلب، مثانه یا هر جای دیگر از بدن را درگیر کند، سرطان نه خوشایند است و نه هزینههای درمان آن ارزان است. لازم به گفتن نیست که سرطان اغلب مانع از لذت بردن فرد بیمار از زندگی و بردن حداکثر استفاده از زمان میشود.
افزایش احتمال مشکلات باروری با مصرف سیگار
درصورتیکه سیگاری هستید و به داشتن فرزند علاقه دارید، سیگار کشیدن میتواند این موضوع را به طور قابلتوجهی برای شما چالشبرانگیزتر کند. زنانی که سیگار میکشند، مشکلات باروری بیشتری نسبت به زنان غیرسیگاری دارند. در مواردی که زن سیگاری باردار میشود، خطرات متعدد مرتبط با بارداری برای او به طور قابلتوجهی افزایش مییابد. این خطرات شامل مردهزایی، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)، وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس، شکافهای دهانی – صورتی در نوزاد تازه به دنیا آمده و حاملگی خارج رحمی میباشند.
مردان در برابر مشکلات بارداری ناشی از سیگار کشیدن ایمن نیستند. اسپرم تحت أثرات منفی سیگار کشیدن قرار میگیرد و ممکن است منجر به سقط جنین، ناباروری و نقصعضو در نوزاد شود. مهم است متوجه شوید که ممکن است به کودک آسیب وارد شود اگر یک یا هر دو والد سیگار بکشند و نوع این آسیب بسته به عوامل مختلف میتواند متفاوت باشد. SIDS ممکن است در خانوادهای با تنها یک سیگاری نیز رخ دهد و کودکان شما در معرض خطر تنگی نفس (آسم) دوران کودکی قرار میگیرند. درصورتیکه میخواهید روزی صاحب فرزندان سالمی شوید، این قطعاً میتواند از فواید ترک سیگار باشد.
عوارض اعتیاد به سیگار
نیکوتین یک ماده به شدت اعتیادآور است که در تنباکو، پیپ، سیگار برگ و سیگارهای معمولی وجود دارد. زمانی که اعتیاد به نیکوتین رخ میدهد، این اعتیاد هم در سطح جسمی و هم در سطح روانی اتفاق میافتد.
تأثیر این نوع از اعتیاد
اعتیاد به روشی فرد را غافلگیر میکند و بهتدریج بدتر میشود. زمانی که فرد سیگاری متوجه میشود که چه اتفاقی رخداده است، دیگر غرق در چیزی شده است که زمانی فکر میکرد تحت کنترلش قرار دارد. زمانی که فردی به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا میکند، او احساس میکند که حتماً باید سیگار بکشد. به طور معمول، فرد مجبور است بیشتر و بیشتر سیگار بکشد تا میل خود به سیگار کشیدن را ارضا کند.
اگر شما از خانوادهای سیگاری میآیید یا با فرد سیگاری ارتباط دارید، پس بیشتر از دیگران مستعد اعتیاد به سیگار هستید. درصورتیکه از دوران جوانی شروع به سیگار کشیدن کردهاید، احتمال اینکه به نیکوتین اعتیاد پیدا کرده باشید، افزایش مییابد. ترکیب سیگار همراه با اعتیاد به مواد مخدر، الکل یا بیماری روانی نیز فرد را در برابر اعتیاد به سیگار کشیدن آسیبپذیرتر میکند.
آیا برای ترک سیگار آماده هستید؟
حتی اگر شما نیز عاشق سیگار کشیدن هستید، خطرات آن برای سلامتی غیرقابلانکار است. درصورتیکه برای شروع مسیر ترک سیگار آماده هستید، این یک گام فوقالعاده است. بااینوجود، شما میتوانید با داشتن جزئیات آموزنده در مورد ترک سیگار برای همیشه، خود را برای موفقیت در این مسیر آماده کنید.
داشتن دلیل برای ترک سیگار
زمانی که آمادگی لازم برای ترک سیگار را پیدا کردید، متوجه خواهید شد که داشتن یک دلیل برای ترک سیگار میتواند بسیار مفید و سودمند باشد. یک دلیل بسیار خاص نهتنها باعث ایجاد انگیزه در فرد می شود، بلکه تضمین میکند که شما چیزی دارید که به کمک آن میتوانید در لحظات سخت و دشوار به زندگی خود ادامه دهید.
این دلیل میتواند خانواده، انگیزه برای بهبود رابطه زناشویی یا سلامتی جسمی باشد. هیچکس نمیتواند برای شما دلیل بیاورد؛ این دلیل باید در مورد خود شما و بهبودی که در زندگی به دنبالش هستید، باشد.
کاهش استرس و اضطراب برای ترک سیگار
بسیاری از افراد سیگاری بهمنظور مقابله با استرس و کاهش اضطراب سیگار میکشند. این روش سالمی نیست و در آینده موجب بهوجودآمدن مشکلات مختلفی میشود اما چیزی است که باید فرد از آن مطلع شود. درحالیکه بر روی ترک سیگار کار میکنید، ممکن است متوجه شوید که باید عوامل استرس زای زندگی خود را شناسایی و قطع کنید. این ممکن است به معنای زمانی را صرف خود کردن، تجدیدنظر در مورد برخی از روابط یا ایجاد تغییرات قابلتوجه در سبک زندگی باشد. مهم نیست به چه چیزی نیاز دارید اما کاهش استرس قطعاً به شما کمک میکند تا سیگار کشیدن را آسانتر ترک کنید.
برای ترک سیگار معاشرت با افراد سالم اهمیت دارد
زمانی که تصمیم به ترک سیگار گرفتید، باید با افرادی معاشرت کنید که همین طرز فکر را دارند. این به معنای معاشرت با افرادی است که از شما در این مسیر حمایت میکنند و شما را به گرفتن تصمیمات درست تشویق مینمایند. درصورتیکه گروه دوستان شما سیگار میکشند یا شما را از ترک سیگار دلسرد مینمایند، شاید زمان آن رسیده که در مورد عدم معاشرت با آنها، حداقل برای یک مدتزمان کوتاه، تصمیم جدی بگیرید. این بدان معنا نیست که افراد سیگاری بد هستند؛ بااینوجود، اگر در مورد ترک سیگار برای همیشه جدی هستید، معاشرت با افراد سیگاری کمکی به موفقیت شما نمیکند چرا که اغلب با وسوسه بسیار شدیدتری روبرو میشوید.
شما از پس ترک سیگار بر میآیید
مهم نیست چه کسی هستید یا برای چه مدت است سیگار می کشید، لازم است بدانید که شما توانایی ترک سیگار را دارید. بسیاری از مردم در طول مسیر ترک سیگار با این شک و تردید مواجه میشوند، بهخصوص در دوران پس از ترک اعتیاد.
زمانی که این چالشها در طول مسیر ترک اعتیاد به سیگار به وجود میآیند، داشتن افراد درستی که تفاوت مثبتی ایجاد میکنند، اهمیت دارد. سیگار کشیدن نباید شخصیت شما را تعریف کند و تا پایان عمر همراه شما باشد. در نهایت، این شما هستید که کیفیت سلامتی و بهزیستی خود را تعیین میکنید.
مشاوره برای ترک سیگار
اگر سعی دارید تا سیگار کشیدن را ترک کنید و از این موضوع خسته یا سردرگم شدهاید، پس استفاده از مشاوره ترک اعتیاد ممکن است به شما کمک کند. گاهی اوقات، افرادی که سعی بر ترک سیگار دارند، احساس میکنند که گویی باید تمام کارها را به تنهایی انجام دهند.
در موارد دیگر، عواملی از شرمندگی و شرمساری وجود دارند. چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که کشمکش یا لغزش هیچ اشکالی ندارد. این بدان معنا است که شما تمام تلاش خود را میکنید تا به هدفی که دستیافتن به آن ساده نیست، برسید.
کار کردن با یک درمانگر میتواند به معنای واقعی زندگی شما را تغییر دهد و یک تجربه لذت بخش باشد. در مرکز مشاوره ما تمام تلاش خود را میکنیم که این اطمینان را برای مراجعهکنندگان خود حاصل نماییم که بهترین پشتیبانی و راهنمایی را دریافت خواهند کرد.
مهم نیست که سعی بر ترک سیگار دارند یا با یک مشکل کاملاً متفاوت دستوپنجه نرم میکنند. بهعنوان یک انسان، ما مجبور نیستیم با هر مانعی به تنهایی برخورد کنیم. مشاوره روانشناسی نهتنها اثبات کرده است که موجب بهبود کیفیت زندگی افراد میشود بلکه همچنین به آنها این اجازه را میدهد که بیشتر در مورد خود یاد بگیرند و آمادگی بهتری برای چالشهای پیش رو در آینده داشته باشند.
پدر و مادرم طلاق گرفتن ، یه خواهر و یه برادریم ک با مامان زندگی میکنیم ، پدر یه شهر دیگه هست و با همسر جدیدش زندگی میکنه. من 20 سالمه داداشم 16 ، متوجع شدبم داداشم سیگار میکشه و تنها تهدیدی که داشتیم این بود که میفرستیمت پیش بابات. داداشم رفته طرف سیگار ، دفعه اول من باهاش رو در رو شدم گفتم مامان خ عصبیه گفته میفرستمش پیش باباش ، خیلی ناراحت و پشیمون شد گفته دیگه نمیکشم، ی هفتس میر سرکار یبار ک رفتم دنبالش بو میداد ولی من ب رو نیوردم چیزی نگفتم گفتم شاید کسی کشیده اینم بو گرفته ، دیشب برا بار دوم خیلی بو میداد و مامانمم باش رو در رو شد. امروز صبح هم موقع میخواسته ببرتش مدرسه بحثشون شده و همه چیز رو انداخته گردن مامانم گفته تقصیر توعه. ماهم تنها تهدیدی ک براش داشتیم این بوده ک میفرستیمت پیش بابات ، میخوام بدونم الان با این اوضا باید چ رفتاری نشون بدیم
باسلام با دختری ک دوسش دارم به مشکل خوردم دلیلشم کشیدن سیگار از جانب بنده اس چون پدرشان را به همین صورت ابتدا از سیگار در نهایت معتادی از دست داده ان و الان با کشیدن سیگار از بنده دوری کرده و دلسرد شده و میگویند ک ازبنده متنفر هستن. حاضرم برای بدست آوردنش سیگار ترک کنم و برای بهبود رابطه تلاش بکنم ولی طرف مقابل بنده را بلاک کرده ولی تماس میگیره با بنده برای کار در کنار من آماده است ولی احساسات خودش را پنهان کرده و بروز نمیدهد و میگوید که تنفر دارم ازت نمیخوامت و اینکه بهم گفته احتمال برگشت به رابطه از صد سه درصد است. دلیل دوری او از بنده چیست آیا واقعا نفرت گرفته است رابطه به قدری جدی بوده و هست ک حتی خانواده هایمان هم میدانند و تاییدش میکنند آیا فرصت دوباره به بنده خواهد داد آیا زمان تنفر را از بین میبرد
چگونه سیگار رو ترک کنم و دیگه وسوسه سیگار رو حس نکنم؟سلام میخام راهکاری بدین سیگارو ترک کنم بعدشم من تنهایی رو دوس دارم و مغز فعالی دارم میخام از این برای اگاهی جامعه استفاده کنم کمکم کنید حوصله زنو بچه ندارم چیزی بگین منو سرگرم کنه مرسی
چند راهکار وجود داره که شما میتونید با توجه به امکانات و توانایی های خودتون یکی رو انتخاب کنید.اول اینکه یک شبه کنارش بذارید و یه جانشین براش بذارید، مثل ورزش، پیاده روی، کتاب و…دوم اینکه قدم به قدم کنارش بذارید ، که به نظر این منطقی تره، در این روش اول تعدادی رو که مصرف میکنید مشخص می کنید، بعد زمانهایی رو که احساس نیاز می کنید مشخص می کنید و بعد برنامه ریزی میکنید در چند مرحله برنامههایی رو که می خوایین جانشین کنید وارد چرخه می کنید که یه پروژه چند ماهه مستمر میشه. سوم اینکه با یک متخصص در ارتباط باشید و همراه اون یه برنامه ریزی داشته باشید