خانه / پرسش و پاسخ روانشناسی کودک / راهکاری برای تقویت رابطه پدر دختری
رابطه پدر دختر
رابطه پدر دختر

راهکاری برای تقویت رابطه پدر دختری

از لحظه‌ای که فرزند دختر متولد می‌شود، پدر نقش اساسی در رشد و تربیت فرزند ایفا می‌کند. در واقع، حضور پدر در زندگی دختر باعث می‌شود دختر با احساس درستی از ماهیت و هویت خود مراحل رشد را پشت سر بگذارد. به‌علاوه، دلگرمی و اعتماد به نفس کودک بیشتر و درک بهتری از خواسته‌هایش در زندگی خواهد داشت.

تأثیر پدر در روابط دختر با جنس مخالف نیز کاملاً مشهود است. وقتی دختری به سن بلوغ می‌رسد، آمدورفت پسرها در زندگی او امری طبیعی است؛ اما پدر (یا کسی که نقش پدر را برای او دارد) تنها جنس مذکری است که می‌تواند معیاری برای این روابط مشخص کند؛ بنابراین، رابطه پدر دختری نه‌تنها در زمان رشد دختر تأثیر مهمی دارد، بلکه در آینده او نیز نقش بسزایی ایفا می‌کند.

وظیفه پدر در قبال دختر

رفتار پدر با دختر نتیجه چشمگیری در زندگی وی دارد. در حقیقت، تحقیقات نشان می‌دهد، دخترهایی که با پدر خود رابطه امن و محبت‌آمیز دارند:

  • نمرات درسی بهتری کسب می‌کنند.
  • نسبت به خودشان احساس بهتری دارند.
  • آرامش بیشتر و پرخاشگری کمتری دارند.
  • در کل با مردان دیگر راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند و کمتر دستپاچه می‌شوند.
  • از شانس موفقیت تحصیلی و شغلی بیشتری برخوردارند.

علاوه بر این تأثیرات مثبتی که یک رابطه خوب پدر دختری به همراه دارد و تا آخر عمر زندگی دختر را تحت شعاع قرار می‌دهد، پرورش و تقویت رابطه پدر با دختر می‌تواند تجربه بزرگی باشد. به‌این‌ترتیب گذشته از پیوندی که بین پدر و دختر ایجاد می‌شود، زمینه موفقیت‌های دختر در آینده نیز فراهم می‌گردد. در ادامه راهکارهایی برای بهبود رابطه پدر و دختر توصیه می‌کنیم.

توجه پدر به دختر از لحظه تولد شروع کنید

برای برقراری یک رابطه مثبت با دختر خود، از لحظه‌ای که به دنیا می‌آید شروع کنید. نقش فعالی در مراقبت از او که هنوز نوزاد است داشته باشید و به این طریق از همان ابتدا وارد زندگی او شوید. هر چه بیشتر در آغاز زندگی با او همراه شوید، بعدها راحت‌تر می‌توانید ارتباط خود را با او شکل دهید.

 پس هروقت که فرصت دارید پوشکش را عوض کنید، او را در آغوش بگیرید و نوازش دهید و او را حمام ببرید. در واقع، مطالعات نشان می‌دهد، دختران از خردسالی طرز تفکر خود را درباره مردانی که در زندگی‌شان حضور دارند شکل می‌دهند و درباره آنها به نتیجه‌گیری می‌رسند. پس از همان روز اول در زندگی دختر خود همان مردی باشید که می‌خواهید باشید.

چیزهای تازه‌ای به دختر خود بیاموزید

این‌که به دختر خود دوچرخه‌سواری، پرتاب توپ، خواندن کتاب، یا حتی نحوه انجام کارهای خانه را یاد بدهید بسیار عالی است، اما اغلب بهترین نکات برای آموختن به او کارهایی است که از نظر اجتماع “کارهای مردانه” تلقی می‌شود. یادگیری مهارت‌هایی مانند چک کردن روغن ماشین، گیر دادن طعمه سر قلاب ماهیگیری، ساختن برنامه‌های کامپیوتری، استفاده از میخ و چکش، یا حتی نحوه پرتاب توپ گلف برای آنها مفید است.

همچنین، دختران با آموختن مهارت‌های جدید، اعتماد به نفس لازم برای رویارویی با هر مسئله‌ای را به دست می‌آورند. مهم نیست به دختر خود چه چیزی بیاموزید، فقط به‌خاطر داشته باشید وقتی به او اجازه می‌دهید در کنار شما باشد و کار جدیدی از شما یاد بگیرد تأثیر بسزایی در افزایش اعتماد به نفس او دارد و همین امر کلاً ارتباط پدر با دختر را تقویت می‌کند.

 پدر محرم اسرارش دختر است

دخترها برخلاف پسرها تمایل زیادی به حرف‌زدن دارند. پس می‌توانید با گوش دادن به حرف‌هایش و ایجاد حس اعتماد، رابطه پدر دختری را عمیق‌تر کنید. اوقاتی که کنار یکدیگر هستید به حرف‌هایش توجه کنید. به صحبت‌های او درباره افکارش، رؤیاهایش، و آرزوهایش در زندگی گوش دهید.

و مهم‌تر از همه این‌ها، اعتماد او را جلب کنید. وقتی دختر شما موضوعی را محرمانه با شما در میان می‌گذارد یا سفره دلش را پیش شما باز می‌کند، حرفش را نزد کسی بازگو نکنید. اگر حتی یک‌بار حرف‌های محرمانه‌اش را به دیگران بگویید حس اعتماد او به شما از بین برود، در نتیجه رابطه شما دچار آسیب می‌شود و او بعد از آن کمتر اسرارش را با شما در میان می‌گذارد.

برای تقویت رابطه پدر دختری زمانی را به تفریح اختصاص دهید

هر رابطه پدر – دختری تفریحات دونفره پدر و دختری می‌طلبد. در این مواقع لازم نیست که حتماً کار به خصوصی انجام دهید. کارهای ساده‌ای مانند رفتن به مغازه اسباب‌بازی‌فروشی و دیدن اسباب‌بازی‌های جدید، بیرون رفتن و بستنی خوردن، یا رفتن به کتابخانه و گوش دادن به قصه‌ها برای تفریح دونفره پدرها و دخترهایشان بهترین انتخاب هستند.

هر چه دخترتان بزرگ‌تر می‌شود، تحرک فعالیت‌هایتان را بیشتر کنید؛ مانند گلف‌بازی کردن در زمین کوچک‌تر از اندازه واقعی، پیاده‌روی، یا شنا. حتی می‌توانید دخترتان را به تماشای تئاتر، مسابقه بیسبال، یا کنسرت ببرید. اگر با این تفریحات در فضایی مثبت برای او خاطره بسازید رابطه شما تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

توجه پدر به مسایل دختر

ویژگی بارز یک رابطه پدر – دختری خوب این است که پدر به‌طورجدی و با علاقه به مسائل زندگی دختر خود توجه نشان می‌دهد. توجه پدر به دختر نشان‌دادن چیزی بیشتر از پرس‌وجو درباره اتفاقات روزمره است، در واقع، یعنی پی‌بردن به چیزهایی که موردعلاقه اوست و او را به هیجان می‌آورد و سهیم‌شدن در آنها.

به‌عنوان‌مثال، اگر دختر شما به ستاره‌ها علاقه دارد او را به آسمان‌نما (ساختمانی که در آن با استفاده از چراغ‌ها ستاره‌ها و حرکت سیاره‌ها را روی یک سقف منحنی نشان می‌دهند) ببرید. برایش تلسکوپ بخرید. با هم درباره ستاره‌ها و سیاره‌ها تحقیق و گفتگو کنید. یکدیگر را از اخبار جدید در این زمینه آگاه کنید. نکته اصلی این است که علاقه‌مندی‌های دخترتان را کشف کنید و در آنها سهیم شوید.

همچنین باید در فعالیت‌ها و برنامه‌های او شرکت کنید. تاریخ برنامه‌ها را در تقویم یادداشت کنید تا فراموشتان نشود. هرگز در این فکر نباشید که حضور شما در کنسرت‌های گروه موسیقی او، نمایش‌های استعدادیابی مدرسه و نمایشگاه‌های علمی مفید است یا نه و اگر فعالیت ورزشی انجام می‌دهد هروقت فرصت دارید او را به محل تمرین ببرید. وقتی خود را عملاً در زندگی دختر خود شریک می‌کنید، این احساس به او دست می‌دهد که برای شما باارزش و مهم است که نهایتاً باعث افزایش اعتماد به نفس دختر و تقویت رابطه پدر و دختر می‌شود.

عشق و محبت پدر به دختر بی قید و شرط است

یکی از نیازهای روحی دختران جوان این است که اطمینان داشته باشند همیشه مورد لطف و محبت هستند حتی وقتی خطایی از آنها سر می‌زند. پس وقتی دختر شما دچار اشتباهی می‌شود یا دست به انتخاب نادرستی می‌زند حواستان باشد او را مسخره، سرزنش یا تحقیر نکنید. در عوض کمکش کنید از اشتباهاتش درس بگیرد و پخته‌تر شود. از چنین موقعیت‌هایی استفاده کنید و چیزی به او یاد بدهید. برای رسیدن به هدف آرامش درون و صبوری خود را حفظ کنید، و عشق و محبت خود را از او دریغ نکنید.

البته منظور ما این نیست که برای دخترتان مقررات تعیین نکنید. باید اشتباهش را به او گوشزد کنید، اما به‌قول‌معروف قضیه را کش ندهید. در عوض به او یاد بدهید که دفعه بعد در چنین موقعیتی برخورد متفاوت و مناسبی داشته باشد و به او بفهمانید هرچند دلخور شدید اما هنوز هم عاشقانه دوستش دارید.

اغلب اوقات رفتار دختر خود را تأیید کنید

فرهنگ مدرن دنیای امروز و رسانه‌ها معمولاً به دختران جوان پیام‌های غلطی می‌دهند. به‌عنوان‌مثال، دخترها به این باور رسیده‌اند که وزن معین و آرایش بی‌عیب‌ونقص و طرز لباس پوشیدن است که به آنها زیبایی می‌بخشد. اما، شما می‌توانید با تأیید و تحسین ظاهر دختر خود، تأثیر مخرب آن پیام‌ها را کمتر کنید. وقتی به دختر خود می‌گویید که زیباست، به او می‌فهمانید با همین ظاهری که دارد فرد کامل و بی‌نقصی است. لازم نیست در قالب خاصی قرار بگیرد تا نزد دیگران قابل‌قبول و شایسته جلوه کند.

همچنین می‌توانید بر اهمیت زیبایی درون تأکید کنید. وقتی دختر به کسی محبت می‌کند از کارش تعریف و تمجید نمایید. وقتی شهامت به خرج می‌دهد تشویقش کنید و حتماً دیگر خصوصیات اخلاقی خوب او را تأیید کنید؛ خصوصیاتی مانند قدرت، ذکاوت و همدلی. دخترها به این نیاز دارند که پدرشان نه‌تنها آنها را باور داشته باشد بلکه در آنها چیزی بیشتر از یک صورت زیبا ببیند.

یک پدر خوب برای دختر خود یادداشت و نامه می نویسد

همه دختربچه‌ها کارت‌پستال، یادداشت و نامه را دوست دارند. مرتباً برای دختر خود نامه و یادداشت بنویسید و برایش شرح دهید چه احساسی نسبت به او دارید، و از این طریق به او اجازه دهید به عواطف شما نسبت به خودش پی ببرد، و بگویید که به او افتخار می‌کنید.

این نوشته‌ها که احساس شخصی شما را بازگو می‌کند، معنای زیادی برای دختر دارد و راه بسیار خوبی برای نشان‌دادن محبت پدرانه است. این یادداشت‌ها نمونه‌های ملموسی از محبت و توجه پدر به دختر است که به‌احتمال زیاد تا آخر عمر آنها را حفظ خواهد کرد. لازم نیست به خودتان زحمت بدهید و دنبال کلمات بگردید. کافی است به قلبتان رجوع کنید و می‌بینید که مشکلی از این بابت نخواهید داشت.

برای دخترتان نمونه کامل یک مرد واقعی باشید

نحوه رفتار شما در قبال زن‌ها تأثیر زیادی در ذهنیت دخترتان نسبت به مردان در آینده خواهد داشت. به او و مادرش محبت کنید. با آنها و زن‌های دیگری که خویشاوند یا دوست شما هستند محترمانه و با عطوفت و بخشندگی رفتار کنید. نزاکت و مهربانی شما کمک زیادی به او خواهد کرد که بداند در آینده  انتظارات زنان از مردان چیست.

به‌خاطر داشته باشید، تجربه اول دختر شما از رابطه مردان با زنان همان رابطه‌ای است که بین شما و مادرش می‌بیند. اگر پدری از لحاظ جسمی یا روانی رفتارهای آزاردهنده داشته باشد، دختر این اعتقاد را پیدا می‌کند که در یک رابطه، آزار دادن امری طبیعی و عادی است و به‌احتمال زیاد در زندگی آینده خود خشونت به خرج خواهد داد. اما اگر با مادرش منصفانه و محترمانه رفتار کنید و یک شوهر خوب برای مادرش باشید، خواهد فهمید باید چه انتظاراتی از مردان زندگی‌اش در آینده داشته باشد.

سرانجام، اگر می‌خواهید دخترتان با مردی صادق، وفادار و سخت‌کوش ازدواج موفق کند، باید خودتان نمونه چنین مردی در زندگی او باشید. او کردار شما را بیشتر از گفتار شما باور خواهد کرد.

وقت صرف کردن برای دخترتان و ساختن یک رابطه قوی پدر – دختری به‌مرورزمان فواید زیادی در پی خواهد داشت. اگر روی دخترتان سرمایه‌گذاری کنید و به او این توانایی را بدهید که به بهترین نسخه از خودش تبدیل شود، زیربنای محکمی برای زندگی او فراهم کرده‌اید و در این مسیر علاوه بر ایجاد بر رابطه پدر دختری موفق، خاطرات شیرینی خلق می‌کنید.

منبع: www.verywellfamily.com

7 دیدگاه

  1. سلام من دخترم ۲ سال و ۸ ماهشه و رابطه ضعیفی با پدرش داره و پدرش هر چی تلاش میکنه که با دخترم ارتباط بگیره متاسفانه خیلی کم دخترم به سمت پدرش میره. خیلی گم بازی میکنه پارک میرن ولی خیلی با پدرش بازی میکنه همش میخواد با من بازی کنه هر چی پدرش صداش میکنه جواب نمیده میخواد بغلش کنه جیغ میزنه یا نمیره البته گاهی نه همیشه. من میخوام راهکاری بدید که دخترم بتونه بیشتر با پدرش ارتباط بگیره دختر من ۲ سال و ۸ ماهشه و خیلی رابطه ضعیفی با پدرش داره خیلی بازی نمیکنه سازگاری خیلی نداره بغلش میخواد بکنه بعضی اوقات جیغ میکنه جواب پدرش و نمیده به سختی بازی میکنه مهمونی میریم اصلا نمیره بغل پدرش من کارامو کنم پارک میره توجهی به پدرش نمیکنه

  2. سلام وقت به خیر ببخشید خواهر من ۱۰ سالشه .چند سالی هست که پدر من به خواهرم که از میوه بیزاره اصرار میکنه که به خاطر سلامتی باید بخوره و دعواهایی بین خانواده ایجاد شده .الان پدرم کسالت داره و رفتار خواهرم باهاش خیلی سرد شده .هر چه قدر هم هم پدرم و هم ما تلاش میکنیم این رابطه بهتر نمیشه .میشه یه راهکار بدین برای بهتر شدن رابطه پدری؟من مقالهی سایتتونو مطالعه کردم ولی چون بابام مریضه انجام یه سری از مواردی که نوشتین براش مقدور نیست

  3. سلام من یه دختر ۱۴ساله هستم و با پدرم اصلا رابطه خوبی ندارم و چیزهایی که بهشون نیاز دارم رو پردم برام فراهم نمیکنه پدرم پول داره ولی دوست ندارم چیزی برای من فراهم کنه نه به من و مادرم پول میده نه خودش برامون چیزی میخره به دلیل اینکه یک ماه پیش یک مشکل خانوادگی پیش آمد و پدرم از من سرد شد حالا می‌خوام یه کاری کنم که رابطمون بهتر شده

  4. سلام من یک دختر 14ساله هستم که از زمانی که به دنیا اومدم با پدرم رابطه دوستانه نداشتم. رابطه بین منو بابام مادیه و بابام فک مینکه نیاز های من مادی هست ولی اشتباه میکنه.
    من سالی یک بار بابامو بغل میکنم اونم تولد به تولد. شاید باورتون نشه ولی من آزرو دارم یک بار بدون استرس خواسته هامو به بابام بگم آرزو دارم که بغلش کنم باهاش تبراز علاقه کنم ولی انقد باهام سرد رفتار میکنه حالم از خودم بهم میخوره.
    پدران عزیز با دختراوپسرای خودتون راحت تر و مهربون تر وبهتر باشین چون توی روحیه اون بچه تاثیر زیاد میزاره

  5. سلام من دخترم تازه به تکلیف رسیده یه کتاب بهم معرفی کنین بتونم باهاش بهترین رفتار رو داشته باشم

  6. خب من دانش آموز پایه نهم مدرسه استعداد های درخشان هستم. پدرم انسان مهربونیه و من و مادرم رو دوست داره و بهمون توجه میکنه. یه روز بعدازظهر روز تعطیل وقتی پدرم جلوی تلویزیون نشسته بود و مادرم کمی آن طرف تر، من از اتاقم بیرون اومدم و رفتم توی آشپزخونه. اول وقتی میخواستم برم تو آشپزخونه پدرم گوشیشو از من یجورایی پنهون کرد. بعد دیدم هی حواسش به من هست که من مثلا چیزی نبینم، خلاصه نمیدونم یهو دیدم عکس یه خانومی توی اینستاگرام که پیراهن مهمونی قرمز پوشیده بود و یجورایی مدل بود رو. داره نگاه میکنه. از اون شب به بعد حالم خیلی بد شد وقتی اون عکس رو دیدم. حالا نمیدونم پدرم اون عکس رو ناگهانی دیده یا خودخواسته. هر هفته گریه میکردم و استرس و اضطراب داشتم و نمیتونستم تمرکز کنم که درسمو بخونم. پیش روانپزشک رفتم و بهم قرص فلوکستین و ایندرال داد. ولی بازم اعصابم خورد میشه. همش رفتارای بابامو زیر نظر دارم. با اینکه کامل گوشیشو چک کردم دیدم تو گوشیش هیچی نداره. همش فکر میکنم بابام مدام باید به مامانم توجه کنه، یا مثلا اگه الان یه کاری انجام میده که در گذشته برام خیلی معمولی بوده الان هی زیرنظرش میگیرم. میشه بهم کمک کنید.

  7. سلام زنم با بچه ها م بد رفتاری میکند آنقدر گفتم گوش نکرد دخترم الان دوست پیدا کرده نمیدونم چکار کنم ۱۳سالشه چند ساله میگم نکن بخدا ۱۸سالش بشه میزاره میره میگه غلط میکنه الان فهمیدم دوست داره همین داره میشه فکر میکردم الان راه من چی چکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره آنلاین روانشناسی

جهت مشاوره با روانشناس از گزینه چت پایین صفحه ارتباط بگیرید.