نکاتی برای برخورد با بچه ها و کودکان درون گرا
آیا کودکی دارید که در تنهایی خوشحالتر است؟ آیا نگران هستید فرزند شما گوشه گیر شود و احساس میکنید این انزوا میتواند در رشد اجتماعی و عاطفی او اختلال ایجاد کند؟ تابهحال سعی کردهاید او را از لاک خودش بیرون بیاورید؟ حس میکنید او کم ذوق است و هیچکدام از تلاشهای شما تأثیری نداشته است؟
اگر یک کودک درونگرا در خانه دارید، روش تربیت فرزند خود نیاز به رویکردی متفاوت دارد. مطالب ما را بخوانید و نکاتی درباره رفتار با کودک درونگرا و چگونگی مقابله با شرایط موجود، به بهترین شکل ممکن که درعینحال کودک هم احساس راحتی کند به دست آورید.
چگونه با بچه های درونگرا برخورد کنیم؟
گاهی اوقات ممکن است درون گرا بودن را با خجالتی بودن اشتباه بگیرید، اما بیایید همینالان این باور غلط را تغییر دهیم. اگر کودک شما درونگرا است، موارد زیر را در رفتار آنها مشاهده خواهید کرد:
- کودک شما از تنهایی لذت میبرد و به دوستان خیالی یا اسباببازیهایش بسنده میکند.
- دوستان خیلی کم، اغلب یک یا دو نفر دارد و در گروههای بزرگ راحت نیست.
- بچه های درونگرا مدتی طول میکشد تا با افراد یا موقعیتهای جدید کنار بیایند. گاهی ممکن است با کسانی که قبلاً ملاقات داشته اند نیز زمان ببرد تا دوباره ارتباط برقرار کند.
- کودک درونگرا یک شنوده، مشاهدهگر و اندیشگر است.
- او دوست دارد تکالیف یا پروژههایش را خودش به تنهایی انجام دهد.
در ادامه به چندین روش روانشناسی برای برخورد با کودک درونگرا اشارهشده است:
- اجازه دهید کودک درونگرا از زمان تنهایی خود لذت ببرید
فرزند شما به مدتزمان زیادی برای فکر کردن در مورد اتفاقات و بازیابی انرژی درونی خود نیاز دارد.
- بعد از پایان یک روز شلوغ یا یک اتفاق احساسی، فرزند شما بهجای نشستن یا صحبت کردن درباره آن، ترجیح میدهد تنها باشد.
- این کار به او کمک میکند درباره اتفاقات طول روز فکر کند و مسائل را همانطور که هست به روش خودش تجزیهوتحلیل کند.
- هرروز زمانی را فراهم کنید که فرزندتان بتواند استراحت کند و آرامش داشته باشد. این کار میتواند گذراندن زمانی در تخت خواب و کتاب خواندن باشد یا درهمان اتاقی که شما هستید به کارهای خودش مشغول شود.
- او را مجبور نکنید بیاید و با شما دربارهی مسائل صحبت کند. کمی او را به حال خود رها بگذارید.
- اجازه دهید اول او ارتباط برقرار کند
یکی از بهترین روشها برای اینکه یاد بگیرید چگونه به یک کودک درون گرا کمک کنید ایجاد ارتباط موثر است. بسیار حائز اهمیت است کودک قبل از ارتباط با شخص موردنظر با او ارتباط عاطفی برقرار کند.
- وقتی فرزند شما فردی را ملاقات میکند، شاید نخواهد با حرفهای بیهوده وقت خود را بگذراند بلکه درباره موضوعات باارزشتری صحبت میکند.
- این بدین معنا نیست که او بی ادب یا خجالتی است، بلکه اول میخواهد بداند که آیا طرف مقابل در زندگی او جایگاهی دارد یا خیر.
- قبل از اینکه با او صحبت کنید به او کمک کنید با شخص موردنظر ارتباط برقرار کند. این کار به فرزند شما کمک میکند به فرد اعتماد کند و بداند پیش او جایش امن است.
- برای صحبت کردن با دیگران به فرزند درونگرا فشار نیاورید. از همه بدتر، به او برچسب خجالتی بودن نزنید یا او را به خاطر صحبت نکردن در مقابل دیگران سرزنش نکنید.
- احساسات فرزند درونگرا را بدون کلمات بفهمید
کودک درون گرای شما ممکن است درباره احساساتش کمتر حرف بزند، اما مطمئناً آنها را حس میکند و درون خود میریزد.
- فرزند شما ممکن است یک اتفاق عاطفی را پشت سر گذاشته باشد یا از استرس رنج ببرد، اما مدت زیادی طول میکشد تا دربارهاش صحبت کند.
- شاید بخواهد فکر کند که دلیل این اتفاق چیست و قبل از صحبت کردن با شما چهکارهایی باید انجام دهد. شاید بخواهد با شما صحبت کند اما قبل از اینکه بتواند درباره آن توضیح دهد به او فرصت دهید.
- احساسات او را از کارهایش بفهمید. ببینید آیا در رفتار کودک تغییری ایجادشده است؟ بیدلیل ناراحت به نظر میرسد یا ناگهان عصبانی میشود. یاد بگیرید که احساسات او را از کارهایش بفهمید.
- به او فشار نیاورید تا درباره همهچیز همان لحظه صحبت کند.
- آهسته حرکت کنید، اما حرکت کنید
ممکن است فرزند شما در ملاقات با افراد جدید یا بودن در مکانهای تازه احساس ناراحتی کند. احساسات او را بفهمید و به آن احترام بگذارید، اما به او کمک کنید درنهایت احساساتش را بروز دهد.
- به کودک تان در پذیرش موقعیت های جدید فرصت دهید. مطمئن شوید او را به انجام این کار بدون اینکه فشاری به او وارد شود، تشویق میکنید.
- به او اجازه ندهید از همهچیز فقط به خاطر اینکه راحت یا مطمئن نیست صرفنظر کند. کمک کنید به هدفش برسد.
- اگر میبینید فرزندتان تلاش خاصی در انجام کاری، مانند ایجاد ارتباط با یک شخص جدید انجام میدهد، به او بگویید که عالی بوده است.
- او را فقط برای اینکه با موقعیت روبهرو شود در شرایط خاص قرار ندهید.
فرزند درون گرا شما گنجینهای از عشق، مهربانی، صمیمیت و توجه است. همینطور که هست او را بفهمید، به او احترام بگذارید و اجازه دهید بفهمد که به او افتخار میکنید. همچنین در صورت نیاز به مشاوره می توانید از یک روانشناس کودک درخواست کمک کنید.
حالا دیگر میدانید که چگونه یک کودک درون گرا را بزرگ کنید. فرزندتان درون گراست؟ تجربیات، سؤالات و نکات خود را در اینجا با ما به اشتراک بگذارید.
سلام پسر ۶ ساله من احساساتش رو بروز بده. آیا پسرم درونگراست؟