جهت مطالعه نظرات و تجربیات دیگران، به کامنتهای انتهای صفحه مراجعه نمایید
کودک 2 ساله من هر وقت به آنچه میخواهد، نمیرسد با تمام وجود شروع به جیغ زدن و داد و فریاد کشیدن میکند. این اتفاق معمولاً وقتی رخ میدهد که ما در جمع هستیم. چگونه میتوانم به او یاد بدهم که این رفتار درست و قابلقبول نیست؟
اوج جیغ زدن کودکان بین سن 18 ماهگی تا 2 سالگی است. کودک این رفتار را برای عصبانی کردن شما بروز نمیدهد. بلکه کودک نوپای شما در حال سنجش و آزمایش صدای خود است تا ببیند تا چه حد میتواند صدای خود را بالا ببرد. همچنین، تأثیری که جیغ زدن کودک بر اطرافیانش دارد را بررسی میکند.
کودکان نوپا خیلی زود متوجه قدرت صدای خود میشوند. آن انسان کوچک میتواند با جیغ و داد خود یک فروشگاه بزرگ مملو از انسانهای بالغ را مختل کند. اینگونه به نظر میرسد که کودکان نوپا بلندترین فریادهای خود را برای ساکتترین مکانها نگه میدارند.
از آنجایی که این داد و فریادها یک صدای شوکه کننده را ایجاد میکنند، موجب میشوند تا تمام اطرافیان توقف کرده و به کودک توجه کنند و کودک غرغر و ناله میکند زیرا به خوبی میداند که این روش کارساز است. اگرچه این صداهای گوشخراش، رفتار معمول کودکان نوپا پیش از شروع به صحبت کردن به حساب میآیند اما بدین معنا نیست یک رفتار درست و قابلقبول است. در ادامه، چندین نکته که ما برای متوقف کردن جیغ زدن کودکان مورد استفاده قرار دادیم را آوردهایم.
برای متوقف کردن جیغ زدن کودک نوپا، نشانهای به او بدهید
بهمنظور متوقف کردن کودک نوپا از جیغ زدن، برای او صدای آرامتری را مدل کنید. بهعنوانمثال، به او بگویید: “صدای قشنگت رو به مامان نشان بده”. یک تکنیک ساکت کردن که بهترین تأثیر را برای ما داشت، “علامت دادن” بود. بهمحض اینکه اولین صدای جیغ به گوشم میرسید، انگشتم را به نشانه ساکت شدن بر روی لبهای قرار میدادم. با این اشاره و حرکت به فرزندم علامت میدادم که صدایش را آرام کند.
ازآنجاییکه کودکان نوپا تقلید حرکات صورت را دوست دارند، فرزندم خیلی زود از این زبان اشاره برای متوقف کردن جیغ خود استفاده میکرد. در اختیار قراردادن علائم اختصاصی به کودکان نوپا برای جلوگیری از انجام یک رفتار آزاردهنده، ابزاری ارزشمند برای انضباط شخصی است.
همگی ما حتماً با این صحنه روبرو شدهایم که کودکان نوپا در یک جمع آرامش خود را از دست میدهند و شروع به جیغ زدن میکنند در حالی که یکی از والدین ناامیدانه تلاش میکند تا کودک را آرام کند. همگی ما نسبت به والدین این کودک ترحم و دلسوزی نشان دادهایم در حالی که از درون به دلیل نداشتن چنین فرزندی بسیار قدردان بودهایم.
چه اتفاقی میافتد وقتیکه کودک نوپای شما تصمیم میگیرد هم در خانه و هم بیرون از خانه در یک جمع قشقرق به پا کند؟ یا اینکه مجبور هستید داد و فریادهای کودک نوپای خود را در شب تحمل کنید؟ در حال حاضر، شما کسی هستید که کودک را باید خیلی سریع و بدون ایجاد سروصدا و مزاحمت زیاد آرام کنید و در عین حال هیچ صدمهای به او وارد نکنید. پس چگونه باید کج خلقی و بهانهگیری چنین کودکانی را مدیریت کرد؟ این مقاله، روشهای سریع و مؤثری بهمنظور مدیریت و کنترل کج خلقی و بهانهگیری کودک نوپا و آرامکردن او ارائه میدهد. این روشها را بررسی خواهیم کرد.
علت جیغ زدن کودکان
بهندرت میبینید که کودک نوپایی بدون دلیل خاصی جیغ بکشد. تقریباً همیشه دلیلی برای دادوفریاد او وجود دارد و این بستگی به والدین کودک دارد که خیلی سریع این دلیل را کشف کنند. به عبارت دیگر، باید ریشه مشکل را کشف کرد. در ادامه، برخی از دلایل برای جیغ کشیدن یا کج خلقی کودک نوپا آورده شده است.
1- جیغ زدن کودک برای جلب توجه
گاهی اوقات، کودک نوپا به دنبال جلب توجه کامل شما است و تنها راهی که برای این کار میشناسد جیغ کشیدن، پرتکردن وسایل و گریه کردن است. آنها هر کاری که از دستشان برمیآید، انجام میدهند تا توجه شما را به خود جلب کنند.
2- جیغ زدن کودک برای بازی
کودک نوپای شما ممکن است تنها از شنیدن صدای خود لذت میبرد. او ممکن است برای درک صدای خود و نحوه تنظیم آن فریاد بزند، جیغ بکشد یا سر و صدا راه بیندازد.
3-جیغ زدن کودک برای برقراری ارتباط
کودکان نوپا عملاً نوزاد هستند و گاهی اوقات، بیان آنچه که میخواهند از طریق صحبتکردن برایشان دشوار است. آنها ممکن است از فریاد زدن و جیغ کشیدن همراه با حرکات بدن برای نشاندادن آنچه میخواهند به والدینشان استفاده کنند. در مجموع، همگی ما میدانیم چقدر آزاردهنده است وقتیکه طرف مقابل متوجه آنچه شما میگویید نمیشود.
4- جیغ زدن کودک به دلیل انرژی بسیار زیاد
کودک نوپا دارای انرژی بسیار زیادی است و ممکن است برای تخلیه انرژی خود بهنوعی خروجی نیاز داشته باشد. فریاد زدن، جیغ کشیدن و کج خلقی یا قشقرق به پا کردن میتواند بهترین روش برای تخلیه انرژی کودک باشد!
5- جیغ زدن کودک به علت عصبانیت
کودک شما ممکن است در مورد اتفاقی که افتاده یا در حال رخدادن است، خوشحال نباشد. در واقع، ممکن است از این موضوع بسیار عصبانی هم شود. شاید وقتیکه در حال بازی کردن بوده است، شما از او خواستهاید به داخل خانه بیاید یا ممکن است بهخاطر اینکه گوشی موبایلتان را به او ندادهاید، عصبانی باشد. به هر صورت، او بهمنظور نشاندادن اینکه چقدر عصبانی است، شروع به داد و فریاد میکند.
کج خلقی و بهانهگیری کوکان جیغجیغو
کج خلقی کودک نوپا اصطلاحی است که برای نوعی خاصی از رفتار کودکان نوپا بکار میرود. این رفتار معمولاً در کودکان بین 1 تا 3 سال دیده میشود. این کج خلقی ها دارای ویژگیهای خاصی هستند که با تغییر ناگهانی در طرز برخورد و تغییر رفتار کودک همراه است. کودک شما ممکن است یکلحظه خوشحال باشد و لحظه دیگر شروع به جیغ زدن با تمام وجودش کند. این اتفاق غالباً در مرحلهای از رشد کودک رخ می دهد که نمیتواند برای بیان نیازهایش بهخوبی صحبت کند و در نتیجه به داد و فریاد متوسل میشود.
چگونه میتوان یک کودک نوپای جیغجیغو را کنترل کرد؟
چگونه میتوان کودکی که با تمام وجود جیغ میزند را کنترل کرد؟ شما هرگز نمیدانید، ممکن است کودک نوپای شما از درد جیغ میکشد. دلایل مختلفی برای داد و فریاد کشیدن کودک شما وجود دارد. در نتیجه؛
1- آنها را نوازش کنید
درصورتیکه کودک نوپای شما تنها برای تخلیه انرژی خود جیغ میزند، او را در آغوش بگیرید و بهآرامی نوازش کنید. این کار، عشق و مهربانی شما را نشان میدهد و ذهن کودک را منحرف میسازد. در نتیجه، کودک دوباره به رفتار اصلی خود بر میگردد. نشاندادن کمی عشق و علاقه، تأثیر بسیار زیادی بر کنترل جیغ زدن کودک خواهد داشت.
2- به آنها توجه کنید
در صورتی که کودک نوپای شما بهمنظور جلب توجه جیغ میکشد، هر کاری که انجام میدهید را کنار بگذارید و پیشش بروید. به احساساتش توجه کنید، از او بپرسید به چه چیزی نیاز دارد و چرا جیغ و داد میکند. بهجای فریاد زدن بر سر فرزندتان، سعی کنید به او کمک کنید و بهآرامی به او بفهمانید که همیشه نمیتواند توجهی شما را داشته باشد.
3- کمتر خجالت بکشید
در صورتی که کودک نوپای شما مداوم در جمع جیغ میزند، بهجای اینکه هر بار خجالتزده شوید، سعی کنید مکانهای شلوغی را پیدا کنید که در آنها صدای جیغ و فریاد کودکتان به گوش نمیرسد. صرفاً اجتناب از چنین مواردی میتواند موجب خجالت شما شود. اما بهآرامی با کودکتان بر روی کاهش کج خلقی ها و بهانهگیریهایش کار کنید. این تاکتیک یک راهحل موقتی است اما مطمئن شوید که این کار شما باعث نشود که کودکتان همیشه فریاد بزند.
4- حواس کودک را پرت کنید
در صورتی که کودک نوپای شما ناگهان عصبانی میشود و برای تخلیه عصبانیت خود شروع به جیغ زدن میکند، نترسید و عصبانی نشوید. توجه او را به سمت چیز یا کار دیگری منحرف کنید. این کار شما باعث میشود کودک دلیل گریه و جیغ کشیدن خود را فراموش کند. کارهای سادهای مانند: برای من برقص یا برای من شعری بخوان میتواند در این شرایط سودمند باشند. سعی کنید نقش فعالی در این نوع فعالیتها داشته باشید؛ حداقل تا زمانی که کودک به رفتار عادی خود بازگردد.
5- آنها را مشغول نگه دارید
یک تمرین خوب و مؤثر برای درمان جیغ زدن کودک این است که او را همیشه مشغول نگه دارید. بازیهای سریع، رفتن به زمینبازی و فعالیت با سایر کودکان موجب میشود که فرزندتان فرصت کج خلقی و بهانهگیری پیدا نکند.
6- به نرمی پاسخ دهید
هرگاه که کودک نوپا شروع به کج خلقی و بهانهگیری میکند، این تاکتیکی است که هر چه فرزندتان بلندتر فریاد بزند، شما آرامتر و نرمتر جواب میدهید. کودک در نهایت خود را با لحن صدای شما تطبیق میدهد؛ زیرا میخواهد با شما صحبت کند. درصورتیکه این اتفاق در یک مکان عمومی رخ میدهد، او را به گوشهای ببرید و بهآرامی با او صحبت کنید. زمانی که کودک بهتدریج دست از کج خلقی و بهانهگیری برمیدارد و رفتار معمولی از خود نشان میدهد، شروع به تشویق کودک کنید. این رفتار مثبتی است که میخواهید در فرزندتان تقویت کنید.
7- از موقعیت به وجود آمده، یک بازی بسازید
این یک تاکتیک پر سر و صدا محسوب میشود و زمانی که در یک جای خلوت و خصوصی هستید، کارایی دارد. وقتیکه کودک نوپای شما شروع به جیغ زدن میکند، سعی نمایید نیاز او را با فریاد زدن اینکه «هر دوی ما تا جایی که میتوانیم بلند حرف میزنیم» جبران کنید و خودتان نیز شروع به فریاد زدن بکنید. سپس بگویید، «ببینیم چه کسی میتواند پچپچ کند» و خود شروع به انجام این کار کنید. مانند بازی Simon Says بازی کنید. شما میتوانید حرکاتی از قبیل پریدن یا تکان دادن دستهایتان را نیز به بازی اضافه کنید. کودک شما از این بازی خوشش میآید و بهصورت خودکار حواسش از جیغ زدن پرت میشود.
8- به آنها فضا دهید
گاهی اوقات، کودک تنها نیاز دارد تا احساسات خود را رها سازد. شما نیز شروع به فریاد زدن یا جنگ و دعوا با فرزندتان نکنید. به او فضا دهید تا بتواند احساساتش را تخلیه و خودش را جمع و جور کند و کنترل رفتارش را در دست بگیرد. فقط مطمئن شوید که در چنین شرایطی چیزی که موجب آسیب رسیدن به او شود، وجود ندارد.
زمانی که کودک نوپای شما کج خلقی و بهانهگیری میکند، موارد اینچنینی بسیار زیادی وجود خواهند داشت. کلید موفقیت این است که آرامش خود را حفظ کنید و کنترل خود را مانند فرزندتان از دست ندهید! بنابراین، محکم بایستید، علت جیغ زدن کودک را تجزیه و تحلیل کنید و سعی کنید به فرزندتان کمک نمایید. عشق و علاقة خود را به او نشان دهید، بررسی کنید که همه چیز مرتب باشد و وارد مراحل بعدی برای آرامکردن فرزند خود شوید.
تعیین یک مکان امن برای جیغ زدن کودک
اگر کودک نوپای خود را از جیغ زدن منع نمیکنید، یک مکان امن برای این کار برای او تعیین کنید. یکی از کودکان نوپای ما به نام متیو، از صدای بلند جیغ خود بسیار متعجب شد. به همین دلیل، او یک مرحله از جیغ زدن را پشت سر گذاشت و جیغ زدن او اگرچه همچنان آزاردهنده اما قابلتحمل بود. بهترین کاری که ما میتوانستیم انجام دهیم، این بود که به او یاد دهیم در مکانهای مناسب جیغ بزند. وقتی متیو برای اولینبار شروع به جیغ زدن کرد، او را حیاط بردیم. ما مثل یک بازی با هم بالا و پایین میپریدیم و جیغ و داد میکردیم. دفعه بعدی که متیو شروع به جیغ زدن در محیط خانه کرد، او را به بیرون از خانه و حیاط بردیم و یکبار دیگر عمل جیغ زدن را با هم انجام دادیم. پس از آن، هر وقت که متیو شروع به جیغ زدن میکرد، ما بهسرعت اما با لحنی آرام به او میگفتیم: “فقط روی چمنها جیغ بزن”. در مرحلهای که کودکان نوپا به دنبال یافتن مطابقتهای ذهنی از این هستند که چه فعالیتهایی را در کجا انجام دهند، ما این بذر را در ذهن او کاشتیم که جیغ زدن و خارج از محیط خانه با هم انطباق دارند و هیچ انطباق درست دیگری وجود ندارد.
برقراری ارتباط مستقیم کلامی با کودک جیغ جیغو
کودکان نوپا باید یاد بگیرند که صداهای خوشایند، واکنش و پاسخهای خوشایندی به همراه خواهند داشت. هنگامیکه کودک، شما را با صدای ناخوشایند خطاب میکند، سریع پاسخ دهید تا او یاد بگیرد که این بهترین صدا برای واکنش سریع شماست. کودکان نوپا بهصورت مکرر به یادآورهای کلامی و اشارهای برای بازگشت به حالت معمول خود نیاز دارند. بهمحض اینکه کودک نوپای شما شروع به جیغ زدن میکند، علاوه بر نشاندادن علامت ساکت شدن با قراردادن انگشت بر روی لب، با استفاده از جملاتی مانند “لطفاً، از صدای قشنگ خودت استفاده کن”، او را مجاب کنید تا کانالهای برقراری ارتباط خود را تغییر دهد. پس از چندین بار تکرار و تمرین این موقعیت اجتماعی، شما قادر خواهید بود تنها با گفتن “صدای قشنگ و خوب، لطفاً”، جیغ زدن کودک نوپای خود را متوقف کنید.
مقابله با بدرفتاری کودک
اگر کودک نوپای شما در فروشگاه جیغ بلندی میزند به گونهای که صدایش در تمام فروشگاه شنیده میشود، او را تا ماشین همراهی کنید تا جیغ زدنش متوقف شود. بهترین کار این است که کودک نوپای خود را آنقدر مشغول نگه دارید که فرصت و در واقع نیازی به جیغ کشیدن نداشته باشد. اگر در صف پرداخت هستید و کودک نوپای شما برای یکتکه آبنبات جیغ میکشد، از آنچه ممکن است سایر خریداران حاضر در صف درباره شما بهعنوان والدین فکر کنند، خجالت نکشید. آنها نیز چنین شرایطی را تجربه کردهاند. علاوه بر این، به دلیل تمام اجناس جذاب و اغواکنندهای که فروشگاهها در صف پرداخت قرار میدهند، مدیریت لایق چنین فریادی است. بهسرعت خرید خود را تمام کنید و کودک نوپای خود را به خارج از فروشگاه همراهی نمایید.
به طور کلی، من طرفدار توصیه نادیدهگرفتن نیستم. نادیدهگرفتن رفتارهای نامطلوب شما را از مهارت های تغییر رفتارهای آزاردهنده به رفتارهای قابلقبول و مطلوب محروم میسازد. همچنین، باید به کودکان در حال رشد آموزش داده شود که چه رفتارهایی در چه شرایط اجتماعی، قابلقبول هستند و کدام رفتارها قابلقبول نیستند.
علاوه بر این، نادیدهگرفتن جیغ زدن کودک همیشه کارساز نیست. کودکان لجباز و یکدندهای با نادیدهگرفتهشدن بلندتر فریاد میکشند. بهمحض اینکه کودک بتواند به شیوهای درست خود را ابراز کند و یاد بگیرد که صدای خوشایند او پاسخ و واکنشهای خوشایندتری به همراه خواهند داشت، این مرحله از تربیت فرزند را پشت سر گذاشتهاید.
قضیه شخصی نیست!
بخشی از بهانهگیری و بدخلقی که والدین را بیشتر از همه آزار میدهد (و باعث عصبانی شدن آنها میشود)، جیغ زدن کودک است. نکته اصلی این است که والدین نباید جیغ زدن کودک ن را موضوعی شخصی تصور کنند. بلکه باید آن را همان چیزی که هست یعنی بیان کلامی احساسات انفجاری کودک در نظر گیرند.
واکنش سریع به جیغ زدن کودک میتواند آن را به ابزاری برای سوءاستفاده کودک تبدیل کند. شب زمانی است که آسیبپذیری والدین نسبت به جیغ زدن کودک بیشتر میشود و آنها احساس ناتوانی میکنند (بهعنوانمثال، کودک دو ساله شما برای سومین بار از شما میخواهد که پیش او بمانید و شما تصمیم میگیرد که پدر این کار را انجام دهد).
ما به والدین توصیه میکنیم که لازم نیست کودک را از جیغ زدن خودش محافظت کنند. او همانطور که جیغ زدن را انتخاب میکند، میتواند دست از این کار نیز بردارد. تا زمانی که کودک را با جیغ زدن خودش تنها نگذارید، او بدون تسلیمشدن از حمایت و پشتیبانی شما برخوردار است. او خود متوجه خواهد شد که چگونه جیغ زدن را متوقف کند.
منبع: www.askdrsears.com
سلام وقت بخیر من یه پسر یک سال و دو ماهه دارم که هر خواسته ای داره با جیغ کشیدن به ما میگه. وقتی بهش توجه نمیکنم بیشتر جیغ میکشه تا به گریه برسه یا کلا بیخیالش میشه. ولی باز دوباره چیز جدید بخواد جیغ میکشه. هرچی باهاش تمرین میکنم بگو بده نمیگه. کلماتی مثل بابا،ماما، به به، دایی، عمه رو میگه ولی بده رونمیگه. میخواستم ببینم این جیغ کشیدن طبیعیه؟ چجوری باید از سرش بندازم؟
سلام من یک کودک۲/۵ساله دارم پنج حرف بیشتر نمیگه وخیلی جیغ میزنه خواسته هاشو با جیغ میخواد یه جا بند نمیشه واقعا از دستش کلافه شدیم هر چیزی رو پرت میکنه چند بار یه کلمه رو باید تکرار کنم تا بگه لطفاً مرا راهنمایی کنید
درود وقتتون بخیر دختر من دوسال و دوماهه است و جدیدا جیغ های عصبی میزنه خیلی باهاش بازی میکنم و وقت میگذرونیم ولی چندروزه که تا میریم بیرون و میخوایم برگردیم جیغ وحشتناک میزنه یا میگم موقع خوابه جیغ میزنه میترسم از جیغهاش دلیلشو نمیدونم لطفا کمکم میکنین؟
سلام پسر برادر من یه ماه دیگه چهار سالش میشه ولی حرفارو تکرار مبکنه جدیدا جیغ میزنه و جمله نمبگه..ولی کاری بهش بگیم یا رنگ و اینارو متوجه میشه بنظرتون برای تقویت صحبت کردنش چیکار میشه کرد؟؟
من دوتادختر دارم..یکی ۲سال و ۶ماهشه ویکی دیگه ۴ماهشه ..دخترم بزرگم که ۲سال وخورده ای هست خیلی اذیت میکنه جیغ میکشه لجبازی میکنه مدام بایدیک چیزی بخواد وخیلی واسه من وپدرش آزاردهنده شده کاراش جیغ زدناش بهانه های الکی ..حتی پدرش کلن بهش محبت میکنه توجه میکنه واصلا بچه دومم و بغل نمیکنه که یک موقع حسادت نکنه وتمام حواسش بهش هست حتی خودم…ولی بخدا دیگه خسته شدیم حتی مهمونی رفتنمون بااسترس یعنی دراین حدلجباز وجیغ میکشه دادمیزنه یاحتی بعضی اوقات خودش میزنه خلاصه هرچی بگم کم گفتم …این رفتاراش واز قبل بدنیاااومدن دختر دومم داشت وحالاهرچی سنش بیشترمیشه رفتاراش بدتر بدترمیشه حتی تنبیه کردیم وترسوندیمش ولی انگار ن انگار وحتی کاملا بامحبت وتوجه برخورداریم بازم انگار ن انگار هردوروش ورفتم ….حتی بی محلی ولی فایده نداره ..واقعا دیگه نمیتونم …اخلاقش یعنی اینقدر بده واین کارومیکنه که همه اقوام میگن …هیچ موقع هیچ موقع به حرف نمیکنه ولجبازی میکنه …یعنی من بیشترمهمونی هارونمیرم دراین حد اذیت میکنه واجیغای وحشتناک میکشه
پسر من دوساله هست فقط در حد کلمه میتونه بگه خیلی جیغ و داد میکنه وقتی چیزی میخواد فقط گریه میکنه فعالیت اش خیلی بالاست و یه جا نمیتونه بند بشه وقتی شیرینی یا کیکی میخواد با داد میخواد شب که میخواد بخوابه یک ساعت داد و جیغ میزنه تا بهش نزدیک میشم که آروم بشه بیشتر گریه میکنه و جیغ میزنه تا از خستگی خوابش ببره نمیدونم چیکار کنم اگه میشه لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام پسر 5ساله خیلی جیغ وداد میکنه وقتی هم که یکی رو میبینه زیاد بهونه میگیره من چیکار کنم این اخلاقش ترک کنه
سلام کودک من ۱۶ماهس یه مدته که همش دادمیزنه وبادادزدن هرچی وسایل توخونه هست دلش میخاد بهش بدیم ومابیشتروقتها به خواسته اش توجه میکنیم وبعضی مواقع که همه جاروبهم میریزه مجبورمیشم دادبزنم که اصن بدترمیشه وخیلی به من که مادرشم وابسته شده نمیدونم چیکارکنم تا موقع خاستن وسایل بهش بفهمونم که نباید به همه چی دست بزنه واگرم نمیدیم دادنزنه
سلام خسته نباشین من متولد ۶۹ هستم ویک دوقلو پسر ۵ساله دارم/او کارمند بیمارستانم و پرستارم-بچه هام تا ۳/۵سالگی حتی مامان بابانمیگفتن ک بردمشو گفتارو هنوز دارم ادامه میدم وخداروشکرعالی شدن ولی تواین مدت فقط جیغ میزدن و من روانی شده بودم ک گفتارشونو شروع کردم و بردم کلاس و گفتم جیغ ها تموم میشه ولی الان باهم خیلی کلکل میکنن و مدام جیغ میزنن و صبرم کم شده ک الان پنج سال و دوماهشونه اعصابم ضعیف شده و خودم هم داد میزنم سرشون و بعضی وقتا ک سرم درد میگیره میزنمشون
سلام و عرض ادب
از مطالب مفیدتان بی نهایت ممنونم.
???
بنده هم یک پسر ساله دارم که چون از ابتدای تولد آب مروارید داشت، هردو چشمش در نوزادی عمل شده و الآن عینک میزنه.
هروقت عصبی میشه، علاوه بر جیغ زدن، عینکش رو درمیاره و دسته هاش رو به دو سمت باز میکنه تا جایی که تا حالا چند قاب عینک رو خراب کرده و ما دوباره گرفتیم.
من و همسرم با تمام وجود بهش محبت می کنیم. مطالب این سایت رو خواندم و استفاده کردم. امیدوارم بتونم با مطالعه بیش تر، رفتار مناسب تری رو با کودکم داشته باشیم و رفتارهاز خارج از هنجارش رو به نحوی صحیح، مراقبت و اصلاح کنیم.
سلام خسته نباشید.بنده پسری دارم ۶ ساله.تک فرزند.حدود یک ماهی هست که خیلی داد میزنه و هرچی من یا پدرش یا هر شخص دیگه ای بهش میگیم در جواب میگه چی میگی بابا.یا داد میزنه و حرفش رو میگه.هرچی باهاش اروم صحبت میکنم بهش میگم از این کارت ناراحتم یا به حالت بچگانه بهش میگم از این کارت خیلی ناراحتم.اون لحظه میگه ببخشید حواسم نیست.اما باز تکرار میکنه.
باسلام دختر بنده دوسال یک ماهش هست یک مقدار دیر راه افتاد باکمک کاردرمانی الان چند رنگ رو تشخیص میده و بیشتر کلمات رو بیان میکنه ولی هنوز جمله نمیتونه بگه جدیدا هم اگه برخلاف خواستش کاری انجام بشه جیغ میزنه ووقتی هیجان زده میشه دستاشو سفت میکنه و عضلاتش رو سفت میکنه
دختر ٢ سال و ٨ ماهه من خيلى جيغ ميزنه و گريه ميكنه . مخصوصن وقتى وارد جمع ميشيم. جيغ و فرياد زياد ميكنه. حتى نميتونم باهاش جايى برم. چيزى كه به ميلش نباشه شروع ميكنه به داد و فرياد و جيغ زدم شديد. داره كم كم ٣ سالش ميشه و واقعان من و نگران كرده. حرف هم نميتونه درست بزنه.
سلام پسرم ۴سالشه جایی میریم اولش جیغ میکشه کسی باهاش حرف نزنه همه میگن تو بی ادب بارش آوردی کلی تیکه بهم نیندازن واقعا حرفاشون اذیتم میکنم دیگه با همه قط ارتباط شدم
مسلما کودک شما بی ادب نیست، شما نگران حرف های مردم نباشید، کودک شما نیاز به بررسی تخصصی دارد، خلق و خوی کودک شما چگونه بوده؟ نحوه برقراری ارتباط باید در موقعیت های مختلف بررسی شود، نوع حرف زدن و مکالمه اش بررسی شود و سایر رفتارهایش ، پس کودک خود را حضوری پیش یک روانشناس کودک ببرید.
سلام خسته نباشید دخترم دوسال ونیم است موقع حمام رفتن جیغ میزنه اصلن داخل حمام هم نمی ره موقع لباس پوشیدن لباسی که ما میخواهیم نمیشه لباسی زشت می پوشه یا لباسهای خوب که از بیرون است می پوشه موقع غذا خوردن هرجور خودش دوست داشته باشه میخوره میگه دهن کمد باز باشه روزی ده بار لباس بپوشم اگه قفل کنم نزارم لباس شو در میاد دوخت میخوابه
آیا بچه شما حمام کردن را دوست دارد؟ از کی این مشکل بوجود آمده؟ داخل حمام چیزی هست که خوشایند کودک نیست؟ چقدر حمام را برای بچه خوشایند می کنید؟ آیا حق داره اسباب بازی در حمام داشته باشه؟ چطور شما تن و بدنش را شستید؟ همه این موارد باید بررسی شوند و در نهایت اگر مشکل از خود شما نباشد باید بررسی شود که در اقوام نزدیک وسواس وجود داشته است یا خیر؟
سلام وقت بخیر پسرم دو هفته ست از پوشک گرفتم شبا از خواب بیدار میشه گریه میکنه و جیغ میزنه چند بارم درخواست خوردن سینه داشته در صورتی که یه ساله از شیر گرفتم خواستم بپرسم علت خاصی داره
بین ۶ ماهگی تا ۳ سالگی بر اساس نظر بالبی دلبستگی شدید در کودک شکل می گیرد. در این سن کودک اضطراب جدایی دارد، یعنی شما که منبع دلبستگی کودک بودید از کودک جدا شدید، کودک را به شدت آشفته کردید باید تحمل می کردید بعد از سه سالگی سر کار می رفتید و چند ماه قبل از رفتن هم به فکر جایگزین می افتادید، مثلا اگر قرار بود مادر بزرگ همراه ایشان بمانند، از چند ماه قبل باید مادر بزرگ هر روز، همان زمانی که قرار است بروید حاضر می شدند تا کامل کودک به فرد جدید عادت کند.
از پوشک گرفتن هم برای کودک نوعی بحران هست، به چه نحوی از پوشک گرفتید؟ به نظر می رسد کودک فشار زیادی را تحمل کرده باشد که به یاد از شیر گرفتنش هم افتاده است. احتمالا با روش صحیح کودک را از پوشک نگرفتید، کودک آمادگی کافی نداشته، یا شما آرامش خود را حفظ نکردید، درست همدلی و همراهی نکردید، کودک شب ها هم رفتارهای شما را خواب می بیند و آشفته می شود.
سلام ، بچه ای سه سال و۳ ماه دارم که حرفم رو گوش نمیده علتش چیه ؟علت حرف گوش نکردن رو میخواستم بدونم ؟1.برای کارهای روزانه مشکل داره ، مثلاً شونه کردن ، حموم رفتن ، غذا خوردن همش لج میکنه ؟۲.همش میگه حوصلم سر رفته و اگه بیرون بریم نمیخواد خونه بیاد ؟۳. بیرون میره با صدای بلند صحبت میکنه و بدون ترس واسه خودش و تنها حرکت میکنه ؟درکل طوری رفتار میکنه که در نظر و دید دیگران بی ادب نشون میده و همه میگن بچت بی ادبه. گاهب اوقات بهونه میگیره و جیغ وداد راه میاندازه وپاهاش رو میکوبه زمین به مدت ۲۰ دقیقه تانیم ساعت یا گریه اش قطع نمیشه دقیقا به مدت همین تایم ، علتش چیه ؟چرا بچم اجازه نمیده من دستشویی ببرمش یا موهاش رو شونه کنم ، درصورتی که مادر بزرگ، پدربزرگ ، عمه وبقیه فامیل این اجازه رو میده که غذا بهش بدن و دستشویی ببرنش ؟احساس ناراحتی میکنم که منو قبول نداره ونمیزاره کارهاش رو انجام بدم ، با خودم فکر میکنم بزرگتر هم بشه منو قبول نداشته باشه وخودسر بشه چیکار باید بکنم ؟،گاهی اوقات بهونه گیری الکی و گاهی اوقات برای نیاز مثل خوردن و خوابیدن این جیغ وداد راهانداختن وپاکوبیدن اتفاق میافته ، عکس العمل من بی توجهی و گاهی اوقات در آغوش گرفتن .ناگفته نباشه ،اما همچنان با این جیغ وداد کردن به مدت نیم ساعت همه رو کلافه میکنه وساکت نمیشه
بستگی داره انتظار شما از یه کودک 3 ساله برای هر گوش نکردن چه هست. اما به طور کلی. اگر می خواید که حرفتون رو گوش بده این نکات رو دقت کنید. 1. قرار نیست همیشه حرفتون رو گوش بده اون هم انسانه و حق داره با نظر شما مخالف باشه. 2. انتظاراتتون رو متناسب با سنش تنظیم کنید.3. از دستور دادن های زیاد پرهیز کنید. 4. مقتدر باشید. یعنی بدون داد و فریاد باهاس ارتباط برقرار کنید. وقتی بهش نه می گید سر حرفتون بمونید . وقتی بهش قولی می دید سر قولتون بمونید. مهارت های فرزند پروریتون رو افزایش بدید. کتاب بخونید. کارگاه برید.اینها نکات کلی بود. حالا مورد خاص خودتون رو تعریف کنید تا در مورد مسئله خاص شما صحبت کنیم. برام مثال هایی بزنید که حرفتون رو گوش نداده. تنها موردی که تو توضیحاتتون نیار به اصلاح کودکتون هست جیغ و داد راه انداختن و پا کوبیدن و … هست. بقیه کارهاش کاملا طبیعیه. یه کودک 3 ساله داری که می خواد خودش بره دستشویی. خودش غذا بخوره. خودش موهاش رو شونه بزنه. تو خونه حوصله اش سر می ره دوست داره بره بیرون. دوست نداره بیاد خونه چون بیرون بیشتر خوش می گذره.با صدای بلند حرف می زنه چون ترس اجتماعی نداره.اینایی که گفتی همه خوبیه نه ایراد. دخترتون می خواد مسیرش رو طی کنه ولی شما راهش رو می بندی و اونم عصبانی می شه. وقتایی که جیغ داد می کنه چی پیش میاد که این کار رو می کنه و شما چه عکس العملی دارید؟درباره دستشویی رفتن اول اینکه شما چرا اجازه می دیدید دیگران دخترتون رو دستشویی ببرن. هیچ کس جز والدین نباید اجازه داشته باشه کودک رو دستشویی ببره. و اما سوال شما, زمانی که می خواید ببریدش دستشویی با موهاش رو شونه کنید و اون اجازه نمی ده, چی می گه؟ ازش می پرسید چرا؟ جوابی بهتون داده؟ وقتی حمام و دستشویی می بریدش یا موهاش و شونه می کنید ارتباطتون با هم چطوره؟ چه مکالمه هایی با هم دارید؟بچه ها تو سن پایین ممکنه دلشون بخواد افرادی که دوستشون دارن ببرنشون حمام, دستشویی و ….. اما این شما هستید که باید موضوع رو مدیریت کنید. حریم خصوصی رو کودک باید یاد بگیره. اینکه یه کارایی رو فقط مامان اجازه داره انجام بده. به نظر میاد مسئله شما و دخترتون بیشتر عدم آموزش حد و مرزهاست.اگر فکر می کنید تو رابطه اتون با دخترتون مسئله ای وجود داره دیگه نیاز به بررسی حضوری هست. اینجا امکان بررسی نیست. روان شناس باید شما و دخترتون رو از نزدیک ببینه.ارتباطتون رو بررسی کنه تا ببینین ماجرا چیه.تو خیابون اگر دست شما رو نمی گیره مشکلی نیست. فقط باید برای موقعیت های خطرناک مثل عبور از خیابون قانون گرفتن دست همدیگرو داشته باشید. بهش نگید دستت و به من بده. بگید دست همدیگرو بگیریم مراقل هم باشیم.درباره موارد دیگه مهمترین موضوع دستشویی و حمام رفتن هست که به هیچ وجه هیچ کس جز شمل نباید اجازه داشته باشه اینکار رو انجام بده .درباره جیغ و دادش, تو ذهنتون باشه بچه ها معمولا وقتی خسته, گرسنه و بی حوصله هستن بد اخلاق می شن پس به ایت موارد توجه کنید.در کنار اینها اگر برای رسیدن به هدفی جیغ و داد می کنه می تونید بغلش کنید و باهاش همدلی کنید اما نباید با گریه خواسته اش بر آورده بشه.
سلام وقتتون بخیر.من دختری یک سال و ده ماهه دارم که به تازگی صاحب یه دختر دیگر شدم که بعد از به دنیا آمدن خواهرش بهانه گیر شده و سر هر چیزی جیغ و داد میکند لطف کنید راهنماییم کنید
سلام خسته نباشیدی کودک داریم یکسال نیم خیلی جیغ میزنه چیکارکنم ازسرش دربیاد
سلام پسرم ۳سالشه خیلی داد میزنه برای هرکاری و خشونت هم نشون میده مثلا چیزی باب میلش نباشه کتک هم میزنه
سلام من دختر ۲.۵ساله دارم که وقتی حرصشو در میارن جیغ میزنه وبا عصبانیت با زبون خودش تهدید میکنه یا بعضی وقتا میره میزنه یا شدید گریه میکنه. من تا بتونم تحمل میکنم ولی دورو اطرافیان همیشه شاکین ومیگن چرا جیغ میزنه بعضی اوقات خسته کننده میشه برام خیلی جیغ میزنه وخیلی شیطونه وبازیگوش واصلا حرف گوش نمیده وحرف حرفه خودشه وکلا کارخودشو میکنه به گوشی علاقه زیادی داره وخوراکی سالم مثل شیر .بستنی .کیک زیاد میخوره دکتر هم بردم گفته سالمه واحساس میکنم شاید از کمبود ویتامین اینجوری میکنه وخیلی هم بهش محبت میکنیم آخه وقتی ارومه خیلی شیرین زبون بازی در میاره وخوابش هنوز درست نشده وقتی ظهرا ۱ساعت بخوابه شبا ۳ساعت بیداره سر این موضوع خیلی دارم اذیت میشم ممنون میشم یه راهکار برام بزارید
مادر عزیز به نظر می رسد اطرافیان بیشتر کودک شما را اذیت می کنند. بر اساس نظر پیاژه کودکان بین ۲ تا ۷ سال بیشتر خودمحورند، یعنی بیشتر خودشان و خواسته های خودشان را می بینند. همچنین بر اساس نظر اریکسون کودک ۱ تا ۳ سال دنبال استقلال طلبی هست، کودک باید به شکل طبیعی نظر خودش را بگوید و برخی مواقع مخالفت کند. اما اگر نتوانیم رفتارهای کودک را درست مدیریت کنیم، رفتارهای طبیعی را تبدیل به یک مسئله می کنیم. برای اینکه کودک در این سن سرگرم گوشی نشود خودتان بازی های دیگری برای کودک طراحی کنید، خودتان با کودک بازی کنید. زمان خواب، خودتان هم زود بخوابید و انتظار نداشته باشید زمانی که چراغ ها روشن است کودک شما بخوابد، یک ساعت زودتر کودک را به اتاق خواب ببرید و برایش بیشتر کتاب بخوانید، ساعت های پایانی شب اجازه ندهید کودک فعالیت های پر تحرک داشته باشد. بیشتر به سمت بازی های آرام و بی سر و صدا سوقش دهید، شب اجازه ندهید کودک جلو تلوزیون یا با گوشی باشد.
سلام وقتتون بخیر من پسرم خیلی جیغ میکشه خیلی نگران کننده است سنش 1سال و 10ماهشه
فرزند شما ممکن است نتونه حرف بزنه ، چون نمیتونه درخواستشو بیان کند از جیغ استفاده می کند و شما تسلیم میشید این باعث میشه رفتارش تقویت بشه ، بذاریدش کنار بچه های دیگه تا بتونه حرف بزنه ، مهد بهترین گزینه ست
آره دختر من هم ۱ سال و ۱۰ ماهشه اما ناجور جیغ میزند جوری که به هیچ نهوی دیگر آرام نمی شود و آیا میخواهد توجه جلب کند.