خانه / پرسش و پاسخ مشکلات زن و شوهر / چطور از دکتر روانشناس خانواده مشاوره بگیریم؟
روانشناس خانواده

چطور از دکتر روانشناس خانواده مشاوره بگیریم؟

یکی از مواردی که من غالباً به عنوان روانشناس خانواده در مطب خود از مراجعین می شنوم این است که: “من واقعاً می‌خواهم یک مشاوره خانواده داشته باشم ولی واقعاً نمی‌دانم چطور همسرم را مجاب کنم تا به اتفاق من در جلسات مشاوره حضور یابد.

نحوه طرح مراجعه به مرکز مشاوره با همسر ممکن است سخت به نظر برسد. شما ممکن است نگران واکنش همسرتان باشید؛ اینکه ممکن است او از درخواست شما برای مراجعه به مرکز مشاوره ناراحت, عصبی یا متعجب  شود.

در اینجا برخی از رایج‌ترین نگرانی‌هایی که زوج در گفتگو با همسر خود در خصوص مراجعه به روانشناس خانواده دارند را بیان می‌کنم و پیشنهادهایی برای مقابله با این نگرانی‌ها ارائه می‌دهم.

روانشناس خانواده احساسات زوج آسیبی نمی زند

این موضوع که از رابطه زناشویی و ازدواج خود رضایت کامل نداشته باشید می‌تواند سخت باشد. از طرفی نگران این باشید اگر با همسر خود درباره کمک از روانشناس خانواده برای حل اختلافات زناشویی خود صحبت کنید شاید او را ناراحت کنید.

شاید قبلاً تلاش کرده‌اید که موضوع را مطرح کنید و همسر شما واکنش بدی نشان داده است. بنابراین برای جلوگیری از تشدید بحث و دعوا، از درخواست خود منصرف شدید.

تهدیدی که در اینجا وجود دارد این است که اگر دراین‌باره با همسر خود صحبت نکنید، هیچ‌چیزی تغییر نخواهد کرد و این همان خطری است که نهایتاً باعث می شود تا برای همیشه امید دستیابی به یک زندگی مشترک موفق را از دست بدهید.

در این مورد، من با همسر شما با مهربانی و ملایمت برخورد خواهم کرد و برای ایشان توضیح خواهم داد که مرکز مشاوره محیطی امن برای زوج فراهم خواهد کرد که بتوانند صادقانه و آزادانه در خصوص راههای دست‌یابی به یک ازدواج موفق با هم گفتگو کنند.

به آن‌ها این اطمینان را می‌دهم که شما مشاوره را به این دلیل انتخاب کرده‌اید که رابطه موفقی داشته باشید و خواهید دید که روانشناس خانواده می‌تواند به شما در شناخت بیشتر زوج از هم کمک فراوانی کند.

می‌ترسم مبادا همسرم از پیشنهاد مراجعه به روانشناس خانواده عصبانی شوند

اگر عصبانی شدن همسر موضوعی است که همواره در حال مقابله با آن هستید، ایده پیشنهاد یک مشاوره خانواده می‌تواند برای شما بسیار هراس انگیز باشد. اما بدترین کاری که می‌توانید بکنید این است که فقط قصد انجام آن را داشته باشید و بالفعل اقدامی انجام ندهید.

بر اساس تجربه شخصی من، اکثر افرادی که به مرکز مشاوره مراجعه می‌کنند، خوب می دانند که باید احساسات و عواطف خود را بهتر مدیریت کنند، اما نمی‌دانند چگونه این کار را انجام دهند.

این مورد همچنین می‌تواند در شرایطی باشد که همسر شما نیز برای حل مشکلات زندگی مشترک تلاش می‌کند و فقط شما نیستید که احساس نارضایتی از ازدواج و ارتباط با همسر خود دارید.

من اغلب به زوج هایی که اختلافات شدیدی با همسر خود دارند توضیح می‌دهم که حضور روانشناس خانواده به عنوان شخص ثالث می‌تواند باعث کاهش شدت اختلافات گردد. درواقع، روانشناس خانواده به زوج اطمینان می‌دهد که از فرصت صحبت کردن و شنیده شدن در محیطی امن و عادلانه برخوردار باشند.

سعی کنید ایده مراجعه به مرکز مشاوره را به‌طور مستقیم و با حساسیت خاصی با همسر خود مطرح کنید. اجازه دهید بداند که شما زندگی مشترک خود را دوست دارید و برای حفظ رابطه خود تلاش می‌کنید و می‌خواهید یک ازدواج موفق داشته باشید. اما گاهی اوقات نمی دانید چگونه به این هدف دست‌یابید و احساس می‌کنید در این زمینه نیاز به حمایت و کمک فردی با تجربه دارید.

همسرم فکر می‌کند که رابطه ما هیچ مشکلی ندارد

اگر همسر شما ظاهراً از ادامه زندگی و رابطه با شما راضی و خوشحال است، احتمالاً نگرانی شما این است که همسر شما نیازی به مشاوره نمی‌بیند و این ایده را کلاً منتفی می‌داند. یا ممکن است احتمال دهید چون همسر شما فکر می‌کند مراجعه به مرکز مشاوره برای شما مهم است، با درخواست شما برای حضور در جلسات مشاوره موافقت می‌کند، اما واقعاً به توصیه‌های مشاور توجه نخواهد کرد.

من تجربه کار با زوج هایی از هر دو مورد مذکور را داشته‌ام و نتایج به‌دست‌آمده از این جلسات بسیار جالب بودند. اغلب، صرف وقت کافی برای گفتگو در مورد رابطه با همسر و بحث و گفتگو در مورد راههای بهبود روابط در حضور شخص سوم، چنان فضای مثبتی را برای زوج فراهم می‌کند که قبلاً آن را تجربه نکرده‌اند.

همان‌طور که شما هرسال ماشین خود را برای تست معاینه فنی و ایمنی خودرو به مراکز تخصصی می‌برید، رابطه زناشویی شما هم اگر موردبررسی قرار گیرد، آسیب نمی‌بیند. کریستن بل، ستاره هالیوود، اخیراً مطلبی را به اشتراک گذاشته است که این ستاره و همسرش در جلسات زوج درمانی از لحظه‌ی شروع رابطه حضور می‌یافتند و این موضوع را با داشتن مربی باشگاه و یا داشتن یک دستور پخت‌وپز مقایسه کرده‌اند.

نیاز نیست فقط مواقعی که مشکلات و اختلافات با همسر شدید باشد به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کنید، بلکه کمک از روانشناس خانواده می‌تواند فرصتی برای بهبود روابط زناشویی و برقراری ارتباط بهتر با همسر فراهم کند.

همسرم به روانشناس خانواده اعتقادی ندارد

این قسمت می‌تواند به شما در فهم این موضوع که چرا همسر شما مشاوره با روانشناس خانواده را امری غیر لازم می‌پندارد، کمک کند. ممکن است همسر شما درگذشته خدمات مشاوره بدی را تجربه کرده باشند، به‌گونه‌ای که از صحبت کردن در حضور یک غریبه احساس راحتی نمی‌کند یا این‌که اعتقاددارند که اگر معنای رابطه ” بودن در کنار یکدیگر” می‌باشد پس دیگر نیازی به کمک و مشاوره ندارد.

به‌محض اینکه به استدلال‌های همسر خود پی برید می‌توانید  تفکرات و نظرات او را به چالش بکشید و او را تشویق کنید که ذهن خود را بر روی فرصت‌های جدید در بهبود رابطه باز کند.

اگر همسر شما همچنان در مورد مراجعه به مرکز مشاوره خانواده بسیار مضطرب یا دیرباور است، به او پیشنهاد فقط با یک‌بار امتحان آن را بدهید و به دید یک تجربه به آن نگاه کند. یا می‌توانید با مشاور گفتگوی زنده (خدمات مشاوره آنلاین یا مشاوره تلفنی ) داشته باشید، فقط برای اینکه کمی از فوایدش آگاه شوید.

2 دیدگاه

  1. با سلام میخواستم به یک روانشناس خانواده مراجعه کنم باید چه روزی حضوری بیام؟

دیدگاهتان را بنویسید